Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 494
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16 Φεβρουαρίου 2021 12:16

SNF Nostos 2021

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2F5c63224d7446e786b948c0c722eaf938 XL

Το 2020 μας άφησε μια ανεξίτηλη αίσθηση της ανάγκης να προσεγγίζουμε ευέλικτα τη δημιουργία μελλοντικών σχεδίων, καθώς και μια επίμονη δέσμευση να επιδιώξουμε ένα διαυγέστερο μέλλον. Όλοι αισθανθήκαμε αποσυνδεδεμένοι από τις καθημερινές μας συνήθειες και η κοινωνική αποστασιοποίηση επηρέασε την ανθρώπινη επικοινωνία.

Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα

Το 2020 μας άφησε μια ανεξίτηλη αίσθηση της ανάγκης να προσεγγίζουμε ευέλικτα τη δημιουργία  μελλοντικών σχεδίων, καθώς και μια επίμονη δέσμευση να επιδιώξουμε ένα διαυγέστερο μέλλον. Όλοι αισθανθήκαμε αποσυνδεδεμένοι από τις καθημερινές μας συνήθειες και η κοινωνική αποστασιοποίηση επηρέασε την ανθρώπινη επικοινωνία. Ταυτόχρονα όμως, όλοι μας προσδοκούμε ένα καλύτερο αύριο. Η δημιουργικότητα, οι τέχνες και ο διάλογος έχουν αποδειχθεί πιο πολύτιμα από ποτέ και μας κατευθύνουν στην ανίχνευση νέων τρόπων επικοινωνίας και σύνδεσης.

Στο πνεύμα αυτό, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σχεδιάζει το φετινό SNF Nostos, από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου 2021, ακριβώς όπως το έχουμε αγαπήσει: με τη φυσική παρουσία κοινού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και όπως πάντα, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Παραμένουμε ευέλικτοι, και παράλληλα δεσμευόμαστε να διερευνήσουμε και να διαμορφώσουμε, εάν χρειαστεί, εναλλακτικές προσεγγίσεις, προκειμένου να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στην οποιαδήποτε πραγματικότητα του Ιουνίου. Σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας όλα όσα σχεδιάζουμε για ένα ξεχωριστό SNF Nostos, και να σας παρουσιάσουμε τους ανθρώπους τους οποίους έχουμε προσκαλέσει να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά του.

SNF Nostos Conference: Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη

Το θέμα του φετινού SNF Nostos Conference “Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη”, το οποίο διατρέχει όλο το φάσμα του SNF Nostos, μοιάζει απόλυτα επίκαιρο. Αυτές οι αντιπαραβαλλόμενες έννοιες φαίνονται να είναι πιο συναφείς από ποτέ,  ιδιαίτερα σε μια εποχή που πολλά από αυτά που θεωρήσαμε δεδομένα έχουν αλλάξει και η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να διαμορφώνει τον κόσμο μας. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να αγγίξει κάθε πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης – από το πώς και πού ζούμε, τι τρώμε, και πώς δουλεύουμε, παίζουμε και δημιουργούμε, έως το πώς θα γίνουμε καλά όταν είμαστε άρρωστοι και πώς κάνουμε πόλεμο και ειρήνη. Αποτελεί επίσης πρόκληση επαναπροσδιορίζοντας, ήδη, την αντίληψή μας για το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Στο SNF Nostos Conference, μια πολυπολιτισμική ομάδα ηγετών, εμπειρογνωμόνων, οραματιστών και καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο θα εξερευνήσει τις τεχνολογίες που διαμορφώνουν το μέλλον μας, καθώς και τις ιδέες, τις αρχές και τις ερωτήσεις που θα καθορίσουν πώς θα το κάνουν, καθώς και τους πολλούς πιθανούς τρόπους με τους οποίους η ανθρωπότητα και η Τεχνητή Νοημοσύνη θα συνδεθούν και θα αλληλοεπιδράσουν μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Οι ομιλητές του SNF Nostos Conference περιλαμβάνουν τους: Blaise Aguera y Arcas, Αρχιτέκτονα και Σχεδιαστή Λογισμικού της Google AI, Refik Anadol, media artist, Yoshua Bengio, ιδρυτή του Quebec Institute of Artificial Intelligence και πρωτοπόρο στον τομέα του deep learning, Stephen Cave, Διευθυντή του Leverhulme Centre for the Future of Intelligence στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Sougwen Chung, καλλιτέχνη, Ted Chiang, συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, Barry Coller, αντιπρόεδρο Ιατρικών Υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο Rockefeller, Lucas Joppa, Διευθυντή Περιβάλλοντος της Microsoft, Garry Kasparov, πρώην πρωταθλητή στο σκάκι, συγγραφέα και υπέρμαχο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Tenzin Priyadarshi, πρόεδρο του Dalai Lama Center for Ethics and Transformative Values στο MIT, Elisabeth Reynolds, λέκτορα στο Τμήμα Πολεοδομικών Σπουδών του MIT, Κevin Rudd, πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας και πρόεδρο του Asia Society Policy Institute, Krista Tippett, ιδρύτρια του On Being Project και κάτοχο του βραβείου Peabody, Liam Young, συνιδρυτή του think tank Tomorrows Thoughts Today, Xiaowei Wang, creative director του Logic Magazine, και άλλους.

Διάλογοι του ΙΣΝ

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ, που υλοποιούνται με την επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development), και το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins θα πραγματοποιήσουν, όπως κάθε χρόνο, μια ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο του φετινού SNF Nostos Conference με θέμα “Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη”.

Συνεχίζοντας τη σειρά διαδικτυακών συζητήσεων, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 με τη συμμετοχή του κόσμου να παραμένει βασικός άξονας κάθε συνάντησης, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ θα εστιάσουν στη νέα δυναμική που αναδύεται από τη σχέση ανθρώπου – μηχανής και τις προκλήσεις στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη σκέψη, τη δημιουργικότητα και τη δημοκρατία στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Καλλιτέχνες, Αναθέσεις και Δράσεις

Στο ίδιο πνεύμα, το SNF Nostos Education θα παρουσιάσει ένα μαθηματικό Escape Room σε συνεργασία με το Σπουδαστήριο Θεωρητικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επιπλέον, δύο αναμετρήσεις θα προ(σ)καλέσουν gamers και coders όλων των ηλικιών να επιστρατεύσουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν το ομαδικό πνεύμα και να επιλύσουν προβλήματα μέσω του δημοφιλούς παιχνιδιού Minecraft και μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου coding challenge, ή αλλιώς…. του πρώτου φεστιβαλικού SNF Nostos Hackathon!

Παράλληλα, οι σκηνές του SNF Nostos θα είναι έτοιμες, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, να υποδεχθούν μεγάλα ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ θα ενεργοποιηθούν με καλλιτεχνικά δρώμενα και συμμετοχικά προγράμματα, βάσει των δεδομένων που θα ισχύουν την περίοδο εκείνη. Οι καλλιτέχνες που έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό εφόσον το SNF Nostos μπορέσει, βάσει των υγειονομικών δεδομένων, να φιλοξενήσει ζωντανά θεάματα παρουσία κοινού, περιλαμβάνουν τους: Burna Boy, William Kentridge, Bill T. Jones, το δίδυμο Paul SImonon (The Clash) και Dan Donovan (Big Audio Dynamite, Dreadzone) ως Casbah Club, το Ergon Ensemble, την Φωτεινή Βελεσιώτου, τις ΜΕΛΙSSES, και τον Good Job Nicky! Επίσης, οι Chipolatas από την Μεγάλη Βρετανία, και οι Circus Abyssinia από την Αιθιοπία θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους με απίθανα ακροβατικά show που κλέβουν την ανάσα.

Παράλληλα, το SNF Nostos θα παρουσιάσει αναθέσεις που έκανε σε καλλιτέχνες όπως τη χορογράφο Beth Corning, τον συνθέτη και sound artist Σταύρο Γασπαράτο σε συνεργασία με τον Αμερικανό καλλιτέχνη Lars Jan, την Ινδο-Αμερικανή σκηνοθέτιδα και καλλιτέχνη Smriti Keshari. Τέλος, το κοινό θα μπορεί να απολαύσει ένα πλήθος εικαστικών και τεχνολογικών διαδραστικών εγκαταστάσεων γύρω από την ευρύτερη θεματική “Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη”.*

*(Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί βάσει των εξελίξεων της COVID-19)

SNF Nostos Run

Οι περιορισμοί της πανδημίας ώθησαν όλους μας να δοκιμάσουμε νέα πράγματα. Έτσι, η virtual εκδοχή του SNF Nostos Run θα επιστρέψει για να ενώσει δρομείς από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, να τρέξουν μαζί και χωριστά, ενώ παράλληλα ελπίζουμε να μπορέσουμε να διοργανώσουμε και τη φυσική εκδοχή του αγώνα, ώστε να τρέξουμε, να ιδρώσουμε, και να γιορτάσουμε πλάι-πλάι. Όπως κάθε χρόνο, τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence» της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είμαστε εδώ, όλοι μαζί. Και προσμένουμε σε καλύτερες ημέρες.

Αφουγκραζόμαστε το αβέβαιο του παρόντος και του μέλλοντος, προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα όπως διαμορφώνονται, και παραμένουμε σε εγρήγορση ώστε να προσφέρουμε ένα φεστιβάλ που θα ανταποκρίνεται στους καιρούς. Σε όποια μορφή κι αν τελικά πραγματοποιηθεί το SNF Nostos, θέλουμε να πιστεύουμε πως θα προσφέρουμε ένα φεστιβάλ που θα δώσει τροφή για σκέψη, θα προκαλέσει τον διάλογο, θα μας κάνει να αισθανθούμε. Καλύτερα.

Μείνετε μαζί μας. Έως την 1η Απριλίου θα μοιραστούμε μαζί σας την τελική μορφή που θα λάβει το 2021 SNF Nostos.

Έως ότου επιστρέψουμε, όλοι μαζί, σε μια νέα αρχή.

. . .   . . .   . . .

νόστος ο [nóstos]: (συναισθ.) για να δηλώσουμε την επιστροφή στην πατρίδα ύστερα από μακροχρόνια απουσία και με αναφορά στην επιστροφή του Οδυσσέα στην Iθάκη.

[λόγ. < αρχ. νόστος `επιστροφή στην πατρίδα, ταξίδι με καλό τέλος΄]

. . .   . . .   . . .

SNF Nostos
23-27 Ιουνίου 2021
Είσοδος ελεύθερη
www.snfnostos.org

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
 • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
 • Meliconi AT 49 USB

  Meliconi AT 49 USB

  Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
 • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
 • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
 • Icy Box IB-LAN301-C3

  Icy Box IB-LAN301-C3

  Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
 • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

  AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

  Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
 • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

  Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

  Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
 • TP-Link ER706W-4G

  TP-Link ER706W-4G

  Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
 • Kakusiga KK-12101

  Kakusiga KK-12101

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
 • Ekselans AP 1200 W2

  Ekselans AP 1200 W2

  Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
 • Nedis TVSM6050BK

  Nedis TVSM6050BK

  Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
 • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...