Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 493
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11 Απριλίου 2023 10:33

Sony A80L: Διαθέσιμη για αγορά η νέα OLED τηλεόραση

1024024 379d8410

Η Sony ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι προπαραγγελίες για τη σειρά τηλεοράσεων BRAVIA 2023. Στην κορυφή βρίσκεται η σειρά BRAVIA XR, η οποία προσφέρει την απόλυτη οπτικοακουστική εμπειρία στους λάτρεις του κινηματογράφου, τους λάτρεις των σπορ και τους gamers, με την A80L OLED να είναι τώρα διαθέσιμη για προπαραγγελία. Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με χαρακτηριστικά που προσφέρουν στους καταναλωτές μια καθηλωτική εμπειρία για την παρακολούθηση ταινιών, την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων, την απόλαυση εφαρμογών streaming, το gaming και πολλά ακόμη.

Οι τηλεοράσεις 2023 BRAVIA XR διαθέτουν τον ενημερωμένο γνωστικό επεξεργαστή XR με την ολοκαίνουργια τεχνολογία XR Clear Image, η οποία βελτιώνει τη μείωση του θορύβου και την ευκρίνεια με την κίνηση, μειώνοντας το θόλωμα και δημιουργώντας σκηνές που ξεχειλίζουν από δράση. Ο Cognitive Processor XR επιτρέπει καλύτερο έλεγχο του οπίσθιου φωτισμού για αυξημένες ζώνες τοπικής εξασθένισης, αυξημένη φωτεινότητα και μειωμένο blooming.

Επιπλέον, κάθε μοντέλο προσφέρει το Acoustic Center Sync, το οποίο συνδυάζεται με ηχομπάρες Sony για πιο πλούσια μπάσα και ευρύτερο ηχητικό πεδίο για την απόλυτη, καθηλωτική εμπειρία στο σπίτι. Για τους χρήστες που αναζητούν μια ακόμη πιο συναρπαστική ηχητική εμπειρία, κάθε μοντέλο συνεργάζεται επίσης με τις ηχομπάρες της Sony για να προσφέρει 360 Spatial Sound Mapping, το οποίο δημιουργεί φανταστικά ηχεία και βελτιστοποίηση του ηχητικού πεδίου. Νέο χαρακτηριστικό φέτος, η X95L διαθέτει το Acoustic Multi-Audio+, που ανυψώνει τον ήχο με τρόπο που να ταιριάζει με την εικόνα στην οθόνη. Οι τηλεοράσεις A80L διαθέτουν Acoustic Surface Audio+ με ενεργοποιητές που δονούνται για να παράγουν ήχο από ολόκληρη την οθόνη, ταιριάζοντας απόλυτα με αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη.

Η σειρά 2023 BRAVIA XR επιτρέπει επίσης στους παίκτες να απογειώσουν το παιχνίδι τους στο PlayStation 5 με αποκλειστικές λειτουργίες, όπως το Auto HDR Tone Mapping και το Auto Genre Picture Mode, για βελτιστοποιημένη ποιότητα εικόνας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και του streaming. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα εύχρηστο Game Menu, όπου οι παίκτες μπορούν να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις στις προτιμήσεις τους, όπως η ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του VRR ή Motion Blur Reduction με γρήγορη πρόσβαση. Το Game Menu επιτρέπει επίσης στους χρήστες να αυξάνουν τη φωτεινότητα σε σκοτεινές περιοχές για να εντοπίζουν εύκολα αντικείμενα και αντιπάλους με το Black Equalizer και να μπορούν εύκολα να στοχεύουν τους αντιπάλους τους με έξι τύπους σκοπεύτρου. Νέο στοιχείο φέτος είναι η δυνατότητα προσαρμογής του μεγέθους της οθόνης με τη λειτουργία Screen Size για να επικεντρωθείτε στο παιχνίδι με μια μικρότερη, εστιασμένη οθόνη.

Επιπλέον, η Sony τηρεί τη δέσμευσή της για μείωση της χρήσης πλαστικών μέσω της πρωτοβουλίας Road to Zero. Για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η Sony εργάζεται σε πολλαπλές πτυχές του κύκλου ζωής του προϊόντος, όπως η μείωση της χρήσης πρωτογενών πλαστικών, η βελτίωση της αποδοτικότητας των μεταφορών και η επανεξέταση της κατανάλωσης ενέργειας κατά τη χρήση. Ο νέος πίνακας Eco Dashboard που περιλαμβάνεται σε όλα τα μοντέλα 2023 επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν εύκολα τις προτιμήσεις και τις ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Χαρακτηριστικά της BRAVIA XR A80L 4K HDR OLED TV (83”, 77”, 65”, 55”):

 • Έξυπνη και ισχυρή επεξεργασία από την τηλεόραση: Ο Cognitive Processor XR αναπαράγει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον πραγματικό κόσμο για να προσφέρει εικόνα με ευρεία δυναμική αντίθεση, λεπτομερές μαύρο, υψηλή μέγιστη φωτεινότητα και φυσικά χρώματα.
 • Περισσότερη διαύγεια, λιγότερος θόρυβος: Επαναφέρετε τη χαμένη υφή και λεπτομέρεια, με μειωμένο θόρυβο και θάμπωμα, και δείτε όλο το περιεχόμενο HD και το ψηφιακό περιεχόμενο αναβαθμισμένο σε ανάλυση σχεδόν 4Κ με τις τεχνολογίες XR 4K Upscaling και XR Clear Image.
 • Acoustic Surface Audio+: Με το Acoustic Surface Audio+ και την υποστήριξη Dolby Atmos, ακούστε αληθινό καθηλωτικό ήχο με ενεργοποιητές που δονούνται για να παράγουν ήχο από ολόκληρη την οθόνη που αντιστοιχεί απόλυτα στη δράση.
 • Αντίθεση και χρώματα OLED: Οι τεχνολογίες XR OLED Contrast Pro και XR Triluminos Pro σας επιτρέπουν να νιώσετε την ομορφιά της OLED με φωτεινότητα περίπου 110% σε σύγκριση με το μοντέλο του προηγούμενου έτους (A80K), καθηλωτικό βάθος και ρεαλισμό, καθαρό μαύρο, λεπτομερείς σκιές και δισεκατομμύρια ακριβή χρώματα.
 • Google TV: Δείτε 700.000+ ταινίες και τηλεοπτικά επεισόδια, όλα σε ένα μέρος. Το Google TV συγκεντρώνει το αγαπημένο υλικό των χρηστών από διάφορες εφαρμογές και συνδρομές και το οργανώνει. Η αναζήτηση είναι εύκολη – απλά ρωτήστε το Google. Δοκιμάστε να πείτε: “Hey Google, find action movies” για να κάνετε αναζήτηση σε όλες τις εφαρμογές.
 • Enjoy movies included with BRAVIA CORE: Enjoy streaming high-quality 4K UHD and IMAX® Enhanced movies included with the BRAVIA CORE app, exclusively on select Sony TVs.
 • Απολαύστε ταινίες που περιλαμβάνονται στο BRAVIA CORE: Απολαύστε την μετάδοση υψηλής ποιότητας 4K UHD και IMAX Enhanced ταινιών που περιλαμβάνονται στην εφαρμογή BRAVIA CORE, αποκλειστικά σε επιλεγμένες τηλεοράσεις Sony.
 • Ιδανική για το PlayStation 5: Ανεβάστε το παιχνίδι στο PlayStation 5 στο επόμενο επίπεδο με αποκλειστικές λειτουργίες: HDR Tone Mapping και Auto Genre Picture Mode, για βελτιστοποιημένη ποιότητα εικόνας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και του streaming.
 • Όλες οι ρυθμίσεις του παιχνιδιού σε ένα σημείο: Με το Game Menu, διαχειριστείτε γρήγορα τις ρυθμίσεις εικόνας παιχνιδιού και τις λειτουργίες βοήθειας σε ένα ενιαίο εύχρηστο περιβάλλον εργασίας.
 • Gaming με HDMI 2.1: Αποκτήστε το πλεονέκτημα στα παιχνίδια υψηλών προδιαγραφών με τα χαρακτηριστικά HDMI 2.1: 4K/120, VRR και ALLM.
 • Ενισχυμένη ψυχαγωγία: Απολαύστε καθηλωτικό και συναρπαστικό κινηματογραφικό περιεχόμενο όπως το σχεδίασε ο δημιουργός του με υποστήριξη για Dolby Vision, IMAX Enhanced, και Netflix Adaptive Calibrated Mode.
 • Συνδυάζεται τέλεια με ηχομπάρες Sony: Το Acoustic Center Sync συγχρονίζει τα ηχεία της τηλεόρασης με επιλεγμένες ηχομπάρες της Sony για την ενίσχυση του κεντρικού καναλιού των ηχείων για καθαρότερους, πλουσιότερους διαλόγους και πιο καθηλωτικό ήχο.
 • Βελτιωμένη εμπειρία τηλεόρασης με το BRAVIA CAM: Συνομιλήστε μέσω βίντεο με φίλους και συγγενείς και επιτρέψτε στη BRAVIA CAM να προσαρμόζει αυτόματα την εικόνα και τον ήχο ανάλογα με το περιβάλλον του δωματίου και τη θέση του καθίσματος.
 • Όλες οι ρυθμίσεις Eco σε ένα σημείο: Το Eco Dashboard διατηρεί όλες τις ρυθμίσεις του χρήστη σε ένα μέρος, διευκολύνοντας την αλλαγή τους μεμονωμένα ή με μία κίνηση. Με την επιλογή Easy Setup, οι χρήστες μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις ρυθμίσεις για το περιβάλλον προβολής τους.
 • Με εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, η A80L διαθέτει πλαίσιο Metal Flush Surface Bezel που εναρμονίζεται με κάθε εσωτερικό χώρο.
 • Η σφηνοειδής λεπτή βάση τηλεόρασης 3 σημείων από αλουμίνιο προσφέρει απόλυτη ευκολία: επιλέξτε την κανονική θέση, τη στενή θέση για έπιπλα με μικρότερη επιφάνεια ή την υπερυψωμένη θέση για να τοποθετήσετε από κάτω την ηχομπάρα σας.

Νέα εφαρμογή επεξεργασίας καναλιών

Το νέο εργαλείο της Sony κάνει πολύ πιο εύκολη την εξατομίκευση της σειράς των καναλιών στην τηλεόραση. Όταν το κατεβάσετε σε ένα smartphone με λειτουργικό σύστημα Android, μπορείτε να δείτε και να αλλάξετε τη σειρά των καναλιών απλά σέρνοντας και αφήνοντάς τα ή αναζητώντας το κανάλι και πληκτρολογώντας τον επιθυμητό αριθμό του.

Πηγή: https://www.techgear.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 11/4/2023)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
 • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
 • Meliconi AT 49 USB

  Meliconi AT 49 USB

  Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
 • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
 • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
 • Icy Box IB-LAN301-C3

  Icy Box IB-LAN301-C3

  Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
 • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

  AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

  Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
 • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

  Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

  Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
 • TP-Link ER706W-4G

  TP-Link ER706W-4G

  Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
 • Kakusiga KK-12101

  Kakusiga KK-12101

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
 • Ekselans AP 1200 W2

  Ekselans AP 1200 W2

  Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
 • Nedis TVSM6050BK

  Nedis TVSM6050BK

  Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
 • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...