12 Ιουλίου 2021 11:19

Τι πρέπει να ξέρεις για τα συστήματα πολυμέσων αυτοκινήτου

Τα συστήματα πολυμέσων, αναπαράγουν ήχο και βίντεο, αλλά προσφέρουν και πληροφορίες σχετικά με τις συνδεδεμένες σε αυτά συσκευές, όπως η κάμερα οπισθοπορείας, το GPS κ.λπ. Γιατί να αλλάξω την παλιά μονάδα αναπαραγωγής ήχου του αυτοκινήτου μου; Σίγουρα το αυτοκίνητό σας διαθέτει κάποιο ραδιοκασετόφωνο ή radio-cd…

Τα συστήματα πολυμέσων, αναπαράγουν ήχο και βίντεο, αλλά προσφέρουν και πληροφορίες σχετικά με τις συνδεδεμένες σε αυτά συσκευές, όπως η κάμερα οπισθοπορείας, το GPS κ.λπ.

 Γιατί να αλλάξω την παλιά μονάδα αναπαραγωγής ήχου του αυτοκινήτου μου;

Σίγουρα το αυτοκίνητό σας διαθέτει κάποιο ραδιοκασετόφωνο ή radio-cd. Το θέμα είναι αν σας ικανοποιεί και αν σας παρέχει όλα όσα επιθυμείτε. Η λίστα με τους λόγους που θα σας κάνουν να επιλέξτε μια καινούρια συσκευή, είναι ουσιαστικά ατελείωτος. Ας δούμε τους βασικότερους λόγους:

 • Καλύτερη ποιότητα ήχου. Η υψηλότερη ισχύς και η πιο σύγχρονη σχεδίαση του κυκλώματος της καινούριας συσκευής, παρέχουν σαφέστατα καλύτερη, δυνατότερη, καθαρότερη και πλουσιότερη απόδοση ήχου από αυτή του εργοστασιακού συστήματος. Επίσης, τα πιο βελτιωμένα χειριστήρια ρύθμισης του ήχου, σας επιτρέπουν να αυξήσετε σε μεγάλο βαθμό την απόλαυσή σας.
 • Μουσική κατευθείαν από το κινητό σας. Η αγαπημένη σας μουσική γίνεται άμεσα διαθέσιμη μέσω Bluetooth® και για τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας συνοδεύει στα ταξίδια.
 • USB stick ή θύρα κάρτας SD™. Η λίστα με τα τραγούδια, οι ταινίες και τα βίντεο που έχετε στον υπολογιστή σας, φτάνουν πολύ εύκολα στα ηχεία και την οθόνη του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου σας.
 • Pandora ή Spotify. Πολλά συστήματα, μέσω της σύνδεσής τους στο τηλέφωνό σας, επιτρέπουν τη χρήση Pandora ή/και Spotify.
 • Bluetooth. Η σύνδεση Bluetooth, σας δίνει τη δυνατότητα πέρα από την αναπαραγωγή εικόνας και ήχου, να μιλάτε hands-free στο κινητό σας, χωρίς να κάνετε έξοδα για την αντίστοιχη συσκευή για το τηλέφωνο.
 • Πλοήγηση GPS. Πολλά συστήματα διαθέτουν ενσωματωμένο πλοηγό, ο οποίος με την πολύ μεγαλύτερη οθόνη του συστήματος, είναι πολύ πιο εύκολο να διαβαστεί από ό,τι στο τηλέφωνό σας ή σε μια απλή συσκευή GPS.

Οι διαφορές ανάμεσα στα συστήματα πολυμέσων αυτοκινήτου

Τα ηχοσυστήματα ή συστήματα πολυμέσων στην εποχή μας, προσφέρουν μια ποικιλία λειτουργιών στους χρήστες τους. Υπάρχουν διαθέσιμα συστήματα τα οποία έχουν την δυνατότητα αναπαραγωγής CD, αν και πλέον θεωρούνται ξεπερασμένα. Υπάρχουν επίσης συστήματα τα οποία αναπαράγουν DVD, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δείτε κάποια ταινία στην οθόνη τους. Υπάρχουν ακόμη και συστήματα τα οποία αναπαράγουν Blu-ray, προσφέροντας ακόμη καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Στις ημέρες μας, τα περισσότερα συστήματα προσφέρουν τη δυνατότητα αναπαραγωγής MP3/WMA επιτρέποντάς σας να επιλέγετε τη μουσική ή τα βίντεό σας στο σπίτι και με τη χρήση ενός USB stick να τα απολαμβάνεται στο ταξίδι σας. Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμες συσκευές που διαθέτουν μνήμη διαφόρων μεγεθών για να αποθηκεύεται τα αρχεία σας στην ίδια τη συσκευή. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα σε κάποιες συσκευές να δεχτούν κονσόλες παιχνιδιών, να προβάλουν τηλεοπτικά κανάλια, να συνδεθούν στο ίντερνετ ή να συνδεθούν μέσω Wi-Fi, στο έξυπνο κινητό, το iPod, το τάμπλετ ή το λάπτοπ σας.

Άλλες διαφορές έχουν να κάνουν με την οθόνη τους και το μέγεθός της, με το αν είναι απτική ή χρειάζεται χειριστήριο για τη χρήση, αν διαθέτουν προενίσχυση και τις δυνατότητές της και άλλα πολλά. Όσο περνά ο καιρός κατασκευάζονται όλο και πιο εξελιγμένες συσκευές, οπότε κάποια από όλες θα ταιριάζει στα προσωπικά σας γούστα.

Πώς θα επιλέξω σύστημα πολυμέσων αυτοκινήτου

Η αρχική ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι «Γιατί θέλω να αλλάξω το ηχοσύστημα μου;» Η απάντηση στην πιο πάνω ερώτηση, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την κατάλληλη συσκευή.

Αν το ζητούμενο είναι η ακρίβεια της αναπαραγωγής ήχου, θα πρέπει να επιλέξετε κάποια συσκευή με ρυθμίσεις ήχου ακριβείας, όπως είναι η ψηφιακή διόρθωση και ο παραμετρικός ισοσταθμιστής που παρέχονται από ακριβότερες συσκευές, αν και σε κάθε περίπτωση η απόδοση του ήχου θα είναι πολύ καλύτερη από την εργοστασιακή.

Αν το ζητούμενο είναι η καλύτερη εικόνα, θα πρέπει να αποφασίσετε το μέγεθος της προσφερόμενης οθόνης και το αν είναι απτική ή όχι. Φυσικά, εδώ θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τον χώρο που σας παρέχει το αυτοκίνητο και αν η οθόνη θα είναι σταθερή ή αναδιπλούμενη.

Αν το ζητούμενο είναι η αναβάθμιση της καμπίνας επιβατών και η εμφάνιση, θα πρέπει να επιλέξετε κάποια συσκευή που να παρέχει υψηλής τεχνολογίας εμφάνιση με οθόνη υψηλής τεχνολογίας. Θα χαρίσει στην εμφάνιση του αυτοκινήτου μια ευρεία οθόνη πολλαπλών γραμμών, για να έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε τα τραγούδια, τα άλμπουμ και τις πληροφορίες σχετικά με τον καλλιτέχνη ή το βίντεο χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κύλιση.

Pioneer DMH-A3300DAB Multimedia Player

Ένα από τα συστήματα που θα ικανοποιήσει κάθε χρήστη, σε κάθε του επιθυμία είναι το Pioneer DMH-A3300DAB Multimedia Player. Ας δούμε λοιπόν, τι προσφέρει με βάση όσα συζητήσαμε πιο πάνω:

 • Το σύστημα αναπαραγωγής πολυμέσων PIONEER DMH-A3300DAB διαθέτει οθόνη 6,2 ιντσών Clear Type Resistive, της οποίας ο σχεδιασμός προσφέρει χαρακτηριστική ευκρίνεια και λεπτομερή εικόνα.
 • Άμεση σύνδεση με iPod/iPhone που επιτρέπει τον έλεγχο του iPod/iPhone σας όσον αφορά στη φόρτιση, τη μουσική και τα βίντεο, με τη χρήση προαιρετικού καλωδίου διασύνδεσης.
 • Είσοδος USB, που σας παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης οποιαδήποτε συσκευής με καλώδιο USB.
 • Spotify μέσω της απλής σύνδεσης του smartphone και περιήγηση μέσα από την οθόνη του στις λίστες αναπαραγωγής, τα άλμπουμ, τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες με τη χρήση των δικών του χειριστηρίων.
 • Διπλή είσοδος κάμερας, που σας δίνει τη δυνατότητα σύνδεση κάμερας οπισθοπορείας παράλληλα με εμπρόσθια κάμερα για τον βέλτιστο έλεγχο του δρόμου σε κάθε περίσταση.
 • Εφαρμογή FLAC, η οποία σας επιτρέπει να αναπαράγεται χωρίς απώλειες ψηφιακά αρχεία, χωρίς την ανάγκη αλλαγής του τύπου του αρχείου.
 • Τεράστια ποικιλία έγχρωμου φωτισμού που σας δίνει τη δυνατότητα να ταιριάξτε την οθόνη και τον φωτισμό των πλήκτρων με τον εσωτερικό φωτισμό του οχήματός σας.
 • Εφαρμογή WebLink, που σας παρέχει τις πιο μοντέρνες εφαρμογές, επεκτείνοντας τους ορίζοντες της ψυχαγωγίας σας όσο βρίσκεστε μέσα στο αυτοκίνητο.
 • Bluetooth για να κάνετε κλήσεις ενώ οδηγείτε, χωρίς να κινδυνεύετε από κλήσεις της τροχαίας.
 • Συμβατό με Alexa για να κάνετε για να έχετε πάντα δίπλα σας τον εικονικό βοηθό σας με τεχνητή νοημοσύνη.

Η τελική επιλογή είναι φυσικά δική σας. Εμείς προσπαθήσαμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές.  Ό,τι κι αν επιλέξετε, σας ευχόμαστε να σας προσφέρει τη μέγιστη δυνατή απόλαυση.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • NEDIS WIFICI06CWT

  NEDIS WIFICI06CWT

  Ο αυτοματισμός στο σπίτι έγινε απλούστερος. Αυτή η εύκολη στην χρήση IP κάμερα εσωτερικού χώρου, συνδέεται εύκολα στο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σας, για να μπορείτε να παρακολουθείτε τον χώρο σας. ...
 • NEDIS TVSM5100BK

  NEDIS TVSM5100BK

  Η επιδαπέδια τροχήλατη βάση της Nedis είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις από 32'' έως 55'' και με μέγιστο βάρος 35kg. Διαθέτει ρυθμιζόμενο ύψος με 8 διαφορετικές επιλογές, καθώς και γρήγορη αποσύμπλε...
 • PROLINK PF440A-0100

  PROLINK PF440A-0100

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου PF440A-0100 της Prolink. Πρόκειται για ένα καλώδιο φόρτισης 1 μέτρου από USB Type-C σε Apple Lightning. Διαθέτει πιστοποίηση A...
 • DEEPCOOL MG510

  DEEPCOOL MG510

  Το νέο 2 σε 1 RGB Gaming mouse της DeepCool, είναι εδώ! Το MG510 μπορεί να δουλέψει είτε ενσύρματα είτε ασύρματα (2.4GHz), ανάλογα με την προτίμηση σας! Απόλυτος έλεγχος ακριβείας με την επιλογή τ...
 • PROMAX RANGERNeo Lite

  PROMAX RANGERNeo Lite

  Αναλυτής τηλεοπτικού σήματος εισαγωγικού επιπέδου που περιλαμβάνει όλα τα πρότυπα υψηλής ευκρίνειας (ISDB-T/Tb, DVB-T2, DVB-C2, DVB-S2) και αποκωδικοποιητή H.265 (HEVC), αναλυτή Wi-Fi 2.4GHZ, έξοδ...
 • PROLINK PF480A-0150

  PROLINK PF480A-0150

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου PF480A-0150 της Prolink. Πρόκειται για ένα καλώδιο USB Type-C σε Type-C, με μήκος 1,5 μέτρου. Υποστηρίζει ταχύτητα μεταφοράς δ...
 • TP-Link TL-SG2210MP

  TP-Link TL-SG2210MP

  Το TL-SG2210MP είναι ένα νέο Smart Switch της TP-Link, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για επαγγελματική χρήση. Είναι κατάλληλο για χρήση σε διάφορες εφαρμογές, όπως συστήματα παρακολούθησης, χώρους φι...
 • ANTTRON AM440 & AM340

  ANTTRON AM440 & AM340

  Δύο νέοι ενισχυτές της ANTTRON διατίθενται στην ελληνική αγορά από την Tronix, οι οποίοι έχουν ενσωματωμένο φίλτρο LTE 5G και έχουν κατασκευαστεί ειδικά για να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν προκύ...
 • AVM FRITZ!Box 4060

  AVM FRITZ!Box 4060

  Ένας νέος ασύρματος δρομολογητής της γερμανικής AVM έφτασε στην ελληνική αγορά, ειδικά σχεδιασμένος για συνδέσεις Fiber To The Home (FTTH). Πρόκειται για το FRITZ!Box 4060, το οποίο δεν είναι ένα ...
 • ANGA AIR-102W / AIR-202W/ AIR-302W

  ANGA AIR-102W / AIR-202W/ AIR-302W

  Η εταιρεία STAM Electronics ανακοινώνει την παραλαβή των νέων τηλεχειριστηρίων AIR-102W, AIR-202W και AIR-302W της ANGA. Πρόκειται για universal τηλεχειριστήρια που είναι κατάλληλα για όλες τις μά...
 • MELICONI FlatStyle ES 800

  MELICONI FlatStyle ES 800

  Η Meliconi, ηγέτης στην κατηγορία των επιτοίχιων και επιτραπέζιων βάσεων TV, παρουσιάζει την σειρά FlatStyle, με την εγγύηση της εξ' ολοκλήρου Ιταλικής κατασκευής, εστιάζοντας στη λειτουργικότητα....
 • PROMAX TVHUNTER+

  PROMAX TVHUNTER+

  Το TVHunter+ είναι ένα μικρό, φορητό & εύκολο στη χρήση πεδιόμετρο που έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης και για τα δύο συστήματα ψηφιακής τηλεόρασης, DVB-T ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση – Ιούλιος 2022

  Ψηφιακή Τηλεόραση – Ιούλιος 2022

  Το νέο τεύχος Ιουλίου 2022 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Τα τηλεοπτικ...
 • Δορυφορικά κανάλια με κρυπτογράφηση BISS

  Δορυφορικά κανάλια με κρυπτογράφηση BISS

  Τα τηλεοπτικά κανάλια που εκπέμπουν με κρυπτογράφηση BISS παραμένουν σταθερή αξία για εκείνους που ασχολούνται με τη δορυφορική λήψη. Εδώ και αρκετά χρόνια μάλιστα παρουσιάζουν ουσιαστικό ενδιαφέρ...
 • TP-Link Omada Wi-Fi access points

  TP-Link Omada Wi-Fi access points

  Το Wi-Fi στις μέρες μας είναι πάντα απαραίτητο σε εξωτερικά περιβάλλοντα, είτε όταν κάνουμε πάρτι, είτε όταν εργαζόμαστε στην αυλή ή τον κήπο μας. Η χρήση του είναι απαραίτητη, κυρίως όταν θέλουμε...
 • mistral Micro Roc

  mistral Micro Roc

  Προσαρμοσμένη στις ανάγκες που έχουν προκύψει από το Ψηφιακό Μέρισμα II με την τοποθέτηση των καναλιών σε μικρότερο φάσμα συχνοτήτων, η Mistral παρουσιάζει μία ακόμα κεραία με προδιαγραφές 5G. Πρό...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design