Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 182
Στιγμιότυπο οθόνης 2023 12 07 110741
SECURITY REPORT 145
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8 Δεκεμβρίου 2023 09:43
12 Ιουλίου 2021 11:19

Τι πρέπει να ξέρεις για τα συστήματα πολυμέσων αυτοκινήτου

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2Fa1c8e8c568dec6bae8138356041eb4b4 XL

Τα συστήματα πολυμέσων, αναπαράγουν ήχο και βίντεο, αλλά προσφέρουν και πληροφορίες σχετικά με τις συνδεδεμένες σε αυτά συσκευές, όπως η κάμερα οπισθοπορείας, το GPS κ.λπ. Γιατί να αλλάξω την παλιά μονάδα αναπαραγωγής ήχου του αυτοκινήτου μου; Σίγουρα το αυτοκίνητό σας διαθέτει κάποιο ραδιοκασετόφωνο ή radio-cd…

Τα συστήματα πολυμέσων, αναπαράγουν ήχο και βίντεο, αλλά προσφέρουν και πληροφορίες σχετικά με τις συνδεδεμένες σε αυτά συσκευές, όπως η κάμερα οπισθοπορείας, το GPS κ.λπ.

 Γιατί να αλλάξω την παλιά μονάδα αναπαραγωγής ήχου του αυτοκινήτου μου;

Σίγουρα το αυτοκίνητό σας διαθέτει κάποιο ραδιοκασετόφωνο ή radio-cd. Το θέμα είναι αν σας ικανοποιεί και αν σας παρέχει όλα όσα επιθυμείτε. Η λίστα με τους λόγους που θα σας κάνουν να επιλέξτε μια καινούρια συσκευή, είναι ουσιαστικά ατελείωτος. Ας δούμε τους βασικότερους λόγους:

 • Καλύτερη ποιότητα ήχου. Η υψηλότερη ισχύς και η πιο σύγχρονη σχεδίαση του κυκλώματος της καινούριας συσκευής, παρέχουν σαφέστατα καλύτερη, δυνατότερη, καθαρότερη και πλουσιότερη απόδοση ήχου από αυτή του εργοστασιακού συστήματος. Επίσης, τα πιο βελτιωμένα χειριστήρια ρύθμισης του ήχου, σας επιτρέπουν να αυξήσετε σε μεγάλο βαθμό την απόλαυσή σας.
 • Μουσική κατευθείαν από το κινητό σας. Η αγαπημένη σας μουσική γίνεται άμεσα διαθέσιμη μέσω Bluetooth® και για τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας συνοδεύει στα ταξίδια.
 • USB stick ή θύρα κάρτας SD™. Η λίστα με τα τραγούδια, οι ταινίες και τα βίντεο που έχετε στον υπολογιστή σας, φτάνουν πολύ εύκολα στα ηχεία και την οθόνη του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου σας.
 • Pandora ή Spotify. Πολλά συστήματα, μέσω της σύνδεσής τους στο τηλέφωνό σας, επιτρέπουν τη χρήση Pandora ή/και Spotify.
 • Bluetooth. Η σύνδεση Bluetooth, σας δίνει τη δυνατότητα πέρα από την αναπαραγωγή εικόνας και ήχου, να μιλάτε hands-free στο κινητό σας, χωρίς να κάνετε έξοδα για την αντίστοιχη συσκευή για το τηλέφωνο.
 • Πλοήγηση GPS. Πολλά συστήματα διαθέτουν ενσωματωμένο πλοηγό, ο οποίος με την πολύ μεγαλύτερη οθόνη του συστήματος, είναι πολύ πιο εύκολο να διαβαστεί από ό,τι στο τηλέφωνό σας ή σε μια απλή συσκευή GPS.

Οι διαφορές ανάμεσα στα συστήματα πολυμέσων αυτοκινήτου

Τα ηχοσυστήματα ή συστήματα πολυμέσων στην εποχή μας, προσφέρουν μια ποικιλία λειτουργιών στους χρήστες τους. Υπάρχουν διαθέσιμα συστήματα τα οποία έχουν την δυνατότητα αναπαραγωγής CD, αν και πλέον θεωρούνται ξεπερασμένα. Υπάρχουν επίσης συστήματα τα οποία αναπαράγουν DVD, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δείτε κάποια ταινία στην οθόνη τους. Υπάρχουν ακόμη και συστήματα τα οποία αναπαράγουν Blu-ray, προσφέροντας ακόμη καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Στις ημέρες μας, τα περισσότερα συστήματα προσφέρουν τη δυνατότητα αναπαραγωγής MP3/WMA επιτρέποντάς σας να επιλέγετε τη μουσική ή τα βίντεό σας στο σπίτι και με τη χρήση ενός USB stick να τα απολαμβάνεται στο ταξίδι σας. Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμες συσκευές που διαθέτουν μνήμη διαφόρων μεγεθών για να αποθηκεύεται τα αρχεία σας στην ίδια τη συσκευή. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα σε κάποιες συσκευές να δεχτούν κονσόλες παιχνιδιών, να προβάλουν τηλεοπτικά κανάλια, να συνδεθούν στο ίντερνετ ή να συνδεθούν μέσω Wi-Fi, στο έξυπνο κινητό, το iPod, το τάμπλετ ή το λάπτοπ σας.

Άλλες διαφορές έχουν να κάνουν με την οθόνη τους και το μέγεθός της, με το αν είναι απτική ή χρειάζεται χειριστήριο για τη χρήση, αν διαθέτουν προενίσχυση και τις δυνατότητές της και άλλα πολλά. Όσο περνά ο καιρός κατασκευάζονται όλο και πιο εξελιγμένες συσκευές, οπότε κάποια από όλες θα ταιριάζει στα προσωπικά σας γούστα.

Πώς θα επιλέξω σύστημα πολυμέσων αυτοκινήτου

Η αρχική ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι «Γιατί θέλω να αλλάξω το ηχοσύστημα μου;» Η απάντηση στην πιο πάνω ερώτηση, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την κατάλληλη συσκευή.

Αν το ζητούμενο είναι η ακρίβεια της αναπαραγωγής ήχου, θα πρέπει να επιλέξετε κάποια συσκευή με ρυθμίσεις ήχου ακριβείας, όπως είναι η ψηφιακή διόρθωση και ο παραμετρικός ισοσταθμιστής που παρέχονται από ακριβότερες συσκευές, αν και σε κάθε περίπτωση η απόδοση του ήχου θα είναι πολύ καλύτερη από την εργοστασιακή.

Αν το ζητούμενο είναι η καλύτερη εικόνα, θα πρέπει να αποφασίσετε το μέγεθος της προσφερόμενης οθόνης και το αν είναι απτική ή όχι. Φυσικά, εδώ θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τον χώρο που σας παρέχει το αυτοκίνητο και αν η οθόνη θα είναι σταθερή ή αναδιπλούμενη.

Αν το ζητούμενο είναι η αναβάθμιση της καμπίνας επιβατών και η εμφάνιση, θα πρέπει να επιλέξετε κάποια συσκευή που να παρέχει υψηλής τεχνολογίας εμφάνιση με οθόνη υψηλής τεχνολογίας. Θα χαρίσει στην εμφάνιση του αυτοκινήτου μια ευρεία οθόνη πολλαπλών γραμμών, για να έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε τα τραγούδια, τα άλμπουμ και τις πληροφορίες σχετικά με τον καλλιτέχνη ή το βίντεο χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κύλιση.

Pioneer DMH-A3300DAB Multimedia Player

Ένα από τα συστήματα που θα ικανοποιήσει κάθε χρήστη, σε κάθε του επιθυμία είναι το Pioneer DMH-A3300DAB Multimedia Player. Ας δούμε λοιπόν, τι προσφέρει με βάση όσα συζητήσαμε πιο πάνω:

 • Το σύστημα αναπαραγωγής πολυμέσων PIONEER DMH-A3300DAB διαθέτει οθόνη 6,2 ιντσών Clear Type Resistive, της οποίας ο σχεδιασμός προσφέρει χαρακτηριστική ευκρίνεια και λεπτομερή εικόνα.
 • Άμεση σύνδεση με iPod/iPhone που επιτρέπει τον έλεγχο του iPod/iPhone σας όσον αφορά στη φόρτιση, τη μουσική και τα βίντεο, με τη χρήση προαιρετικού καλωδίου διασύνδεσης.
 • Είσοδος USB, που σας παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης οποιαδήποτε συσκευής με καλώδιο USB.
 • Spotify μέσω της απλής σύνδεσης του smartphone και περιήγηση μέσα από την οθόνη του στις λίστες αναπαραγωγής, τα άλμπουμ, τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες με τη χρήση των δικών του χειριστηρίων.
 • Διπλή είσοδος κάμερας, που σας δίνει τη δυνατότητα σύνδεση κάμερας οπισθοπορείας παράλληλα με εμπρόσθια κάμερα για τον βέλτιστο έλεγχο του δρόμου σε κάθε περίσταση.
 • Εφαρμογή FLAC, η οποία σας επιτρέπει να αναπαράγεται χωρίς απώλειες ψηφιακά αρχεία, χωρίς την ανάγκη αλλαγής του τύπου του αρχείου.
 • Τεράστια ποικιλία έγχρωμου φωτισμού που σας δίνει τη δυνατότητα να ταιριάξτε την οθόνη και τον φωτισμό των πλήκτρων με τον εσωτερικό φωτισμό του οχήματός σας.
 • Εφαρμογή WebLink, που σας παρέχει τις πιο μοντέρνες εφαρμογές, επεκτείνοντας τους ορίζοντες της ψυχαγωγίας σας όσο βρίσκεστε μέσα στο αυτοκίνητο.
 • Bluetooth για να κάνετε κλήσεις ενώ οδηγείτε, χωρίς να κινδυνεύετε από κλήσεις της τροχαίας.
 • Συμβατό με Alexa για να κάνετε για να έχετε πάντα δίπλα σας τον εικονικό βοηθό σας με τεχνητή νοημοσύνη.

Η τελική επιλογή είναι φυσικά δική σας. Εμείς προσπαθήσαμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές.  Ό,τι κι αν επιλέξετε, σας ευχόμαστε να σας προσφέρει τη μέγιστη δυνατή απόλαυση.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Δορυφορικά κάτοπτρα Kathrein για σκληρές καιρικές συνθήκες

  Δορυφορικά κάτοπτρα Kathrein για σκληρές καιρικές συνθήκες

  Τα δορυφορικά κάτοπτρα της Kathrein, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190 km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρ...
 • TP-LINK ER706W

  TP-LINK ER706W

  Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ER706W, ένα ασύρματο router διπλής ζώνης εταιρικής ποιότητας. Είναι ιδανικό για απομακρυσμένη διαχείριση που απαιτεί υψηλή απόδοση, χάρη στον επαναστατικό συνδυασμό τω...
 • Prolink PF352

  Prolink PF352

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου εξαρτήματος PF352 της Prolink. Πρόκειται για έναν μετατροπέα σήματος από Mini DisplayPort σε HDMI 1.4 θηλυκό, μήκους 0,1 μέτρου. Συνδέε...
 • PROMAX PD-350, PD-351, PD-352

  PROMAX PD-350, PD-351, PD-352

  Η PROMAX, εκτός από επαγγελματικά πεδιόμετρα, παράγει μία ευρεία γκάμα ηλεκτρονικών στους τομείς διανομής σήματος, RFR, οπτικών και ηλεκτρολογικών προϊόντων. Η σειρά ψηφιακών πολυμέτρων PD-350, PD...
 • Amiko FTP/UTP

  Amiko FTP/UTP

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή καλωδίων δικτύου της Amiko. Περιλαμβάνει τα καλώδια FTP CAT5, FTP CAT5 Outdoor (μαύρο), FTP CAT6 και UTP CAT5, τα οποία διατίθενται σε συσκευασία στροφ...
 • SONORA TERRA DIGITAL

  SONORA TERRA DIGITAL

  Η Sonora Terra Digital είναι μια κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας! Είναι κατάλλ...
 • TVIP S-Box v.705

  TVIP S-Box v.705

  Με τον νέο δέκτη IP TVIP S-Box v.705 μπορείτε εύκολα να απολαύσετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης. Ο δέκτης διατίθεται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Tronix και...
 • Prolink PF485A-0050 & PF485A-0150

  Prolink PF485A-0050 & PF485A-0150

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή των νέων καλωδίων PF485A-0050 και PF485A-0150 της Prolink. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας καλώδια USB Type-C σε USB-A version 3.0, με διαστάσεις...
 • Kathrein UFOpro Lite

  Kathrein UFOpro Lite

  Τα Νέα Ψηφιακά Compact Headend της Kathrein με την ονομασία UFOpro Lite είναι τα νέα οικονομικά, all in one Headend για εφαρμογές τηλεόρασης σε ξενοδοχεία, σκάφη, στάδια, συγκροτήματα κατοικιών κα...
 • FRITZ!Fon X6

  FRITZ!Fon X6

  Το νέο FRITZ!Fon X6 εντυπωσιάζει με τη μοντέρνα σχεδίασή του σε κομψή λευκή και μαύρη έκδοση, ενώ διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2,4″ υψηλής αντίθεσης για τέλεια αναγνωσιμότητα. Ο χρήστης μπορεί να...
 • TP-Link EAP783

  TP-Link EAP783

  Η TP-Link ανακοινώνει την είσοδο ενός νέου access point στην οικογένεια συσκευών Omada. Πρόκειται για το EAP783, ένα BE19000 access point οροφής τριπλής μπάντας Wi-Fi 7, που χαρακτηρίζεται από υψη...
 • YouTube PROMAX Hellas

  YouTube PROMAX Hellas

  Η PROMAX έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τα κορυφαία μοντέλα αναλυτών φάσματος RANGER Neo, HD RANGER και φυσικά για την ναυαρχίδα ATLaS NG. Στο YouTube κανάλι της PROMAX Hellas...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Τηλεχειρι...
 • Τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

  Τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

  Η συνεχής χρήση και οι ανεπιθύμητες πτώσεις των πάσης φύσης τηλεχειριστηρίων προκαλούν τη φυσική φθορά τους, που όπως είναι λογικό μειώνει τον κύκλο ζωής τους και κάποια στιγμή τα καθιστά μη λειτο...
 • Opticum T-Box

  Opticum T-Box

  Έναν επίγειο ψηφιακό δέκτη, που ξεχωρίζει από τα περισσότερα μοντέλα αυτής της κατηγορίας, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον OpticumT-Box, έναν δέκτη συμ...