Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 182
Στιγμιότυπο οθόνης 2023 11 30 105948
SECURITY REPORT 145
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2 Φεβρουαρίου 2023 10:37

Το Acer Chromebook Vero κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά της εκπαίδευσης

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F02%252F1024X1024 8

Η Acer παρουσιάζει επίσης τρεις νέες σειρές με ανθεκτικά Chromebook ιδανικά για σχολικά περιβάλλοντα

Η Acer παρουσίασε σήμερα τέσσερα νέα Chromebook για να καλύψει τις ανάγκες μαθητών και δασκάλων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το πρώτο μοντέλου Acer Chromebook Vero που σχεδιάστηκε ειδικά για την αγορά της εκπαίδευσης. Τα νέα laptop προσφέρουν ό,τι πιο πρόσφατο σε αντοχή, απόδοση και χαρακτηριστικά, καθιστώντας τα ένα ισχυρό εργαλείο για να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να προσφέρουν την πιο αποτελεσματική διδασκαλία.

«Ως κορυφαίος πάροχος Chromebook για την αγορά της εκπαίδευσης, η Acer γνωρίζει τι χρειάζονται μαθητές και δάσκαλοι για να επιτύχουν τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα και αυτό δεν είναι άλλο από τα νέα μας Chromebook», δήλωσε ο James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. «Τα νέα Chromebook της Acer προσφέρουν πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς, καθιστώντας τα ως ένα βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο: χαρακτηριστικά ανθεκτικότητας με επίκεντρο τους μαθητές, αξιόπιστη απόδοση και προηγμένες επιλογές συνδεσιμότητας για την υποστήριξη των σχολικών αναγκών.»

Acer Chromebook 511 Lifestyle 2

Αποτελεσματική μάθηση και διδασκαλία με τα νέα Chrome Education Upgrade και ZeroTouch Enrollment

Όλα τα νέα Chromebook της Acer είναι διαθέσιμα με το Chrome Education Upgrade, το οποίο επιτρέπει στους υπεύθυνους πληροφορικής και στους διευθυντές να διαχειρίζονται, να αναπτύσσουν και να δημιουργούν σχέδια μαθημάτων, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι μαθητές αξιοποιούν στο έπακρο τα Chromebook[3]. Οι υπεύθυνοι ΙΤ μπορούν εύκολα να παρέχουν admin support, να διαχειρίζονται συσκευές και να συνδέουν αυτόματα τα νέα Chromebook της Acer στους σχολικούς τους ιστότοπους μόλις ο τελικός χρήστης συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω του Zero-touch enrollment.

Acer Chromebook Vero 712 Lifestyle 3

Χαρακτηριστικά ανθεκτικότητας σχεδιασμένα ειδικά για μαθητές

Όλα τα νέα Chromebook της Acer για εκπαιδευτική χρήση είναι ανθεκτικά σε χτυπήματα και πληρούν τα πρότυπα δοκιμών MIL-STD 810H[4], ώστε να αντέχουν στις καθημερινές δοκιμασίες ενός πολυάσχολου σχολικού περιβάλλοντος. Διαθέτουν ενισχυμένη σχεδίαση στις γωνίες  με προφυλακτήρα απορρόφησης κραδασμών, για να προστατεύονται από πτώσεις ύψους έως και 122 cm και να αντέχουν άσκηση πίεσης από σώμα βάρους έως και 60 kg. Αυτά τα νέα ανθεκτικά Chromebook διαθέτουν επίσης επιμήκεις και διευρυμένους εσωτερικούς βραχίονες που προστατεύουν την οθόνη, ακόμη και όταν υφίστανται λάθος χειρισμό. Επιπλέον, οι θύρες έχουν ενισχυθεί με μεταλλική επένδυση για την προστασία τους από τη φθορά της συχνής χρήσης.

Τα τέσσερα νέα Chromebook διαθέτουν από ένα πληκτρολόγιο σχεδιασμένο για να προστατεύει τη συσκευή από συνηθισμένα ατυχήματα στο σχολικό χώρο. Είναι ανθεκτικό στην υγρασία και διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα αποστράγγισης που βοηθά στην προστασία των εσωτερικών εξαρτημάτων από πτώση νερού έως και 330 ml[5]. Όλα τα νέα Chromebook της Acer διαθέτουν OceanGlass touchpad ανθεκτικό στην υγρασία, κατασκευασμένο από πλαστικά που προέρχονται από απόβλητα των ωκεανών, μειώνοντας τα περιβαλλοντικά απορρίμματα και παρέχοντας κομψή υφή και αίσθηση αφής σαν γυαλί.

Επιπλέον, φέρουν μηχανικά αγκυρωμένα πλήκτρα, τα οποία είναι δύσκολο να αφαιρέσουν οι περίεργοι μαθητές, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ εύκολο για τον υπεύθυνο να τα επισκευάσει ή να τα αντικαταστήσει. Τα Acer Chromebook 511, Acer Chromebook Spin 511 και Acer Chromebook Spin 512 διαθέτουν επίσης ένα νέο πληκτρολόγιο που μπορεί να επισκευαστεί, να αφαιρεθεί εντελώς και να αντικατασταθεί με την αφαίρεση μόνο δύο βιδών. Τέλος, τα τέσσερα νέα Chromebook της Acer έχουν πιστοποιηθεί ότι πληρούν δύο κορυφαία πρότυπα ασφάλειας παιχνιδιών, το ASTM F963-16[6] και το UL/IEC 60950-1[7], που σημαίνει ότι είναι επίσης κατάλληλα για κοινή χρήση από μικρότερα παιδιά.

Το Acer Chromebook Vero 712 φέρνει την οικολογική σχεδίαση στα σχολεία

Το Acer Chromebook Vero 712 (CV872/T) με γνώμονα τις επιδόσεις και την οικολογική συνείδηση δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δουν και να κάνουν περισσότερα. Αυτό το Chromebook για σχολική χρήση διαθέτει αναλογία διαστάσεων 3:2 και επεξεργαστή Intel® Core™ 12ης γενιάς που επιτρέπει στους μαθητές να κάνουν ταχύτερη κωδικοποίηση στα Chromebook τους. Η οθόνη HD+ IPS 12 ιντσών που ενισχύει την παραγωγικότητα έχει υψηλότερη αναλογία διαστάσεων 3:2 που παρέχει 18% περισσότερο κατακόρυφο χώρο σε σύγκριση με μια εξίσου ευρεία οθόνη, έτσι ώστε να είναι περισσότερο ορατές οι σχολικές εργασίες, τα κείμενα, οι χάρτες και οι φωτογραφίες προτού οι μαθητές χρειαστεί να κάνουν scrolling. Η πιστοποιημένη οθόνη με TÜV Rheinland Eyesafe® (Hardware Solution) του Chromebook μειώνει επίσης το επιβλαβές μπλε φως, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν ολοζώντανα χρώματα κατά τη διάρκεια της προβολής. Επιπλέον, οι ισχυροί επεξεργαστές Intel Core 12ης γενιάς επιτρέπουν στους μαθητές να ασχοληθούν με πιο προηγμένες σχολικές εργασίες, όπως η κωδικοποίηση και η επεξεργασία βίντεο, ενώ παράλληλα εκτελούν πολλά προγράμματα και εφαρμογές χωρίς καθυστερήσεις.

Διαθέτοντας ανακυκλωμένα υλικά, βιώσιμη συσκευασία και ενεργειακά αποδοτικό σχεδιασμό, το Acer Chromebook Vero 712 αποτελεί μέρος της οικολογικής σειράς Vero που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας για βιωσιμότητα. Το νέο Acer Chromebook Vero 712 χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά σε πολλά μέρη του προϊόντος, που περιλαμβάνουν 30% πλαστικό PCR στο πλαίσιο και τα bezel της οθόνης, καθώς και 50% πλαστικό PCR στα καλύμματα των πλήκτρων. Ακόμη και η συσκευασία υποστηρίζει την αποστολή της εταιρείας για μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση με τη χρήση 100% ανακυκλωμένου χαρτοπολτού.

Acer Chromebook Vero 712 Product 10

Τρία νέα ανθεκτικά Chromebook καλύπτουν όλο το φάσμα των εκπαιδευτικών αναγκών

Πέρα από το πρώτο Acer Chromebook Vero για εκπαιδευτική χρήση, η Acer έχει επεκτείνει τη σειρά Chromebook για τη συγκεκριμένη αγορά με τρία ανανεωμένα μοντέλα: τα convertible Acer Chromebook Spin 512 (R856T) με οθόνη 12 ιντσών, convertible Acer Chromebook Spin 511 (R756T) με οθόνη 11,6 ιντσών και το Acer Chromebook 511 (C736) με οθόνη 11,6 ιντσών. Αυτά τα τρία Chromebook Acer φέρουν τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές Intel N100 και N200 και έχουν την επιλογή να περιλαμβάνουν ενσωματωμένη συνδεσιμότητα 4G LTE[8] για να παρέχουν γρήγορη, αξιόπιστη πρόσβαση σε εκπαιδευτικές εφαρμογές σχεδόν από οπουδήποτε. Επιπλέον, όπως το Acer Chromebook Vero, έτσι και αυτά τα νέα Chromebook διαθέτουν ανακυκλωμένα υλικά, βιώσιμη συσκευασία, ενεργειακά αποδοτικό σχεδιασμό και εγγραφή EPEAT για να βοηθήσουν τα σχολεία να μειώσουν τη σπατάλη καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της συσκευής.

Τα δύο νέα convertible μοντέλα είναι ιδανικά Chromebook για περιβάλλοντα μεικτής μάθησης, καθώς και τα δύο διαθέτουν μεντεσέδες 360 μοιρών που τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούνται σε μια σειρά διαμορφώσεων, όπως και αντιμικροβιακές[9] οθόνες αφής Corning® Gorilla® Glass που είναι ανθεκτικές στις γρατσουνιές και περιορίζουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών που προκαλούν οσμή και λεκέδες. Το Acer Chromebook Spin 511 έχει συμπαγή σχεδίαση με 16:9 οθόνη HD IPS 11,6 ιντσών, ενώ το Acer Chromebook Spin 512 έχει οθόνη HD+ IPS 12 ιντσών που ενισχύει την παραγωγικότητα με αναλογία διαστάσεων 3:2 στο (R856T /TN/LT/LTN) με περισσότερο κατακόρυφο χώρο, ώστε οι μαθητές να μπορούν να βλέπουν περισσότερο κείμενο, χάρτες, φωτογραφίες και σχολικές εργασίες. Επίσης, και τα δύο convertible Chromebook διαθέτουν προαιρετική γραφίδα USI που μπορεί να φορτιστεί στο ενσωματωμένο dock, ώστε οι μαθητές να μπορούν να κρατούν σημειώσεις, να σχεδιάζουν, να γράφουν και να ζωγραφίζουν πολύ εύκολα. Και τα δύο αυτά μοντέλα προσφέρουν μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας 12 ωρών[10]. Το Acer Chromebook Spin 512 διαθέτει επίσης την ίδια οθόνη με πιστοποίηση TÜV Rheinland Eyesafe® (Hardware Solution) με αυτή του Acer Chromebook Vero 712, η οποία μπορεί να μειώσει το επιβλαβές μπλε φως, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν ολοζώντανα χρώματα κατά την προβολή από τις συσκευές τους.

Acer Chromebook 511 Product 3

Το Acer Chromebook 511 έχει δοκιμασμένη κλασική σχεδίαση που είναι απίστευτα συμπαγής, καθιστώντας το ιδανικό για ένα ευρύ φάσμα μικρότερων μαθητών που χρησιμοποιούν εργαστηριακές ρυθμίσεις και προγράμματα 1:1. Η οθόνη HD 11,6 ιντσών με οπίσθιο φωτισμό LED και τεχνολογία IPS διατίθεται σε μορφή touch και non-touch, για να καλύψει τις ανάγκες με βάση τον προϋπολογισμό του κάθε σχολείου. Παρέχει επίσης μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας για έως και 12 ώρες[9] χρήσης.

Ποικιλία θυρών και τελευταίας τεχνολογίας συνδεσιμότητα για υβριδικά μαθήματα

Οι μαθητές μπορούν να συνδεθούν γρήγορα στο διαδίκτυο με αξιόπιστο Wi-Fi 6E. Επιπλέον, τα τέσσερα νέα Chromebook της Acer διαθέτουν όλα webcam 720p με Blue Glass Lens και (TNR), παρέχοντας αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ποιότητας ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τα δύο convertible μοντέλα παρέχουν επίσης την επιλογή για μπροστινές κάμερες υψηλής ανάλυσης. Αναφορικά με το απόρρητο, και τα τέσσερα νέα Chromebook περιλαμβάνουν κλείστρο webcam. Τα νέα Chromebook της Acer θα είναι διαθέσιμα με μια σειρά από επιλογές αποθήκευσης eMMC και έως 8 GB RAM.

Και τα τέσσερα νέα Chromebook είναι έτοιμα για σύνδεση με συσκευές, οθόνες και άλλα περιφερειακά. Κάθε ένα έχει δύο θύρες USB 3.2 Type-C πλήρους λειτουργίας για μεταφορά δεδομένων σε ταχύτητες έως 5 Gbps, σύνδεση σε οθόνη HD και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση της συσκευής καθώς και άλλων προϊόντων. Όλα διαθέτουν επίσης τουλάχιστον μία θύρα USB 3.2 Type A, ενώ τα Chromebook 511, Chromebook Spin 511 και Chromebook Spin 512 περιλαμβάνουν επίσης MicroSD card reader.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Το Acer Chromebook Vero 712 (CV872/T) θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη το Μάρτιο, ξεκινώντας από 399 €.

Το Acer Chromebook Spin 512 (R856T/TN) θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη τον Απρίλιο, ξεκινώντας από 429 €.

Το Acer Chromebook Spin 511 (R756T/TN) θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη τον Απρίλιο, ξεκινώντας από 399 €.

Το Acer Chromebook 511 (C736/T) θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη τον Απρίλιο, ξεκινώντας από 349 €.

Οι ακριβείς προδιαγραφές, οι τιμές και η διαθεσιμότητα διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή. Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε το www.acer.com.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • TVIP S-Box v.705

  TVIP S-Box v.705

  Με τον νέο δέκτη IP TVIP S-Box v.705 μπορείτε εύκολα να απολαύσετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης. Ο δέκτης διατίθεται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Tronix και...
 • Prolink PF485A-0050 & PF485A-0150

  Prolink PF485A-0050 & PF485A-0150

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή των νέων καλωδίων PF485A-0050 και PF485A-0150 της Prolink. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας καλώδια USB Type-C σε USB-A version 3.0, με διαστάσεις...
 • Kathrein UFOpro Lite

  Kathrein UFOpro Lite

  Τα Νέα Ψηφιακά Compact Headend της Kathrein με την ονομασία UFOpro Lite είναι τα νέα οικονομικά, all in one Headend για εφαρμογές τηλεόρασης σε ξενοδοχεία, σκάφη, στάδια, συγκροτήματα κατοικιών κα...
 • FRITZ!Fon X6

  FRITZ!Fon X6

  Το νέο FRITZ!Fon X6 εντυπωσιάζει με τη μοντέρνα σχεδίασή του σε κομψή λευκή και μαύρη έκδοση, ενώ διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2,4″ υψηλής αντίθεσης για τέλεια αναγνωσιμότητα. Ο χρήστης μπορεί να...
 • TP-Link EAP783

  TP-Link EAP783

  Η TP-Link ανακοινώνει την είσοδο ενός νέου access point στην οικογένεια συσκευών Omada. Πρόκειται για το EAP783, ένα BE19000 access point οροφής τριπλής μπάντας Wi-Fi 7, που χαρακτηρίζεται από υψη...
 • YouTube PROMAX Hellas

  YouTube PROMAX Hellas

  Η PROMAX έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τα κορυφαία μοντέλα αναλυτών φάσματος RANGER Neo, HD RANGER και φυσικά για την ναυαρχίδα ATLaS NG. Στο YouTube κανάλι της PROMAX Hellas...
 • Τα νέα της Mistral – Ενισχυτές γραμμής: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Τα νέα της Mistral – Ενισχυτές γραμμής: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Αρχικά θα πρέπει να διαχωρίσουμε τους ενισχυτές γραμμής από τους ενισχυτές κεντρικής κεραίας. Οι ενισχυτές γραμμής διαφέρουν από τους ενισχυτές κεντρικής κεραίας στο ότι δεν διαθέτουν φίλτρα εισόδ...
 • Emme Esse 83930CE & Engel AM6160G5 /AM6140G5 / AM6162G5

  Emme Esse 83930CE & Engel AM6160G5 /AM6140G5 / AM6162G5

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή προϊόντων που περιλαμβάνει ποικιλία ενισχυτών γραμμής 5G. Πρόκειται για μοντέλα εσωτερικού χώρου που είναι ιδανικά για αδύναμα σήματα κεραίας, ενισχύον...
 • IDComs IKUGaF-T2

  IDComs IKUGaF-T2

  Η δύσκολη λήψη των επίγειων ψηφιακών καναλιών σε κάποιες περιοχές είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να λυθεί με την εγκατάσταση τοπικών αναμεταδοτών, με κάλυψη που δεν θα ενοχλήσει άλλους πομπούς...
 • Devolo WiFi 6 Repeater 3000

  Devolo WiFi 6 Repeater 3000

  Τοποθετήστε το Devolo WiFi 6 Repeater 3000 στην πρίζα, πατήστε το κουμπί και ξεκινήστε να σερφάρετε! Αυτή είναι η υπόσχεση επιτυχίας της devolo: Ισχυρότερο Wi-Fi χωρίς καμία περίπλοκη διαμόρφωση. ...
 • Amiko FTP/UTP

  Amiko FTP/UTP

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή καλωδίων δικτύου της Amiko. Περιλαμβάνει τα καλώδια FTP CAT5, FTP CAT5 Outdoor (μαύρο), FTP CAT6 και UTP CAT5, τα οποία διατίθενται σε συσκευασία στροφ...
 • D-Link DWM-222

  D-Link DWM-222

  Το 4G LTE USB Adapter DWM-222 είναι ένα φορητό modem της D-Link που σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο internet όπου κι αν βρίσκεστε. Με γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων uplink και downlink, σα...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Τηλεχειρι...
 • Τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

  Τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

  Η συνεχής χρήση και οι ανεπιθύμητες πτώσεις των πάσης φύσης τηλεχειριστηρίων προκαλούν τη φυσική φθορά τους, που όπως είναι λογικό μειώνει τον κύκλο ζωής τους και κάποια στιγμή τα καθιστά μη λειτο...
 • Opticum T-Box

  Opticum T-Box

  Έναν επίγειο ψηφιακό δέκτη, που ξεχωρίζει από τα περισσότερα μοντέλα αυτής της κατηγορίας, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον OpticumT-Box, έναν δέκτη συμ...