Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 185
tech2024 02 27 at 08 33 36 TM 457
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

27 Φεβρουαρίου 2024 09:52
27 Φεβρουαρίου 2024 09:49
28 Νοεμβρίου 2022 11:41

Το Ίδρυμα Vodafone παρέδωσε την ψηφιακή εφαρμογή Panic Button στην Ελληνική Πολιτεία

mproumidis 99d1027d

Tην ολοκλήρωση της δωρεάς της ψηφιακής εφαρμογής “Panic Button” από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελληνική Πολιτεία παρέδωσε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης, ο οποίος θα μιλήσει στην εκδήλωση «Πολιτικές για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών» που διοργανώνεται στην Αθήνα από την Ελληνική Κυβέρνηση, παρουσία της Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόκειται για μια τεχνολογική λύση, που ενισχύει την αμεσότητα με την οποία κάθε γυναίκα, η οποία δέχεται επίθεση ή βρίσκεται σε κίνδυνο, μπορεί να ειδοποιεί, με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της, τις ειδικές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες θα μπορούν, μέσω του γεωεντοπισμού του κινητού τηλεφώνου του θύματος, να φτάνουν στο σημείο του στίγματος.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Χάρης Μπρουμίδης θα επισημάνει τον ρόλο του Ιδρύματος Vodafone απέναντι στην επέλαση της «αόρατης» απειλής της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο ένωσε τις δυνάμεις του με την Πολιτεία και αξιοποιώντας την πολύτιμη τεχνογνωσία του Ομίλου Vodafone, διαθέτει προς το κοινό την καινοτόμο αυτή εφαρμογή.

Το Panic Button θα είναι κρυπτογραφημένο στις κινητές συσκευές γυναικών που έχουν απευθυνθεί ή θα απευθυνθούν στις κατά τόπους αρμόδιες αστυνομικές αρχές ή στα ειδικά συμβουλευτικά κέντρα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και θα μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον απαιτούμενο χρόνο για την ειδοποίηση των Αστυνομικών Αρχών σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Για τον πρώτο χρόνο πιλοτικής λειτουργίας του Panic Button, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε όσους κατοικούν στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, με την προοπτική να φτάσει εν συνεχεία σε κάθε Ελληνίδα, όπου κι αν βρίσκεται, αλλά και να αξιοποιηθεί ενάντια και σε άλλες μορφές κακοποίησης.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας η τεχνολογική αυτή λύση αποτελεί την απάντηση της εταιρείας στο εκρηκτικό αυτό φαινόμενο, το οποίο μπορεί να είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε και να αφορά πρόσωπα οικεία ή συγγενικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μπρουμίδη, η συναντίληψη και η αγαστή συνεργασία μεταξύ της Vodafone και των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και Προστασίας του Πολίτη, οδήγησε στην ολοκλήρωση της δωρεάς του “Panic Button”, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού όπλου στη διαρκή μάχη για την πρόληψη αυτού του φαινομένου.

Επιπλέον, ο Χάρης Μπρουμίδης ανακοίνωσε ότι το Ίδρυμα Vodafone ανέπτυξε την ελληνική εκδοχή της επίσης δωρεάν εφαρμογής “Bright Sky”, η οποία υπηρετεί την υποστήριξη και ορθή πληροφόρηση οποιουδήποτε μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς κακοποιητικού περιβάλλοντος. Το περιεχόμενο της εφαρμογής “Bright Sky” είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα, προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις για την διαχείριση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται, με πρώτο βήμα το να μπορέσουν να αναγνωρίσουν και αποδεχτούν το γεγονός πως είναι θύματα λεκτικής, ψυχολογικής ή και σωματικής βίας. To “Bright Sky” θα είναι διαθέσιμο στα app stores και στο διαδίκτυο από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι δύο αυτές εφαρμογές σηματοδοτούν με τον καλύτερο τρόπο το ορόσημο της συμπλήρωσης 20 ετών λειτουργίας του Ιδρύματος Vodafone στην Ελλάδα, το οποίο έχει διευρύνει αποφασιστικά το έργο του, με σειρά δράσεων στους κρίσιμους πυλώνες της Υγείας, της Παιδείας, της Περιβαλλοντικής Προστασίας.

Ομιλία Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Vodafone Ελλάδας, Χάρη Μπρουμίδη στην εκδήλωση «Πολιτικές για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

«Εξοχότατη κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Υπουργοί

Κυρίες και κύριοι,

Πολύ συχνά αναρωτιόμαστε για την αξία των διαφόρων επετείων και «διεθνών ημερών», ιδίως όταν αυτές αφορούν θέματα που θα έπρεπε να σκεπτόμαστε αλλά και να δρούμε για αυτά όχι μια φορά το χρόνο αλλά κάθε μέρα, όπως είναι η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Παρά ταύτα, και με την επιφύλαξη πως η σκέψη μας και οι πράξεις μας θα είναι όντως καθημερινά εκεί, κρίνω πως καλώς τιμούμε την σημερινή διεθνή ημέρα, εφόσον αυτό συνιστά αφορμή για  ειλικρινή ανασκόπηση προόδου, επισήμανση ανεπαρκειών και ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων για το μέλλον.

Για πολλά χρόνια, η βία κατά των γυναικών ήταν ο «ελέφαντας στο δωμάτιο», και όχι μόνο στην Ελλάδα. Οι αριθμοί και τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

Σύμφωνα με μία από τις πιο ολοκληρωμένες σχετικές διεθνείς μελέτες, η οποία δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», το 27% των γυναικών ηλικίας 15 έως 49 ετών στον κόσμο έχουν βιώσει σωματική ή/και σεξουαλική βία από τον σύντροφό τους κάποια στιγμή στη ζωή τους. Το 13% – δηλαδή μία γυναίκα στις επτά – υπέστη αυτή τη βία εντός του 2021.

Αντίστοιχα είναι και τα στοιχεία για τη χώρα μας, όπου με βάση στοιχεία ήδη πριν την πανδημία (η οποία δυστυχώς επέτεινε το φαινόμενο), το 18% των γυναικών φαίνεται να έχει υποστεί βία από σύντροφο στη διάρκεια της κοινής ζωής τους.

Έρευνα του Ιδρύματος Vodafone σε 4.700 εργαζόμενους σε 9 χώρες, έδειξε πως το 1/3  έχει υποστεί ενδοοικογενειακή κακοποίηση τους τελευταίους 12 μήνες. Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους πολίτες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας δήλωσαν ότι η πανδημία αύξησε τη συχνότητα της κακοποίησής τους. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν πανευρωπαϊκά κατά 30% από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η κατάσταση επιδεινώνεται δε από το γεγονός ότι -όπως δείχνει η έρευνα του Ιδρύματος Vodafone- μόνο το 16% των εργαζομένων που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή κακοποίηση είχε πρόσβαση σε ειδική πολιτική υποστήριξης θυμάτων στον χώρο εργασίας του. Τα ευρήματα, λοιπόν, αυτά επιβεβαιώνουν την επείγουσα ανάγκη για πολιτικές που διευρύνουν το πλαίσιο υποστήριξης προς τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε ότι σε χώρες με παραδοσιακές οικογενειακές και κοινωνικές δομές όπως η Ελλάδα, υπήρξε και ως ένα βαθμό εξακολουθεί να υπάρχει ένα ισχυρό ταμπού, μία άτυπη «ομερτά» επιβεβλημένη στα θύματα από την πιο στρεβλή εκδοχή της πατριαρχίας. Συνεπώς εδώ χρειάζεται ένα συνδυασμένο πρόγραμμα δράσεων με τη συμμετοχή της πολιτείας, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών. Η πολιτεία πρέπει να έχει τη βούληση, να δίνει την κατεύθυνση και να πράττει και η ίδια. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να φροντίζουν κατ’ αρχήν για τους εργαζομένους και να δημιουργούν το περιβάλλον ασφάλειας και υποστήριξης για όσους από αυτούς έχουν υπάρξει θύματα ή κινδυνεύουν. Όλοι οφείλουμε να ενεργήσουμε για την προστασία, την αποτροπή και την πρόληψη.

Σήμερα, στην φετινή διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, τολμώ να είμαι πιο αισιόδοξος. Γιατί αυτή την φορά είμαστε εδώ μαζί – Πολιτεία, ιδιωτικός τομέας, κοινωνία πολιτών –  για να μιλήσουμε για ένα συγκεκριμένο έργο και λύσεις, με τη βοήθεια μάλιστα της τεχνολογίας, που μπορούν να προσφέρουν στήριξη σε θύματα ή δυνητικά θύματα..

Θα ήθελα κατ’ αρχήν να συγχαρώ την Κυβέρνηση για την ιδιαίτερη μέριμνα που έχει επιδείξει για την εξάλειψη της έμφυλης βίας. Οφείλω, επίσης, να σταθώ ιδιαίτερα στο γεγονός  ότι η Πολιτεία αντιλαμβάνεται πόσο καθοριστική είναι η συμβολή της τεχνολογικής καινοτομίας στην αποτελεσματική προστασία των θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Αυτή η συναντίληψη οδήγησε σε μία άριστη συνεργασία μεταξύ της Vodafone και των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και Προστασίας του Πολίτη, ώστε σήμερα να είμαστε σε θέση να ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση της δωρεάς της ψηφιακής εφαρμογής Panic Button από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελληνική Πολιτεία.

Στη Vodafone, ακρογωνιαίος λίθος της λειτουργίας μας αλλά και κοινωνικής μας υπευθυνότητας είναι η σύμπραξη ανθρώπου και τεχνολογίας ως απάντηση στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αναφύονται. Προϋπόθεση για να πάρει σάρκα και οστά αυτή η αρχή είναι η τεχνολογία και η συνδεσιμότητα να είναι εκδημοκρατισμένες, προσβάσιμες από όλους, χωρίς κανέναν αποκλεισμό.

To Ίδρυμα Vodafone, λοιπόν, απέναντι στην επέλαση αυτής της «αόρατης» συχνά απειλής, ένωσε τις δυνάμεις του με την Πολιτεία, αξιοποιώντας την πολύτιμη τεχνογνωσία του Ομίλου Vodafone, για την ανάπτυξη της εφαρμογής «Panic Button», μιας τεχνολογικής λύσης, που θα ενισχύσει την αμεσότητα με την οποία κάθε γυναίκα, η οποία δέχεται επίθεση ή βρίσκεται σε κίνδυνο, μπορεί να ειδοποιεί, με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της, τις ειδικές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες θα μπορούν, μέσω του γεω-εντοπισμού του κινητού τηλεφώνου του θύματος, να φτάνουν στο σημείο του στίγματος.

Για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού τεχνολογικού εργαλείου χρειάστηκαν εντατικές ενέργειες και δοκιμές από τις ομάδες των συναρμόδιων Υπουργείων, που εργάστηκαν δίπλα στην ομάδα του Ιδρύματος Vodafone. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να ευχαριστήσω εκείνους καθώς και την ηγεσία των Υπουργείων για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο όραμά μας και στις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Η εφαρμογή  πλέον βρίσκεται σε λειτουργία και στην διάθεση των αρχών, και προσδοκούμε να αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό  όπλο στην διαρκή μάχη για πρόληψη και αποτροπή.  Θα βρίσκεται κρυπτογραφημένη στις κινητές συσκευές γυναικών που έχουν απευθυνθεί ή θα απευθυνθούν στις κατά τόπο αρμόδιες αστυνομικές αρχές ή στα ειδικά συμβουλευτικά κέντρα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον απαιτούμενο χρόνο για την ειδοποίηση των Αστυνομικών Αρχών σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Για τον πρώτο χρόνο πιλοτικής λειτουργίας του Panic Button, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε όσους κατοικούν στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, με την προοπτική να φτάσει εν συνεχεία σε κάθε Ελληνίδα, όπου κι αν βρίσκεται.

Μαζί με αυτή την εφαρμογή, ως Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα, έχουμε αναπτύξει και την ελληνική εκδοχή της επίσης δωρεάν εφαρμογής «Bright Sky», η οποία διατίθεται από το ίδρυμα και σε άλλες χώρες και η οποία υποστηρίζει και παρέχει ορθή πληροφόρηση σε οποιονδήποτε μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς κακοποιητικού περιβάλλοντος.

Το περιεχόμενο της εφαρμογής είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα, προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις για την διαχείριση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται, με πρώτο βήμα το να μπορέσουν να αναγνωρίσουν και αποδεχτούν το γεγονός πως είναι θύματα λεκτικής, ψυχολογικής ή και σωματικής βίας. Η ελληνική έκδοση του “Bright Sky” θα είναι διαθέσιμο σε Google Play και App Store από τις 15 Δεκεμβρίου.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σημειώσω ότι η φετινή χρονιά σηματοδοτεί 20 χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος Vodafone στην Ελλάδα. Και είναι μια χρονιά κατά την οποία διευρύναμε αποφασιστικά το έργο του Ιδρύματος, με σειρά δράσεων στους κρίσιμους πυλώνες της Υγείας, της Παιδείας, της Περιβαλλοντικής Προστασίας.

Δεν θα μπορούσα, ωστόσο, να σκεφτώ επιδραστικότερο τρόπο να σφραγίσουμε την 20ετή αυτή πορεία και προσπάθεια, από την ολοκλήρωση μιας τόσο κρίσιμης πρωτοβουλίας για το κοινωνικό σύνολο. Και όχι γιατί από μόνη της μια τεχνολογική λύση αντιμετωπίζει οριστικά το φαινόμενο. Αλλά κυρίως γιατί συμβάλλει με τον τρόπο της στην εγρήγορση της Πολιτείας και την εκπαίδευση των συλλογικών αντανακλαστικών της ελληνικής κοινωνίας για μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε μορφής έμφυλη βία. Και γιατί αυτά που σήμερα βλέπουμε είναι ένα μόνο  δείγμα του τι μπορούμε να καταφέρουμε αν θέσουμε την τεχνολογία και την καινοτομία στην υπηρεσία της κοινωνίας

Με την ευχή αυτό να είναι μόνο η αρχή, σάς ευχαριστώ θερμά για την προσοχή σας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Kathrein UFOpro & UFOprolite

  Kathrein UFOpro & UFOprolite

  Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
 • Emme Esse 87435

  Emme Esse 87435

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
 • Ekselans CPE 1200-OLP

  Ekselans CPE 1200-OLP

  Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
 • Nedis SFIND100BK

  Nedis SFIND100BK

  Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
 • Kathrein MS & MP series

  Kathrein MS & MP series

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
 • Engel MV7400

  Engel MV7400

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...
 • Ikusi Flow Smart Headend

  Ikusi Flow Smart Headend

  Το Ikusi Flow Smart Headend της ισπανικής Ikusi, λειτουργεί ήδη σε εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, καθώς αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογίας διανομ...
 • Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

  Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των ομοαξονικών καλωδίων LCD 115 A+ και LCD 130 A+ της γερμανικής Kathrein. Πρόκειται για καλώδια πολύ υψηλής ποιότητας που είναι δοκιμασμένα και πιστ...
 • V-Tech Z2024 H265

  V-Tech Z2024 H265

  Νέος επίγειος ψηφιακός δέκτης από την AstraSat! Πρόκειται για τον V-Tech Z2024 H265, ο οποίος είναι ένας δέκτης MPEG4 με έξοδο HDMI και ανάλυση Full HD (1080p). Χάρη στο νέας γενιάς tuner του (μάρ...
 • Nedis TVSM5120GY

  Nedis TVSM5120GY

  Η επιτραπέζια full motion βάση της Nedis είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις από 37” έως 75”, με VESA 200x200, 300x200, 300x300, 400x200, 400x300, 400x400, 600x400 και μέγιστο βάρος 40kg. Διαθέτει μια...
 • Anga PS series

  Anga PS series

  Η εταιρεία Stam Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή σειράς ποιοτικών κεραιών Anga. Πρόκειται για τη σειρά PS, η οποία περιλαμβάνει εξωτερικές και εσωτερικές κεραίες που είναι κατάλληλες για επίγε...
 • Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

  Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

  Είναι πλέον διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax RANGER. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER - Εκπαιδευτικά ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
 • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

  Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

  Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
 • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

  Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

  Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
 • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

  Sat & Zap, Μάρτιος 2024

  Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...