Vodafone: Συμφωνία με την Amazon για internet σε απομακρυσμένες περιοχές
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σε αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδίδει, η Vodafone προέβη σε μια συμφωνία μαμούθ με το Amazon LEO της Amazon, προκειμένου να μπορέσει να φέρει 4G και 5G σε απομακρυσμένες περιοχές στην Ευρώπη και στην Αφρική.
Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, το Amazon LEO θα προσφέρει ταχύτητες έως 1 Gbps για download και 400 Mbps για upload, ώστε να μπορέσει να συνδέσει το δίκτυο της Vodafone με σταθμούς βάσης σε απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς να απαιτείται οπτική ίνα, κάτι που θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους στην ανάπτυξη των δικτύων, καθιστώντας παράλληλα διαθέσιμες τις υπηρεσίες σε απομακρυσμένες περιοχές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, η Vodafone θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το Amazon Leo ήδη από το 2026, προκειμένου να μπορέσει να συνδέσει επίγειους σταθμούς σε Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πριν επεκτείνει τα σχέδιά της στην Αφρική μέσω της θυγατρικής της Vodacom.
Το Amazon Leo αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους από 200 δορυφόρους σε τροχιά και ετοιμάζει πολλούς περισσότερους.
Πηγή: https://techmaniacs.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 4/3/2026)




