Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
YouTube Checks: Νέο εργαλείο ελέγχει για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων
Το νέο εργαλείο που φέρνει στο προσκήνιο το YouTube ελέγχει τα βίντεο που ανεβάζετε για το εάν παραβιάζουν δικαιώματα τρίτων. Το εργαλείο αυτό δεν είναι η πανάκεια, αλλά σίγουρα προσφέρει ένα βήμα για πιο δίκαιο διαμοιρασμό της online πληροφορίας. Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021 πολλοί δημιουργοί περιεχομένου στο YouTube έχουν δει στο κανάλι…
Το νέο εργαλείο που φέρνει στο προσκήνιο το YouTube ελέγχει τα βίντεο που ανεβάζετε για το εάν παραβιάζουν δικαιώματα τρίτων. Το εργαλείο αυτό δεν είναι η πανάκεια, αλλά σίγουρα προσφέρει ένα βήμα για πιο δίκαιο διαμοιρασμό της online πληροφορίας.
Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021 πολλοί δημιουργοί περιεχομένου στο YouTube έχουν δει στο κανάλι τους το νέο εργαλείο, το οποίο έχει ως στόχο του να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία ενός βίντεο λόγω ζητημάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.
Κατά τη διάρκεια ανεβάσματος ενός βίντεο στα βήματα που ακολουθεί ένας δημιουργός, υπάρχει πλέον και το εργαλείο YouTube Checks, το οποίο ελέγχει για ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με την ορατότητα του βίντεο. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, το νέο εργαλείο χρησιμοποιεί το Content ID της Google για τον εντοπισμό των παραβιάσεων της πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο.
Σε κάθε περίπτωση, μέσα από το YouTube Studio γίνεται όλη η διαδικασία, αλλά αυτό που πρέπει να γνωρίζει κανείς είναι ότι ακόμα και εάν ο έλεγχος δείξει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν υπάρχει εγγύηση ότι ένα βίντεο δεν θα αντιμετωπίσει ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας, εάν ο δημιουργός του δεν είναι πολύ προσεκτικός.
Πηγή: techblog.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 19/3/2021)