Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μέχρι τις 14/8 η έγκριση για το deal της Forthnet από την DG Comp
Ένας ακόμη κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα της πλήρους ολοκλήρωσης του επενδυτικού deal για την Forthnet. Σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στον επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει δοθεί προθεσμία μέχρι τις 14 Αυγούστου για να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες και η Επιτροπή να ανάψει το “πράσινο φως” για την έγκριση του deal. Παράλληλα, έχει προχωρήσει η υποβολή όλων…
Ένας ακόμη κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα της πλήρους ολοκλήρωσης του επενδυτικού deal για την Forthnet. Σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στον επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει δοθεί προθεσμία μέχρι τις 14 Αυγούστου για να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες και η Επιτροπή να ανάψει το “πράσινο φως” για την έγκριση του deal.
Παράλληλα, έχει προχωρήσει η υποβολή όλων των σχετικών εγγράφων από την πλευρά του επενδυτή και, σύμφωνα με πληροφορίες, η DG Comp ήδη έχει στείλει τα σχετικά ερωτηματολόγια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ανταγωνιστές και βασικούς προμηθευτές).
Η δυναμική του deal
Το επενδυτικό deal της Forthnet αποτελεί παράδειγμα για το πώς μια εταιρεία που έχει την καινοτομία στο DNA της και προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες, ακόμη και με οικονομικό βραχνά λόγω δανείων που προέκυψαν σε άλλες εποχές, μπορεί να βρει λύσεις προσελκύοντας τελικά σημαντικά και αξιόπιστα επενδυτικά σχήματα. Και αυτό παρότι η Forthnet ουσιαστικά από το 2013 πορεύτηκε χωρίς στήριξη από τους μετόχους της και το βασικότερο, χωρίς χρηματοδότηση.
Η “ιδιαίτερη” μετοχική σύνθεση της εισηγμένης περιλαμβάνει πέρα από τις συστημικές τράπεζες, που είναι και οι δανειστές της, και δύο ανταγωνιστές της, τη Vodafone και τη Wind. Όπως γίνεται αντιληπτό οι μετοχικές ισορροπίες ήταν δύσκολες, τα συμφέροντα αντικρουόμενα και οι καταστάσεις ασφυκτικές, όμως η διοίκηση της Forthnet διατήρησε στο έπακρο τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και κράτησε ίσες αποστάσεις απέναντι σε όλους τους stakeholders (μετόχους, πιστωτές, εργαζομένους, συνεργάτες, προμηθευτές, κ.α.).
Η συμβολή της διοικητικής ομάδας της Forthnet, ήταν καθοριστική στην επίτευξη του επενδυτικού deal, καθώς κατάφερε να διαφυλάξει τη στρατηγική αξία της εταιρείας μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, εφαρμόζοντας πλήρως τους κανόνες της ορθής εταιρικής διακυβέρνησης και λαμβάνοντας αρκετές δύσκολες αποφάσεις.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα και χωρίς να υπάρχει οικονομική στήριξη η διοίκηση της Forthnet πέτυχε να εδραιώσει τη στρατηγική θέση της εταιρείας στην αγορά του Pay TV και ιδιαίτερα στο premium αποκλειστικό περιεχόμενο, ειδικά μετά την ανανέωση της συνεργασίας της με την EuroLeague, μέχρι και το 2023.
Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να λανσάρει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ως “εικονικός πάροχος” (MVNO), προκειμένου να προσφέρει σύντομα συνολική κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών, ενώ αναμένει και τις αποφάσεις για τις διαγωνιστικές διαδικασίες του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.
Και όλα αυτά σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για την ελληνική οικονομία, σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης και αθέμιτου ανταγωνισμού από τις πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά του Pay TV παρέχοντας αντίστοιχες υπηρεσίες, χωρίς να υπόκεινται στα ανάλογα φορολογικά βάρη.
Πηγή: capital.gr