Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βγαίνει ταινία για την εθνική Νορβηγίας με πρωταγωνιστή τον άλλοτε «πράσινο» Ερικ Μίκλαντ

Πρωταγωνιστής στην ταινία «Ολα για τη Νορβηγία» ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, με αφορμή τα μοναδικά επιτεύγματα της Εθνικής του ομάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90.
Μία άκρως τιμητική στιγμή πρόκειται να απολαύσει σε λίγους μήνες ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού Ερικ Μίκλαντ. Κι αυτό γιατί το φθινόπωρο του 2021 θα προβληθεί ταινία μεγάλου μήκους που θα εμπεριέχει την ιστορία του ίδιου και των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών της Εθνικής Νορβηγίας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘90.
Η συγκεκριμένη φουρνιά ήταν η κορυφαία όλων των εποχών για τους Νορβηγούς καθώς οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας τους σε δύο τελικές φάσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 1994 και το 1998.
Το «κουνούπι» από το Ρισόρ ήταν ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της ομάδας αυτής, αγωνίστηκε σε 87 παιχνίδια στην εθνική ομάδα και ήταν ένας από τους ελάχιστους παίκτες που συμμετείχαν και στα δύο παραπάνω Παγκόσμια Κύπελλα. Εξ ου και ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στη συγκεκριμένη ταινία.
«Δεν χάσαμε ματς σε νορβηγικό έδαφος από το 1992 έως το 1998» τόνισε ο Ολσεν στη «VG» για τη νορβηγική επιτυχία του ως προπονητής της Νορβηγίας από το 1990 έως το 1998. Ο Ολσεν έχει συνεισφέρει στην παραγωγή δέκα ώρες ιδιωτικών ηχογραφήσεων!
«Είμαι ενθουσιασμένος για αυτό που θα προκύψει, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι συλλέγουν εικόνες και ηχογραφήσεις από πάρα πολλούς.
Ο τίτλος τη ταινίας είναι «Ολα για τη Νορβηγία» και αναφέρεται στα επιτεύγματα της Εθνικής Νορβηγίας τη δεκαετία του ’90. Ο Μίκλαντ, που τώρα είναι 48 ετών και αγωνίστηκε σε κλαμπ όπως η Σταρτ, ο Παναθηναϊκός, το Μόναχο 1860 και η Κοπεγχάγη, αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 2009 ως παίκτης της Σταρτ. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘90, είχε επιβλητική παρουσία στην Εθνική του ομάδα και όχι μόνο.
Στον Παναθηναϊκό ο Ερικ Μίκλαντ αγωνίστηκε για τρία χρόνια (1997-2000) και άφησε το στίγμα του στο «τριφύλλι» και το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις δεξιότητές του παρά το γεγονός ότι δεν ξεχώριζε για τη σωματοδομή και τα αθλητικά του προσόντα.