Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δημοσιογραφική έρευνα του www.ert.gr για το ελαιόλαδο
Ένα ενδιαφέρον πολυμεσικό ρεπορτάζ με την υπογραφή του Δημήτρη Κοντογιάννη, σχετικά με την κατανάλωση και αποθήκευση του ελαιόλαδου στην Ελλάδα, δημοσιεύει η ιστοσελίδα της ΕΡΤ στη διεύθυνση https://bit.ly/2DFf7Jc . Το ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν ταυτισμένο με την χώρα μας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις…
Ένα ενδιαφέρον πολυμεσικό ρεπορτάζ με την υπογραφή του Δημήτρη Κοντογιάννη, σχετικά με την κατανάλωση και αποθήκευση του ελαιόλαδου στην Ελλάδα, δημοσιεύει η ιστοσελίδα της ΕΡΤ στη διεύθυνση https://bit.ly/2DFf7Jc
Το ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν ταυτισμένο με την χώρα μας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχει τη σωστή αντιμετώπιση: Πόσο καλά ενημερωμένοι είμαστε για το τι θα πρέπει να προσέχουμε ως καταναλωτές όταν αγοράζουμε και αποθηκεύουμε το ελαιόλαδο; Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ποιότητα του και πώς ξεχωρίζουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τα άλλα; Μπορούμε να εμπιστευόμαστε το χύμα ελαιόλαδο;
Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνουν ο Πρόεδρος Χημικών Εμπειρογνωμόνων ΣΕΒΙΤΕΛ Βασίλης Καμβύσης και ο διευθυντής της Paratus Europe και εισηγητής σεμιναρίων ελαιολάδου Γιάννης Καρβέλας. Ο Νίκος Κώνστας – αγρότης, παραγωγός, τυποποιητής και ελαιοτριβέας – μιλά για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην παραγωγή του 2018 και για το πώς επηρεάστηκαν οι διάφορες ποικιλίες.