Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 185
tech2024 02 23 at 08 16 48 TM 455
SECURITY REPORT 146
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

24 Ιουνίου 2020 13:18

«Μυστικά ευζωίας με τον Δρ. Σαντζάι Γκούπτα» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2F45cafc77c29d53359c220e5d7b2e5d3b XL

Όλα τα επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Μυστικά ευζωίας με τον Δρ. Σαντζάι Γκούπτα» (Chasing Life With Dr. Sanjay Gupta), έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 (εκτός Σαββατοκύριακου), στις 16:15. Ο πολυβραβευμένος ιατρικός ανταποκριτής και νευροχειρουργός Δρ Σαντζάι Γκούπτα ταξιδεύει…Όλα τα επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Μυστικά ευζωίας με τον Δρ. Σαντζάι Γκούπτα» (Chasing Life With Dr. Sanjay Gupta), έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 (εκτός Σαββατοκύριακου), στις 16:15.

Σειρά ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2019.

Ο πολυβραβευμένος ιατρικός ανταποκριτής και νευροχειρουργός Δρ Σαντζάι Γκούπτα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αναζητώντας μυστικά για καλύτερη ζωή.

Ακολουθούμε τον Γκούπτα στην Ιαπωνία, την Ινδία, τη Βολιβία, τη Νορβηγία, την Ιταλία και την Τουρκία και διερευνούμε ασυνήθιστες παραδόσεις και σύγχρονες πρακτικές που βοηθούν να είμαστε υγιείς και η ζωή μας να έχει νόημα.

«Υπάρχουν μέρη σε όλο τον κόσμο όπου οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και ζουν περισσότερο απ’ όσο θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε», είπε ο Γκούπτα. «Ανακάλυψα τα μυστικά τους, απέδειξα ότι λειτουργούν και τώρα θέλω να τα μοιραστώ με τους τηλεθεατές».

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, στις 16:15
Επεισόδιο 1ο: «Βολιβία»

Ο Δρ. Σαντζάι Γκούπτα ταξιδεύει σε όλη τη Βολιβία για να ανακαλύψει μυστικά ευζωίας. Στη Λα Παζ, η οποία είναι η πρωτεύουσα με το μεγαλύτερο υψόμετρο σε όλο τον κόσμο, ο Δρ. Σαντζάι μαθαίνει τις θετικές και τις αρνητικές συνέπειες που έχει το υψόμετρο στη λειτουργία της καρδιάς. Δοκιμάζει τσάι κόκας, το οποίο χρησιμοποιούν στη Βολιβία για να αντιμετωπίσουν την αδιαθεσία που προκαλεί το υψόμετρο.

Παρακολουθεί από κοντά την κατασκευή μιας μεσαιωνικής συσκευής που έχει σώσει τη ζωή χιλιάδων παιδιών που παρουσιάζουν καρδιολογικά προβλήματα, κάτι που συμβαίνει συχνά στα μεγάλα υψόμετρα. Στη συνέχεια, αναζητεί τη μυστηριώδη φυλή Τσιμάνε και ζει μαζί τους. Τα μέλη της φυλής θεωρούνται οι άνθρωποι με την καλύτερη αγγειακή υγεία.

Ο Δρ. Σαντζάι επιστρέφει πίσω στον πολιτισμό για να συζητήσει τα ευρήματά του με έναν από τους σημαντικότερους μελετητές της φυλής. Μαθαίνει με έκπληξη ποιο είναι το μυστικό που διατηρεί την καρδιά των ανθρώπων της φυλής σε τόσο καλή κατάσταση.

Τέλος, ο Δρ. Σαντζάι μελετά σε βάθος όλες αυτές τις νέες πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει και προσφέρει στον εαυτό του ένα γεύμα με καρπούς παντελώς άγνωστους, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τις υπερτροφές του μέλλοντος.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, στις 16:15
Επεισόδιο 2ο: «Ιαπωνία»

Ο Δρ. Σαντζάι Γκούπτα ταξιδεύει στην Ιαπωνία για να ερευνήσει το ανησυχητικό φαινόμενο «καρόσι», που σημαίνει θάνατος λόγω υπερβολικής εργασίας, όπου το άγχος από τη μεγάλη πίεση στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς και η έλλειψη προσοχής στην πνευματική υγεία, οδηγούν σε καρδιακά επεισόδια και στο υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών σε όλο τον κόσμο.

Ο Δρ. Σαντζάι συναντά ακτιβιστές και θύματα υπερβολικής εργασίας στο Τόκιο πριν να κατευθυνθεί προς την ύπαιθρο για να λάβει μέρος σε κάποιες από τις πιο παραδοσιακές και αντισυμβατικές μορφές ανακούφισης από το άγχος.

Στη συνέχεια, ταξιδεύει στον τροπικό Νότο, όπου αναζητεί τα μυστικά της εξαιρετικής μακροζωίας των κατοίκων της Οκινάουα, της «Χώρας των Αθανάτων».

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020, στις 16:15
Επεισόδιο 3ο: «Τουρκία»

Ο Δρ. Σαντζάι Γκούπτα ταξιδεύει στην Τουρκία, όπου η επιστήμη και η μυστική παράδοση μπλέκονται πολλές φορές. Χιλιετίες ολόκληρες, προσκυνητές και αυτοκράτορες, που πηγαίνουν από την Ευρώπη στη Μέση Ανατολή, στέκονται απορημένοι σε τούτο το σημείο του πλανήτη. Αυτός ο συνδυασμός επιστήμης και παράδοσης έχει συμβάλει καθοριστικά στον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας το ζήτημα της υγείας.

Η Τουρκία προμηθεύει περίπου το 30% της ποσότητας των οπιοειδών σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να παρασκευαστούν παυσίπονα που έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας στον δυτικό κόσμο. Οι κάτοικοι της Τουρκίας, όμως, έχουν αποφύγει τον εθισμό. Πού στρέφονται οι κάτοικοι της Τουρκίας για θεραπεία;

Από τη διαχείριση των συμπτωμάτων του αυτισμού που επιτυγχάνεται με πρακτικές διαλογισμού από τους Περιστρεφόμενους Δερβίσηδες, μέχρι τη θεραπεία φλεγμονών με κεντρί μέλισσας, ο Δρ. Σαντζάι έρχεται αντιμέτωπος με φιλοσοφίες που αποτελούν πρόκληση για τον δικό του τρόπο σκέψης και τον αναγκάζουν να σκεφτεί πιο βαθιά το ρόλο του πνεύματος και του νου στη θεραπευτική διαδικασία.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, στις 16:15
Επεισόδιο 4ο: «Ιταλία»

Πώς μπορεί μια χώρα που η οικονομία της γνωρίζει κάμψη, είναι επιρρεπής στο τσιγάρο και το ποτό, και αποφεύγει συστηματικά την άσκηση, να έχει τους πιο υγιείς κατοίκους στον κόσμο;

Σ’ αυτό το επεισόδιο, ο Δρ. Σαντζάι Γκούπτα ταξιδεύει στην Ιταλία για να το ανακαλύψει. Θα συναντηθεί με τον πατέρα του «Αργού Φαγητού», θα αναζητήσει το μυστικό της μακροζωίας στην «Μπλε Ζώνη» θα φάει μαζί με πολλές γενιές της ίδιας οικογένειας οινοπαραγωγών και θα δει με τα ίδια του τα μάτια πώς μια απλή πράξη συμπόνοιας μπορεί να φέρει πιο κοντά όλη την κοινότητα.

Όσο αναζητεί απαντήσεις, θα ανακαλύψει κάποιες από τις αιτίες που οι Ιταλοί ζουν περισσότερο και έχουν καλύτερη υγεία. Κατεβάζουν τους ρυθμούς και ακολουθούν τις παραδόσεις τους φαγητού, της οικογένειας και της πίστης.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, στις 16:15
Επεισόδιο 5ο: «Ινδία»

Ο Δρ. Σαντζάι Γκούπτα οργανώνει ένα προσωπικό ταξίδι με σκοπό να συμβιβάσει τις παραδόσεις της δικής του ινδικής κληρονομιάς με την εκπαίδευση που έχει λάβει ως γιατρός στη Δύση. Ταξιδεύει στην Κεράλα, την περιοχή με την καλύτερη υγεία σε όλη τη χώρα, για να ανακαλύψει πώς κάποιες από τις αρχαιότερες θεραπευτικές πρακτικές στην Ινδία διαμορφώνουν το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης… από την εξάσκηση σε πολεμικές τέχνες σε τοπικό επίπεδο μέχρι τα νοσοκομεία που λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές της Αγιουρβέδα και τα εργαστήρια που μελετούν τα επιστημονικά στοιχεία της γιόγκα.

Κάθεται μαζί με τον λάτρη της γιόγκα, πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, για να μάθει πώς οι αρχαίες παραδόσεις μπορούν να αναδιαμορφώσουν την υγειονομική περίθαλψη του 21ου αιώνα.

Τέλος, ο Δρ. Σαντζάι περνά την Ινδική Πρωτοχρονιά με την οικογένειά του στο Δελχί και μοιράζεται ένα θεραπευτικό αγιουρβεδικό γεύμα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, στις 16:15
Επεισόδιο 6ο (τελευταίο): «Νορβηγία»

Ευτυχία. Παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας, στη διάθεσή μας, στα συναισθήματά μας. Ο Δρ. Σαντζάι Γκούπτα εξερευνά τη σκοτεινή, παγωμένη πόλη του Αρκτικού Κύκλου, την πόλη Τρόμσο για να ανακαλύψει το μυστικό της. Μήνες στο σκοτάδι, σχεδόν ολοκληρωτική απομόνωση και πολικές θερμοκρασίες δεν καταβάλουν τους Νορβηγούς.

Έχουν μάθει να αγκαλιάζουν το περιβάλλον τους και να το χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας τους. Στο κατάστρωμα ενός ερευνητικού σκάφους, ο Δρ. Σαντζάι συμμετέχει στην έρευνα για ένα ιατρικό θαύμα για να σωθεί η ανθρωπότητα. Περπατώντας σε χιονοσκέπαστα βουνά θα ανακαλύψει το μυστικό για την καταπολέμηση της χειμωνιάτικης κατάθλιψης.

Και ενάντια σε κάθε έννοια ορθής κρίσης, θα βουτήξει στα παγωμένα νερά του Αρκτικού Κύκλου, προκειμένου να κατανοήσει μια ιστορία επιβίωσης, η οποία θα προκαλέσει επανάσταση στην Ιατρική με τη μορφή που τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Kathrein UFOpro & UFOprolite

  Kathrein UFOpro & UFOprolite

  Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
 • Emme Esse 87435

  Emme Esse 87435

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
 • Ekselans CPE 1200-OLP

  Ekselans CPE 1200-OLP

  Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
 • Nedis SFIND100BK

  Nedis SFIND100BK

  Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
 • Kathrein MS & MP series

  Kathrein MS & MP series

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
 • Engel MV7400

  Engel MV7400

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...
 • Ikusi Flow Smart Headend

  Ikusi Flow Smart Headend

  Το Ikusi Flow Smart Headend της ισπανικής Ikusi, λειτουργεί ήδη σε εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, καθώς αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογίας διανομ...
 • Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

  Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των ομοαξονικών καλωδίων LCD 115 A+ και LCD 130 A+ της γερμανικής Kathrein. Πρόκειται για καλώδια πολύ υψηλής ποιότητας που είναι δοκιμασμένα και πιστ...
 • V-Tech Z2024 H265

  V-Tech Z2024 H265

  Νέος επίγειος ψηφιακός δέκτης από την AstraSat! Πρόκειται για τον V-Tech Z2024 H265, ο οποίος είναι ένας δέκτης MPEG4 με έξοδο HDMI και ανάλυση Full HD (1080p). Χάρη στο νέας γενιάς tuner του (μάρ...
 • Nedis TVSM5120GY

  Nedis TVSM5120GY

  Η επιτραπέζια full motion βάση της Nedis είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις από 37” έως 75”, με VESA 200x200, 300x200, 300x300, 400x200, 400x300, 400x400, 600x400 και μέγιστο βάρος 40kg. Διαθέτει μια...
 • Anga PS series

  Anga PS series

  Η εταιρεία Stam Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή σειράς ποιοτικών κεραιών Anga. Πρόκειται για τη σειρά PS, η οποία περιλαμβάνει εξωτερικές και εσωτερικές κεραίες που είναι κατάλληλες για επίγε...
 • Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

  Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

  Είναι πλέον διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax RANGER. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER - Εκπαιδευτικά ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
 • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

  Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

  Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
 • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

  Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

  Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
 • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

  Sat & Zap, Μάρτιος 2024

  Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...