Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα ντοκιμαντέρ για την τεχνητή νοημοσύνη και την κλιματική αλλαγή, στην ΕΡΤ3
Δύο νέα ντοκιμαντέρ που πραγματεύονται ζητήματα που αφορούν άμεσα όλον τον πλανήτη, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι αλλαγές που θα επιφέρει στην καθημερινότητά μας, αλλά και η κλιματική αλλαγή, τις επιπτώσεις της οποίας βιώνουμε πολύ συχνά πλέον, θα προβάλλει η ΕΡΤ3 την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου. Στις 21:10, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ…
Δύο νέα ντοκιμαντέρ που πραγματεύονται ζητήματα που αφορούν άμεσα όλον τον πλανήτη, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι αλλαγές που θα επιφέρει στην καθημερινότητά μας, αλλά και η κλιματική αλλαγή, τις επιπτώσεις της οποίας βιώνουμε πολύ συχνά πλέον, θα προβάλλει η ΕΡΤ3 την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου. Στις 21:10, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Τεχνητή Νοημοσύνη: Η μεγάλη αλλαγή/Generation Algorithm», σε σκηνοθεσία Tilman Wolff/ Ranga Yogeshwar. Αμέσως μετά, στις 22:00, θα μεταδοθεί το ντοκιμαντέρ «Η Έκρηξη που άλλαξε τον κόσμο/The Volcano that changed the world» των Elmar Bartlmae, Florian Breier.
«Τεχνητή Νοημοσύνη: Η μεγάλη αλλαγή/Generation Algorithm».
Σκηνοθεσία Tilman Wolff/ Ranga Yogeshwar.
Η ψηφιοποίηση δεδομένων προχωράει και οι πρωτοποριακές εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης παρουσιάζουν απίστευτες νέες δυνατότητες. Πώς θα αλλάξει η τεχνητή νοημοσύνη τον εργασιακό μας χώρο, την κοινωνία και την καθημερινότητά μας; Κινδυνεύει η προσωπική μας ελευθερία από την τεχνητή νοημοσύνη; Ο Ranga Yogeshwar διερευνά τις απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα και επισκέπτεται σημαντικούς επιστήμονες σε όλον τον κόσμο.
«Η Έκρηξη που άλλαξε τον κόσμο/The Volcano that changed the world»
των Elmar Bartlmae, Florian Breier.
Αν και η έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα θεωρείται ως η μεγαλύτερη στην ιστορία του πλανήτη, στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη είναι αυτή του Όρους Ταμπόρα στην Ανατολική Ινδονησία το 1815, η οποία χαρακτηρίζεται ως η πλέον θανατηφόρα (117.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας ολόκληρος πολιτισμός και μια γλώσσα εξαφανίστηκαν), αλλά και ως η απαρχή της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.
Για τρία χρόνια όλος ο πλανήτη υπέστη έντονες και ακραίες καιρικές συνθήκες, με πολλές δραματικές συνέπειες και κοινωνικές διαταραχές. Η πείνα στην Κίνα ανάγκασε τους ανθρώπους να πουλήσουν τα παιδιά τους για ένα μπολ ρύζι. Οι σοδειές, στο Κεντάκι των ΗΠΑ, καταστράφηκαν, προκαλώντας αναταραχές και άνοδο της εγκληματικότητας. Η χολέρα εξαπλώθηκε σε όλη την Ινδία.
Σήμερα, ο ηφαιστειολόγος Ralf Gertisser και ο ιστορικός Gillen d’ Arcy Wood συνεργάζονται για την ανασύνθεση αυτών των χρόνων, αναζητώντας τα ερείπια του χαμένου πολιτισμού και διερευνούν την πιθανή αλλαγή στο κλίμα.