Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 | 18:45

ΕΡΤ HYBRID – RUSSIA 2018

Χορταστικό τηλεοπτικό υπερθέαμα με τους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη! Η μαγεία του Mundial μέσα από την υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ξεκίνησε και οι Έλληνες φίλαθλοι ήδη το απολαμβάνουν από την τηλεόραση. Η δημόσια τηλεόραση πρωτοπορεί και σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός, έχοντας αναπτύξει μια ειδική εφαρμογή για το Mundial μέσα στην πλατφόρμα της ΕΡΤ Hybrid, η οποία προσφέρει έναν πρωτόγνωρο για την Ελλάδα τρόπο τηλεθέασής του...
Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ξεκίνησε και οι Έλληνες φίλαθλοι ήδη το απολαμβάνουν από την τηλεόραση. Η δημόσια τηλεόραση πρωτοπορεί και σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός, έχοντας αναπτύξει μια ειδική εφαρμογή για το Mundial μέσα στην πλατφόρμα της ΕΡΤ Hybrid, η οποία προσφέρει έναν πρωτόγνωρο για την Ελλάδα τρόπο τηλεθέασής του.

Η εφαρμογή του Mundial είναι εντελώς δωρεάν και η πρόσβαση σε αυτή πραγματοποιείται με την ενεργοποίηση των HbbTV υπηρεσιών από τηλεοράσεις τύπου Smart TV HbbTV-Ready, αλλά και δορυφορικούς ή επίγειους δέκτες συμβατούς με το πρότυπο HbbTV, με το απλό πάτημα του κόκκινου πλήκτρου από το τηλεχειριστήριο. Διαθέτει on demand περιεχόμενο με άριστα δομημένο μενού, περιλαμβάνοντας υλικό που αφορά όχι μόνο τους αγώνες που διεξάγονται, αλλά και παλαιότερες διοργανώσεις.

Ιστορία του Παγκόσμιου Κυπέλλου: Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει video από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ, με αφιερώματα σε παλαιότερες διοργανώσεις που θυμίζουν στους μεγαλύτερους και μαθαίνουν στους ηλιακά νεότερους σπουδαίες ομάδες και στιγμές από το παρελθόν.

Ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία: Στην ενότητα αυτή υπάρχουν video αφιερωμένα στους μεγαλύτερους παίκτες που έγραψαν ιστορία αγωνιζόμενοι σε παλαιότερες διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο δρόμο για τη Ρωσία: Εδώ υπάρχουν video που μας βάζουν στο κλίμα της νέας διοργάνωσης, αλλά και εκπληκτικά αφιερώματα για όλα τα παλιότερα Mundial.

Τα κλασσικά ματς του Μουντιάλ: Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει πλήρεις μεταδόσεις ορισμένων από τους πιο κλασσικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Α-Ω των παγκοσμίων κυπέλλων: Με αναζήτηση ανά γράμμα, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την προβολή video που αφορά τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές και ιστορικούς αγώνες των Παγκοσμίων κυπέλλων.

ΜΙΚΤΗ ΖΩΝΗ: Εδώ βρίσκονται οι εκπομπές της Μικτής Ζώνης που αφορούν το Pre-Game και Post-Game κάθε αγώνα.

ΑΓΩΝΕΣ: Αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα ενότητα της εφαρμογής και από εδώ μπορεί ο χρήστης να επιλέξει την προβολή οποιουδήποτε αγώνα επιθυμεί, ενώ από κάτω είναι διαθέσιμα τα video με όλα τα γκολ της ημέρας. Η επιλογή προβολής ενός αγώνα περιλαμβάνει μια μοναδική για τον τηλεθεατή καινοτομία, καθώς χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο μπορεί να μετακινηθεί δίπλα από τη μπάρα προόδου και να πατήσει στο “MATCH REPORT”. Η λίστα που εμφανίζεται αριστερά στην οθόνη περιλαμβάνει όλες τις φάσεις και γεγονότα που αφορούν πριν και μετά το τέλος του αγώνα, τα οποία μπορούν να επιλεγούν για μετάβαση και άμεση προβολή. Δίπλα στην περιγραφή κάθε φάσης βρίσκεται ένα εικονίδιο κάμερας, στο οποίο μπορούμε να μετακινηθούμε με το πλήκτρο κατεύθυνσης του τηλεχειριστηρίου, ώστε αυτό να γίνει κόκκινο. Πατώντας πάνω στην κάμερα ξεκινάει η αναπαραγωγή της φάσης, ενώ κάτω από τη μπάρα προόδου μπορούμε να επιλέξουμε την προβολή της μέσα από 18 διαφορετικές κάμερες! Με αυτό τον τρόπο ο τηλεθεατής μπορεί να βλέπει στην τηλεόρασή του γκολάρες σαν του Cristiano Ronaldo στο ματς με την Ισπανία όποτε θέλει, όσες φορές θέλει και από οποιαδήποτε γωνιά του γηπέδου επιθυμεί. Έτσι, η τηλεθέαση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα του Mundial αποκτάει μια νέα διάσταση, με δυνατότητες που προσφέρονται μόνο μέσα από την πλατφόρμα της ΕΡΤ Hybrid.

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.