Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
Valuable Inform | 29-March-20200:01:29

Αθλητικές Μεταδόσεις
ANDREASSAT | 28-March-202022:41:28

IPTV Γενικά
deepbluesky | 28-March-202022:08:28

Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ)
cocu | 28-March-202020:28:28

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
first | 28-March-202019:41:28

Αρθρογραφία . Πρώτη δοκιμή
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 | 14:29

X96 MAX

Πανίσχυρο 4K Android TV box που υπερέχει!

Η νέα τάση που έχει αναπτυχθεί από τα TV box στην αγορά συσκευών ψηφιακού περιεχομένου είναι πλέον αναμφισβήτητη, καθώς ολοένα και περισσότεροι χρήστες τα προτιμούν για την ευκολία της σύνδεσής τους και τις εφαρμογές που μπορούν να υποστηρίξουν. Το νέο X96 Max είναι ένα κινέζικο Android TV Box με πανίσχυρα χαρακτηριστικά, που με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος μετατρέπει οποιαδήποτε...
Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου

Η νέα τάση που έχει αναπτυχθεί από τα TV box στην αγορά συσκευών ψηφιακού περιεχομένου είναι πλέον αναμφισβήτητη, καθώς ολοένα και περισσότεροι χρήστες τα προτιμούν για την ευκολία της σύνδεσής τους και τις εφαρμογές που μπορούν να υποστηρίξουν. Το νέο X96 Max είναι ένα κινέζικο Android TV Box με πανίσχυρα χαρακτηριστικά, που με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος μετατρέπει οποιαδήποτε τηλεόραση σε πραγματική Smart TV. Είναι από τα πρώτα TV box της αγοράς που βασίζουν τη λειτουργία τους σε Android 8.1 Oreo, ένα αληθινό 4K media player με υποστήριξη H.265/HEVC, με προ-εγκατεστημένες εφαρμογές για αξιόπιστο IPTV streaming και ενσωματωμένα Wi-Fi, Bluetooth interface για απόλυτη ελευθερία από καλώδια.

Με τη σύνδεση του μικροσκοπικού X96 Max η τηλεόραση μετατρέπεται σε Smart TV, αναπαράγοντας Ultra HD video από το YouTube, ταινίες από το Netflix ή κάνοντας streaming σε IPTV κανάλια μέσω του Kodi και του Mobdro. Επιπλέον, o χρήστης μπορεί να προβάλλει οποιασδήποτε μορφής αρχεία video και ήχου από USB αποθηκευτικά μέσα ή να σερφάρει στο internet με την άνεση που προσφέρει η μεγάλη τηλεόραση του σαλονιού. Χάρη στα πανίσχυρα χαρακτηριστικά του, το X96 Max μπορεί να υποστηρίξει άριστα οποιασδήποτε εφαρμογή από το Google Play Store, επιτρέποντας στο χρήστη να παρακολουθεί αγώνες του NBA μέσω της συνδρομής του στο NBA League Pass ή να συνδέεται σε Stalker Portals με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το κάνει από εξειδικευμένα IPTV box.

Χαρακτηριστικά

Το κινέζικο X96 Max έρχεται σε ένα τετράγωνου σχήματος μαύρο πλαστικό σκάφος, με διαστάσεις 105x105x21 χιλιοστών και βάρος 150 γραμμαρίων. Οι τέσσερις πλευρές του είναι γυαλιστερές, ενώ οι άνω γωνίες είναι λοξοτομημένες στο μισό της πλευρικής επιφάνειας, κάτι που οπτικά μειώνει το μέγεθος της συσκευής. Η επιφάνεια της πρόσοψης καλύπτεται από μια πανέμορφη LCD οθόνη μπλε ψηφίων, ενώ παρά το μικροσκοπικό μέγεθος συναντούμε όλες τις απαραίτητες υποδοχές που επιτρέπουν τη σύνδεση της συσκευής σε οποιουδήποτε τύπου τηλεόραση ή ακόμα και σε συστήματα Home Cinema. Συγκεκριμένα, η αριστερή πλευρά διαθέτει θύρες USB 3.0, USB 2.0 και CARD (Micro SD), ενώ η πίσω εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC και θύρες OPTICAL S/PDIF, HD (HDMI 2.0), Ethernet, AV (3.5 mm) και IR. Το κουτί της συσκευασίας περιλαμβάνει και τηλεχειριστήριο, καλώδιο HDMI, τροφοδοτικό 5V/2A και φυλλάδιο χρήστη στα αγγλικά.

Το X96 Max είναι το πρώτο TV Box που φοράει τετραπύρηνο 64bit επεξεργαστή Cortex A53 αρχιτεκτονικής ARM, βασισμένο στο νέο chipset S905X2 με ταχύτητα 2GHz, ενώ τα γραφικά του υποστηρίζονται από πενταπύρηνο επεξεργαστή Mali-Darvin MP2. Ο συνδυασμός CPU και GPU βοηθάει το X96 Max να διαχειρίζεται πολύ πιο αποτελεσματικά τα 4K γραφικά από τις υπόλοιπες συσκευές αυτό του είδους. Έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 4GB LPDDR4, από την οποία η συνολική διαθέσιμη φτάνει περίπου τα 2.67GB και FLASH 32GB eMMC, από την οποία μένουν ελεύθερα περίπου 24GB για εγκαταστάσεις εφαρμογών και μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας micro SD (έως 64GB). Έχει επίσης ενσωματωμένο Wi-Fi διπλής ζώνης και Bluetooth 4.0 interface που επιτρέπουν την τοποθέτησή του σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού, απελευθερώνοντας το χρήστη από επιπλέον καλώδια. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση 4K HDR H.265/HEVC και VP9, αποδίδει όμως μέγιστη ανάλυση Full HD, καθώς το μενού ρυθμίσεων της οθόνης διαθέτει έως 1080p-60Hz. Υποστηρίζει επίσης αποκωδικοποίηση ήχου AAC, APE, DDP, FLAC, MP3, OGG, WMA, Dolby ATMOS και DTS, ενώ αναπαράγει εικόνες BMP, GIF, HD JPEG, PNG και TIFF. Υποστηρίζει επίσης DLNA και Miracast. Είναι από τα πρώτα TV box της αγοράς που λειτουργούν με λογισμικό Android 8.1 Oreo, ενώ έρχεται με προ-εγκατεστημένους τον Chrome για άνετη πλοήγηση στο internet και τον κορυφαίο media center Kodi έκδοσης 17.6 Krypton, ο οποίος μάλιστα είναι προ-ρυθμισμένος με plugins για streaming σε IPTV υπηρεσίες. Διαθέτει επίσης Movie Player για αναπαραγωγή αποθηκευμένων video, Netflix για σύνδεση στη δημοφιλή συνδρομητική υπηρεσία, Mobdro για streaming σε πλήθος ξένων IPTV τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και Google Play Store με διαθέσιμες αμέτρητες άλλες εφαρμογές, που διευρύνουν το πεδίο λειτουργιών του. Έτσι, μπορεί να συνδέεται ακόμα και σε Stalker Portals, κάτι που κάνουμε εξειδικευμένα IPTV boxes.

Μενού – Λειτουργία

Αφού θέσουμε για πρώτη φορά το X96 Max σε λειτουργία, εμφανίζεται ο οδηγός ρυθμίσεων και επιλέγουμε ζώνη ώρας, γλώσσα (επιλέγουμε αγγλικά και έπειτα μέσα από το μενού μπορούμε να ορίσουμε τα ελληνικά), μέγεθος εικόνας, ρύθμιση σύνδεσης (επιλέξαμε Wi-Fi) στο τοπικό δίκτυο. Στη συνέχεια εμφανίζεται η οθόνη του κύριου μενού, η οποία περιλαμβάνει εικονίδια εγκατεστημένων εφαρμογών (με δυνατότητα από το χρήστη να προσθέσει οποιαδήποτε άλλη επιθυμεί), Wi-Fi δικτύου και εικονίδια ρυθμίσεων. Τo εικονίδιο “Settings” περιλαμβάνει διάφορες ρυθμίσεις δικτύου, ημερομηνίας/ώρας, γλώσσας (από εδώ επιλέγουμε τα ελληνικά) και άλλων επιλογών, ενώ από το “Droid Settings” ρυθμίζουμε την εικόνα, τον ήχο, το HDMI CEC και το Bluetooth. Το εικονίδιο “Applications” οδηγεί στην κάρτα που περιλαμβάνει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές της συσκευής. Επιλέξαμε τον Chrome για να δοκιμάσουμε την πλοήγηση στο internet, χρησιμοποιώντας Bluetooth πληκτρολόγιο/mouse για διευκόλυνση στο σερφάρισμα. Η λειτουργία εκτελέστηκε άριστα, με τις σελίδες να ανοίγουν ταχύτατα. Στη συνέχεια ανοίξαμε το YouTube κι επιλέξαμε 4K videos από τη βιβλιοθήκη της δημοφιλούς υπηρεσίας, η αναπαραγωγή των οποίων εκτελέστηκε άριστα. Μια από τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι η επιλογή του εικονιδίου Play Store, ώστε να συνδεθεί στο λογαριασμό Google που διαθέτει για να μπορεί να κατεβάσει τις εφαρμογές που επιθυμεί. Κατεβάσαμε την εφαρμογή NBA app και εισαγάγαμε τα στοιχεία ενεργής συνδρομής στο NBA League Pass. Η εφαρμογή λειτούργησε άψογα, επιτρέποντας την απροβλημάτιστη ζωντανή τηλεθέαση αγώνα από το πρωτάθλημα του NBA με κρυστάλλινη ποιότητα εικόνας.

Οι δοκιμές συνεχίστηκαν με το κατέβασμα της εφαρμογής StbEmu από το Google Play Store. Πρόκειται για μια εφαρμογή εξομοίωσης του Android TV Box με εξειδικευμένα IPTV box που συνδέονται σε Stalker Portals, ώστε να αποκτήσει κι εκείνο την ίδια συμβατότητα. Έτσι, αφού πρώτα κάναμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις που απαιτεί ο εξομοιωτής, συνδεθήκαμε με επιτυχία σε Portal IPTV υπηρεσιών, το οποίο μάλιστα λειτούργησε εξαιρετικά με το X96 Max που είχαμε στη διάθεσή μας. Στη συνέχεια συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο που περιείχε αποθηκευμένες ταινίες και εκτελέσαμε τον Kodi, ο οποίος αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψηφιακού περιεχομένου. Μετά τις απαραίτητες ρυθμίσεις γλώσσας του κορυφαίου αυτού media center, επιλέξαμε ταινίες με DTS ήχο και εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους, η αναπαραγωγή των οποίων εκτελέστηκε άψογα. Επιλέξαμε επίσης video με 4K περιεχόμενο, τα οποία στο σύνολό τους αναπαράχθηκαν με χαρακτηριστική άνεση, γεγονός που αποτελεί και το μεγάλο πλεονέκτημα της συσκευής. Δοκιμάσαμε με επιτυχία και το streaming σε ελληνικά και ξένα IPTV τηλεοπτικά κανάλια από έτοιμες .m3u λίστες μας που υπήρχαν μέσα στο σκληρό δίσκο. Ο Kodi όμως έρχεται και με πλήθος εξαιρετικών προ-εγκατεστημένων πρόσθετων, στα οποία περιλαμβάνονται τα Exodus και Elysium, τα οποία δίνουν πρόσβαση σε μεγάλη ποικιλία τηλεοπτικού περιεχομένου. Ο χρήστης μπορεί να βρει κανάλια και καταλόγους από ταινίες που μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα. Τέλος, δοκιμάσαμε τη γνωστή εφαρμογή Mobdro, κάνοντας streaming σε δημοφιλή IPTV ξένα κανάλια. Τα κανάλια είναι ταξινομημένα σε κατηγορίες με τα εικονίδια τους, ενώ και αυτή η εφαρμογή λειτουργεί άψογα.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

CPU: Τετραπύρηνος ARM Cortex-A53 64-bit (SoC Amlogic S905X2), 2.0GHz

GPU: Πενταπύρηνος Mali-Darvin MP2 

Μνήμη: RAM 4GB LPDDR4 / FLASH 32GB eMMC

Λογισμικό: Android 8.1 Oreo

Ανάλυση: Full HD (1080p)

Video: 4K H.265/HEVC

Ήχος: Dolby ATMOS, DD+ 5.1, DTS

Συνδέσεις: 1xUSB 3.0, 1xUSB 2.0, 1xMicro SD, 1xHDMI 2.0, 1xA/V 3.5mm, 1xS/PDIF, 1xLAN,1xIR

Ασύρματη σύνδεση: Wi-Fi 2.4GHz/5GHz, Bluetooth 4.0

Διαστάσεις: 105x105x21 χιλ.

Η γνώμη μας: Πρόκειται για ένα πανίσχυρο Android TV Box, που ανταποκρίνεται εξαιρετικά σε όλες τις λειτουργίες του. Με τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές του θα ικανοποιήσει ακόμα και τους προχωρημένους χρήστες, ενώ τα ισχυρά του χαρακτηριστικά επιτρέπουν την άριστη εκτέλεση οποιασδήποτε νέας εγκατασταθεί, καθιστώντας το έτσι ένα πλήρες ψηφιακό κέντρο. Η δυνατότητά του να αναπαράγει με τόσο μεγάλη άνεση 4K video αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημά έναντι των υπόλοιπων συσκευών αυτής της κατηγορίας, ενώ χάρη στο προσιτό του κόστος αποτελεί εξαιρετική πρόταση αγοράς.

INFO
  • Tronix
  • τηλ: 23170-03685
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.tronix.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.