Συζητήσεις στο satleo

IPTV Γενικά
deepbluesky | 3-April-2020 | 12:51:03

Δορυφορικές λήψεις γενικά
wos12 | 2-April-2020 | 23:39:02

Δορυφορικές λήψεις γενικά
wos12 | 2-April-2020 | 22:54:02

Δορυφορικές λήψεις γενικά
nektarios 1451 | 2-April-2020 | 21:53:02

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
geoavlonitis | 2-April-2020 | 20:51:02

Αρθρογραφία . Αφιέρωμα
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 | 14:32

TRIAX TOTAL HOSPITALITY SOLUTIONS

Διοργάνωση σεμιναρίου από την AMF Electronics

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε από την AMF Electronics το 3ο σεμινάριο “Triax Total Hospitality Solutions” στην Αθήνα. Το ολοήμερο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στo ξενοδοχείο «Elefsina», που διαθέτει εν λειτουργία το σύστημα InTouch και IP headend της Triax. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις ολοκληρωμένες λύσεις και προϊόντα που παρέχει...
Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε από την AMF Electronics το 3ο σεμινάριο “Triax Total Hospitality Solutions” στην Αθήνα. Το ολοήμερο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στo ξενοδοχείο «Elefsina», που διαθέτει εν λειτουργία το σύστημα InTouch και IP headend της Triax. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις ολοκληρωμένες λύσεις και προϊόντα που παρέχει η Δανέζικη εταιρία Triax, τα οποία διατίθενται στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά αποκλειστικά από την AMF Electronics.

Το σεμινάριο άνοιξαν με τις ομιλίες τους η κα Άννα-Μαρία Φαναριώτη της AMF Electronics και ο κος Jeroen van de Maat της Triax, οι οποίοι έκαναν μια συνοπτική παρουσίαση των εταιριών τους, καθώς και των θεμάτων που θα αναπτύσσονταν στην ημερίδα.

Το πρώτο θέμα αφορούσε τις λύσεις που προσφέρουν τα Headend TDΗ και TDX-IPTV της Triax. Ο κος Ευάγγελος Ταρσάνης της AMF Electronics αναφέρθηκε στα τεχνολογικά πλεονεκτήματά τους για τη διανομή τηλεοπτικών σημάτων, IP-TV,  Middleware. Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κος Jeroen van de Maat, ο οποίος παρουσίασε τις λύσεις για τους χώρους φιλοξενίας που προσφέρει η Triax. Αναφέρθηκε αρχικά στο In Touch v. 3.0 που αποτελεί την τελευταία έκδοση της επιτυχημένης πλατφόρμας, υποστηρίζοντας ένα ευρύ φάσμα λύσεων διαδραστικής φιλοξενίας με μεγάλα πλεονεκτήματα. Η πλατφόρμα InTouch από τις ποιο σύγχρονες του είδους είναι cloud, ώστε να συνδυάζει μέγιστη αξιοπιστία και χαμηλό κόστος κτήσης και συντήρησης. Το InTouch ενσωματώνει IP-TV, info channel, και Interactive Υπηρεσίες  που μέσω UTP, ομοαξονικού καλωδίου, αλλά και δικτύων Wi-Fi, είναι προσβάσιμες μέσω  τηλεόρασης, κινητού, Tablet, συσκευές Digital Signage κλπ. Κατά την διάρκεια της επίδειξης χρησιμοποιήθηκαν δύο συστήματα, αυτό που είναι εγκατεστημένο στο ξενοδοχείο και ένα ακόμη ως demo. Με αυτό τον τρόπο οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο μπορούσαν να κάνουν αλλαγές στις ρυθμίσεις του συστήματος ( Backoffice) και να βλέπουν κατευθείαν τα αποτελέσματα των τροποποιήσεων αυτών, στις τηλεοράσεις του χώρου, που χρησιμοποιήθηκαν σαν τηλεοράσεις δωματίου, αλλά και μέσω των κινητών smart phones που διέθεταν.  Με την επίδειξη της πλατφόρμας InTouch και της Backoffice διαχείρισης του συστήματος που περιλαμβάνει τις ενότητες HSIA, Digital Marketing (Digital Signage, TV, WLAN), TV και Apps, ο κος Jeroen van de Maat ολοκλήρωσε το πρωινό μέρος του σεμιναρίου.

Μετά το απαραίτητο διάλειμμα για γεύμα που ακολούθησε, ο κος Ευάγγελος Ταρσάνης και ο κος Jeroen van de Maat μίλησαν για το Wi-Fi, αναλύοντας τη θεωρία του και την ανάγκη χρήσης του, τα συνήθη λάθη στον σχεδιασμό και στην επιλογή υλικών, την μεθοδολογία σχεδιασμού δικτύων Wi-Fi και επιλογής υλικών, ενώ εξήγησαν την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα της υπηρεσίας που προσφέρει το ασύρματο internet σε ξενοδοχεία και επαγγελματικούς χώρους.

Παρουσιάστηκαν  πραγματικά παραδείγματα δικτύων Wi-Fi. Στα πλαίσια του ιδίου θέματος παρουσιάστηκε η σειρά λύσεων που παρέχει η TRIAX  στην μετάδοση internet και μέσω άλλων φορέων πλην του UTP και πραγματοποιήθηκε workshop για το σύστημα  Ethernet Over Coax (EoC) της Triax. Το EoC δίνει την δυνατότητα να παρέχεται Wi-Fi στο σημείο ακριβώς που το χρειάζεται ο επισκέπτης του ξενοδοχείου, δηλαδή στο δωμάτιο με χρήση της ήδη υπάρχουσας ομοαξονικής τηλεοπτικής εγκατάστασης.

Το επόμενο θέμα αφορούσε τη δορυφορική λήψη με χρήση οπτικού LNB, καθώς και συστημάτων επεξεργασίας και διανομής επιγείων και δορυφορικών σημάτων με χρήση οπτικής ίνας, όπου ο κος Ταρσάνης περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας, τις απαραίτητες προδιαγραφές και τον συνδυασμό χρήσης με ομοαξονικά δίκτυα.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση επί των θεμάτων της ημερίδας, κατά την οποία υποβλήθηκαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που επιβεβαίωσαν την επιτυχία του σεμιναρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των τεχνικών ήταν πολύ μεγάλο, ειδικά για την πλατφόρμα InTouch και τα θέματα Ethernet over Coax (EoC) και WiFi, με αποτέλεσμα το σεμινάριο να τελειώσει αργά το βράδυ.

INFO
  • AMF Electronics
  • Αρχιμήδους 33-35, 145 69 Άνοιξη
  • τηλ: 210-6229298
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.amfelectronics.gr, e-shop B2B: www.amfeshop.com
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.