Συζητήσεις στο satleo

Δορυφορικές λήψεις γενικά
wos12 | 27-May-2020 | 17:59:27


Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
thodorisk | 27-May-2020 | 16:41:27

Δορυφορικές λήψεις γενικά
wos12 | 27-May-2020 | 14:59:27

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
speed-jim | 27-May-2020 | 14:27:27

Αρθρογραφία . Πρώτη δοκιμή
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 | 09:51

JOLLY LINE Ready 5

Τηλεχειριστήριο αντικατάστασης για τηλεοράσεις Samsung, LG, Sony, Philips & Panasonic

Η ανάγκη αντικατάστασης του γνήσιου τηλεχειριστηρίου μιας τηλεόρασης αποτελεί ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι χρήστες. Αν μάλιστα η τηλεόραση έχει αγοραστεί αρκετά χρόνια πριν, η εύρεση νέου τηλεχειριστηρίου γίνεται δύσκολη. Δεν είναι όμως και ακατόρθωτη, καθώς το νέο τηλεχειριστήριο Ready 5 της σειράς Jolly line...
Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου

Η ανάγκη αντικατάστασης του γνήσιου τηλεχειριστηρίου μιας τηλεόρασης αποτελεί ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι χρήστες. Αν μάλιστα η τηλεόραση έχει αγοραστεί αρκετά χρόνια πριν, η εύρεση νέου τηλεχειριστηρίου γίνεται δύσκολη. Δεν είναι όμως και ακατόρθωτη, καθώς το νέο τηλεχειριστήριο Ready 5 της σειράς Jolly line εγγυάται 100% συμβατότητα με τις 5 εμπορικότερες μάρκες τηλεοράσεων της αγοράς. Έτσι, αντικαθιστά πλήρως τις λειτουργίες των γνήσιων τηλεχειριστηρίων για όλα τα μοντέλα τηλεοράσεων Samsung, LG, Sony, Philips και Panasonic, ανεξάρτητα από τη χρονολογία παραγωγής τους.

Οι συνηθισμένες πτώσεις των τηλεχειριστηρίων και η απρόσμενη επαφή τους με υγρά προκαλεί αναπόφευκτα τη φθορά τους, που μειώνει έτσι το χρόνο ζωής τους. Λύσεις για την αντικατάστασή τους υπάρχουν πολλές, χωρίς όμως να είναι στο σύνολό τους ενδεδειγμένες για όλους. Ένα νέο συμβατό τηλεχειριστήριο που απαιτεί χρήση υπολογιστή για τον προγραμματισμό του, λειτουργία εκμάθησης, ή επαναπρογραμματισμό μετά από αλλαγές μπαταριών, δυσκολεύει εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, ενώ είναι ακατάλληλο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Το Jolly line Ready 5 της ιταλικής εταιρείας GBS-Elettronica απλοποιεί όμως τα πράγματα, καθώς δεν απαιτεί κανέναν απολύτως προγραμματισμό και έρχεται έτοιμο για να αντικαταστήσει πλήρως τις λειτουργίες του παλαιού σας τηλεχειριστηρίου.

Χαρακτηριστικά

Το τηλεχειριστήριο Ready 5 λειτουργεί με 2 μπαταρίες μεγέθους AAA και εξασφαλίζει εγγυημένα 100% έλεγχο τηλεχειρισμού σε όλες ανεξαιρέτως τις LCD, LED, Plasma, ή παλαιότερες CTR τηλεοράσεις μάρκας Samsung, LG, Sony, Philips και Panasonic. Έρχεται σε χάρτινη συσκευασία ασφαλείας που περιλαμβάνει φυλλάδιο με περιγραφή λειτουργίας πλήκτρων, ανάλογα με τη μάρκα της τηλεόρασης. Το Ready 5 διατηρεί το γνώριμο σχεδιασμό της σειράς Jolly line κι έρχεται σε χορταστικό μέγεθος, έχοντας διαστάσεις 228x50x22 χιλιοστών. Διαθέτει μαύρη γυαλιστερή επιφάνεια, στο κέντρο της οποίας δεσπόζει το πλήκτρο OK που περιβάλλεται με βέλη τεσσάρων κατευθύνσεων. Η άνω περιοχή του περιλαμβάνει μεγάλα ευανάγνωστα πλήκτρα βασικών λειτουργιών που διευκολύνουν τη χρήση του, μεταξύ των οποίων βρίσκονται δύο γαλάζιου χρώματος για την εναλλαγή ήχου και καναλιών. Ανάμεσα από αυτά είναι τοποθετημένα πορτοκαλί πλήκτρο SMART που ενεργοποιεί τη σχετική λειτουργία των σύγχρονων τηλεοράσεων και ειδικά στις Sony χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση του NETFLIX, καθώς και πράσινο πλήκτρο MENU που ενεργοποιεί το μενού ρυθμίσεων της τηλεόρασης. Η κάτω περιοχή του τηλεχειριστηρίου περιλαμβάνει μικρότερα πλήκτρα που αφορούν διάφορες λειτουργίες ανάλογα με τη μάρκα της τηλεόρασης, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η ενεργοποίηση του NETFLIX πραγματοποιείται με το πλήκτρο “HOME HDMI” για τις Philips και το πλήκτρο “FAMILY STORY” για τις Panasonic.

Στην πράξη

Δεδομένου ότι το τηλεχειριστήριο Jolly line Ready 5 ελέγχει πλήρως όλα τα μοντέλα των εμπορικότερων κατασκευαστών, η χρήση του παρέχει την ιδανικότερη λύση όχι μόνο για το σπίτι, αλλά και για επαγγελματικούς χώρους εξοπλισμένους με μεγάλο αριθμό τηλεοράσεων ώστε να διευκολύνεται ο ενιαίος τηλεχειρισμός τους. Έτσι, για τις ανάγκες της παρουσίασής μας δοκιμάστηκε η λειτουργία του σε πρακτορείο ΟΠΑΠ, καθώς είχαμε εκεί διαθέσιμες όλες τις μάρκες τηλεοράσεων που υποστηρίζονται από το τηλεχειριστήριο. Το Jolly line Ready 5 λειτούργησε άριστα σε όλες τις περιπτώσεις, αντικαθιστώντας 100% τις λειτουργίες των γνήσιων τηλεχειριστηρίων. Θα πρέπει όμως εδώ να σημειωθεί για όσους σκοπεύουν να το προμηθευτούν, ότι πιθανώς να αντιμετωπίσουν ασυμβατότητα με ορισμένα μοντέλα Smart τηλεοράσεων Panasonic. Δοκιμάστηκε επίσης με άριστα αποτελέσματα σε μια παλαιού τύπου CRT 22 ιντσών τηλεόραση μάρκας Sony.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Τύπος: Έτοιμο προς χρήση

Υποστήριξη: Samsung, LG, Sony, Philips, Panasonic

Ειδικά πλήκτρα: SMART, NETFLIX

Διαστάσεις: 228x50x22 χιλ.

Η γνώμη μας: Πρόκειται για ένα εξαιρετικά εργονομικό τηλεχειριστήριο, το οποίο αντικαθιστά 100% τις λειτουργίες του γνήσιου. Η δυνατότητά του να έρχεται έτοιμο προς χρήση και να είναι συμβατό με τις 5 εμπορικότερες μάρκες τηλεοράσεων της αγοράς, το καθιστούν άριστη πρόταση αγοράς για οικιακή ή επαγγελματική χρήση.

INFO
  • Beskas Electronics
  • Ανεξαρτησίας 21, 164 51 Αργυρούπολη
  • τηλ: 210-9927695 | fax: 21-9942765
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.beskas.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.