23/01/2019

INFOMIR MAG324 / MAG324w2

Διπλή έκδοση με φρέσκο σχεδιασμό και υψηλή απόδοση!

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Η ουκρανική Infomir διευρύνει το στόλο των συσκευών της με ένα καινούργιο μοντέλο υψηλής απόδοσης. Το νέο MAG324 κυκλοφορεί σε διπλή έκδοση, με ανανεωμένο σχεδιασμό σκάφους και τηλεχειριστηρίου, για μεγαλύτερη εργονομία και ευκολία στη χρήση. Έρχεται με διπύρηνο επεξεργαστή που βασίζεται σε Broadcom chipset, υποστηρίζει συμπίεση video HEVC έως...

Η ουκρανική Infomir διευρύνει το στόλο των συσκευών της με ένα καινούργιο μοντέλο υψηλής απόδοσης. Το νέο MAG324 κυκλοφορεί σε διπλή έκδοση, με ανανεωμένο σχεδιασμό σκάφους και τηλεχειριστηρίου, για μεγαλύτερη εργονομία και ευκολία στη χρήση. Έρχεται με διπύρηνο επεξεργαστή που βασίζεται σε Broadcom chipset, υποστηρίζει συμπίεση video HEVC έως 1080p ανάλυσης, ενώ στην έκδοση MAG324w2 έχει ενσωματωμένο Wi-Fi module για ασύρματη σύνδεση που χαρίζει απόλυτη ελευθερία από καλώδια.

Όπως όλα τα προηγούμενα μοντέλα, έτσι και το νέο MAG324 είναι ένα εξειδικευμένο IPTV box που μπορεί να συνδέεται σε portals για να αναπαράγει τεράστια ποικιλία IPTV υπηρεσιών, χάρη στην ενσωματωμένη Multiscreen πλατφόρμα Ministra TV της Infomir. Βασισμένο σε ανοιχτό λογισμικό Linux 3.3, υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα multimedia αρχείων video με περιεχόμενο συμπίεσης H.265/HEVC και ανάλυσης 1080p. Μπορεί ακόμα να κάνει streaming σε IPTV τηλεοπτικά κανάλια μέσα από έτοιμες .m3u λίστες αναπαραγωγής που εισάγει χειροκίνητα ο χρήστης, προσφέροντας έτσι έναν εναλλακτικό τρόπο τηλεθέασης χωρίς την ανάγκη σύνδεσης επίγειας ή δορυφορικής κεραίας. Επιπλέον, παρέχει δυνατότητα άνετης πλοήγησης στο internet που επιτρέπει στο χρήστη να σερφάρει μέσα από τη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης, ενώ χάρη στο ενσωματωμένο Wi-Fi module που διαθέτει το MAG324w2, αποφεύγονται τα καλώδια που πολλές φορές χαλάνε την αισθητική του χώρου και διευκολύνεται η τοποθέτηση της συσκευής σε τηλεόραση οποιουδήποτε δωματίου.

Χαρακτηριστικά

Το MAG324 υιοθετεί τον ολοκαίνουργιο Micro Fusion σχεδιασμό της Infomir, με τετράγωνο σχήμα στρογγυλοποιημένων γωνιών και χαρακτηριστικό κόκκινο κύκλο στην πάνω πλευρά του σκάφους, έχοντας διαστάσεις 115x115x28 χιλιοστών και βάρος 170 γραμμαρίων. Το πάνω μέρος της δεξιάς γωνίας της πρόσοψης ενσωματώνει ενδεικτικό LED λειτουργίας, ενώ στην αριστερή πλευρά είναι τοποθετημένες δύο USB 2.0 θύρες. Η πίσω πλευρά εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 12V/1A, υποδοχή AV mini jack 3.5mm, θύρα HDMI 1.4 και θύρα LAN. Η συσκευή έρχεται σε κουτί συσκευασίας που περιλαμβάνει εργονομικό τηλεχειριστήριο ανανεωμένο σχεδιαστικά και με κόκκινο κύκλο γύρο από το πλήκτρο τεσσάρων κατευθύνσεων, δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, τροφοδοτικό 12V/1A, καλώδιο HDMI και φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης στα αγγλικά. Το MAG324 τρέχει με λειτουργικό σύστημα Linux 3.3 και έχει ενσωματωμένο Media Portal για IPTV λειτουργίες που βασίζεται σε WebKit, υποστηρίζοντας τα πρωτόκολλα HTTP 1.1, HTML 4.01, XHTML 1.0/1.1, DOM 1/2/3, CSS 1/2/3, XML 1.0, XSLT 1.0, XPath 1.0, SOAP 1.1, JavaScript ECMA-262 rev.5, Media JavaScript API και C layer SDK. Διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή MIPS 4KE που βασίζεται σε Broadcom chipset BCM75839, ο οποίος λειτουργεί σε συχνότητα 750 MHz και αποδίδει 2.000 DMIPS, ενώ έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 1GB και FLASH 512 MB NAND. Διαθέτει επίσης μηχανή επεξεργασίας των γραφικών με GPU 1 Gpix/s που υποστηρίζει το OpenGL ES 2.0, επιτρέποντάς του να αναπαράγει τρισδιάστατα γραφικά. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video MPEG-1/2, MPEG-4, H.264/AVC High [email protected] 4.2, WMV9, H.265/HEVC Main και Main10 Profile έως 1080p στα 60 fps, XviD και 3D. Υποστηρίζει επίσης αποκωδικοποίηση ήχου MPEG-1 layer I/II/III, WMA, AAC-LC, HE-AAC v1, HE-AAC v2 και Dolby Digital. Χάρη στην θύρα HDMI 1.4 (με συμβατότητα HDCP 1.4) αποδίδει Full HD (1080p) ανάλυση, ενώ διαθέτει και αναλογική έξοδο AV ώστε να μπορεί να συνδεθεί ακόμα και σε παλαιότερης τεχνολογίας τηλεοράσεις. Εξοπλίζεται με θύρα Ethernet 100 Mbps, ενώ στην έκδοση MAG324w2 έχει ενσωματωμένο Wi-Fi b/g/n/ac module που του δίνει τη δυνατότητα να συνδέεται στο τοπικό δίκτυο ακόμα και ασύρματα. Μέσω των δύο USB 2.0 θυρών που διαθέτει μπορεί να δέχεται αποθηκευτικά μέσα για αναπαραγωγή multimedia αρχείων, υποστηρίζοντας format video MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, ASF, QT, WMV, ήχου MP3, MPA, M4A, WMA, Ogg, WAV και εικόνας JPEG, PNG, BMP, GIF, RAW. Υποστηρίζει επίσης και την αναπαραγωγή εξωτερικών υπότιτλων (και των ελληνικών) από αρχεία ttxt sub, DVB, WebVtt, PGS, Ass/Ssa, Srt και Sub.

Μενού-Λειτουργία

Εφόσον τεθεί σε λειτουργία το MAG324 εμφανίζεται η κάρτα του κυρίου μενού του, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από εικονίδια. Με την επιλογή του εικονιδίου “Settings” εμφανίζεται το μενού με τις ρυθμίσεις της συσκευής, το οποίο περιλαμβάνει επιλογές αναπαραγωγής, εμφάνισης (υπότιτλων κ.ά.), ενημέρωσης λογισμικού, TimeShift, ελέγχου πρόσβασης, Teletext και “System settings”. Από το “System settings” ορίζονται οι ρυθμίσεις δικτύου, Servers, video, audio και άλλων λειτουργιών της συσκευής. Πατώντας πάνω στους Servers και επιλέγοντας Portals πληκτρολογούμε τα URL των Stalker Portals της επιλογής μας, ώστε να γίνει εφικτή η σύνδεση σε αυτά και να αποκτήσουμε πρόσβαση στις IPTV υπηρεσίες τους. Από το εικονίδιο “Menu Guide” του κύριου μενού εμφανίζεται λίστα φακέλων που περιλαμβάνουν οδηγίες σχετικά με τις λειτουργίες της συσκευής. Επιλέγοντας το εικονίδιο “Weather” ορίζουμε την περιοχή για την οποία θα εμφανίζεται η πρόγνωση καιρού των επόμενων τριών ημερών. Μέσω του εικονιδίου “Download manager” υποστηρίζεται η δυνατότητα διαχείρισης των κατεβασμένων αρχείων, ενώ από τον “Internet Browser” εκτελείται η λειτουργία πλοήγησης στο internet. Όλες οι σελίδες ανοίγουν ομαλά χωρίς να προβληματίζουν το χρήστη, ενώ η χρήση ασύρματου πληκτρολογίου και mouse μέσω USB σύνδεσης κάνουν το σερφάρισμα ξεκούραστο. Από το εικονίδιο ‘’MAGic Cast’’ ενεργοποιείται η ασύρματη σύνδεση με υπολογιστή ή συσκευή Android, για αποστολή και αναπαραγωγή video στην οθόνη της τηλεόρασης. Επιλέγοντας το εικονίδιο “Home Media” εμφανίζεται η λίστα φακέλων των δικτυακών και τοπικών μέσων, ενώ εδώ αποθηκεύονται τα αγαπημένα IPTV κανάλια και οι εγγραφές του χρήστη. Τέλος, με την επιλογή του εικονιδίου “IPTV channels” εμφανίζεται η λίστα των IPTV καναλιών που έχει δημιουργήσει ο χρήστης.

Σύνδεση σε Portals

Το MAG324 είναι μια εξειδικευμένη συσκευή για σύνδεση σε Portals IPTV υπηρεσιών και δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα προσθήκης δύο επιπλέον Portals της επιλογής του. Από το εικονίδιο “Settings” του κύριου μενού και επιλέγοντας με τη σειρά “System settings” – “Servers” – “Portals”, εμφανίζεται η κάρτα που περιέχει τα πεδία στα οποία εισάγονται από το χρήστη το URL και το όνομα κάθε Portal. Στη συνέχεια, ενεργοποιώντας το “Multiportal mode” εμφανίζεται η δυνατότητα επιλογής του προκαθορισμένου Portal εκκίνησης, ώστε σε κάθε εκκίνηση της συσκευής να φορτώνεται αυτόματα στην οθόνη αυτό που επιθυμεί ο χρήστης. Για τις ανάγκες των δοκιμών μας πληκτρολογήσαμε το URL ενός ελεύθερου Portal και συνδεθήκαμε σε αυτό χωρίς την εισαγωγή κωδικών, έχοντας πλέον στη διάθεσή μας ένα νέο μενού με πληθώρα εικονιδίων που δίνουν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες. Έχοντας από πριν επιλέξει τη Wi-Fi σύνδεση μέσα από το MAG324w2, δοκιμάσαμε με άριστα αποτελέσματα τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών που βρήκαμε στο Portal. Μέσα σε αυτές υπήρχε το δημοφιλές YouTube, το οποίο λειτούργησε άψογα, ενώ εκτελέσαμε απροβλημάτιστα το streaming σε ελληνικά και ξένα IPTV τηλεοπτικά κανάλια, ακόμα και HD ανάλυσης.

Streaming μέσω .m3u λίστας και λειτουργία media player

Το MAG324 μπορεί να κάνει streaming σε IPTV τηλεοπτικά κανάλια μέσα από έτοιμες .m3u λίστες αναπαραγωγής που εισάγονται χειροκίνητα από το χρήστη. Συνδέσαμε USB stick με .m3u αρχείο που περιέχει έτοιμη λίστα URL ελληνικών καναλιών και επιλέξαμε το εικονίδιο ‘’Home Media’’. Έπειτα πατήσαμε πάνω στο εικονίδιο του stick, επιλέξαμε το αρχείο .m3u και άμεσα εμφανίστηκε μια κάρτα με τρεις διαθέσιμες επιλογές: F1 για εμφάνιση της λίστας, F2 για έναρξη αναπαραγωγής όλων των καναλιών και F3 για πρόσθεση όλων στη λίστα IPTV καναλιών. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κάνει και επιλεκτική αντιγραφή στη λίστα IPTV καναλιών, ώστε να κρατήσει μόνο αυτά που επιθυμεί. Έτσι, με τη χρήση του πράσινου πλήκτρου F2 από το τηλεχειριστήριο επιλέξαμε τα κανάλια της δικής μας επιλογής και πατήσαμε ‘’Copy’’. Ανοίγοντας στη συνέχεια το εικονίδιο “IPTV channels” και επιλέγοντας “Paste” δημιουργήθηκε εκεί η λίστα των καναλιών, επιτρέποντας έτσι ανά πάσα στιγμή την εύκολη εύρεση και αναπαραγωγή τους. Με τη χρήση του κόκκινου πλήκτρου F1 εκτελέσαμε με επιτυχία εγγραφές προγραμμάτων, οι οποίες αποθηκεύονται σε σχετικό φάκελο του ‘’Home Media’’, ενώ η διαγραφή τους πραγματοποιείται μέσω του εικονιδίου ‘’Record manager’’. Δοκιμάσαμε στη συνέχεια την αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών από USB 3.0 σκληρό δίσκο που είχαμε στη διάθεσή μας. Η αναπαραγωγή video συμπίεσης H.265/HEVC και ανάλυσης HD εκτελέστηκε άψογα, ενώ επιλέγοντας iso8859-7 αναγνωρίστηκαν με επιτυχία και οι ελληνικοί υπότιτλοι.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

CPU: Διπύρηνος MIPS 4KE (Broadcom BCM75839) 750 MHz, 2.000 DMIPS

GPU:1 Gpix/s 3D

Μνήμη: RAM 1GB / FLASH 512MB

Λογισμικό: Linux 3.3

Ανάλυση: Έως 1080p

Αποκωδικοποίηση video: MPEG-1/2, MPEG-4, H.264/AVC [email protected], WMV9, H.265/HEVC MP, H.265/HEVC M10P ([email protected] fps), XviD, 3D

Αποκωδικοποίηση ήχου: MPEG-1 layer I/II/III, WMA, AAC-LC, HE-AAC v1, HE-AAC v2, Dolby Digital

Multimedia: video: MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, ASF, QT, WMV / audio: MP3, MPA, M4A, WMA, Ogg, WAV / images: JPEG, PNG, BMP, GIF, RAW

Εξωτερικοί υπότιτλοι: ttxt sub, DVB, WebVtt, PGS, Ass/Ssa, Srt, Sub

Συνδέσεις: 1xSD, 1xLAN, 2xUSB 3.0, 2xHDMI 2.0, mini AV, S/PDIF

Συνδεσιμότητα: Ethernet, Wi-Fi Wi-Fi b/g/n/ac (MAG324w2)

Διαστάσεις: 115x115x28 χιλ.

Η γνώμη μας: Το MAG324 απευθύνεται σε εκείνους που επιζητούν μια αξιόπιστη συσκευή για πρόσβαση σε Portals IPTV υπηρεσιών, κάτι που κάνει με απόλυτη επιτυχία. Τα ισχυρά του χαρακτηριστικά εγγυώνται απροβλημάτιστο streaming, ενώ υποστηρίζοντας συμπίεση H.265/HEVC μπορεί να αναπαράγει υψηλής ανάλυσης video χωρίς να επιβαρύνεται το bandwidth του δικτύου. Είναι ένα IPTV box με απλό μενού που λειτουργεί εξαιρετικά σαν media player και παρέχει δυνατότητα για πλοήγηση στο διαδίκτυο με την άνεση που προσφέρει η μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης, ενώ το ενσωματωμένο Wi-Fi του MAG324w2 χαρίζει μεγάλη ευελιξία στην τοποθέτησή του. Κατά την άποψή μας και οι δύο εκδόσεις του MAG324 αποτελούν εξαιρετικές προτάσεις αγοράς.

INFO
  • Tronix
  • τηλ: 23170-03685
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.tronix.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.