19/06/2019

ARLI AH1 HD

Οικονομικός δορυφορικός δέκτης με υποστήριξη IPTV

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Έναν εξαιρετικά οικονομικό StB δοκιμάσαμε αυτό το μήνα στο εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης. Πρόκειται για τον γερμανικό ARLI AH1 HD, ο οποίος ένας μικροσκοπικός Full High Definition δορυφορικός δέκτης που συνοδεύεται από εξωτερικό αισθητήρα IR με 4-ψήφια οθόνη LED, κάνοντας τη χρήση του ιδανική για camping διακοπών...

Έναν εξαιρετικά οικονομικό StB δοκιμάσαμε αυτό το μήνα στο εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης. Πρόκειται για τον γερμανικό ARLI AH1 HD, ο οποίος ένας μικροσκοπικός Full High Definition δορυφορικός δέκτης που συνοδεύεται από εξωτερικό αισθητήρα IR με 4-ψήφια οθόνη LED, κάνοντας τη χρήση του ιδανική για camping διακοπών. Ο δέκτης αυτός είναι συμβατός με Wi-Fi USB Dongle της ARLI που ενεργοποιεί τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο internet, για την υποστήριξη IPTV λειτουργιών.

Με τον ARLI AH1 HD ο χρήστης έχει στη διάθεσή του έναν απλό στη χρήση δέκτη για να μπορεί να παρακολουθεί όλα τα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια. Μπορεί όμως και να αναπαράγει video από το YouTube, να ενημερώνεται για την πρόγνωση του καιρού και να εκτελεί IPTV streaming με σύνδεση σε Xtream Servers, ή μέσω έτοιμης .m3u λίστας. Επιπλέον, με τη χρήση USB stick ο δέκτης λειτουργεί σα media player για εγγραφές και αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών.

Χαρακτηριστικά

Ο ARLI AH1 HD έρχεται σε ένα μικροσκοπικού μεγέθους πλαστικό σασί, με διαστάσεις 112x81x27 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη LED τεσσάρων ψηφίων και δεξιά της τρία πλήκτρα τοπικού χειρισμού για ON/Stand-by και εναλλαγή καναλιών. Η πίσω πλευρά του εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας 12V/1.5A, θύρα mini USB για σύνδεση καλωδίου με αισθητήρα IR, υποδοχή AV, θύρα USB 2.0,  θύρα HDMI 1.4 και υποδοχή LNB IN. Το κουτί της συσκευασίας του δέκτη περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο με δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, πλαστικό κλιπ με αυτοκόλλητο διπλής όψης για στήριξη πίσω από την τηλεόραση, καλώδιο HDMI, καλώδιο επέκτασης με αισθητήρα υπέρυθρων IR και 4-ψήφια οθόνη LED, καθώς και φυλλάδιο χρήστη στα γερμανικά.

O ARLI AH1 HD εξοπλίζεται με DVB-S2 tuner και υποστηρίζει πλήρως τα πρωτόκολλα DiSEqC 1.0, DiSEqC 1.1, DiSEqC 1.2 και USALS. Υποστηρίζει επίσης λειτουργία τυφλής αναζήτησης (Blind Scan) που ενδεικτικά για το δορυφόρο Astra 19E ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 λεπτά. Έρχεται με προ-εγκατεστημένη λίστα καναλιών από τους δορυφόρους Türksat 42E, Astra 19,2E και Hot Βird 13E, ενώ διαθέτει 23 επεξεργάσιμες από το χρήστη λίστες αγαπημένων. Διαθέτει HDMI θύρα που δίνει έως Full HD ανάλυση (1080p), μπορεί όμως μέσω της υποδοχής AV να συνδεθεί και σε παλαιότερης τεχνολογίας τηλεοράσεις. Με τη σύνδεση Wi-Fi USB Dongle της ARLI αποκτάει και δυνατότητα σύνδεσης στο internet που ενεργοποιεί λειτουργίες πρόγνωσης καιρού, YouTube, IPTV .m3u και IPTV Xtream. Όμως, η USB θύρα του μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί για αναβάθμιση λογισμικού, εγγραφές προγραμμάτων και αναπαραγωγή MPEG2, MPEG4, H264 και άλλων αρχείων video, καθώς και εικόνων JPEG, BMP, PNG.

Μενού

O ARLI AH1 HD διαθέτει πολύγλωσσο μενού με εικονίδια, με ελλιπή όμως τη μετάφρασή του στα ελληνικά. Το εικονίδιο της εγκατάστασης περιλαμβάνει πλήρεις ρυθμίσεις της δορυφορικής εγκατάστασης με επιλογές χειροκίνητης, αυτόματης και τυφλής αναζήτησης καναλιών. Από το εικονίδιο ρυθμίσεων επιλέγονται οι διάφορες ρυθμίσεις που αφορούν τη χρονική ζώνη, το χρονοδιακόπτη για εγγραφές, τη γλώσσα, την εικόνα, το γονικό κλείδωμα και την επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. Το εικονίδιο των καναλιών διαθέτει επιλογές διαγραφής τους, αποθήκευσης και εισαγωγής έτοιμης λίστας. Από το εικονίδιο “Updates” εκτελείται η αναβάθμιση του λογισμικού, ενώ από τα “Files”, “Music” η αναζήτηση αποθηκευμένων αρχείων. Από το “Wi-Fi” ρυθμίζεται η ασύρματη σύνδεση που ενεργοποιεί τις λειτουργίες των αντίστοιχων εικονιδίων “IPTV” για φόρτωση λίστας .m3u και live streaming, “YouTube” για αναπαραγωγή video, “Weather” για εμφάνιση πρόγνωσης καιρού και “Applications” για σύνδεση σε Xtream Servers.

Η ποιότητα της εικόνας του δέκτη είναι εξαιρετική, ενώ υπάρχουν δυνατότητες εμφάνισης των καναλιών ανά δορυφόρο, ανά αλφαβητική σειρά, ανά αναμεταδότη, ελεύθερα/ κρυπτογραφημένα, HD/SD, ή ανά λίστες αγαπημένων. Η εισαγωγή ενός καναλιού σε λίστα αγαπημένων πραγματοποιείται όταν μέσα από την εμφανιζόμενη λίστα πατήσουμε το κίτρινο πλήκτρο (Edit), ώστε να εισέλθουμε στο μενού τροποποίησης, ενώ υπάρχει η δυνατότητα μετονομασίας κάθε λίστας. Η αναπαραγωγή αποθηκευμένων video εκτελείται ομαλά, ενώ σε όσες ταινίες δοκιμάσαμε δεν αναγνωρίστηκαν οι ελληνικοί υπότιτλοι. Δοκιμάσαμε επίσης την εγγραφή ζωντανού προγράμματος μέσω της προσθήκης χρονοδιακόπτη, η οποία εκτελέστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Λήψη: DVB-S/S2

Ανάλυση: Full HD (1080p)

Λίστες αγαπημένων: 23

Wi-Fi: IEEE802.11b/g/n μέσω Wi-Fi USB dongle

Extra: YouTube, Καιρός, IPTV .m3u, Xtream

Συνδέσεις: 1xLNB IN, 1xUSB 2.0, 1xAV, 1xHDMI, 1xmini USB

Διαστάσεις: 112x81x27 χιλ.

Η γνώμη μας: Ο ARLI AH1 HD είναι ένας απλός δορυφορικός δέκτης, κατάλληλος για εκείνους που επιθυμούν να εισέλθουν στον κόσμο της δορυφορικής λήψης. Η δυνατότητα σύνδεσής του στο internet ενεργοποιεί IPTV λειτουργίες που διευρύνουν το πεδίο δράσης του, κάτι που σε συνδυασμό με το χαμηλό του κόστος τον καθιστά μια ενδιαφέρουσα πρόταση αγοράς.

INFO
  • Astra Sat
  • Κ. Καραμανλή 35, Ιωνία Θεσσαλονίκης
  • τηλ: 2310-784232 | fax: 2310-782251
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.astrasat.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.