28/08/2019

ENGEL MS4400FTA

Με 4x multi-standard DVB εισόδους και απόδοση 4x DVB-T/C καναλιών

Εξοπλισμένο με τέσσερα ανεξάρτητα διπλά tuners, το MS4400FTA κάνει επαγγελματική διανομή τηλεοπτικού σήματος σε χώρους φιλοξενίας, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα ομοαξονική καλωδίωση. Είναι ένα micro headend της Engel που έχει δυνατότητα να διαχειρίζεται τέσσερα DVB-S/S2/T/T2/C σήματα και να αποδίδει στην έξοδο τέσσερα ρυθμιζόμενα DVB-T/C κανάλια...

Εξοπλισμένο με τέσσερα ανεξάρτητα διπλά tuners, το MS4400FTA κάνει επαγγελματική διανομή τηλεοπτικού σήματος σε χώρους φιλοξενίας, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα ομοαξονική καλωδίωση. Είναι ένα micro headend της Engel που έχει δυνατότητα να διαχειρίζεται τέσσερα DVB-S/S2/T/T2/C σήματα και να αποδίδει στην έξοδο τέσσερα ρυθμιζόμενα DVB-T/C κανάλια. Υποστηρίζει τεχνολογία “pool” που παρέχει τεράστια ευελιξία στην επιλογή προγραμμάτων, ενώ τα δύο ενσωματωμένα ανεξάρτητα τροφοδοτικά που διαθέτει του εξασφαλίζουν σταθερή και αδιάλειπτη λειτουργία.

Το MS4400FTA είναι ένα πολύ ισχυρό micro headend της Engel, ιδανικό για επαγγελματική διανομή Free-To-Air τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων μέσω της υπάρχουσας ομοαξονικής εγκατάστασης, χρησιμοποιώντας τεχνολογία DVB-T/C. Αποτελεί μια αξιόπιστη και οικονομική λύση για μικρού μεγέθους εγκαταστάσεις, καθώς το κόστος του είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με αυτό που απαιτείται για την αγορά ενός επαγγελματικού headend, ενώ προγραμματίζεται πανεύκολα μέσω web interface από υπολογιστή.

Χαρακτηριστικά

Το Engel MS4400FTA έρχεται σε εξαιρετικά συμπαγή κατασκευή, με μεταλλικά στηρίγματα στη δεξιά και την αριστερή πλευρά του, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε Rack ή τοίχο. Διαθέτει περίβλημα από ιδιαίτερα ποιοτικό αλουμίνιο και είναι εξαιρετικά θωρακισμένο στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ενώ συμπεριλαμβανομένων των πλαϊνών στηριγμάτων οι διαστάσεις του είναι 235x115x48 χιλιοστά. Η πρόσοψή του και η πάνω πλευρά του διαθέτουν οπές εξαερισμού που σε συνδυασμό με τους εσωτερικούς ανεμιστήρες εξασφαλίζουν άριστη απαγωγή της θερμότητας. Η κάτω πλευρά του εξοπλίζεται με αριθμημένες (No1 - No4) διπλές εισόδους, 4x DVB-S/S2 για λήψη δορυφορικών και 4x DVB/T/T2/C για λήψη επίγειων/καλωδιακών σημάτων, ενδεικτικό LED STATUS, πλήκτρο RESET για επαναφορά, θύρα LAN/CONTROL για προγραμματισμό/έλεγχο της μονάδας και υποδοχή RF OUT για σύνδεση στο ομοαξονικό δίκτυο της τηλεόρασης. Η πάνω πλευρά της συσκευής διαθέτει επίσης δύο ξεχωριστές υποδοχές +12VDC για ταυτόχρονη διπλή εξωτερική τροφοδοσία, γεγονός που εξασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργία της.

Το Engel MS4400FTA έχει 4 ενσωματωμένα tuners με διπλές ανεξάρτητες εισόδους, που καθεμιά μπορεί να λαμβάνει δορυφορικό ή επίγειο/καλωδιακό σήμα. Υποστηρίζει τεχνολογία "pool", κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να διαλέξει οποιοδήποτε πρόγραμμα από οποιαδήποτε από τις τέσσερις εισόδους και να το αναθέσει σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις RF εξόδους, προσφέροντας έτσι μεγάλη ευελιξία. Εξοπλίζεται με θύρα LAN 10/100Mbps που χρησιμοποιείται για τοπικό ή απομακρυσμένο έλεγχο και προγραμματισμό του headend, διαδικασία που πραγματοποιείται μέσω web interface από υπολογιστή ή tablet. Οι τέσσερις RF DVB-T/C έξοδοι ρυθμίζονται με τη βοήθεια του ενσωματωμένου λογισμικού και καταλαμβάνουν αυτόματα γειτονικές συχνότητες (110-900MHz), ενώ η στάθμη του σήματος μπορεί να φτάσει τα 104dBμV και το MER μπορεί να ξεπεράσει τα 40dB. Η συσκευή διαθέτει μηχανισμό ανίχνευσης κορυφής που ενημερώνει όταν προκύπτει υπερχείλιση του bitrate, ώστε η κατανομή των προγραμμάτων να γίνεται με ασφαλή τρόπο και να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των καναλιών.

Ρυθμίσεις

Για είναι εφικτή η είσοδος στο μενού ρυθμίσεων, θα πρέπει το Engel MS4400FTA να είναι συνδεδεμένο μέσω της θύρας LAN/CONTROL στο τοπικό δίκτυο. Στη συνέχεια ανοίγουμε ένα πρόγραμμα περιήγησης και στο πεδίο διευθύνσεων πληκτρολογούμε την προ-επιλεγμένη IP της συσκευής 192.168.1.205. Στη σελίδα υποδοχής που ανοίγει εισάγουμε Username:admin και Password:12345, ώστε να οδηγηθούμε στην κεντρική σελίδα των ρυθμίσεων. Το αριστερό της τμήμα περιλαμβάνει μια κάθετη στήλη με τρία ξεχωριστά πεδία “Status”, “Setup” και “System”. Το πεδίο Status” διαθέτει επιλογές “General” που εμφανίζει τη γενική κατάσταση των τεσσάρων εισόδων και εξόδων, καθώς και τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, ”Program List” που εμφανίζει τη λίστα προγραμμάτων σε κάθε έξοδο και παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης όλων σε αρχείο και ”Block diagram” που εμφανίζει το πλήρες διάγραμμα των εσωτερικών μονάδων της συσκευής, από το οποίο μπορούμε να επιλέξουμε οποιοδήποτε ενεργό εικονίδιο για απευθείας είσοδο στην αντίστοιχη σελίδα ρυθμίσεων. Από το πεδίο Setup” πραγματοποιούνται όλες οι ρυθμίσεις της συσκευής, μέσα από τις αντίστοιχες επιλογές “Input”, “Program selection” και “Output”. Μέσα από το “Input” ορίζουμε τον τύπο λήψης για κάθε είσοδο και εισάγουμε τις ανάλογες παραμέτρους σήματος (συχνότητα, πόλωση, symbol rate, κανάλι κ.λπ.), ενώ στο δεξί τμήμα της κάρτας βλέπουμε την κατάσταση του tuner και τις μπάρες ισχύος και ποιότητας του σήματος. Από το “Program selection” και μέσα από κάθε είσοδο, επιλέγουμε τα προγράμματα που επιθυμούμε και τα αντιστοιχίζουμε σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις εξόδους. Για να πετύχουμε σωστό καταμερισμό του φορτίου και να εξασφαλίσουμε τη σταθερή λειτουργία της συσκευής, προσέχουμε τον πιθανό εντοπισμό κορύφωσης που ενδεχομένως να εμφανίζεται στο κάτω μέρος της σελίδας. Το “Output” περιλαμβάνει ρυθμίσεις RF output, όπου ορίζουμε τύπο μετάδοσης (DVB-C ή DVB-T), εισάγουμε τιμή συχνότητας και επιλέγουμε διάφορες άλλες παραμέτρους (Constellation, Code rate, Channel bandwidth κ.ά.), ενώ μπορούμε να μειώσουμε χειροκίνητα τη στάθμη σε κάθε έξοδο. Στο “Output” βρίσκουμε επίσης το “TS settings” όπου μπορούμε να εισάγουμε τιμές για TS ID και ID δικτύου, να αλλάξουμε τον LCN provider και να ορίσουμε το όνομα της επιλογής μας για το δίκτυο κάθε εξόδου, ενώ υπάρχουν και επιλογές τροποποίησης των NIT (Network Information Table) και SDT (Service Description Table). Τέλος, το πεδίο System”  περιλαμβάνει επιλογές “Event log” για την εμφάνιση αρχείου καταγραφής συμβάντων με δυνατότητα αποθήκευσής του, “LAN” για ρύθμιση της IP, “Administration” για αλλαγή Username και Password, “System restart” για επανεκκίνηση του συστήματος, “Factory defaults” για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, “Import/Export config.” για εισαγωγή/εξαγωγή ρυθμίσεων, “Firmware update” για ενημέρωση λογισμικού, “Date & time” για ρύθμιση ημερομηνίας/ώρας και “Info” για εμφάνιση πληροφοριών.

Για τις ανάγκες των δοκιμών του Engel MS4400FTA, τροφοδοτήσαμε τις εισόδους No1, No2 με επίγειο ψηφιακό σήμα και τις εισόδους No3, No4 με δορυφορικό σήμα από τους δορυφόρους Hot Bird 13E και Türksat 42E αντίστοιχα, ορίσαμε όνομα Engel MS4400FTA (1-4) για το δίκτυο κάθε εξόδου, ενώ συνδέσαμε στην έξοδο RF το πεδιόμετρο και μετρήσαμε σήμα με στάθμη 101.5dBμV και MER >37dB.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Tuners: 4x διπλά

Είσοδοι: 4x DVB-S/S2, 4x DVB-T/T2/C

Έξοδοι: 4x RF DVB-C/T

Συχνότητες εξόδου: 110-900MHz

Στάθμη εξόδου: 104dBμV

MER: 40dB

Τροφοδοσία: 2x 12VDC

Διαστάσεις: 235x115x48 χιλ.

Η γνώμη μας: Πρόκειται για ένα πανίσχυρο micro headend που αποτελεί μια αξιόπιστη και οικονομική λύση για μικρού μεγέθους εγκαταστάσεις σε χώρους φιλοξενίας. Παρά το μικρό του μέγεθος, διαθέτει τέσσερις multi-standard DVB εισόδους και μπορεί να αποδίδει αυξημένο αριθμό τηλεοπτικών προγραμμάτων, με πολύ χαμηλότερο όμως κόστος σε σχέση με αυτό που απαιτεί η αγορά ενός επαγγελματικού headend. Με δυνατότητα πανεύκολου προγραμματισμού που επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο, αλλά και με δύο ενσωματωμένα τροφοδοτικά που εξασφαλίζουν σταθερή και αδιάλειπτη λειτουργία, το MS4400FTA της Engel αποτελεί μια άριστη λύση για επαγγελματική διανομή τηλεοπτικού σήματος σε δωμάτια ξενοδοχειακών μονάδων, μέσω της υπάρχουσας ομοαξονικής καλωδίωσης.

INFO
  • Astra Sat
  • Κ. Καραμανλή 35, Ιωνία Θεσσαλονίκης
  • τηλ: 2310-784232 | fax: 2310-782251
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.astrasat.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.