Skip to main content
20 Νοεμβρίου 2019 19:48

PAOK TV

Η νέα πλατφόρμα μετάδοσης όλων των εντός έδρας αγώνων ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
8d13d25169529a266ea414523b7b5edf XL 56e16573

Έπειτα από την πολυετή παραμονή των ομάδων στην κοινή τηλεοπτική στέγη της Nova και την είσοδο από πέρυσι της ΕΡΤ στις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων της Super League, έρχεται πλέον το PAOK TV για να αλλάξει τα τηλεοπτικά δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η διαδικτυακή πλατφόρμα PAOK TV ανήκει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία γίνεται η πρώτη στα χρονικά ομάδα…

Έπειτα από την πολυετή παραμονή των ομάδων στην κοινή τηλεοπτική στέγη της Nova και την είσοδο από πέρυσι της ΕΡΤ στις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων της Super League, έρχεται πλέον το PAOK TV για να αλλάξει τα τηλεοπτικά δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η διαδικτυακή πλατφόρμα PAOK TV ανήκει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία γίνεται η πρώτη στα χρονικά ομάδα της χώρας που διαχειρίζεται μόνη της τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων των εντός έδρας αγώνων της στο πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας για τους φίλους της ζωντανά και αποκλειστικά τις μεταδόσεις τους μέσω του επίσημου καναλιού της!

Μπορεί να έχει μετονομαστεί σε Super League και από φέτος πλέον σε Super League 1, όμως για τους παραδοσιακούς Έλληνες φιλάθλους παραμένει το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής Κατηγορίας. Για διάφορους λόγους που δε χρειάζεται να αναφέρουμε, το πρωτάθλημα έχει χάσει μεγάλος μέρος της αίγλης που διέθετε άλλες εποχές, όμως οι φίλαθλοι θέλουν πάντα να παρακολουθούν τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας. Το σπάσιμο της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League που εξασφάλιζε κάθε χρόνο πολύτιμα έσοδα στις ΠΑΕ, ανάγκασε από πέρυσι τις ομάδες να αναζητούν αυτόνομα την τηλεοπτική τους στέγη. Για την φετινή σεζόν που το πρωτάθλημα διεξάγεται με 14 ομάδες, οι εντός έδρας αγώνες των 9 από αυτές μεταδίδονται από τη Nova, 4 από αυτές συνεχίζουν στην ΕΡΤ, ενώ οι αγώνες του ΠΑΟΚ καλύπτονται αποκλειστικά από τη νέα πλατφόρμα PAOK TV. Έτσι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ποδοσφαιρική ομάδα επιλέγει τη μετάδοση των εντός έδρας αγώνων της μέσω συνδρομητικής πλατφόρμας που ανήκει στην ίδια την ΠΑΕ, ενώ είναι και η πρώτη φορά που αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μεταδίδονται αποκλειστικά και μόνο μέσω internet! Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα καινοτόμο εγχείρημα, το οποίο εφόσον στεφτεί με επιτυχία, ενδέχεται να ανοίξει ένα νέο δρόμο στις ομάδες για τη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων τους.

Χαρακτηριστικά

Η πλατφόρμα PAOK TV λειτουργεί επί του παρόντος μέσω ενός προγράμματος περιήγησης (Chrome, Safari κ.ά.) σε υπολογιστή ή laptop. Επειδή η μετάδοση χρησιμοποιεί player της πλατφόρμας, οι περισσότερες τηλεοράσεις τύπου Smart TV που χρησιμοποιούν τον ενσωματωμένο τους browser αντιμετωπίζουν πρόβλημα συμβατότητας και αδυνατούν να φορτώσουν το video. Οπότε, για την προβολή της μετάδοσης ενός αγώνα στην τηλεόραση χρειάζεται η σύνδεση του laptop μέσω καλωδίου HDMI, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ένα Android TV Box με ενσωματωμένο browser. Μέσα από τον player υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάλυσης 360p, 480p, HD 720p, αλλά και Full HD 1080p, ενώ μέσω της προεπιλογής Auto η ποιότητα της εικόνας προσαρμόζεται αυτόματα στην ταχύτητα της γραμμής, η οποία σύμφωνα με τις προδιαγραφές της πλατφόρμας πρέπει να είναι τουλάχιστον 4Mbps. Επειδή φυσικά πρόκειται για online streaming, σε περιπτώσεις όπου η ταχύτητα του internet είναι σχετικά χαμηλή και βρίσκεται κοντά στο όριο της προδιαγραφής, θα πρέπει να αποφεύγεται η σύνδεση πολλαπλών συσκευών στο ασύρματο router, ώστε να μην επιβαρύνεται το τοπικό δίκτυο. Η τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων γίνεται με υψηλές προδιαγραφές, καθώς για τις μεταδόσεις τους χρησιμοποιούνται οκτώ κάμερες και μία Super Slow Motion. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αν και πρόκειται για πλατφόρμα που απευθύνεται σε συνδρομητές-φίλους της ομάδας της ΠΑΟΚ, για την περιγραφή των αγώνων δεν έχει επιλεγεί ένας δημοσιογράφος-οπαδός της ομάδας, αλλά ένας καταξιωμένος και αντικειμενικός sportscaster (σ.σ. Αλέξης Σπυρόπουλος) που χωρίς αμφιβολία δίνει σοβαρότητα και κύρος στις μεταδόσεις. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ανάπτυξης ειδικής εφαρμογής PAOK TV App, η οποία θα λύσει το πρόβλημα συμβατότητας των Smart TV και θα κάνει την πλατφόρμα πιο εύχρηστη σε smartphones, tablets και Android TV Boxes.

Περιεχόμενο Τιμές συνδρομών

Η πλατφόρμα PAOK TV παρέχει δυνατότητα επιλογής ετήσιας συνδρομής, ή Pay Per View. Η ετήσια συνδρομή πληρώνεται εφάπαξ, ή με έως 10 άτοκες δόσεις με χρήση πιστωτικής κάρτας και κοστίζει 69,99 ευρώ, δίνοντας πρόσβαση στις μεταδόσεις όλων των εντός έδρας αγώνων της ομάδας που περιλαμβάνουν τα ματς της κανονικής περιόδου και των Playoffs (13+5=18), με απεριόριστη δυνατότητα επαναλήψεων, αλλά και σε πλούσιο υλικό με εκπομπές, αποκλειστικές συνεντεύξεις και αφιερώματα. Η επιλογή Pay Per View προσφέρει στο φίλο του ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να επιλέξει το περιεχόμενο, ή τη ζωντανή μετάδοση αγώνα που επιθυμεί να παρακολουθήσει, σε προνομιακή τιμή και δίχως την παραμικρή δέσμευση. Ουσιαστικά δηλαδή δεν πρόκειται για συνδρομή, αλλά για μεμονωμένη αγορά ζωντανής μετάδοσης που απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που αδυνατούν, ή δεν επιθυμούν να δαπανήσουν το ποσό των 69,99 ευρώ, ώστε με ένα μικρότερο κόστος να μπορούν να απολαύσουν ένα σημαντικό ντέρμπυ (7,99 ευρώ με Άρη, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό), ή κάποιο άλλο ματς (4,99 ευρώ) της ομάδας τους. Εναλλακτικά, υπάρχει δυνατότητα χρήσης κουπονιού για το κάθε παιχνίδι, αλλά και για την ετήσια συνδρομή, τα οποία μπορούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ να αγοράσουν από τα επίσημα καταστήματα της ομάδας, PAOK FC Official Store στο γήπεδο της Τούμπας και PAOK FC City Store-1926 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Φυσικά, διατίθεται και επαγγελματικό πακέτο για τους χώρους εστίασης, το οποίο κοστίζει 200 ευρώ. Με μία ενεργή επαγγελματική συνδρομή, οι ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων μπορούν να προβάλουν όλους τους εντός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ σε έως 5 τηλεοράσεις ταυτόχρονα. Λαμβάνοντας μάλιστα ειδική σηματοδότηση PAOK TV Approved, τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα μπαίνουν σε σχετική λίστα που υπάρχει διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, ώστε οι φίλαθλοι της ομάδας να ενημερώνονται για τους χώρους από τους οποίους μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Σε ότι αφορά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, μετά από συμφωνία της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κεντρικής Μακεδονίας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπάρχει ειδικό πακέτο ετήσιας συνδρομής (σεζόν 2019-2020) για τα πρακτορεία της περιοχής, στην τιμή των 124 ευρώ.

Μενού – Λειτουργία

Η είσοδος στην πλατφόρμα PAOK TV πραγματοποιείται μέσω ενός προγράμματος περιήγησης (browser), πληκτρολογώντας το tv.paokfc.gr στο πεδίο διευθύνσεων. Στο πάνω δεξί μέρος της κεντρικής σελίδας του υπάρχουν επιλογές σύνδεσης και εγγραφής νέου λογαριασμού που αποτελεί προϋπόθεση για την αγορά συνδρομής ή Pay Per View, ενώ πιο αριστερά βρίσκουμε τα πεδία PAOK TV (Home menu), SUBSCRIPTIONS, HOTSPOTS, CATEGORIES, PAOK FC. Μέσω του PAOK FC μεταφερόμαστε στην επίσημη ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ, ενώ πατώντας στο SUBSCRIPTIONS εμφανίζεται η περιγραφή του περιεχομένου της πλατφόρμας και από κάτω η επιλογή αγοράς συνδρομής. Πατώντας ΑΓΟΡΑ εμφανίζεται το μενού της πληρωμής που περιλαμβάνει δυνατότητες χρήσης PayPal ή πιστωτικής κάρτας με επιλογή έως 10 δόσεων. Για να επιλέξουμε αγορά Pay Per View, θα πρέπει να πατήσουμε στο PAOK TV που θα μας μεταφέρει στην κεντρική σελίδα και να μεταφερθούμε στα UPCOMING VIDEOS, ώστε να επιλέξουμε τον αγώνα που μας ενδιαφέρει. Στη σελίδα που ανοίγει μπορούμε να επιλέξουμε Pay Per View και μέσα από το μενού πληρωμής να ορίσουμε τον τρόπο αυτής με χρήση PayPal ή πιστωτικής κάρτας. Από το πεδίο HOTSPOTS εμφανίζεται η λίστα με τα PAOK FC Official Hotspots, δηλαδή οι χώροι εστίασης και δημόσιας προβολής που έχουν εξασφαλίσει το δικαίωμα να προβάλουν τους εντός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ, ώστε οι φίλοι της ομάδας να βρίσκουν εύκολα τον κοντινότερο σε αυτούς μέρος. Στο πεδίο CATEGORIES βρίσκουμε λίστα με διάφορα video που περιλαμβάνουν συνεντεύξεις τύπου, highlights, γκολ, προσωπικές συνεντεύξεις και άλλα ακόμα θέματα, ενώ εδώ υπάρχουν και οι αγώνες που έχουν μεταδοθεί από το PAOK TV, ώστε οι φίλοι της ομάδας να μπορούν να τους παρακολουθούν όποτε θέλουν.

Όταν υπάρχει ζωντανή μετάδοση αγώνα, στην κεντρική σελίδα εμφανίζεται παράθυρο για την απευθείας πρόσβαση του συνδρομητή. Για τις ανάγκες των δοκιμών μας παρακολουθήσαμε μέσω της πλατφόρμας PAOK TV τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα ΠΑΟΚ – Λαμίας 3-0. Συνδεθήκαμε στην πλατφόρμα μέσω Wi-Fi από MacBook Pro και μέσω καλωδίου Ethernet από δέκτη Dreambox One Ultra HD σε λειτουργία Android, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος σε τηλεόραση 47”. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα όσες φορές δοκιμάσαμε να συνδεθούμε κατά τη διάρκεια του αγώνα, με το online streaming να ξεκινάει πάντα χωρίς καθυστέρηση. Η ροή του video και στις δύο συσκευές ήταν γενικά ομαλή, αν και μέσω του Dreambox παρατηρήσαμε κάποιες φορές προβλήματα συγχρονισμού της κίνησης, χωρίς όμως να φτάσουν σε σημείο να καταστήσουν τη θέαση του αγώνα προβληματική. Έχοντας επιλέξει ανάλυση 1080p, η ποιότητα της εικόνας στην τηλεόραση μέσω του Dreambox ήταν πάρα πολύ καλή, ενώ στο MacBook ήταν άριστη. Συνολικά, η θέαση του αγώνα δεν μας προβλημάτισε, ενώ μέσω του MacBook ήταν συγκριτικά καλύτερη και εφάμιλλη με την αντίστοιχη ενός αγώνα που μεταδίδεται επίγεια ή δορυφορικά στην τηλεόραση.

{gallery}28734{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...