22/01/2020

MAX T2 H.265

Επίγειος ψηφιακός δέκτης με τηλεχειριστήριο εκμάθησης

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Οικονομικοί, εύχρηστοι και πάντοτε επίκαιροι, οι δέκτες MAX είναι προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες ανάγκες του μέσου χρήστη. Ο MAX T2 H.265 είναι ένας Full HD επίγειος ψηφιακός δέκτης που μόλις κυκλοφόρησε, ο οποίος εξοπλίζεται με DVB-T2 tuner και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση H.265/HEVC.

Οικονομικοί, εύχρηστοι και πάντοτε επίκαιροι, οι δέκτες MAX είναι προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες ανάγκες του μέσου χρήστη. Ο MAX T2 H.265 είναι ένας Full HD επίγειος ψηφιακός δέκτης που μόλις κυκλοφόρησε, ο οποίος εξοπλίζεται με DVB-T2 tuner και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση H.265/HEVC. Διαθέτει πανεύκολο μενού και συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο εκμάθησης για κοινό έλεγχο δέκτη και τηλεόρασης, αποτελώντας έτσι ιδανική επιλογή ακόμα και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο νέος MAX T2 H.265 είναι ένας δέκτης που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν όλα τα επίγεια ψηφιακά κανάλια πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας, ενώ είναι και απόλυτα συμβατός με το επερχόμενο πρότυπο επίγειας ψηφιακής εκπομπής. Χρησιμοποιείται επίσης και σαν PVR ή media player, καθώς με τη σύνδεση ενός USB stick ή σκληρού δίσκου υποστηρίζει λειτουργίες εγγραφών και time-shift, ενώ μπορεί να προβάλει στην τηλεόραση και τις αποθηκευμένες ταινίες του χρήστη.

Χαρακτηριστικά

Ο MAX T2 H.265 έρχεται σε μαύρο μεταλλικό σασί, με διαστάσεις 169x98x37 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη που σε κατάσταση λειτουργίας εμφανίζει τον αριθμό του τρέχοντος καναλιού και σε stand-by την τοπική ώρα, ενώ αριστερά από αυτή είναι τοποθετημένη μια USB 2.0 θύρα και δεξιά της πλήκτρο ± εναλλαγής καναλιών και πλήκτρο ON/Stand-by. Η πίσω πλευρά είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένο καλώδιο τροφοδοσίας και θύρες SCART, HDMI, COAXIAL για έξοδο ψηφιακού ήχου, ANT IN για σύνδεση καλωδίου επίγειας κεραίας και ANT OUT για τροφοδοσία του επίγειου σήματος σε εξωτερικό STB. Το κουτί της συσκευασίας περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο learning με δύο μπαταρίες μεγέθους AAA και δύο φυλλάδια με οδηγίες χρήσης σε ελληνικά και αγγλικά.

Ο MAX T2 H.265 εξοπλίζεται με DVB-T2 tuner και έχει δυνατότητα να εκτελεί χειροκίνητη και αυτόματη αναζήτηση καναλιών, σαρώνοντας ολόκληρη την επίγεια ψηφιακή μπάντα μέσα σε ένα περίπου λεπτό. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video H.265/HEVC, MPEG-4 Main [email protected] 3, MPEG-2 Main [email protected] Level, H.264 Main και High [email protected] 4.1, VC-1, AVS/AVS+, VP8, VP9 και ήχου MPEG-1 (Layer I/II), MPEG-2 (Layer I/II), MP3, AC-3 (Dolby), E-AC-3 (Dolby Digital Plus) και HE-AAC 5.1. Μέσω της HDMI θύρας του δίνει έως 1080p (Full HD) ανάλυση, ενώ χάρη στην αναλογική του θύρα SCART είναι κατάλληλος και για χρήστες που διαθέτουν παλαιότερης τεχνολογίας τηλεοράσεις. Έχει δυνατότητα να αποθηκεύει στη μνήμη του έως 1.000 τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, ενώ διαθέτει τέσσερις λίστες αγαπημένων για την ταξινόμησή τους. Υποστηρίζει λειτουργίες TELETEXT και εμφάνισης ηλεκτρονικού οδηγού  πολλαπλών προγραμμάτων (multi EPG) επτά ημερών. Υποστηρίζει επίσης λειτουργίες PVR και media player που ενεργοποιούνται με τη σύνδεση USB stick ή σκληρού δίσκου, επιτρέποντας στο χρήστη να εκτελεί ζωντανές και προγραμματισμένες εγγραφές προγραμμάτων, αλλά και να παρακολουθεί αποθηκευμένες ταινίες του. Έχει δυνατότητα να αναπαράγει αρχεία video AVI, MPG, DAT, VOB, DIV, MOV, MKV, JPEG, TS, TRP, ήχου WMA, MP3, AAC και εικόνας JPEG, BMP, PNG.

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου

Ο MAX T2 H.265 συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο learning που προγραμματίζεται, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των βασικών λειτουργιών της τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, το τηλεχειριστήριο μπορεί να ελέγχει την αυξομείωση του ήχου, την επιλογή πηγής και το άνοιγμα/κλείσιμο της τηλεόρασης, μέσω των ξεχωριστών πλήκτρων VOL±, TV/AV και POWER που διαθέτει, τα οποία μπορούν να αντιγράψουν και να μάθουν τις λειτουργίες των αντίστοιχων πλήκτρων οποιουδήποτε γνήσιου τηλεχειριστηρίου. Τα τέσσερα αυτά πλήκτρα μαζί με ένα πλήκτρο SET είναι τοποθετημένα σε ξεχωριστή περιοχή για να εντοπίζονται εύκολα και είναι μόνιμα σε κατάσταση active, ώστε να μην απαιτείται κάθε φορά το πάτημα κάποιου πλήκτρου για την ενεργοποίησή τους. Και μάλιστα, όταν οι μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου αποστραγγιστούν και αντικατασταθούν με καινούργιες, ο προγραμματισμός των πλήκτρων παραμένει σε ισχύ. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και ξεκινάει κρατώντας πατημένο το πλήκτρο SET. Το ενδεικτικό LED του πλήκτρου POWER αρχίζει να αναβοσβήνει με γρήγορο ρυθμό και απελευθερώνουμε το SET μετά από τρία δευτερόλεπτα, οπότε το POWER μένει σταθερά αναμμένο υποδεικνύοντας ότι το τηλεχειριστήριο έχει εισέλθει σε κατάσταση learning. Τοποθετούμε στη συνέχεια το τηλεχειριστήριο εκμάθησης αντικριστά με το γνήσιο, σε απόσταση τριών περίπου εκατοστών μεταξύ τους. Πατάμε μια φορά ένα από τα πλήκτρα που θέλουμε να προγραμματίσουμε και το POWER αρχίζει να αναβοσβήνει με αργό ρυθμό, υποδεικνύοντας έτσι ότι είναι έτοιμο να δεχτεί προγραμματισμό. Συνεχίζουμε πατώντας το αντίστοιχο πλήκτρο του γνήσιου τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης, το POWER αναβοσβήνει τρεις φορές και μετά επανέρχεται και πάλι σταθερά αναμμένο, σηματοδοτώντας έτσι την επιτυχία του προγραμματισμού. Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα για τα υπόλοιπα πλήκτρα που θέλουμε να αντιγράψουμε και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία learning με το πάτημα του πλήκτρου SET που σβήνει το ενδεικτικό LED του POWER.

Μενού

Ο MAX T2 H.265 διαθέτει ένα όμορφα σχεδιασμένο πολύγλωσσο μενού (συμπεριλαμβάνονται τα ελληνικά), το οποίο περιλαμβάνει έξι ξεχωριστές κάρτες. Από την κάρτα “Εγκατάσταση” επιλέγουμε χώρα και εκτελούμε αυτόματη ή χειροκίνητη αναζήτηση καναλιών, ενώ η κάρτα “Κανάλια” διαθέτει επιλογές για διαχείριση (κλείδωμα, αποθήκευση/διαγραφή, παράλειψη, μετονομασία) και δημιουργία έως 4 λιστών αγαπημένων καναλιών. Από την κάρτα “Προτιμήσεις” ορίζουμε διαφάνεια και γλώσσα μενού, υπότιτλων και ήχου. Από την κάρτα “Ρυθμίσεις” ορίζουμε χρονοδιακόπτες (εγγραφές), γονικό κλείδωμα (προ-επιλεγμένος κωδικός ο 0000), ημερομηνία και ώρα, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, ενημέρωση λογισμικού και χρόνο για την αυτόματη μετάβαση σε κατάστασης αναμονής. Από την κάρτα “AV (Εικόνα / Ήχος)” ρυθμίζουμε την αναλογία προβολής και την ανάλυση εικόνας, ενώ η τελευταία κάρτα “Κέντρο Πολυμέσων” διαθέτει επιλογές αναζήτησης περιεχομένου πολυμέσων, διαμόρφωσής τους και ρύθμισης PVR.

Λειτουργία

Με το πάτημα του πλήκτρου OK από το τηλεχειριστήριο εμφανίζεται η λίστα των καναλιών, ενώ πατώντας το πλήκτρο INFO εμφανίζεται η κάρτα με τις μπάρες έντασης και ποιότητας του σήματος με την περίληψη του τρέχοντος και του επόμενου προγράμματος. Χρησιμοποιώντας το πλήκτρο EPG εμφανίζεται ο ηλεκτρονικός οδηγός μονού προγράμματος, ενώ πατώντας ξανά το ίδιο πλήκτρο μετατρέπουμε το EPG σε πολλαπλό. Για τις ανάγκες των δοκιμών μας συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο, επιλέγοντας μέσα από αυτόν την προβολή αποθηκευμένων ταινιών μας. Η αναπαραγωγή video με κωδικοποίηση H.265/HEVC εκτελέστηκε άψογα, ενώ οι ελληνικοί υπότιτλοι των ταινιών αναγνωρίστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Τέλος, εκτελέσαμε με επιτυχία εγγραφή σε ζωντανό πρόγραμμα με απλό πάτημα του πλήκτρου REC από το τηλεχειριστήριο, αλλά και προγραμματιζόμενη με επιλογή μεταγενέστερου γεγονότος μέσα από την κάρτα του EPG.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Tuner: DVB-T2

Αποκωδικοποίηση: H.265/HEVC

Ανάλυση: Full HD (1080p)

Συνδέσεις: 1x USB 2.0, 1x HDMI, 1x SCART, 1x COAXIAL, 1x ANT IN, 1x ANT OUT

Αποθήκευση: 1000 κανάλια

Λίστες αγαπημένων: 4

Media player: AVI, MPG, DAT, VOB, DIV, MOV, MKV, JPEG, TS, TRP

Η γνώμη μας: Πρόκειται για έναν επίγειο ψηφιακό δέκτη με πανέμορφο και απλούστατο μενού, κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Καλύπτει άνετα τις βασικές ανάγκες του απλού χρήστη, ο οποίος μπορεί να παρακολουθεί όλα τα κανάλια πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας, χωρίς να στερείται τη δυνατότητα να προγραμματίζει εγγραφές στα αγαπημένα του προγράμματα, ενώ μπορεί και να προβάλει στην τηλεόραση αποθηκευμένες ταινίες του. Έχοντας απόλυτη συμβατότητα με το επερχόμενο πρότυπο επίγειας εκπομπής και διαθέτοντας εξαιρετικά χαμηλό κόστος για την απόκτησή του, ο MAX T2 H.265 αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση αγοράς.

INFO
  • Tronix
  • τηλ: 23170-03685
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.tronix.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.