Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 498
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26 Απριλίου 2024 08:13
18 Φεβρουαρίου 2020 21:57

Τηλεοπτικές σειρές

25 σειρές για κάθε γούστο

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
a9a9297a22b2f682d6d628754526ccd6 XL 6c890ec3

Η παγκόσμια βιομηχανία παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου έχει αποκτήσει σήμερα γιγαντιαίο μέγεθος, καθώς εταιρίες-κολοσσοί των streaming μεταδόσεων επενδύουν τεράστια ποσά με στόχο να προσφέρουν το καλύτερο προϊόν στους πελάτες τους. Οι τηλεοπτικές σειρές αποτελούν μια κατηγορία περιεχομένου με εκατομμύρια…

Η παγκόσμια βιομηχανία παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου έχει αποκτήσει σήμερα γιγαντιαίο μέγεθος, καθώς εταιρίες-κολοσσοί των streaming μεταδόσεων επενδύουν τεράστια ποσά με στόχο να προσφέρουν το καλύτερο προϊόν στους πελάτες τους. Οι τηλεοπτικές σειρές αποτελούν μια κατηγορία περιεχομένου με εκατομμύρια φανατικούς φίλους σε όλον τον πλανήτη κι εμείς συγκεντρώσαμε για να σας παρουσιάσουμε 25 από τις καλύτερες που μπορείτε να παρακολουθήσετε εντός της ελληνικής επικράτειας μέσα από τα Netflix, Apple TV+, Amazon Prime Video και Disney+.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας που φέρνει υψηλότερες ταχύτητες στις ευρυζωνικές συνδέσεις σε συνδυασμό με τις σύγχρονες ανάγκες ψυχαγωγίας των χρηστών έχει αλλάξει τον τρόπο κατανάλωσης τηλεοπτικού περιεχομένου, με αποτέλεσμα η IPTV να αποτελεί για πολλούς τον βασικό τρόπο τηλεθέασης. Τη σύγχρονη αυτή πραγματικότητα γνωρίζουν άριστα οι μεγαλύτερες παγκοσμίως streaming πλατφόρμες μετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου, δαπανώντας τεράστια ποσά για νέες παραγωγές ή για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μετάδοσης νέων κύκλων σειρών. Πάμε λοιπόν να δούμε 25 από τις καλύτερες σειρές που μπορούν να παρακολουθήσουν οι Έλληνες συνδρομητές των Netflix, Apple TV+, Amazon Prime Video, αλλά και του Disney+, που θα γίνει διαθέσιμο στη χώρα μας στο τέλος του ερχόμενου μήνα.

Σειρές του Netflix

The Witcher

Το The Witcher (Ο Γητευτής) είναι μια αμερικανική δραματική σειρά φαντασίας, παραγωγής του Lauren Schmidt Hissrich, η οποία βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski. Η πρώτη σεζόν, αποτελούμενη από οκτώ επεισόδια, κυκλοφόρησε στο Netflix στις 20 Δεκεμβρίου του 2019. Μάλιστα, πριν από την κυκλοφορία της πρώτης σεζόν, το Netflix ανακοίνωσε και δεύτερη σεζόν οκτώ επεισοδίων, η οποία θα κυκλοφορήσει το 2021. Σε έναν πλασματικό κόσμο, σε μια γη που είναι γνωστή ως η ήπειρος, όπου ο πολιτισμός είναι αποτέλεσμα ενός μείγματος φανταστικών στοιχείων από τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, το The Witcher ακολουθεί την ιστορία του μοναχικού κυνηγού τεράτων Geralt of Rivia (Henry Cavill), της μάγισσας Yennefer του Vengerberg (Anya Chalotra) και της πριγκίπισσας Cintran Ciri (Freya Allan), που βρίσκουν τις ζωές τους δεμένες μεταξύ τους. Η πρώτη σεζόν βασίζεται στο The Last Wish και το Sword of Destiny, μια συλλογή από διηγήματα που προηγούνται της κύριας ιστορίας του The Witcher. Εξετάζει τα γεγονότα που διαμόρφωσαν τους τρεις πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες, πριν από τις πρώτες μεταξύ τους συναντήσεις.

The Umbrella Academy

Το Netflix έδειξε ότι δεν χρειάζεται να συνεργαστεί με τη Marvel για να φτιάξει μια μεγάλη παράσταση σούπερ ηρώων, όπως αποδεικνύει η ιδιότυπη αυτή προσαρμογή των Gerard Way και Gabriel Bá. Στο Umbrella Academy, τα αδέρφια σούπερ ήρωες επανενώνονται για να λύσουν το μυστήριο του θανάτου του πατέρα τους και αντιμετωπίζουν από κοινού μια επικείμενη αποκάλυψη που απειλεί την ανθρωπότητα. Με ένα άψογο cast ηθοποιών που περιλαμβάνει τους Ellen Page, Tom Hopper και Robert Sheehan, η ευχάριστη και διασκεδαστική αυτή σειρά σχεδόν καλύπτει την έλλειψη νέου περιεχομένου της Marvel, με το δεύτερο κύκλο της που έρχεται εντός του τρέχοντος έτους στο Netflix. Η σειρά είναι παραγωγή των Borderline Entertainment, Dark Horse Entertainment και Universal Cable Productions.

Dark

Το Dark είναι μια γερμανική τηλεοπτική σειρά thriller επιστημονικής φαντασίας, μια συν-δημιουργία από τους Baran bo Odar και Jantje Friese. Στη σκοτεινή πόλη Winden της Γερμανίας, το Dark επικεντρώνεται στα επακόλουθα της εξαφάνισης ενός παιδιού, το οποίο αποκαλύπτει τα μυστικά και τις κρυφές συνδέσεις μεταξύ τεσσάρων αποξενωμένων οικογενειών, καθώς σιγά-σιγά ξετυλίγουν ένα τρομακτικά συνωμοτικό ταξίδι στο χρόνο, σε ένα μανιώδες κυνήγι απαντήσεων ενός ασύλληπτου μυστηρίου που απασχολεί τρεις γενιές. Σε ολόκληρη τη σειρά, το Dark εξετάζει τις υπαρξιακές συνέπειες του χρόνου και των επιπτώσεών του στην ανθρώπινη φύση. Το Dark αποτελεί την πρώτη σειρά του Netflix που έχει γυριστεί στη γερμανική γλώσσα, της οποίας τα επεισόδια από τους δύο πρώτους κύκλους είναι διαθέσιμα, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον ο τρίτος και τελευταίος της.

Peaky Blinders

Το Peaky Blinders είναι μια βρετανική τηλεοπτική δραματική σειρά εγκλήματος που δημιουργήθηκε από τον Steven Knight, η οποία έκανε την πρεμιέρα της στο BBC Two στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013. Η σειρά διαδραματίζεται κυρίως στο Birmingham της Αγγλίας του 1919 και επικεντρώνεται σε μια διαβόητη συμμορία που έχει για αρχηγό τον άγριο Tommy Shelby, ο οποίος προχωρά ακάθεκτος χωρίς να υπολογίζει κανένα κόστος. Η φανταστική συμμορία βασίζεται χαλαρά στους Peaky Blinders, μία πραγματική συμμορία νεολαίας του 19ου αιώνα που δραστηριοποιούνταν στην πόλη από το 1890 μέχρι τις αρχές του εικοστού αιώνα. Ο Cillian Murphy ασχολείται με τον Tommy Shelby, τον ηγέτη της συμμορίας, με την Helen McCrory ως τη θεία του Tommy Elizabeth “Polly” Grey και τον Paul Anderson ως τον παλαιότερο αδελφό του Arthur Shelby αντίστοιχα, ο οποίος χρησιμοποιείται ως το δεύτερο ανώτατο μέλος της συμμορίας. Η σειρά περιλαμβάνει πέντε κύκλους και αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες μεταξύ των Ελλήνων χρηστών.

Breaking Bad

Το Breaking Bad είναι μια αμερικανική τηλεοπτική δραματική σειρά εγκλήματος, δημιουργίας και παραγωγής του Vince Gilligan. Η σειρά προβλήθηκε αρχικά στο AMC για πέντε σεζόν, από τις 20 Ιανουαρίου 2008 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2013. Σκηνοθετημένη και γυρισμένη στο Albuquerque του Νέου Μεξικού, η σειρά αναφέρεται στην ιστορία του Walter White (Bryan Cranston), ενός υποαπασχολούμενου και καταθλιπτικού καθηγητή χημείας του γυμνασίου, ο οποίος δίνει τη μάχη του αντιμετωπίζοντας τόσο την κρίση της μέσης ηλικίας, όσο και μια πρόσφατη διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα σταδίου-3. Μαζί με τον πρώην φοιτητή του Jesse Pinkman (Aaron Paul), ο White στρέφεται προς μια εγκληματική ζωή με την παραγωγή και την πώληση κρυσταλλωμένης μεθαμφεταμίνης, με σκοπό να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογένειάς του πριν πεθάνει, ενώ κατευθύνει τους κινδύνους του εγκληματικού υποκόσμου. Το Breaking Bad θεωρείται ευρέως ως μία από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών και περιλαμβάνει πέντε κύκλους επεισοδίων, ενώ έχει λάβει 16 Primetime Emmy, 8 Satellite, 2 Χρυσά Globe, δύο Peabody και άλλα ακόμα βραβεία.

You

Το You είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά ψυχολογικού θρίλερ που περιλαμβάνει δύο κύκλους επεισοδίων, η οποία δημιουργήθηκε από τους Greg Berlanti και Sera Gamble. Η πρώτη σεζόν βασίζεται στο μυθιστόρημα της Caroline Kepnes του 2014 και ακολουθεί τον Joe Goldberg, διευθυντή βιβλιοπωλείου της Νέας Υόρκης και έναν σειριακό δολοφόνο που ερωτεύεται μια πελάτισσα που ονομάζεται Guinevere Beck και αναπτύσσει γρήγορα μια ακραία, τοξική και παραληρητική εμμονή. Η πρώτη σεζόν που κυκλοφόρησε το 2018 είχε αστέρες τους Penn Badgley, Elizabeth Lail, Luca Padovan, Zach Cherry και Shay Mitchell. Για τη δεύτερη σεζόν που είναι και φρέσκια, καθώς κυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα, ο Ambyr Childers αναβαθμίστηκε σε πρωταγωνιστικό ρόλο, προσχωρώντας στους νεοεμφανιζόμενους Victoria Pedretti, James Scully, Jenna Ortega και Carmela Zumbado.

Blacklist

Το Blacklist είναι μια δημοφιλέστατη αμερικανική τηλεοπτική σειρά εγκλήματος – θρίλερ που έκανε πρεμιέρα στο NBC στις 23 Σεπτεμβρίου του 2013. Η σειρά ακολουθεί τον Raymond “Red” Reddington (James Spader), πρώην αξιωματικό του του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, ο οποίος μετατράπηκε σε έναν υψηλού προφίλ εγκληματία που οικιοθελώς παραδίνεται στο FBI, αφού πρώτα αποφεύγει τη σύλληψη εδώ και δεκαετίες. Αναφέρει στο FBI ότι έχει καταρτίσει κατάλογο με τους πιο επικίνδυνους στον κόσμο εγκληματίες και είναι πρόθυμος να ενημερώνει για τις πράξεις τους με αντάλλαγμα την ασυλία από τη δίωξη. Ωστόσο, επιμένει να δουλεύει αποκλειστικά με έναν rookie του FBI που ονομάζεται Elizabeth Keen (Megan Boone). Οι Diego Klattenhoff, Ryan Eggold και Harry Lennix αποτελούν επίσης αστέρια της σειράς, η οποία περιλαμβάνει 7 κύκλους επεισοδίων που έχουν φανατικούς φίλους στη χώρα μας!

Narcos

Το Narcos είναι μια αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά θρίλερ, παραγωγής και δημιουργίας των Chris Brancato, Carlo Bernard και Doug Miro. Ακολουθεί την ιστορία του διαβόητου Pablo Escobar, ο οποίος έγινε δισεκατομμυριούχος μέσω της παραγωγής και διανομής κοκαΐνης, ενώ εστιάζει ταυτόχρονα στις σχέσεις του Escobar με τους «λόρδους» των ναρκωτικών και διάφορες αντίπαλες οντότητες. Η πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου έχει προγραμματιστεί για τις 13 Φεβρουαρίου και συνεχίζει από εκεί που τελείωσε ο πρώτος. Οι στρατιώτες βρίσκουν τον Escobar και τη συνοδεία του ακριβώς έξω από την περίμετρο της φυλακής «La Catedral», όμως είναι εντελώς ανήμποροι για να προβούν σε σύλληψη. Στην πρεσβεία, οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν νέο πρέσβη, ο οποίος βάζει μέσα στο παιχνίδι τη CIA.

Η τέλεια ληστεία (La Casa de Papel)

Το La Casa de Papel είναι ο πρωτότυπος ισπανικός τίτλος της πιο δημοφιλούς μη αγγλόφωνης σειράς στην ιστορία του Netflix, “Η τέλεια ληστεία”. Πρόκειται για μια ισπανική δραματική τηλεοπτική σειρά που επικεντρώνεται σε δύο μεγάλες ληστείες μίας σπείρας ληστών, ενώ παράλληλα δημιουργούνται διάφορα προβλήματα, έρωτες, θάνατοι και πολλά άλλα. Στον πρώτο κύκλο, οι οκτώ ληστές κλείνονται στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας στη Μαδρίτη κρατώντας ομήρους το προσωπικό και μια ομάδα επισκεπτών μαθητών με σκοπό να παραμείνουν για 11 μέρες, ώστε να μπορέσουν να τυπώσουν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Φορούν μάσκες που απεικονίζουν τον ζωγράφο Σαλβαντόρ Νταλί και χρησιμοποιούν ονόματα πόλεων για ψευδώνυμα. Το σχέδιο της ληστείας ανήκει στον επονομαζόμενο «Καθηγητή» (Sergio Marquina), ο οποίος κινεί τα νήματα από ένα μυστικό κρησφύγετο. Διαθέσιμοι είναι οι τρεις πρώτοι κύκλοι της σειράς, ενώ ο τέταρτος έρχεται στις 3 Απριλίου.

Apple TV+

Little America

Εμπνευσμένη από τις αληθινές ιστορίες που παρουσιάζονται στο Epic Magazine, η σειρά “Little America” προέρχεται από τους υποψήφιους των βραβείων Emmy Lee Eisenberg, των βραβείων Academy Kumail Nanjiani και Emily V. Gordon, τον νικητή των βραβείων Emmy Alan Yang και το Epic Magazine. Η πρώτη σεζόν των οκτώ επεισοδίων έκανε πρεμιέρα στις 17 Ιανουαρίου, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί ο δεύτερος κύκλος της σειράς. Το “Little America” παρουσιάζει ιστορίες που είναι γενικά ανθρώπινες και συναισθηματικές, με κάθε επεισόδιο της σειράς να προβάλλει μια όμορφη εμπειρία από ένα διαφορετικό μέρος του κόσμου, με σκοπό να βρίσκει απήχηση σε ανθρώπους κάθε γωνιάς του πλανήτη.

Servant

Το Servant είναι μια αμερικανική ψυχολογική τηλεοπτική σειρά, δημιουργίας του Tony Basgallop και παραγωγής του M. Night Shyamalan, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 28 Νοεμβρίου 2019 και ήδη η Apple έχει ανακοινώσει την κυκλοφορία και δεύτερης σεζόν. Το Servant ακολουθεί ένα ζευγάρι της Φιλαδέλφεια που βρίσκεται σε πένθος, μετά από μια ανείπωτη τραγωδία που δημιούργησε μια ρήξη στο γάμο τους και άνοιξε την πόρτα για μια μυστηριώδη δύναμη να εισέλθει στο σπίτι τους.

Dickinson

Η σειρά Dickinson βρίσκει την Emily Dickinson (Hailee Steinnfeld) στη δεκαετία του 1850, καθώς αγωνίζεται να ακολουθήσει τα όνειρά της να γίνει ποιητής σε μια εποχή που οι γυναίκες συγγραφείς αντιμετωπίζονταν με καχυποψία. Ο πατέρας της Edward (Toby Huss) ανησυχεί στην ιδέα ότι οι άνθρωποι της Μασαχουσέτης θα ανακαλύψουν ότι η κόρη του είναι συγγραφέας, φοβούμενος τη ντροπή που θα φέρει στην οικογένειά τους. Μόνο δύο άνθρωποι υποστηρίζουν τις φιλόδοξες επιθυμίες της, ο George Gould (Samuel Farnsworth), ένας τοπικός συντάκτης λογοτεχνικών περιοδικών που επιπλέον θέλει να παντρευτεί την Emily και ο Sue Gilbert (Ella Hunt), ο καλύτερος φίλος της που έγινε και μυστικός εραστής της.

For All Mankind

Η σειρά for All Mankind είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τους Ronald D. Moore, Matt Wolpert και Ben Nedivi, η οποία μεταφέρει ένα εναλλακτικό σενάριο του διαστημικού αγώνα μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Σοβιετικής Ένωσης, στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Στο σενάριο αυτό, ο Alexei Leonov είναι ένας σοβιετικός αστροναύτης που γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που προσγειώνεται στη Σελήνη. Το γεγονός αυτό καταστρέφει το ηθικό της NASA, ενώ καταλύει επίσης και την αμερικανική προσπάθεια για να προλάβει να φτάσει πρώτη σε αυτόν τον σκοπό. Η NASA αναγκάζεται να ακολουθήσει με κάθε τρόπο το διαστημικό αυτό αγώνα, εκπαιδεύοντας γυναίκες και μειονότητες που αποκλείστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις αρχικές δεκαετίες διερεύνησης του διαστήματος στις ΗΠΑ.  

The Morning Show

Το The Morning Show είναι μια αμερικανική τηλεοπτική δραματική σειρά με πρωταγωνιστές την Jennifer Aniston, την Reese Witherspoon και τον Steve Carell, η οποία έκανε πρεμιέρα στην Apple TV+ την 1η Νοεμβρίου του 2019. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του δημοσιογράφου Brian Stelter, Top of the Morning. Η Alex Levy (Jennifer Aniston ) παρουσιάζει το The Morning Show, ένα δημοφιλές ειδησεογραφικό πρόγραμμα που μεταδίδεται από το Manhattan μέσω του δικτύου UBA, το οποίο έχει εξαιρετικά υψηλή τηλεθέαση και είναι αντιληπτό ότι έχει αλλάξει το πρόσωπο της αμερικανικής τηλεόρασης. Μετά την απόλυση του επί 15 ετών συμπαρουσιαστή της Mitch Kessler (Steve Carell), εξαιτίας ενός σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης, η Alex αγωνίζεται να διατηρηθεί στη δουλειά της ως κορυφαία anchor woman ειδήσεων, ενώ πυροδοτεί μια αντιπαλότητα με την Bradley Jackson (Reese Witherspoon), μια τυχαία δημοσιογράφο της οποίας μια σειρά παρορμητικών αποφάσεων την φέρνει σε έναν νέο κόσμο της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας.

See

Το See είναι μια αμερικανική τηλεοπτική δραματική σειρά επιστημονικής φαντασίας που έκανε πρεμιέρα στην Apple TV+ την 1η Νοεμβρίου του 2019, η οποία είναι γραμμένη από τον Steven Knight και έχει σκηνοθετηθεί από τον Francis Lawrence. Πρόκειται για ένα επικό δράμα με πρωταγωνιστές τον Jason Momoa και τον Alfre Woodard, το οποίο διαδραματίζεται 600 χρόνια στο μέλλον, όπου ένας ιός έχει αποδεκατίσει την ανθρωπότητα και έχει καταστήσει τον υπόλοιπο κόσμο τυφλό. Όταν ολόκληρη η ανθρωπότητα έχει χάσει την αίσθηση της όρασης, οι άνθρωποι πρέπει να προσαρμοστούν και να βρουν νέους τρόπους αλληλεπίδρασης, οικοδόμησης, κυνηγιού και επιβίωσης. Ενώ συμβαίνουν αυτά, η σύζυγος του τυφλού πολεμιστή και αρχηγού μιας φυλής Baba Voss γεννάει δίδυμα μωρά, τα οποία προς έκπληξη όλων μπορούν να δουν. Προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά του από τη βασίλισσα της φυλής του που προσπαθεί να πάρει στα χέρια της τα δίδυμα, ο Voss αναγκάζεται να βασιστεί στα ένστικτά του ώστε να συσπειρώσει τους συντρόφους του για να καταλάβουν τους σκοπούς της βασίλισσας.

Oprah’s Book Club

Η περίφημη λέσχη βιβλίων της Oprah αποκτάει επίσημα πλέον το δικό της show. Κάθε επεισόδιο της νέας σειράς του γίγαντα των talk show θα παρουσιάζει μια ξεχωριστή συνέντευξη με έναν διαφορετικό συγγραφέα. Κάθε επεισόδιο περιλαμβάνει ένα βιβλίο που έχει επιλεγεί από την Oprah μαζί με μια σχετική συνέντευξη, ενώ στόχος τους είναι, σύμφωνα με την Apple, να οικοδομήσουν ένα ζωντανό παγκόσμιο σύλλογο βιβλίων και να ενώσουν καλύτερα τους αναγνώστες. Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς ο Ta-Nehisi Coates προωθεί το πρώτο του μυθιστόρημα, The Dancer. Η ιστορία στρέφεται σε έναν κόσμο που ασχολείται με τη δουλεία και ακολουθεί έναν σούπερ άνθρωπο που μπορεί να μεταφέρει άλλους ανθρώπους σε μεγάλες αποστάσεις.

Ghostwriter

Το Ghostwriter είναι μια αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά παιδικών μυστηρίων που δημιουργήθηκε από τον Liz Nealon, παραγωγής των Children’s Television Workshop (τώρα Sesame Workshop) και BBC Television. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από έναν κύκλο φίλων από το Brooklyn που επιλύουν εγκλήματα και μυστήρια της γειτονιάς, ως μια ομάδα νέων ντετέκτιβ με τη βοήθεια ενός αόρατου φαντάσματος που ονομάζεται Ghostwriter. Ο Ghostwriter μπορεί να επικοινωνήσει με τα παιδιά μόνο με το χειρισμό οποιουδήποτε κειμένου και επιστολών που μπορεί να βρει και να τα χρησιμοποιήσει για να σχηματίσει λέξεις και προτάσεις. Η σειρά γυρίστηκε στη τοποθεσία Fort Greene του Brooklyn.

Amazon Prime Video

The Expanse

Το Expanse είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που αναπτύχθηκε από τους Mark Fergus και Hawk Ostby, η οποία βασίζεται στη σειρά των ομώνυμων μυθιστορημάτων του James S. A. Corey. Η υπόθεση της σειράς τοποθετείται σε ένα μέλλον όπου η ανθρωπότητα έχει αποικίσει το Ηλιακό Σύστημα. Ακολουθεί μια ομάδα ανόμοιων αντιηρώων που αποτελείται από το μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών Chrisjen Avasarala (Shohreh Aghdashloo), τον αστυνομικό Josephus Miller (Thomas Jane), τον αξιωματικό του πλοίου James Holden (Steven Strait) και το πλήρωμά του, οι οποίοι άθελά τους μπλέκονται και τοποθετούνται στο κέντρο μιας συνωμοσίας που απειλεί την εύθραυστη κατάσταση του ψυχρού πολέμου, όπως την ειρήνη, την ισορροπία της τάξης και την επιβίωση της ανθρωπότητας. Ο τέταρτος κύκλος της σειράς κυκλοφόρησε στις 12 Δεκεμβρίου του 2019, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί και ο πέμπτος.

The Americans

Το The Americans είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά κατασκοπευτικών θρίλερ που δημιούργησε ο Joe Weisberg. Τοποθετείται κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ακολουθώντας την ιστορία της Elizabeth (Keri Russel) και του Philip Jennings (Matthew Rhys), δύο σοβιετικούς αξιωματικούς της KGB που παρουσιάζονται ως ένα αμερικάνικο παντρεμένο ζευγάρι στο Falls Church, ένα προάστιο της Virginia της Washington, με τα παιδιά τους Paige (Holly Taylor) και Henry (Keidrich Sellati). Η σειρά εξετάζει επίσης τη σύγκρουση μεταξύ του γραφείου της FBI στην Washington και της KGB Rezidentura, μεταφέροντας τις απόψεις των πρακτόρων και των δύο πλευρών. Ξεκινάει μετά την ορκωμοσία του Προέδρου Ronald Reagan τον Ιανουάριο του 1981 και ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο του 1987, λίγο πριν οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης υπογράψουν τη Συνθήκη για τις πυρηνικές δυνάμεις μεσαίου βεληνεκούς.

True Blood

Το True Blood είναι μια αμερικανική τηλεοπτική δραματική σειρά φαντασίας και τρόμου, δημιουργίας και παραγωγής του Alan Ball, η οποία είναι βασισμένη στο The Southern Vampire Mysteries, μια σειρά μυθιστορημάτων της Charlaine Harris. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από την Sookie Stackhouse (Anna Paquin), μια τηλεπαθητική σερβιτόρα που ζει στη φανταστική αγροτική πόλη Bon Temps της Louisiana και τοποθετείται δύο χρόνια μετά την εφεύρεση ενός συνθετικού προϊόντος αίματος με την ονομασία “True Blood”, το οποίο επέτρεψε στους βρικόλακες να βγουν από το φέρετρο και να αφήσουν την παρουσία τους να γίνει γνωστή στην ανθρωπότητα, εξιστορώντας τον αγώνα των βαμπίρ για ίσα δικαιώματα και αφοσίωση. Ο κόσμος της Sookie γυρίζει ανάποδα όταν ερωτεύεται τον 173χρονο βαμπίρ Bill Compton (Stephen Moyer) και για πρώτη φορά πρέπει να αντιμετωπίζει δοκιμασίες, τρομοκρατικές επιθέσεις και προσωπικές σχέσεις.

Good Omens

Το Good Omens είναι μία μίνι σειρά έξι επεισοδίων που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1990 από τους Terry Pratchett και Neil Gaiman, μια συμπαραγωγή μεταξύ του Amazon Studios και του BBC Studios. Τοποθετημένη στο 2018, η σειρά ακολουθεί τον δαίμονα Crowley (David Tennant) και τον άγγελο Aziraphale (Michael Sheen), δυο μακροχρόνιους φίλους που έχοντας συνηθίσει να ζουν στη γη ως εκπρόσωποι των αντίστοιχων κυρίων τους, προσπαθούν να αποτρέψουν την έλευση του Αντίχριστου με τον Αρμαγεδδών, την τελική μάχη ανάμεσα στον Ουρανό και την Κόλαση.

Comrade Detective

Το Comrade Detective είναι μια αμερικάνικη αστυνομική σειρά που δημιουργήθηκε από τους Brian Gatewood και Alessandro Tanaka. Η σειρά ακολουθεί την υπόθεση δημοφιλών αμερικάνικων κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών από τη δεκαετία του ’80 και παρουσιάζει τα επεισόδια ως μια φανταστική τηλεοπτική ρουμάνικη σειρά που της ανατέθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα να προωθήσει μια κομμουνιστική κοσμοθεωρία, αντίθετη με τον δυτικό καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Κάθε επεισόδιο γυρίστηκε στη Ρουμανία χρησιμοποιώντας τοπικούς ηθοποιούς και στη συνέχεια μεταγλωττίστηκε στα αγγλικά.

Bosch

Το Bosch είναι μια αμερικάνικη τηλεοπτική αστυνομική σειρά που παράγεται από τα Amazon Studios και Fabrik Entertainment, με πρωταγωνιστή τον Titus Welliver ως αστυνομικό του Los Angeles Harry Bosch. Η σειρά αναπτύχθηκε για το Amazon από τον Eric Overmyer και ο πρώτος κύκλος της (5 συνολικά) εμπνέεται από τα μυθιστορήματα του Michael Connelly City of Bones, Echo Park και The Contrete Blonde. Στον πέμπτο κύκλο της σειράς, δεκαπέντε μήνες μετά τη μεταφορά του δολοφόνου της μητέρας του στη δικαιοσύνη, ο Bosch βρίσκει τον εαυτό του να αναζητά την αλήθεια σε δύο μέτωπα. Νέα στοιχεία σε μια παλαιά υπόθεση αφήνουν όλους να αναρωτιούνται εάν ο Bosch έφερε αποδείξεις για να καταδικάσει τον λάθος άνθρωπο. Ο έκτος κύκλος αναμένεται τον προσεχή Απρίλιο.

Disney+

WandaVision

Αν και η σειρά WandaVision της Marvel αναμενόταν να κυκλοφορήσει το 2021, τελικά θα τη δούμε φέτος μέσα από τη streaming πλατφόρμα Disney+. Πρόκειται για μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε για το Disney+ από τον Jac Schaeffer, η οποία βασίζεται στους χαρακτήρες των Comics της Marvel Wanda Maximoff/Scarlet Witch και Vision. Τα γεγονότα της σειράς λαμβάνουν χώρα μετά την ταινία “Εκδικητές: Η τελευταία πράξη” (Avengers: Endgame) του 2019. Η Elizabeth Olsen και ο Paul Bettany επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους ως Wanda Maximoff/Scarlet Witch και Vision αντίστοιχα, από τη σειρά ταινιών. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Teyonah Parris, Kat Dennings, Randall Park και Kathryn Hahn. Στην υπόθεση της σειράς περιληπτικά, ενώ ζουν την ιδανική μικροαστική ζωή τους, οι Wanda Maximoff και Vision αρχίζουν να υποψιάζονται ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Η σειρά WandaVision θα αποτελείται από έξι επεισόδια.

The Mandalorian (Star Wars)

Το The Mandalorian, επίσης γνωστό ως Star Wars, είναι μια δημοφιλέστατη αμερικανική τηλεοπτική διαστημική σειρά που δημιουργήθηκε από τον Jon Favreau και κυκλοφόρησε από το Disney+. Πρόκειται για την πρώτη σειρά ζωντανής δράσης του franchise τίτλου Star Wars. Τοποθετείται πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα της πτώσης της αυτοκρατορίας και της επιστροφής των Jedi και 25 χρόνια πριν από την εμφάνιση της πρώτης τάξης (The Force Awakens). Μετά τους Jango και Boba Fett, ένας άλλος πολεμιστής αναδύεται στο σύμπαν του Star Wars. Ένας μοναχικός κυνηγός (Mandalorian) στις εξωτερικές περιοχές του γαλαξία, μακριά από την εξουσία της Νέας Δημοκρατίας. Το The Mandalorian κυκλοφόρησε στο Disney+ στις 12 Νοεμβρίου του 2019 με έναν πρώτο κύκλο οκτώ επεισοδίων, ενώ η πρεμιέρα του δεύτερου έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2020.

{gallery}29839{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...