17/03/2020

T95 max+

Το πρώτο Android TV Box της αγοράς με υποστήριξη 8K!

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Ένα νέο TV Box που μόλις κυκλοφόρησε, δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης. Πρόκειται για το T95 Max Plus, το οποίο βασίζει τη λειτουργία του σε Android 9.0 Pie και διαθέτει πανίσχυρα χαρακτηριστικά, ενώ είναι το πρώτο TV Box της ελληνικής αγοράς με δυνατότητα αποκωδικοποίησης 8K UHD video.

Ένα νέο TV Box που μόλις κυκλοφόρησε, δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της Ψηφιακής Τηλεόρασης. Πρόκειται για το T95 Max Plus, το οποίο βασίζει τη λειτουργία του σε Android 9.0 Pie και διαθέτει πανίσχυρα χαρακτηριστικά, ενώ είναι το πρώτο TV Box της ελληνικής αγοράς με δυνατότητα αποκωδικοποίησης 8K UHD video. Έρχεται με προ-εγκατεστημένα τα Netflix, YouTube, Kodi, αλλά και το Google Play Store που κάνει διαθέσιμες αμέτρητες άλλες εφαρμογές. Με ενσωματωμένο Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4/5GHz, νέο AMLogic SoC και τεράστιο χώρο αποθήκευσης, αναμένεται να ικανοποιήσει τους φίλους της κατηγορίας.

Το T95 Max Plus έχει σχεδιαστεί για χρήστες που επιζητούν μια οικονομική λύση που να τους επιτρέπει να παρακολουθούν πλούσιο Over The Top περιεχόμενο στην τηλεόραση, μετατρέποντάς την σε Smart TV. Έτσι, με τη μικρή αυτή συσκευή οι χρήστες μπορούν να έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία του Netflix, να παρακολουθούν 4K video από το YouTube και να απολαμβάνουν τις αποθηκευμένες ταινίες τους από τον media center Kodi, με δυνατότητα αποκωδικοποίησης ακόμα και 8K UHD περιεχομένου. Μπορούν επίσης να σερφάρουν με άνεση στις σελίδες του Internet, αλλά και να κατεβάζουν μέσα από το Google Play Store όσες εφαρμογές επιθυμούν, με την άνεση που τους προσφέρει ο τεράστιος εσωτερικός χώρος αποθήκευσης. Επιπλέον, με ενσωματωμένο Wi-Fi διπλής μπάντας και Bluetooth, η μεταφορά και τοποθέτηση της συσκευής σε οποιαδήποτε τηλεόραση του σπιτιού γίνεται απλούστατη υπόθεση.

Χαρακτηριστικά

Το T95 Max Plus έρχεται σε ένα κλασικά σχεδιασμένο μαύρο τετράγωνο σασί, με διαστάσεις 100x100x17 χιλιοστών. Παρά τη μικρή της επιφάνεια η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη LED, ενώ στην αριστερή πλευρά είναι τοποθετημένες θύρες USB 3.0, USB 2.0 και micro SD. Η πίσω πλευρά εξοπλίζεται με υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 5V/2A και θύρες HDMI 2.1, Ethernet 10/100Mbps, mini AV. Το κουτί της συσκευασίας περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο learning για κοινό έλεγχο TV Box και τηλεόρασης, καλώδιο HDMI, τροφοδοτικό 5V/2A και πολύγλωσσο φυλλάδιο χρήστη.

Το T95 Max Plus βασίζει τη λειτουργία του σε Android 9.0 Pie και στο εσωτερικό του διαθέτει το νέο SoC (System on Chip) AMLogic S905X3, τεχνολογίας 12nm (nanometer). Το chipset αυτό εξοπλίζεται με υψηλής απόδοσης 64-bit επεξεργαστή Cortex-A55, τεχνολογίας ARMv7, ο οποίος περιλαμβάνει τέσσερις πυρήνες που συγχρονίζουν στα 1,91GHz (4x1,91GHz). Έχει επίσης ενσωματωμένο διπύρηνο επεξεργαστή γραφικών Mali-G31 που υποστηρίζει το OpenGL ES 3.2 για την απόδοση τρισδιάστατων γραφικών και αποτελεί βέλτιστη λύση για την αναπαραγωγή 4K video. Έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 4GB DDR3 που είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη που διαθέτουν τα περισσότερα TV Box της αγοράς, με την καθαρά διαθέσιμη να φτάνει περίπου τα 3.1GB, γεγονός που εγγυάται την υψηλότερη ταχύτητα λειτουργίας και τη μέγιστη σταθερότητα του συστήματος, καθώς μειώνονται οι πιθανότητες για παγώματα κατά τη θέαση τηλεοπτικού περιεχομένου. Έχει επίσης εσωτερική μνήμη FLASH 64GB eMMC που αποτελεί έναν τεράστιο χώρο αποθήκευσης, από την οποία η καθαρά διαθέσιμη φτάνει τα 54GB και επαρκεί πλήρως για την εγκατάσταση όσων εφαρμογών επιθυμεί ο χρήστης.

Το T95 Max Plus έχει δυνατότητα να αποκωδικοποιεί [email protected] (7680x4320) UHD video που προσφέρει ακόμα πιο καθαρή εικόνα σε σύγκριση με το 4K. Υποστηρίζει επίσης αποκωδικοποίηση VP9 Profile-2 έως 4K/[email protected], H.265/HEVC [email protected] έως 4K/[email protected], AVS2-P2 Profile έως 4K/[email protected],  H.264/AVC [email protected] έως 4K/[email protected] , H.264/MVC έως [email protected], MPEG-4 [email protected] έως[email protected] (ISO-14496), WMV/VC-1 SP/MP/AP έως [email protected], AVS-P16 (AVS+) /AVS-P2 JiZhun Profile έως [email protected], MPEG-2 MP/HL έως [email protected] (ISO-13818), MPEG-1 MP/HL έως [email protected] (ISO-11172) και  Real Video 8/9/10 έως [email protected] Σε ότι αφορά τον ήχο, υποστηρίζει αποκωδικοποίηση AC3 (Dolby Digital), E-AC3 (Dolby Digital Plus/DD+), AAC και DTS, ενώ υποστηρίζει και downmix  7.1 σε 5.1. Μέσω της HDMI 2.1 θύρας του, το T95 Max Plus αποδίδει στην τηλεόραση εικόνα με μέγιστη ανάλυση 4K [email protected] και υποστήριξη Dolby Vision, διαθέτει όμως και mini AV που επιτρέπει τη σύνδεσή του ακόμα και σε παλαιότερης τεχνολογίας τηλεοράσεις. Έχει ενσωματωμένο Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4/5GHz που λύνει το πρόβλημα της μακρινής απόστασης από το modem/router και διευκολύνει την τοποθέτησή του σε οποιαδήποτε τηλεόραση του σπιτιού, αλλά και Bluetooth 4.1 που επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση με πληκτρολόγια, mouse, χειριστήρια παιχνιδιών και άλλες ακόμα συσκευές. Υποστηρίζονται επίσης λειτουργίες Miracast και AirPlay για ασύρματη μετάδοση περιεχομένου από το smartphone και προβολή του στην τηλεόραση.

Βασικές λειτουργίες

Το T95 Max Plus προορίζεται βασικά για αναπαραγωγή 4K video από το YouTube, για πλοήγηση στο διαδίκτυο μέσω browser, για χρησιμοποίηση ενεργής συνδρομής στη δημοφιλή υπηρεσία του Netflix, για IPTV streaming και παρακολούθηση αποθηκευμένων ταινιών με δυνατότητα υποστήριξης 8K UHD μέσω του Kodi. Υποστηρίζονται αρχεία video με format MKV, WMV, MPG, MPEG, DAT, AVI, MOV, ISO, MP4, RM και JPG, ήχου MP3, AAC, WMA, RM, FLAC και Ogg, καθώς και εικόνας JPEG, BMP, GIF, PNG και TIF. Οι βασικές αυτές λειτουργίες μπορούν να εμπλουτιστούν με πλήθος IPTV και άλλων ακόμα εφαρμογών που είναι διαθέσιμες μέσα από τα καταστήματα Aptoide TV και Google Play Store, καθώς ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης επαρκεί άνετα για την εγκατάστασή τους. 

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου

Το T95 Max Plus συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο learning που δέχεται προγραμματισμό ώστε να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και περιλαμβάνει την εκμάθηση των πλήκτρων αυξομείωσης ήχου V±, σίγασης, επιλογής πηγής εισόδου TV IN και Power, με τις λειτουργίες των αντίστοιχων οποιουδήποτε γνήσιου τηλεχειριστηρίου. Τα πέντε αυτά πλήκτρα διαθέτουν διαφορετικό χρώμα από τα υπόλοιπα και είναι τοποθετημένα σε ξεχωριστή περιοχή Control TV, ώστε να εντοπίζονται εύκολα, ενώ είναι μόνιμα σε κατάσταση active και δεν απαιτείται κάθε φορά το πάτημα κάποιου πλήκτρου για την ενεργοποίησή τους. Επιπλέον, ο προγραμματισμός των πλήκτρων παραμένει σε ισχύ ακόμα και όταν οι αποστραγγισμένες μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου αντικατασταθούν με νέες. Η διαδικασία ξεκινάει κρατώντας πατημένο το πλήκτρο POWER της περιοχής Control TV. Το ενδεικτικό LED αρχίζει να αναβοσβήνει με γρήγορο ρυθμό και το απελευθερώνουμε μετά από 5 δευτερόλεπτα όταν και μένει σταθερά αναμμένο, κάτι που υποδεικνύει ότι το τηλεχειριστήριο έχει εισέλθει σε κατάσταση learning. Τοποθετούμε στη συνέχεια το τηλεχειριστήριο εκμάθησης απέναντι από το γνήσιο (“μάτι” με “μάτι”) σε κοντινή απόσταση (μικρότερη των 3 εκ.) μεταξύ τους. Πατάμε ένα από τα πλήκτρα που θέλουμε να προγραμματίσουμε και το ενδεικτικό LED αρχίζει να αναβοσβήνει με αργό ρυθμό, υποδεικνύοντας έτσι ότι είναι έτοιμο να δεχτεί προγραμματισμό. Έπειτα πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο του γνήσιου τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης, το LED αναβοσβήνει τρεις φορές και μετά επανέρχεται και πάλι σταθερά αναμμένο, σηματοδοτώντας έτσι την επιτυχία του προγραμματισμού. Εκτελούμε τα παραπάνω βήματα για όλα τα πλήκτρα Control TV και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία learning με το πάτημα του πλήκτρου OK που σβήνει το ενδεικτικό LED.

Μενού

Το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής κάρτας του μενού καταλαμβάνεται από μεγάλα εικονίδια Recommend για άμεση επιλογή των αγαπημένων εφαρμογών του χρήστη, YouTube, Google Play, Chrome για πρόσβαση στις αντίστοιχες λειτουργίες και My Files για πλοήγηση στα αρχεία της συσκευής, ενώ μπορούν να προστεθούν τρία επιπλέον εικονίδια εφαρμογών επιλογής του χρήστη. Στο κάτω μέρος της κάρτας είναι τοποθετημένα τρία εικονίδια για άμεση μετάβαση στις ρυθμίσεις, στην αρχική οθόνη και στις εγκατεστημένες εφαρμογές, ενώ στο πάνω μέρος εμφανίζονται το εικονίδιο σύνδεσης και η ώρα. Στην κάρτα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές βρίσκουμε το AppInstaller, τα Settings και Droid Settings για τις διάφορες ρυθμίσεις της συσκευής, τον File Browser, τα Media Center και AirPin (PRO) για τις λειτουργίες DLNA και AirPlay, το Miracast, τα καταστήματα Aptoide TV και Play Store, τον Chrome, τους Movie Player και KD Player (Kodi), ενώ εδώ υπάρχουν φυσικά το Netflix και το YouTube.

Δοκιμή εφαρμογών

Με τη χρήση του Chrome η πλοήγηση στο Internet εκτελείται σε γενικές γραμμές ομαλά, ενώ και το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο βοηθάει την περιήγηση μέσα στις σελίδες, προτείνεται όμως η χρήση ασύρματου ή Bluetooth πληκτρολογίου/mouse για πιο άνετο σερφάρισμα. Το YouTube λειτουργεί εξαιρετικά, καθώς η αναζήτηση των τίτλων και η αναπαραγωγή των video εκτελούνται απροβλημάτιστα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει ποιότητα εικόνας με μέγιστη τιμή 2160p 4K. Χρησιμοποιήσαμε τη συνδρομή μας και συνδεθήκαμε στη δημοφιλή υπηρεσία του Netflix, το οποίο λειτουργεί με απόλυτη σταθερότητα. Η ροή του video δεν προβλημάτισε σε κανένα σημείο, ενώ η ποιότητα της εικόνας είναι αυτή που συναντάμε στα περισσότερα Android TV Box αυτής της κατηγορίας και βρίσκεται σε σχετικά καλό επίπεδο. Συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο που περιέχει αποθηκευμένα αρχεία video και ανοίξαμε τον Kodi, ο οποίος έρχεται στην έκδοση 18.0. Η συσκευή δυσκολεύτηκε στην αποκωδικοποίηση των video με ανάλυση 8K, με αποτέλεσμα να ζορίζεται εμφανέστατα κατά την αναπαραγωγή τους. Τα πράγματα αντίθετα ήταν σαφώς καλύτερα σε 4K περιεχόμενο, με την αναπαραγωγή όλων των video που δοκιμάσαμε να εκτελείται απολύτως ομαλά. Επιπλέον, τόσο ο DTS ήχος, όσο και οι εξωτερικοί ελληνικοί υπότιτλοι των ταινιών που επιλέξαμε, αναγνωρίστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Συνδέσαμε επίσης USB stick με έτοιμες λίστες μορφής m3u και εκτελέσαμε με επιτυχία live streaming σε IPTV τηλεοπτικά κανάλια.

Από το κατάστημα του Aptoide TV κατεβάσαμε και δοκιμάσαμε τις εφαρμογές Popcorn Time και Mobdro, οι οποίες λειτούργησαν απροβλημάτιστα. Μέσα από το video club του Popcorn Time παρακολουθήσαμε ταινίες με πολύ καλή ποιότητα εικόνας, ενώ μέσω του Mobdro κάναμε live streaming σε δημοφιλή ξένα τηλεοπτικά κανάλια με μέτρια ποιότητα εικόνας. Τέλος, κατεβάσαμε μέσα από το Google Play Store την εφαρμογή NBA app και χρησιμοποιώντας την ενεργή συνδρομή μας συνδεθήκαμε στο NBA League Pass. Η λειτουργία της εφαρμογής ήταν άψογη και μέσα από αυτή παρακολουθήσαμε σε ζωντανή μετάδοση αγώνες μπάσκετ από το πρωτάθλημα του NBA, απολαμβάνοντας κορυφαίο θέαμα με εξαιρετική ποιότητα εικόνας.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

SoC: AMLogic S905X3

CPU: 64-bit Quad Core Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (4x1.91GHz)

GPU: Dual Core Mali-G31

RAM: 4GB DDR3

FLASH: 64GB eMMC

Λογισμικό: Android 9.0 Pie

Video: [email protected] (7680x4320)

Audio: AC3 (Dolby Digital), E-AC3 (Dolby Digital Plus/DD+), AAC, DTS

Ανάλυση: 4K 2[email protected]>

Ασύρματη συνδεσιμότητα: Wi-Fi Dual Band 2.4/5GHz, Bluetooth 4.1  

Συνδέσεις: 1x USB 3.0, 1x USB 2.0, 1x micro SD, 1x HDMI 2.1, 1x A/V, 1x Ethernet

Διαστάσεις: 100x100x17 χιλ.

Η γνώμη μας: Το T95 Max Plus είναι μια ιδανική επιλογή για όσους επιζητούν ένα οικονομικό Android TV Box που θα μετατρέψει την τηλεόρασή τους σε Smart TV. Αν και δεν τα καταφέρνει καλά στην αναπαραγωγή 8K, αποκωδικοποιεί με άνεση 4K UHD περιεχόμενο και λειτουργεί άριστα σαν media player, καθώς μπορεί να αναπαράγει όλους τους τύπους αρχείων video και ήχου. Με Netflix, YouTube και αμέτρητες άλλες εφαρμογές που μπορούν να εγκατασταθούν μέσα από το Google Play Store στον τεράστιο χώρο αποθήκευσής του, προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα καλύπτουν τις βασικές ανάγκες του μέσου χρήστη, αποτελώντας έτσι μια πολύ καλή πρόταση αγοράς.  

INFO
  • Tronix
  • τηλ: 23170-03685
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.tronix.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.