18/05/2021

LEMCO THERON THE-100

Επίγειος δέκτης με DVB-T2 tuner και υποστήριξη H.265/HEVC

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Ένας εξαιρετικά οικονομικός επίγειος ψηφιακός δέκτης υψηλής ευκρίνειας που εμφανίστηκε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, πέρασε την πόρτα του εργαστηρίου της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για τον Theron THE-100, ο οποίος είναι ο πρώτος επίγειος ψηφιακός δέκτης που κυκλοφορεί από την ελληνική εταιρεία Lemco. Εξοπλίζεται με DVB-T2 tuner και έχει δυνατότητα...

Ένας εξαιρετικά οικονομικός επίγειος ψηφιακός δέκτης υψηλής ευκρίνειας που εμφανίστηκε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, πέρασε την πόρτα του εργαστηρίου της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για τον Theron THE-100, ο οποίος είναι ο πρώτος επίγειος ψηφιακός δέκτης που κυκλοφορεί από την ελληνική εταιρεία Lemco. Εξοπλίζεται με DVB-T2 tuner και έχει δυνατότητα να αποκωδικοποιεί σήματα που είναι συμπιεσμένα με αλγόριθμο H.264/AVC και H.265/HEVC, χαρακτηριστικά που τον καθιστούν συμβατό όχι μόνο με το τωρινό, αλλά και με το μελλοντικό πρότυπο επίγειας ψηφιακής εκπομπής.

Το σημαντικότερο κριτήριο για την αγορά ενός επίγειου ψηφιακού δέκτη αποτελεί ασφαλώς το κόστος του. Ο Lemco Theron THE-100 προσφέρει στο χρήστη έναν εξαιρετικά οικονομικό τρόπο για να μπορεί να λαμβάνει και να παρακολουθεί τα κανάλια της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Είναι απλός στη χρήση του, με εύκολο και κατανοητό μενού, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Παράλληλα, μπορεί να δεχτεί τη σύνδεση μιας μονάδας USB για να λειτουργεί και ως PVR, παρέχοντας δυνατότητες για εγγραφές προγραμμάτων και αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών με ελληνικούς υπότιτλους.

Χαρακτηριστικά

Ο Lemco Theron THE-100 έρχεται σε μαύρο μεταλλικό σασί που προσφέρει εξαιρετική ηλεκτρομαγνητική θωράκιση, άριστη απαγωγή θερμότητας και στιβαρότητα, έχοντας διαστάσεις 165x110x40 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη LED 4 ψηφίων, θύρα USB 2.0 και πλήκτρα CH-/CH+, POWER, ενώ στην πίσω πλευρά έχουμε: υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC/12V, τριπλή υποδοχή τύπου RCA για αναλογική έξοδο AV, θύρα HD OUT, υποδοχή COAXIAL για έξοδο ψηφιακού ήχου και υποδοχές RF IN, RF LOOP THROUGH για είσοδο και έξοδο επίγειου σήματος. Το κουτί της συσκευασίας του δέκτη περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο με 2 μπαταρίες τύπου AAA, τροφοδοτικό 12VDC/1A, τριπλό καλώδιο RCA και 2 εγχειρίδια χρήσης στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Ο Lemco Theron THE-100 εξοπλίζεται με νέας γενιάς DVB-T2 tuner και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση σημάτων MPEG-2, MPEG-4 H.264/AVC και H.265/HEVC, εξασφαλίζοντας έτσι άριστη συμβατότητα με το τωρινό και το μελλοντικό πρότυπο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Μέσω της HDMI θύρας του δίνει μέγιστη ανάλυση εικόνας έως 1080p_50 (Full HD), ενώ χάρη στην αναλογική έξοδο Audio/Video που διαθέτει μπορεί να συνδεθεί ακόμα και σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις. Διαθέτει πολύγλωσσο μενού που περιλαμβάνει και τα ελληνικά, ενώ παρέχει δυνατότητα γονικού κλειδώματος (εργοστ. κωδ. 0000) και υποστηρίζει λειτουργίες TELETEXT και εμφάνισης 7ήμερου ηλεκτρονικού οδηγού (EPG) πολλαπλών προγραμμάτων. Έχει δυνατότητα να εκτελεί χειροκίνητη και αυτόματη αναζήτηση καναλιών που ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 2 λεπτά, ενώ διαθέτει 4 λίστες αγαπημένων για τη δημιουργία προσωπικών μπουκέτων. Έχει ενσωματωμένο media player για αναπαραγωγή διαφόρων τύπων αρχείων video (πχ. mkv, avi κ.ά.) και audio (πχ. mp3 κ.ά.), ενώ υποστηρίζει και λειτουργία PVR για εγγραφές προγραμμάτων και time-shift, δυνατότητες που ενεργοποιούνται με τη σύνδεση μονάδας USB.  

Μενού

Το μενού του δέκτη είναι απλούστατο και περιλαμβάνει 6 ξεχωριστές κάρτες. Από την “Εγκατάσταση” επιλέγουμε χώρα και αυτόματη ή χειροκίνητη αναζήτηση καναλιών, ενώ μπορούμε να ενεργοποιήσουμε/απενεργοποιήσουμε LCN και τροφοδοσία κεραίας. Η κάρτα “Κανάλια” παρέχει επιλογές για τη διαχείριση (κλείδωμα, διαγραφή, παράλειψη, μετονομασία) των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών, καθώς και για τη δημιουργία λίστας αγαπημένων. Από την κάρτα “Προτιμήσεις” επιλέγουμε γλώσσα μενού, υπότιτλων και ήχου, ενώ ορίζουμε χρονικό όριο και διαφάνεια OSD. Από τις “Ρυθμίσεις” ορίζουμε χρονοδιακόπτες, γονικό κλείδωμα, ημερομηνία και ώρα, ενώ μπορούμε να εκτελέσουμε ενημέρωση λογισμικού και επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. Από την κάρτα AV” ορίζουμε αναλογία και ανάλυση εικόνας, ενώ τέλος, από το “Κέντρο Πολυμέσων” μπορούμε να ρυθμίσουμε το PVR και να επιλέξουμε την αναπαραγωγή πολυμεσικών αρχείων που θα περιέχονται σε συνδεδεμένη μονάδα αποθήκευσης.

Λειτουργία

Πατώντας το πλήκτρο OK από το τηλεχειριστήριο εμφανίζεται η λίστα των καναλιών πάνω στην εικόνα του ζωντανού προγράμματος. Όταν είμαστε συντονισμένοι σε ένα κανάλι, πατώντας το INFO εμφανίζεται κάρτα που περιλαμβάνει τους τίτλους του τρέχοντος και του επόμενου προγράμματος με τις αντίστοιχες περιλήψεις, καθώς και τις μπάρες ισχύος και ποιότητας του σήματος. Πατώντας το EPG εμφανίζεται ο 7ήμερος ηλεκτρονικός οδηγός προγραμμάτων, ενώ με τη χρήση του κόκκινου πλήκτρου μπορούμε να εναλλασσόμαστε μεταξύ μονού και πολλαπλών καναλιών. Με τη σύνδεση USB μονάδας ενεργοποιείται η λειτουργία PVR, την οποία και δοκιμάσαμε. Η αναπαραγωγή των αποθηκευμένων ταινιών με ελληνικούς υπότιτλους εκτελέστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, όμως δοκιμάστηκε χωρίς επιτυχία η αναπαραγωγή video HD ανάλυσης με συμπίεση H.265/HEVC. Τέλος, πραγματοποιήσαμε με επιτυχία ζωντανή εγγραφή προγράμματος χρησιμοποιώντας απλά το πλήκτρο REC του τηλεχειριστηρίου, καθώς και προγραμματισμένη με επιλογή γεγονότος μέσα από το 7ήμερο EPG.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Tuner: DVB-T2

Αποκωδικοποίηση: MPEG-2, MPEG-4 H.264/AVC και H.265/HEVC

Ανάλυση: Full HD (1080p_50)

Συνδέσεις: 1x USB 2.0, 1x HDMI, 3x RCA, 1x RF IN, 1x COAXIAL, 1x RF LOOP THROUGH

Λίστες αγαπημένων: 4

Media player: MKV, VOB, AVI, MP3 κ.ά.

Η γνώμη μας: Πρόκειται για έναν εύκολο στη χρήση επίγειο ψηφιακό δέκτη που είναι ιδανικός για ανθρώπους κάθε ηλικίας. Συνδυάζοντας πολύ καλή ποιότητα εικόνας με λειτουργίες εγγραφής προγραμμάτων και αναπαραγωγής αποθηκευμένων ταινιών, είναι μια συσκευή που καλύπτει με απλό τρόπο τις βασικές ανάγκες τηλεθέασης. Για εκείνους που επιζητούν έναν επίγειο ψηφιακό δέκτη που να είναι συμβατός με το μελλοντικό πρότυπο εκπομπής και να είναι ταυτόχρονα και πολύ οικονομικός, ο Lemco Theron THE-100 αποτελεί μια εξαιρετική αγοράς.  

INFO
  • Lemco
  • Λαθέας 46, 136 78 Αχαρναί – Αθήνα
  • τηλ: 210-2811401 | fax: 210-2825755
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.lemco.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.