Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 493
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

25 Αυγούστου 2021 22:47

INFOMIR MAG524

Επόμενης γενιάς MAG με ισχυρότερο επεξεργαστή και τηλεχειριστήριο TV learning

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
25f797db8fca11206782c977c5e61a0c XL e5a65428

Η ουκρανική Infomir διευρύνει τη δημοφιλή σειρά των συσκευών MAG, προχωρώντας στην παραγωγή ενός νέου μοντέλου. Πρόκειται για το MAG524 που ανήκει στην επόμενη γενιά συσκευών MAG, το οποίο είναι εξοπλισμένο με νέο chipset, νέα GPU και έναν κατά 25% ισχυρότερο επεξεργαστή σε σχέση με την προηγούμενη.

Η ουκρανική Infomir διευρύνει τη δημοφιλή σειρά των συσκευών MAG, προχωρώντας στην παραγωγή ενός νέου μοντέλου. Πρόκειται για το MAG524 που ανήκει στην επόμενη γενιά συσκευών MAG, το οποίο είναι εξοπλισμένο με νέο chipset, νέα GPU και έναν κατά 25% ισχυρότερο επεξεργαστή σε σχέση με την προηγούμενη. Ο νέος αυτός αποκωδικοποιητής βασίζεται σε λογισμικό Linux 4.9 και υποστηρίζει ανάλυση 4K Ultra HD και συμπίεση HEVC, ενώ συνοδεύεται από IR τηλεχειριστήριο TV learning που προγραμματίζεται πανεύκολα για να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης.

Το MAG524 διατηρεί την αξιοπιστία όλων των προκατόχων του, ακολουθώντας την ίδια πετυχημένη συνταγή. Χάρη στο ενσωματωμένο middleware που βασίζεται στην πλατφόρμα Ministra TV της Infomir, είναι ένας Linux αποκωδικοποιητής που διαθέτει κορυφαία συμβατότητα με IPTV portals, εξασφαλίζοντας μια υψηλής ποιότητας εμπειρία χρήστη. Προσφέρει γραμμική τηλεόραση, Video On Demand, καθώς και άλλο περιεχόμενο υπέρ υψηλής ευκρίνειας. Με τη σύνδεση εξωτερικής μονάδας USB λειτουργεί εξαιρετικά και ως media player, αναπαράγοντας αποθηκευμένα αρχεία video με εξωτερικούς υπότιτλους. Έχει επίσης δυνατότητα να εκτελεί live streaming σε τηλεοπτικά κανάλια που περιέχονται σε έτοιμες λίστες αναπαραγωγής μορφής .m3u. Επιπλέον, το τηλεχειριστήριό του παρέχει εξαιρετική ευκολία, καθώς ο χρήστης μπορεί να ελέγχει και την τηλεόρασή του χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει τηλεκοντρόλ.

Χαρακτηριστικά

Το MAG524 (συμπεριλαμβανομένου του τηλεχειριστηρίου) ακολουθεί το μοντέρνο Micro Fusion σχεδιασμό που έχει υιοθετήσει στα περισσότερα μοντέλα της η Infomir τα τελευταία χρόνια, με το μαύρο πλαστικό τετράγωνο σασί και το χαρακτηριστικό κόκκινο κύκλο στην πάνω πλευρά, έχοντας διαστάσεις 115x115x28 χιλιοστών και βάρος 170 γραμμαρίων. Στη δεξιά γωνία της πρόσοψης βρίσκεται ενδεικτικό LED λειτουργίας και στην πάνω πλευρά διακόπτης για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της συσκευής. Στην αριστερά πλευρά είναι τοποθετημένες θύρες USB 3.0, USB 2.0 και μικροσκοπική οπή με πλήκτρο Fn για επαναφορά, ενώ στην πίσω έχουμε: υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας DC 12V/1A, υποδοχή AV (3.5mm), θύρα HDMI 2.1 και θύρα Ethernet 100Mbps. Στο κουτί της συσκευασίας περιλαμβάνονται IR τηλεχειριστήριο TV learning, δύο μπαταρίες μεγέθους AAA, τροφοδοτικό 12V/1A, καλώδιο HDMI και 2 φυλλάδια με οδηγίες χρήσης σε αγγλικά και γερμανικά.

Το MAG524 είναι κατά 25% πιο ισχυρό από την προηγούμενη γενιά των αποκωδικοποιητών Linux της Infomir, χάρη στο chipset Amlogic S905X2 με τον ενσωματωμένο επεξεργαστή ARM Cortex-A53 που διαθέτει. Ο κεντρικός αυτός επεξεργαστής αποτελείται από τέσσερις πυρήνες που συγχρονίζουν στα 1.900MHz (4×1.900MHz), αποδίδοντας συνολικά 18.400 DMIPS. Διαθέτει επίσης επεξεργαστή γραφικών ARM Mali Dvalin MP2 στα 850MHz που υποστηρίζει τα OpenGL ES 3.2, Vulkan 10 και OpenCL 2.0. Αναπαράγει με ευκολία περιεχόμενο 4K HDR έως και 60fps ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες σύνδεσης Internet, καθώς υποστηρίζει H.265/HEVC και άλλους σύγχρονους κωδικοποιητές. Έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 1GB DDR3 και FLASH 4GB eMMC. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video H.265/HEVC, H.264 (AVC), MPEG-1/2, MPEG-4, XviD και 3D, ενώ σε ότι αφορά τον ήχο υποστηρίζει αποκωδικοποίηση MPEG L1/L2/L3, AAC-LC, HE AAC V1/V2, APE, FLAC και Dolby Digital Plus. Βασίζεται σε λογισμικό Linux 4.9 και έχει σχεδιαστεί ειδικά για λειτουργία σε IPTV portals, καθώς το ενσωματωμένο middleware που βασίζεται στην πλατφόρμα Ministra TV της Infomir του χαρίζει απόλυτη συμβατότητα. Μέσω της HDMI 2.1 θύρας του δίνει έως Ultra HD ανάλυση (2160p), ενώ διαθέτει και αναλογική AV που κάνει εφικτή τη σύνδεσή του ακόμα και σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις. Εξοπλίζεται με θύρα Ethernet 100Mbps που του εξασφαλίζει τη σύνδεση στο Internet και υποστηρίζει την εκτέλεση IPTV streaming με τη χρήση έτοιμης λίστας αναπαραγωγής μορφής M3U, M3U8, PLS και CUE. Εξοπλίζεται επίσης με 2 θύρες USB που μπορούν χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση πληκτρολογίου/mouse και εξωτερικών μονάδων αποθήκευσης. Υποστηρίζει την αναπαραγωγή αρχείων video σε μορφή TS, MTS, AVI, MPEG, MP4, MOV, MKV, M2TS, VOB, 3GP και εικόνων σε μορφή JPEG, PNG, BMP, RAW, ενώ υποστηρίζει και εξωτερικούς υπότιτλους DVB, PGS, SRT, SSA/ASS, SUB, Teletext, WebVtt.  

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου

Το MAG524 συνοδεύεται από IR τηλεχειριστήριο TV learning που μπορεί να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. Διαθέτει 5 πλήκτρα που βρίσκονται τοποθετημένα στην αριστερή πλευρά και είναι μαρκαρισμένα με γαλάζιο χρώμα για να ξεχωρίζουν, τα οποία είναι μόνιμα σε κατάσταση active, ώστε να μην απαιτείται κάθε φορά το πάτημα κάποιου πλήκτρου για την ενεργοποίησή τους, ενώ ο προγραμματισμός τους παραμένει σε ισχύ ακόμα και μετά την αντικατάσταση των μπαταριών. Τα πλήκτρα αυτά είναι τα POWER, A/V, σίγασης ήχου, V+, V- και με τον κατάλληλο προγραμματισμό αντιγράφουν τα αντίστοιχα οποιουδήποτε γνήσιου τηλεχειριστηρίου για να μπορούν να εκτελούν τις συγκεκριμένες λειτουργίες. Η διαδικασία ξεκινάει με το ταυτόχρονο πάτημα του κόκκινου και του μπλε πλήκτρου των πρόσθετων λειτουργιών για τρία δευτερόλεπτα, οπότε ενεργοποιούνται και μένουν σταθερά αναμμένα τα ενδεικτικά LED των πλήκτρων TV power (πράσινο) και STB power (κόκκινο), κάτι που δείχνει ότι το τηλεχειριστήριο έχει εισέλθει σε κατάσταση εκμάθησης. Τοποθετούμε το τηλεχειριστήριο learning απέναντι από το γνήσιο, σε απόσταση έως 5 εκατοστών μεταξύ τους. Πατάμε ένα από τα πλήκτρα που θέλουμε να προγραμματίσουμε, το ενδεικτικό LED του STB power (κόκκινο) αναβοσβήνει μια φορά και μετά παραμένει σε θέση ON, πράγμα που υποδεικνύει ότι το πλήκτρο αυτό είναι έτοιμο να δεχτεί προγραμματισμό. Έπειτα πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο του γνήσιου τηλεχειριστηρίου, το ενδεικτικό LED TV power (πράσινο) αναβοσβήνει δύο φορές και μετά παραμένει σε θέση ON, επιβεβαιώνοντας έτσι την επιτυχία του προγραμματισμού. Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα για καθένα από τα υπόλοιπα γαλάζια πλήκτρα και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία προγραμματισμού με το πάτημα του πλήκτρου OK.

Μενού

Το κεντρικό μενού του ενσωματωμένου portal του MAG524 έχει την ίδια ακριβώς μορφή με αυτή που έχουμε συναντήσει και στους προηγούμενους Linux αποκωδικοποιητές MAG. Πάνω αριστερά βλέπουμε το εικονίδιο κατάστασης της σύνδεσης, την ώρα και την ημερομηνία, δίπλα εμφανίζονται οι πληροφορίες του καιρού, ενώ από κάτω είναι τοποθετημένα 8 εικονίδια άμεσης πρόσβασης. Το πρώτο από αυτά είναι το Home Media” που εμφανίζει τα συνδεδεμένα δικτυακά και τοπικά μέσα αποθήκευσης, τα αγαπημένα IPTV κανάλια και τις εγγραφές. Δίπλα του είναι το IPTV channels”, μέσω του οποίου μεταφερόμαστε στη λίστα των τηλεοπτικών καναλιών που έχουμε εκεί αντιγράψει. Από το Download manager” διαχειριζόμαστε τα κατεβασμένα αρχεία, ενώ μέσω του “Internet Browser” εκτελούμε πλοήγηση στις web σελίδες του Internet. Από το Weather” μπορούμε να ορίσουμε περιοχή της επιλογής μας, ώστε να λαμβάνουμε για αυτήν τις πληροφορίες της τρέχουσας θερμοκρασίας και την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες τρεις ημέρες. Μέσω του Menu Guide” βρίσκουμε λίστα με αναλυτικές οδηγίες για τις λειτουργίες της συσκευής. Μέσω του Settings” αποκτάμε πρόσβαση στο μενού ρυθμίσεων, όπου μπορούμε να επιλέξουμε γλώσσα υπότιτλων, να ενεργοποιήσουμε την αυτόματη αναβάθμιση λογισμικού και του Time Shift, να εκτελέσουμε έλεγχο της ταχύτητας σύνδεσης και να ορίσουμε τις ρυθμίσεις του συστήματος (System settings). Παρέχονται επιλογές για την ανάλυση της εικόνας (μέγιστη τιμή 3840x2160p-60), τη χρονική ζώνη, το HDMI-CEC, καθώς και άλλων ρυθμίσεων του συστήματος, ενώ μπορούμε επίσης να προσθέσουμε URL για το portal της επιλογής μας (Servers) και να εκτελέσουμε επανεκκίνηση συσκευής και portal. Τέλος, μέσω του Record Manager” μπορούμε να διαχειριζόμαστε τη λίστα των εγγραφών μας.

Λειτουργία

Ανοίξαμε τον Internet Browser και δοκιμάσαμε το σερφάρισμα στο Internet. Η εφαρμογή λειτουργεί εξαιρετικά, με γρήγορο άνοιγμα των σελίδων και άνετη πλοήγηση μέσα σε αυτές, η οποία εξασφαλίζεται με τη χρήση του πλήκτρου ί που μετατρέπει το τηλεχειριστήριο σε mouse. Συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο και μέσω του Home Media επιλέξαμε λίστα αναπαραγωγής μορφής .m3u. Στο αναδυόμενο μενού της οθόνης εμφανίστηκαν τρεις διαθέσιμες επιλογές, F1 (κόκκινο) για εμφάνιση της λίστας, F2 (πράσινο) για έναρξη αναπαραγωγής όλων των καναλιών και F3 (κίτρινο) για προσθήκη όλων στη λίστα IPTV καναλιών. Επιλέγοντας F1 για εμφάνιση της λίστας μπορούμε στη συνέχεια να κάνουμε επιλεκτική αντιγραφή καναλιών. Για να γίνει αυτό επιλέγουμε ένα κανάλι και πατάμε κατά σειρά F2-Select (πράσινο) – Menu – Copy, έπειτα πηγαίνουμε στο IPTV channels και επιλέγουμε Paste, ολοκληρώνοντας έτσι τη μεταφορά του στη λίστα των IPTV καναλιών. Το streaming που δοκιμάσαμε στα τηλεοπτικά κανάλια της λίστας εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία. Μέσω του Home Media αναζητήσαμε επίσης αρχεία πολυμέσων που περιέχονται στη συνδεδεμένη μονάδα αποθήκευσης. Η αναπαραγωγή των video με ανάλυση 4K Ultra HD και συμπίεση H.265/HEVC εκτελέστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ οι ελληνικοί εξωτερικοί υπότιτλοι των ταινιών μας αναγνωρίστηκαν αφού πρώτα επιλέξαμε κωδικοποίηση iso8859-7 μέσα από το αναδυόμενο μενού Subtitles.

Προσθήκη και σύνδεση σε εξωτερικό Portal

Για να προσθέσουμε το portal της επιλογής μας επιλέγουμε με τη σειρά “Settings” – “System settings” – “Servers” – “Portals” και στην κάρτα που εμφανίζεται πληκτρολογούμε τα απαραίτητα στοιχεία. Έχουμε τη δυνατότητα να εισάγουμε έως δύο URL για ισάριθμα portals, ενώ ενεργοποιώντας το “Multiportal mode” μπορούμε να ορίσουμε προεπιλεγμένο Portal για αυτόματη σύνδεση του αποκωδικοποιητή σε αυτό μετά την επανεκκίνησή του. Επιλέγοντας επίσης επανεκκίνηση του portal μπορούμε να πατήσουμε (όταν μας ζητηθεί) το πλήκτρο menu και μέσα από την αναδυόμενη κάρτα να ορίσουμε το portal στο οποίο θέλουμε να συνδεθεί ο αποκωδικοποιητής. Η λειτουργία του MAG524 στο εξωτερικό portal που δοκιμάσαμε ήταν υποδειγματική, καθώς απολαύσαμε τόσο το εξαιρετικό περιβάλλον χρήσης του, όσο και το απροβλημάτιστο streaming σε Live και On Demand περιεχόμενο με άριστη ποιότητα εικόνας.

{gallery}36725{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...