23/09/2021

Η ελληνική μυθοπλασία επιστρέφει δυναμικά στην τηλεόραση!

Μπορεί η συνδρομητική τηλεόραση να προσφέρει στους πελάτες της τις ακριβότερες διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές και τα εμπορικότερα αθλητικά γεγονότα, όμως η ελεύθερη τηλεόραση παραμένει σταθερή αξία για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, με τις εγχώριες τηλεοπτικές σειρές να αποτελούν παραδοσιακά...

Μπορεί η συνδρομητική τηλεόραση να προσφέρει στους πελάτες της τις ακριβότερες διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές και τα εμπορικότερα αθλητικά γεγονότα, όμως η ελεύθερη τηλεόραση παραμένει σταθερή αξία για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, με τις εγχώριες τηλεοπτικές σειρές να αποτελούν παραδοσιακά το βασικό πυλώνα της οικιακής ψυχαγωγίας τους. Η ελληνική μυθοπλασία έχει καταγράψει ιστορικές στιγμές από τα ασπρόμαυρα χρόνια του ’70 και του ’80, φτάνοντας στην ακμή της τη χρυσή εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης, όπου για 20 χρόνια (1990 – 2010) πρόσφερε αμέτρητες κωμικές και δραματικές σειρές που κρατούσαν καθημερινά αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Τα μνημονιακά χρόνια που ακολούθησαν επηρέασαν δραματικά την παραγωγή νέας ελληνικής μυθοπλασίας, καθώς τα τηλεοπτικά κανάλια επέλεξαν να στραφούν στις αισθητά φτηνότερες λύσεις που πρόσφεραν οι τούρκικες και λατινοαμερικάνικες παραγωγές, με αποτέλεσμα οι νέες εγχώριες τηλεοπτικές σειρές σταδιακά να λιγοστεύουν και να μοιάζουν σαν είδος προς εξαφάνιση από τις οθόνες. Από την άλλη μεριά, τα τηλεοπτικά κανάλια πρόσφεραν -και συνεχίζουν να το κάνουν- σε επανάληψη παλαιότερες σειρές που αγαπήθηκαν από το κοινό, αποδεικνύοντας έτσι ότι δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ελληνική μυθοπλασία. Η περίοδος του COVID-19 που έχει κρατήσει τον κόσμο στο σπίτι και έχει αυξήσει την ανάγκη του για κατανάλωση τηλεοπτικού προϊόντος, έδωσε ξαφνική ώθηση στα κανάλια να στραφούν και πάλι στην πετυχημένη συνταγή της ελληνικής μυθοπλασίας.

Κι αν το “Κόκκινο Ποτάμι”, η “Έξαψη”, ο “Σιωπηλός Δρόμος”, η “Αγγελική” και φυσικά “Τα καλύτερά μας χρόνια” και οι “Άγριες Μέλισσες” που συνεχίζουν και φέτος με νέους κύκλους επεισοδίων, αποτέλεσαν μερικά από τα πρώτα δείγματα της νέας εποχής, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η ελληνική μυθοπλασία έχει επιστρέψει δυναμικά στις οθόνες! Την αρχή έκανε“Η Γη της Ελιάς”που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου στο MEGA και μαζί με το “Σασμό” που ακολούθησε λίγες μέρες αργότερα με ίδια ώρα μετάδοσης (21:00) από τον ALPHA βρίσκονται με άνεση στην κορυφή της προτίμησης του τηλεοπτικού κοινού. Προσθέτοντας στις νέες παραγωγές και τους νέους κύκλους επεισοδίων των σειρών που συνεχίζονται από πέρσι, γίνεται φανερό ότι η ελληνική μυθοπλασία προσφέρει μετά από πολλά χρόνια πληθώρα επιλογών, που αναμένεται να καλύψουν όλα τα γούστα του τηλεοπτικού κοινού.

Χάρης Ματθαίου

Editorial

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 157

Κατηγορία Τεύχος 157

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.