25/11/2021

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 159

Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου 2021 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας...

Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου 2021 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα.

Ακολουθώντας σταθερά την πορεία που έχει χαράξει η νέα της ηγεσία για τη δυναμική της ανάκαμψη στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, η Nova λανσάρει επίσημα τη νέα Over The Top τηλεοπτική πλατφόρμα της, η οποία φέρει το όνομα EON TV. Λειτουργεί πάνω σε σύνδεση Internet οποιασδήποτε εταιρείας σταθερής, ενώ είναι η πρώτη πλήρης διαδικτυακή υπηρεσία περιεχομένου της Nova που διατίθεται ως εμπορικό προϊόν, είτε αυτόνομο, είτε σε συνδυασμό με τηλεφωνία και ευρυζωνική σύνδεση VDSL 50/100, σε τιμές μάλιστα που είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στις συνθήκες της σημερινής εποχής.

Τι είδους τηλεοπτικά Gap Fillers χρειάζεται η Ελλάδα; Την τελευταία 15ετία, παράλληλα με την επίσημη έναρξη των ψηφιακών εκπομπών τηλεόρασης στην Ελλάδα το 2006, δραστηριοποιηθήκαμε αρκετά για να βοηθήσουμε στην εξάπλωση της τεχνολογικής γνώσης για αυτή τη ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα νέα τεχνολογία στον τεχνικό κόσμο.

Στο προηγούμενο άρθρο είδαμε τις αιτίες για τα προβλήματα λήψης που δημιουργήθηκαν στις περιοχές με οριακή λήψη, μετά την αλλαγή συχνοτήτων που ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα. Εξηγήσαμε γιατί η αλλαγή των παραμέτρων διαμόρφωσης, επέδρασσε τόσο πολύ σε αυτές τις περιοχές και με βάση αυτή την επεξήγηση, είδαμε τις μεθόδους με τις οποίες μπορούμε να βελτιώσουμε τη λήψη μας στις απλές ατομικές κεραίες, αλλά και στις κεντρικές εγκαταστάσεις. Στο δεύτερο μέρος θα δούμε αναλυτικότερα ποιες είναι οι επιλογές μας όταν έχουμε να κάνουμε με μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, οι οποίες απαιτούν επαγγελματικό εξοπλισμό.

Ένα σύγχρονο ψηφιακό εργαλείο δοκιμάσαμε για να σας παρουσιάσουμε αυτό το μήνα, το οποίο απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να αξιοποιούν τα θετικά των δύο κόσμων : του αναλογικού και του ψηφιακού και να διατηρούν όλες τις πληροφορίες τους οργανωμένες και προσβάσιμες από οπουδήποτε. Πρόκειται για το Rocketbook Core, ένα έξυπνο σημειωματάριο που μετατρέπει το στυλό και το χαρτί σε μια ψηφιακή και απεριόριστα επαναχρησιμοποιούμενη εμπειρία. Χρησιμοποιεί σελίδες κατασκευασμένες από ειδικό υλικό που σας επιτρέπουν να γράφετε πάνω σε αυτές με στυλό, αλλά στη συνέχεια να τις σβήνετε για να τις χρησιμοποιήσετε ξανά. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζεται να κόβονται δένδρα για την κατασκευή τετραδίων.

Η εταιρεία REDLINE λανσάρει ένα καινούριο TV Box στην αγορά, το οποίο και δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το MATE box που είναι ένα 4K TV Box με Android 9.0 Pie, ή αλλιώς Android P, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιεί και να απολαμβάνει τις πιο πρόσφατες εφαρμογές για streaming. Δε διαθέτει επίσημη πιστοποίηση Google, έρχεται όμως με 4K YouTube, Netflix (SD), Google Chrome και προ-εγκατεστημένες IPTV εφαρμογές, ενώ κάνει διαθέσιμες και ακόμα περισσότερες μέσα από τα καταστήματα Google Play Store και Redstore. Έχει ενσωματωμένο Wi-Fi διπλής μπάντας 2.4GHz/5GHz και συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο TV learning που ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης.

Ένα νέο STB που απευθύνεται στους φίλους της IPTV κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για το Golden Interstar Beta X WL, ένα Full HD IPTV Box που παρέχει όλους τους τρόπους πρόσβασης σε τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω του Internet. Είναι ένας αξιόπιστος Multimedia δέκτης που διαθέτει λογισμικό Linux OS, ενσωματωμένο Wi-Fi και υποστήριξη H.265/HEVC, ο οποίος έρχεται κατάλληλα προετοιμασμένος για να λειτουργεί σε IPTV portals.

Κατηγορία Τεύχος 159

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.