18/06/2014

Medialink Black Panther

Ο κόσμος του IP στον DVB δέκτη σας!

Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης
Οι νέοι Medialink Black Panther πέρα από τις DVB δυνατότητες λήψης τους, υποστηρίζουν IP κανάλια και multimedia λειτουργίες. Ο Black Panther 1Card Premium διαθέτει tuner DVB-S/S2 και είναι εξοπλισμένος με 1 cardreader, ενώ ο Black Panther 1CI + 1Card Combo υποστηρίζει λήψη δορυφορικών...

Οι νέοι Medialink Black Panther πέρα από τις DVB δυνατότητες λήψης τους, υποστηρίζουν IP κανάλια και multimedia λειτουργίες. Ο Black Panther 1Card Premium διαθέτει tuner DVB-S/S2 και είναι εξοπλισμένος με 1 cardreader, ενώ ο Black Panther 1CI + 1Card Combo υποστηρίζει λήψη δορυφορικών και επίγειων ψηφιακών καναλιών και είναι εξοπλισμένος με 1 θύρα CI και 1 cardreader. Χαρακτηριστικό των δύο δεκτών είναι οι δυνατότητες πρόσβασης σε δικτυακές υπηρεσίες και κανάλια, παράλληλα με την προβολή ψηφιακών προγραμμάτων.

IPTV, Youtube, Vimeo, Samba, dlna, native32 games, Picasa… Αυτές και άλλες τόσες δυνατότητες έρχονται ως έξτρα στα ψηφιακά STB Black Panther της Medialink. Οι δέκτες, πέρα από την προβολή ψηφιακών προγραμμάτων, μέσα από τη θύρα Ethernet μετατρέπονται σε πανίσχυρες δικτυακές συσκευές και multimedia box. Με τον σύγχρονο χρήστη να αναζητά τις διαδικτυακές εφαρμογές στην τηλεόρασή του, οι Black Panther ακολουθούν την τάση της εποχής και προσφέρουν πληθώρα υπηρεσιών μέσα από το υψηλής αισθητικής OSD μενού τους.

Μοντέλα και δυνατότητες

Ο «μικρός» Medialink Black Panther 1Card Premium S2 + IPTV σε σχέση με τον μεγαλύτερο Medialink Black Panther 1CI + 1Card COMBO S2 + T2 + IPTV, διαφέρει κυρίως στο επίγειο DVB-T tuner και στη θύρα CI που περιλαμβάνει ο δεύτερος. Οι υπόλοιπες διαφοροποιήσεις των δύο δεκτών είναι σε επίπεδο αισθητικής, με τον Combo να διαθέτει ορισμένες ιδιαίτερες «πινελιές» στην πρόσοψη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο Premium δεν είναι εξίσου καλαίσθητος. Κατά τα άλλα, τόσο σε επίπεδο λογισμικού, όσο και σε hardware, οι δύο δέκτες είναι παρόμοιοι. Βασίζονται σε επεξεργαστή 667MHz Sunplus, μνήμη DDR3 256MB και ενσωματώνουν μνήμη Flash 16ΜΒ. Μέσω θύρας HDMI μπορούν να αποδώσουν μέγιστη ανάλυση 1080p και διαθέτουν επιπρόσθετα έξοδο SCART, CVBS/Stereo Audio και SPDIF. Για τη σύνδεση εξωτερικών μέσων κάθε δέκτης είναι εξοπλισμένος με 2 θύρες και η επικοινωνία με το Internet γίνεται μέσω θύρας RJ-45.

Μενού OSD

Οι Black Panther είναι εφοδιασμένοι με ιδιαίτερα καλαίσθητο και ξεκάθαρο μενού. Η υψηλή ανάλυση του OSD του δέκτη, ακόμα και στην 55” τηλεόραση της δοκιμής, δεν επέτρεψε τα γραφικά να χαλάσουν ούτε στο ελάχιστο. Όμως, δεν είναι μονάχα η εμφάνιση. Το μενού είναι πρωτίστως φιλικό και κατανοητό στη χρήση του, ανοίγοντας τις πόρτες για δικτυακές εφαρμογές και HD απόλαυση, ακόμα και στον αμύητο χρήστη, υποστηρίζοντας παράλληλα ελληνική γλώσσα.

Για την ρύθμιση των κεραιών και τη σάρωση οι δέκτες διαθέτουν ανεξάρτητο μενού από αυτό της επεξεργασίας των προγραμμάτων. Ο διαχωρισμός αυτός είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικός, επιτρέποντας στον χρήστη να κατηγοριοποιήσει εύκολα τα προγράμματα μετά τη σάρωση σε έως 12 λίστες αγαπημένων. Η προβολή καναλιών γίνεται από μονή καρτέλα και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες κατηγοριοποίησης (HD/SD, FTA/scrambled, SAT/TER κτλ.).

IPTV και Media Center

Αφήνοντας πίσω τα «συνηθισμένα», η πρώτη επιλογή IPTV του βασικού μενού των Black Panther, ανοίγει την πόρτα στις δικτυακές δυνατότητες των δεκτών. Οι δέκτες υποστηρίζουν τα νέα δίκτυα για αναπαραγωγή βίντεο Anytv plus και NashTV (απαιτούν λογαριασμό για τις υπηρεσίες τους), ενώ μέσα από την επιλογή User IPTV, ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει δικές τους λίστες με IP κανάλια. Το upload των url των IP καναλιών μπορεί να γίνει είτε μέσω USB stick, είτε χειροκίνητα μέσω Web Interface.

Προέκταση του μενού IPTV είναι το μενού Media Center, όπου ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα κανάλια IP που έχει προσθέσει χειροκίνητα (ή μέσω USB stick), ενώ παράλληλα διαχειρίζεται τις πλούσιες multimedia δυνατότητες των δεκτών. Οι Panther μπορούν να διαβάσουν αρχεία multimedia μέσω των 2 θυρών USB ή μέσω Ethernet, υποστηρίζοντας Samba. Συμβατοί επίσης με DLNA μπορούν να αναπαράγουν άμεσα αρχεία από φορητές συσκευές που τρέχουν την κατάλληλη εφαρμογή ή αντίστοιχες συσκευές DMS ή M-DMS.

Ως Multimedia Player αναγνωρίζει πληθώρα αρχείων, όπως MKV, AVI, MPEG, MP4 κ.ά. Στα αρχεία υψηλής ευκρίνειας της δοκιμής απέδωσε άριστη ποιότητα χωρίς διακοπές στη ροή του βίντεο, με την αδυναμία αναπαραγωγής ήχου 48KHz να είναι ο μοναδικός περιορισμός. Παράλληλα, ο δέκτης υποστηρίζει αυτόματη αναπαραγωγή εξωτερικού αρχείου υποτίτλων srt.

Ανάμεσα στις λειτουργίες του Media Center, συναντάμε Multimedia εφαρμογές, όπως YouTube, Picasa, Native32 Game, Google Maps και Weather. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επιλογή Game Download στην επιλογή Multimedia Apps, με δεκάδες δωρεάν παιχνίδια διαθέσιμα για εγκατάσταση στο δέκτη.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Hardware: Επεξεργαστής Sunplus 667MHz, FLASH 16ΜΒ, RAM 256MB DDR3
Αποκρυπτογράφηση: 1CI + 1 smartcard (1Card Premium) και 2CI + 1 smartcard (Combo)
Υποδοχές A/V: HDMI, SCART, CVBS-Stereo Audio RCA, SPDIF.
Υποδοχές Data: 2xUSB, Ethernet, RS-232
INFO
  • System Access Technology
  • Αρεθούσης 144, Χαλκίδα
  • τηλ: 22210-75744 | fax: 22210-75741
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.sat-tech.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.