21/10/2014

Golden Interstar Voyager Ι & ΙΙ Κύριο

Οι ταξιδιώτες των ψηφιακών καναλιών

Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης
Η οικογένεια των Voyager της Golden Interstar περιλαμβάνει δύο μοντέλα ψηφιακών δεκτών με ιδιαίτερα προηγμένες δυνατότητες δικτύωσης. Ο Voyager I υποστηρίζει tuner DVB-S2 και διαθέτει αναγνώστη smartcard και ο Voyager II είναι combo με tuners DVB-S2 και DVB-T, υποστηρίζοντας CI και αναγνώστη smartcard. Οι δέκτες βασίζονται σε νέο chipset Ali 35xx και αξιοποιούν...

Η οικογένεια των Voyager της Golden Interstar περιλαμβάνει δύο μοντέλα ψηφιακών δεκτών με ιδιαίτερα προηγμένες δυνατότητες δικτύωσης. Ο Voyager I υποστηρίζει tuner DVB-S2 και διαθέτει αναγνώστη smartcard και ο Voyager II είναι combo με tuners DVB-S2 και DVB-T, υποστηρίζοντας CI και αναγνώστη smartcard. Οι δέκτες βασίζονται σε νέο chipset Ali 35xx και αξιοποιούν σε μεγάλο βαθμό τη δικτυακή τους θύρα, υλοποιώντας λειτουργίες όπως Big2Small και DLNA. Φυσικά, δεν λείπουν οι θύρες USB για χρήση ως multimedia player και PVR.

Οι ψηφιακοί δέκτες Voyager της Golden Interstar φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά την παρακολούθηση ψηφιακών δορυφορικών ή επίγειων προγραμμάτων, με τον κόσμο των multimedia και των δικτυακών εφαρμογών. Ο Voyager I υποστηρίζει λήψη Full HD DVB-S2 προγραμμάτων, ενσωματώνει αναγνώστη smartcard και βασίζεται στο νέο chipset Ali 3511. Από την άλλη πλευρά, ο combo δέκτης Voyager II διαθέτει DVB-S2 και DVB-T tuner, ενσωματώνει θύρα CI και αναγνώστη smartcard και βασίζεται στο νέο chipset Ali 3516. Οι συνδέσεις των δεκτών είναι αντίστοιχες, παρέχοντας έξοδο ήχου SPDIF, RS-232, 2xUSB, RJ-45 και αναλογική έξοδο εικόνας/ήχου (ο Voyager I μέσω Scart και ο Voyager II μέσω RCA). Κάτω από την ανοιγόμενη πρόσοψή τους οι δέκτες διαθέτουν αρκετά πλήκτρα χειρισμού, τις θύρες αποκρυπτογράφησης, 1 θύρα USB και οθόνη τεσσάρων ψηφίων.

Μενού και διαχείριση

Το μενού των δεκτών διαθέτει πολύ όμορφα γραφικά, transparent εμφάνιση πάνω από την εικόνα και υποστηρίζει ελληνική γλώσσα. Η κατηγοριοποίηση των καναλιών μπορεί να γίνει σε 32 λίστες από εύχρηστο μενού. Το zapping στους δέκτες είναι απολαυστικό μέσα από αναλυτική καρτέλα με 3 στήλες και πολλαπλές δυνατότητες φιλτραρίσματος προβολής (HD, SAT, DVB-T, Αγαπημένα, κτλ.). Φυσικά, δε λείπει η υποστήριξη ελληνικού EPG.

Συνεργασία με Android συσκευές

Η βασική ταυτότητα των Voyager είναι αναμφισβήτητα η προβολή ψηφιακών προγραμμάτων. Όμως, το λογισμικό τους, το chipset και η θύρα RJ-45 τους επιτρέπουν την υλοποίηση σύγχρονων δικτυακών εφαρμογών για συνεργασία με Android συσκευές. Οι δέκτες υποστηρίζουν λειτουργία Big2Small για να κάνουν stream τα κανάλια τους σε φορητές συσκευές Android και DLNA DMR για να παίζουν αρχεία multimedia από άλλες συσκευές στο ίδιο δίκτυο.

Παρότι η λειτουργία Big2Small προορίζεται για συνεργασία με φορητές συσκευές, εμείς τη δοκιμάσαμε σε συνεργασία με Android Box και τα αποτέλεσμα ήταν θετικά. Από την πλευρά της Android συσκευής (στην περίπτωσή μας το Android Box) πρέπει να κατεβάσουμε από το Google Play την εφαρμογή Big2Small της Ali. Ενεργοποιώντας την εφαρμογή, αυτόματα εντοπίζεται ο δέκτης μέσω IP και μετά μέσω λίστας ή αναζήτησης επιλέγεται πρόγραμμα. Κατά τη δοκιμή μας διαθέσιμα ήταν τα δορυφορικά κανάλια του Voyager II (όχι τα επίγεια). Το stream έτρεξε άριστα σε SD δορυφορικά προγράμματα και ο Voyager μετέφερε την εικόνα στην τηλεόραση μέσω του Android Box, ενώ τοπικά έπαιζε κανάλι από το DVB-T tuner. Η λειτουργία δεν λειτούργησε ομαλά σε ορισμένα απαιτητικά HD κανάλια μέσω ασύρματης επικοινωνίας. Μέσα από την υπηρεσία μπορεί να αναπαράγει διαφορετικό κανάλι ο δέκτης και διαφορετικό να κάνει steam στη φορητή συσκευή (από τον ίδιο transponder φυσικά)! Ένα σημείο όπου μας προβλημάτισε στο Big2Small app της Ali ήταν η ανάγνωση της λίστας καναλιών του δέκτη, που δεν ήταν 100% σωστή. Εν τέλει επιλέγαμε κανάλι μέσω της αναζήτησης και όχι μέσω της λίστας.

Αρκετό ενδιαφέρον είχε επίσης η λειτουργία DLNA (DMR). Στο Android Box στην τηλεόραση χρησιμοποιήσαμε την εφαρμογή BubbleUPnP, όπου αναγνώρισε τον δέκτη στις συσκευές Renderer. Για να αναγνωρίσει η εφαρμογή τον Voyager πρέπει αρχικά να ενεργοποιήσουμε την υπηρεσία στον δέκτη από το μενού Application – DLNA – DMR. Μέσα από την εφαρμογή BubbleUPnP όταν τρέχουμε ένα αρχείο multimedia, αυτόματα παίζει στον Voyager.

Αλλαγή λογισμικού και emu

Οι Voyager μέσω αλλαγής του επίσημου λογισμικού υποστηρίζουν emulator. Με μια απλή αναζήτηση στο internet εντοπίσαμε το αρχείο 1.0.81 EMU και το περάσαμε στο δέκτη μέσω USB stick. Μετά την αλλαγή firmware το μενού «Σύστημα Πρόσβασης» έγινε πολύ πλουσιότερο με δυνατότητα Home Sharing, IP share και Mcas Config. Στην επιλογή IP share μπορούν να ρυθμιστούν οι γνωστοί emulator NewCamd, CCcamd και MGcamd κτλ. Ο δέκτης μπορεί να τρέξει το πρωτόκολλο Home Sharing ως Client ή ως Server. Επίσης, μετά την αλλαγή firmware προστέθηκαν υπηρεσίες και στο μενού Application, όπως Youporn, Katrina TV και Sky IPTV.

PVR και Multimedia

Μέσα από τις θύρες USB οι δέκτες μπορούν να λειτουργήσουν ως καταγραφικά PVR και ως Multimedia Players. Ως PVR υποστηρίζουν δίσκους NFTS και FAT32 και άμεσα μπορούν να τρέξουν λειτουργία Timeshift. Όσον αφορά τον combo δέκτη Voyager II υποστηρίζει 2 παράλληλες εγγραφές και προβολή ενός τρίτου, αλλά όχι από διαφορετικό tuner (DVB-S2/DVB-T). Ως Media Player οι δέκτες μπορούν να αναπαράγουν πληθώρα αρχείων, όπως mkv, mp4, avi, κτλ., με υποστήριξη εξωτερικών ελληνικών υποτίτλων srt. Το αδύναμό τους σημείο στην αναπαραγωγή multimedia είναι ο ήχος DTS.Τ74

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Voyager I
Tuner: DVB-S2
Αποκρυπτογράφηση: 1x Smartcard Reader
Chipset: Ali 3511
Θύρες: HDMI, SPDIF (optical), SCART, RS-232, 2xUSB, RJ-45

Voyager II
Tuner: DVB-S2 & DVB-T
Αποκρυπτογράφηση: 1xCI & 1x Smartcard Reader
Chipset: Ali 3516
Θύρες: HDMI, SPDIF (optical), 3xRCA (audio/video), RS-232, 2xUSB, RJ-45
INFO
  • Ψηφιακή Τεχνολογία
  • Λεωφ. Κύμης 114, 151 22 Μαρούσι
  • τηλ: 210-8835300 | fax: 210-8259297
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.digital-t.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.