24/02/2016

Nova GO

Το νέο Nova GO είναι εδώ!

Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης
Η υπηρεσία Nova GO μπορεί να αποτελέσει από μόνη της σημαντικότατο λόγο για την απόκτηση του συνδρομητικού πακέτου της Nova. Είναι μια εξαιρετική, πρωτοποριακή υπηρεσία που προσφέρει η Nova δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές της και τους δίνει τη δυνατότητα να «παίρνουν» μαζί την συνδρομή...

Η υπηρεσία Nova GO μπορεί να αποτελέσει από μόνη της σημαντικότατο λόγο για την απόκτηση του συνδρομητικού πακέτου της Nova. Είναι μια εξαιρετική, πρωτοποριακή υπηρεσία που προσφέρει η Nova δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές της και τους δίνει τη δυνατότητα να «παίρνουν» μαζί την συνδρομή τους οπουδήποτε! Μέσα από το Nova Go, ο χρήστης μπορεί από laptop, smartphone ή tablet να παρακολουθήσει τα Live προγράμματα της Nova ή να επιλέξει on demand αναπαραγωγή μέσα από μια πολύ μεγάλη ταινιοθήκη. Μέσα από το Nova GO, ο συνδρομητής αποδεσμεύει την πλατφόρμα Nova από το σαλόνι του και μπορεί να τη μεταφέρει οπουδήποτε, στην κρεβατοκάμαρα, στο μπαλκόνι, στο εξοχικό, στην εκδρομή...

Η υπηρεσία Nova GO είναι μια έξτρα, δωρεάν παροχή της Nova προς όλους τους συνδρομητές της. Στο παρελθόν είχαμε παρουσιάσει τις δυνατότητές της, όταν ήταν ακόμα σε beta στάδιο. Από τότε μέχρι σήμερα δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν αλλάξει τα πράγματα και μάλιστα πρόσφατα, με την παροχή ολόφρεσκων app για φορητές συσκευές, η υπηρεσία είναι πιο ώριμη από ποτέ! Προσφέρει 23 live κανάλια, πάνω από 100 πρεμιέρες και επεισόδια σειρών, 100 κλασικές ταινίες της ΦΙΝΟΣ films, επεισόδια αγαπημένων παιδικών σειρών και περισσότερα από 1000 On Demand Videos συνολικά.

Το Nova GO είναι προσβάσιμο μέσα από laptop, με τη χρήση Web Browser, όπως και από φορητή συσκευή, μέσω app, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να αποδεσμεύσει την πλατφόρμα NOVA από το σαλόνι (εικόνα 1). Πιο συγκεκριμένα, σε laptop ο χρήστης μπορεί να μπει στον κόσμο του Nova GO μέσα από Internet Explorer ή Firefox και για την χρήση της υπηρεσίας σε Android ή iOS συσκευές είναι διαθέσιμες οι αντίστοιχες εφαρμογές σε Google Play και App Store.

Η σύνδεση της υπηρεσίας Nova GO μπορεί να γίνει μονάχα σε μια συσκευή ανά συνδρομή. Η αλλαγή της συσκευής μπορεί να γίνει ανά μήνα. Βέβαια, αυτό το σημείο χρειάζεται λιγάκι προσοχή, αφού πρέπει ο χρήστης να αποφασίσει μέσα από ποιο μέσο (laptop, smartphone, tablet) επιθυμεί να απολαμβάνει την υπηρεσία. Μετά από την τελευταία αναβάθμιση της υπηρεσίας η διαδικασία γίνεται πολύ εύκολα, αφού οι συνδρομητές μπορούν να διαχειρίζονται τις συσκευές τους μέσα από τα αντίστοιχα applications. Η πρόσβαση στο Nova GO μπορεί να γίνει από οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση Wi-Fi, ενώ δεν είναι διαθέσιμη μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Οι παροχές του Nova Go

Μέσα από την υπηρεσία Nova GO οι συνδρομητές της πλατφόρμας απολαμβάνουν:

Live TV: Ζωντανά, επιλεγμένα κανάλια της Nova.

On Demand: Επιλογή από το περιεχόμενο της Nova με δυνατότητα παρακολούθησης ανά πάσα στιγμή.

Catch Up TV: Επιλεγμένα προγράμματα, μέχρι και 7 ημέρες μετά την ημερομηνία της προβολής τους.

Δημιουργία ξεχωριστών προφίλ: Δυνατότητα δημιουργίας μέχρι και 4 παρένθετων λογαριασμών (προφίλ, με περιορισμένα δικαιώματα), οι οποίοι είναι μοναδικοί για κάθε μέλος της οικογένειας.

Pause & Play: Δυνατότητα παύσης της παρακολούθησης προγράμματος και παράλληλη δυνατότητα συνέχειας, από το σημείο που σταμάτησε, ανά πάσα στιγμή.

Οι συνδρομητές 3play/Start pack μπορούν να απολαύσουν τα Novalife, Novasports24HD, Eurosport1, FOX, FOXlife, E!, Boomerang, DISNEY XD, Nickelodeon, National Geographic, History, Travel channel, MAD GreekZ και Epsilon & Euronews. Οι συνδρομητές Νovasports/Sports Pack όλα τα παραπάνω συν τα 5 Novasports κανάλια. Οι συνδρομητές Novacinema/Cinema Pack όλα όσα απολαμβάνουν οι συνδρομητές 3play/Start pack συν τα Novacinema 1, 2 & το Οσκαρικό θεματικό κανάλι Novastars. Φυσικά, οι συνδρομητές του συνόλου των υπηρεσιών Nova (Novasports+Novacinema/Full pack) απολαμβάνουν όλα τα παραπάνω χωρίς καμία εξαίρεση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αντίστοιχη πρόσβαση προσφέρεται και στις OnDemand κατηγορίες του NovaGO με την εκάστοτε συνδρομή να ‘ξεκλειδώνει’ τα αντίστοιχα videos (από τις κατηγορίες Ταινίες, Σειρές, Αθλητικά, Ντοκιμαντέρ, Παιδικά & Ψυχαγωγία).

Nova GO στην πράξη

Παλαιότερα είχαμε δει τις δυνατότητες της υπηρεσίας από Web Browser σε laptop. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να τη δοκιμάσουμε εκεί όπου πραγματικά η εφαρμογή της εκτοξεύεται - σε tablet! Πιο συγκεκριμένα, επιλέξαμε τη χρήση της υπηρεσίας Nova GO σε iPad. Αμέσως μετά την εγκατάσταση της τελευταίας (δωρεάν) έκδοσης του app και την εισαγωγή των στοιχείων εισόδου, το iPad μετατράπηκε σε υπερσύγχρονη multimedia πλατφόρμα. Το app του Nova GO αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του tablet και τρέχει άριστα και ταχύτατα στη συσκευή (εικόνα 2).

Στη πρώτη καρτέλα έχουμε τα «Προτεινόμενα» (εικόνα 3). Διαχωρισμένες σε κατηγορίες (ταινίες, σειρές, αθλητικά, ντοκιμαντέρ, ψυχαγωγία, παιδικά) μπορούμε να δούμε σειρές και ταινίες on demand. Πατώντας σε έναν τίτλο, εμφανίζεται καρτέλα με πληροφορίες και μπορούμε είτε να αποθηκεύσουμε το βίντεο στα αγαπημένα ή να πατήσουμε play και να ξεκινήσει η αναπαραγωγή (εικόνα 4). Μια λεπτομέρεια που αξίζει να αναφέρουμε, είναι η προβολή των επεισοδίων στις σειρές στην καρτέλα των πληροφοριών. Το νέο Nova Go γνωρίζοντας τι βλέπει πιο συχνά ο χρήστης, προβάλει παρόμοιες προτάσεις με συνεχή ανανέωση.

Επόμενη καρτέλα στο app του Nova GO είναι το Live TV. Εδώ ουσιαστικά προβάλλεται ένα αναλυτικότατο πρόγραμμα EPG με όλα τα διαθέσιμα κανάλια και μπορούμε είτε να επιλέξουμε την άμεση αναπαραγωγή του ζωντανού προγράμματος είτε να ενεργοποιήσουμε ειδοποίηση για μελλοντικό πρόγραμμα (εικόνα 5). Στην προβολή του Live TV υπάρχει δυνατότητα για χειροκίνητη επιλογή ανάλυσης προβολής, είτε για αυτόματη (εικόνα 6). Το χαρακτηριστικό αυτό κάνει όλη την υπηρεσία Nova GO εξαιρετικά πιο αποτελεσματική αφού μπορεί να προσαρμόζει την προβολή ανάλογα την ποιότητα της δικτυακής σύνδεσης. Ένα ακόμα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της καρτέλας Live TV είναι η δυνατότητα Pause/Play της ζωντανής ροής του προγράμματος. Η ταχύτητα απόκρισης του Pause/Play είναι ταχύτατη. Τέλος, στην οθόνη του Live TV εμφανίζεται επιλογή για προβολή λίστας καναλιών μέσω overlay για άμεση αλλαγή προγράμματος (εικόνα 7).

Στη συνέχεια συναντάμε την καρτέλα “On Demand”. Εδώ η υπηρεσία παρέχει πληθώρα υλικού που μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε ταινίες, αθλητικά, σειρές, ντοκιμαντέρ, παιδικά και ψυχαγωγία (εικόνα 8). Τέλος, υπάρχει η καρτέλα “My Nova GO”, όπου προβάλει το ιστορικό και τα αγαπημένα του χρήστη (εικόνα 9).

Εμπειρία χρήσης

Μέσα από τη δοκιμή του Nova GO μείναμε πολύ ικανοποιημένοι. Η υπηρεσία δεν είναι κάτι που απλά προσφέρει το συνδρομητικό πακέτο για να ξεχωρίσει, αλλά μπορεί να φανεί ουσιαστικά χρήσιμη σε καθημερινή βάση στον τελικό χρήστη. Η δυνατότητα «αποδέσμευσης» της πλατφόρμας από την τηλεόραση και το σαλόνι είναι εξαιρετικά σημαντική και η υπηρεσία μέσω των app μπορεί να μεταμορφώσει μια φορητή συσκευή σε έναν πλούσιο σταθμό multimedia!

INFO
  • Forthnet Group
  • Προέκταση Οδού Μάνης, Κάντζα Αττικής
  • τηλ: 211-9559000
  • | site: www.nova.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.