Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 | 16:01

Infomir MAG256

Με υποστήριξη HEVC

Το νέο MAG256 της Infomir έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των δημοφιλών IP STB της ουκρανικής εταιρείας, που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να κάνει το όνομα της να θεωρείται σχεδόν συνώνυμο με την αναπαραγωγή IPTV και το streaming. Τo MAG256 δίνει φυσικά μεγαλύτερο βάρος στην αναπαραγωγή περιεχομένου IP...
Γράφτηκε από: Σωτήρης Χατζηστρατής

Το νέο MAG256 της Infomir έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των δημοφιλών IP STB της ουκρανικής εταιρείας, που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να κάνει το όνομα της να θεωρείται σχεδόν συνώνυμο με την αναπαραγωγή IPTV και το streaming. Τo MAG256 δίνει φυσικά μεγαλύτερο βάρος στην αναπαραγωγή περιεχομένου IP και στην παρακολούθηση δικτυακών τηλεοπτικών καναλιών, δεν υστερεί όμως καθόλου και στην υποστήριξη της αναπαραγωγής πολυμεσικών αρχείων που είναι αποθηκευμένα σε τοπικά μέσα. Σε σχέση με τον προκάτοχό του, διαθέτει συνολικά ισχυρότερο επεξεργαστή και περισσότερη μνήμη, ενώ ταυτόχρονα έχει προστεθεί η σημαντική δυνατότητα αναπαραγωγής του νέου προτύπου συμπίεσης βίντεο HEVC, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά την οικονομία του bandwidth για τους παρόχους και τους χρήστες, και την διατήρηση ή και σημαντική αύξηση της ποιότητας της εικόνας.

Δύο χρόνια περίπου μετά την παρουσίαση του MAG254 στο περιοδικό, ήρθε η σειρά του νέου IP STB της Infomir, MAG256, του οποίου η εμπορική διάθεση ξεκίνησε τους πρώτους μήνες του 2016. Η ανοδική μέχρι σήμερα πορεία των IP STB της Infomir έχει δώσει στην εταιρεία τη δυνατότητα να παρουσιάζει νέα και ισχυρότερα μηχανήματα, βασισμένα στις ίδιες λειτουργικές αρχές, διατηρώντας την συνταγή της επιτυχίας.

Το MAG256 βασίζεται στο chipset STiH301, διαθέτει μνήμη RAM 1GΒ και μνήμη Flash 512MB. Ο ταχύτερος και ισχυρότερος επεξεργαστής του ARM Cortex A9 τρέχει στα 1,5 GHz, και υποστηρίζεται η αναπαραγωγή συμπιεσμένου βίντεο με το νεώτερο πρότυπο συμπίεσης HEVC. Η δυνατότητα αυτή δίνει την ευκαιρία στους online παρόχους υπηρεσιών streaming και IPTV να διατηρήσουν την ίδια ποιότητα αναπαραγωγής εικόνας, χρησιμοποιώντας σχεδόν το μισό bandwidth (εύρος ζώνης) ή να δώσουν καλύτερη ποιότητα εικόνας χρησιμοποιώντας το ήδη διαθέσιμο bandwidth.

Το λειτουργικό σύστημα του MAG256 έχει αναβαθμιστεί σε έκδοση Linux 3.3, και περιλαμβάνει ενσωματωμένο media portal με λειτουργικότητα IPTV που βασίζεται στο WebKit. Φυσικά υποστηρίζεται και το Stalker middleware, για την σύνδεση και λειτουργία του STB με web-based portal.

Το MAG256 διαθέτει έξοδο HDMI έκδοσης 1.4a, έξοδο A/V (CVBS), ψηφιακή έξοδο ήχου S/PDIF, θύρα Ethernet ταχύτητας 100 Mb/s και είναι επίσης εξοπλισμένο με μία θύρα USB 2.0 και μία θύρα USB 3.0, για τη σύνδεση εξωτερικών πηγών και ασύρματων WiFi dongle. Είναι διαθέσιμες επίσης οι εκδόσεις MAG256W1 και MAG256W2, με ενσωματωμένο WiFi module έκδοσης 802.11 b/g/n (ταχύτητας έως 150Mbps) και 802.11 b/g/n/ac (ταχύτητας έως 600Mbps) αντίστοιχα.

Οι πηγές του περιεχομένου μίντια μπορεί να είναι υπολογιστές (PC) ή δικτυακές συσκευές αποθήκευσης NAS από το τοπικό δίκτυο, πρωτόκολλα μίντια streaming (RTSP, RTP, UDP, HTTP), και συσκευές αποθήκευσης USB.

Το MAG256 συνοδεύεται από ένα εύχρηστο τηλεχειριστήριο, μικρότερο από το τηλεχειριστήριο που συνόδευε τα προηγούμενα IP STB της Infomir (MAG250 / 254) που διαθέτει δυνατότητα ελέγχου βασικών λειτουργιών της τηλεόρασης, με δυνατότητα εκμάθησης – προγραμματισμού.

Media Portal

Κατά την εκκίνησή του το MAG256 μπορεί να λειτουργήσει είτε με το ενσωματωμένο Media Portal (εικόνα 1), είτε με ένα από τα δύο εξωτερικά IP Portal που έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει ο χρήστης στη συσκευή (εικόνα 2). Η σύνδεση με δικτυακό Portal συνεπάγεται την άμεση αλλαγή της εμφάνισης και λειτουργικότητας των μενού, και των διαθέσιμων εφαρμογών. Η αλλαγή αυτή πραγματοποιείται αυτόματα με το φόρτωμα των Portal, χωρίς καμία παρέμβαση ή εισαγωγή παραμέτρων από τον χρήστη. Με αυτό τον τρόπο το IP STB μπορεί να δώσει πρόσβαση σε δικτυακά κανάλια IP, παρέχοντας όλες τις δυνατότητες που υποστηρίζει το εκάστοτε Portal. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής του MAG256 έγινε αποθήκευση στη συσκευή ενός ρωσικού Portal (εικόνα 3), στο οποίο η πρόσβαση είναι ελεύθερη και δωρεάν, και με αυτό τον τρόπο δόθηκε η δυνατότητα παρακολούθησης διάφορων τηλεοπτικών καναλιών μέσω streaming, αλλά και άλλου περιεχομένου μίντια, όπως κινηματογραφικές ταινίες, και τηλεοπτικές σειρές, με πολύ καλή ποιότητα βίντεο που έφτανε σε αναλύσεις HD έως 1080p, και σταθερότητα ροής, χωρίς προβλήματα μικροδιακοπών και buffering (εικόνα 4).

Χειροκίνητη εισαγωγή IP προγραμμάτων

Η παρακολούθηση IP προγραμμάτων μπορεί να γίνει και μέσω του ενσωματωμένου Portal, με την χειροκίνητη εισαγωγή καναλιών. Στο διαδίκτυο είναι διαθέσιμες, με συχνή ανανέωση, λίστες με url για διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, καθώς και για Ελληνικά. Με την κατάλληλη εισαγωγή των url αυτών σε ένα αρχείο κειμένου (εικόνα 5) και με την αποθήκευση του αρχείου στη συνέχεια σε τύπο με κατάληξη .m3u, μπορούμε να τα μεταφέρουμε στο STB με τη βοήθεια ενός USB stick. Αφού το συνδέσουμε στον MAG256, πηγαίνουμε στην εφαρμογή Home Media και επιλέγουμε το USB stick που θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται στη λίστα. Αναζητούμε το αρχείο .m3u που έχουμε μεταφέρει στο stick, και το ανοίγουμε επιλέγοντας το με το τηλεχειριστήριο. Με την ενέργεια αυτή εμφανίζεται ένα νέο μενού (εικόνα 6), το οποίο δίνει τρεις επιλογές: να δούμε τα περιεχόμενα της λίστας, να ξεκινήσει η αναπαραγωγή όλων των εγγραφών της λίστας, ή τέλος να προστεθούν όλες οι εγγραφές στα κανάλια IPTV, την οποία και επιλέγουμε, εφόσον θέλουμε να διατηρηθούν στη συσκευή (εικόνα 7).

Ενσωματωμένο Portal

Το ενσωματωμένο portal του MAG256 προσφέρει πρόσβαση σε μία σειρά από υπηρεσίες, όπως περιήγηση στο διαδίκτυο με τον ενσωματωμένο browser, πρόσβαση στη δημοφιλή βιντεοθήκη του YouTube, σε μία υπηρεσία καιρικών προβλέψεων, σε τρία ενσωματωμένα παιχνίδια, αλλά και σε μία πολύ μεγαλύτερη επιλογή online παιχνιδιών μέσω της εφαρμογής playkey. Παρέχει επίσης Download manager για το κατέβασμα και διαχείριση αρχείων. Μέσω της επιλογής Home Media είναι δυνατή η αναπαραγωγή αρχείων multimedia από εξωτερική συσκευή USB, ή μέσω δικτυακής συσκευής αποθήκευσης που είναι συνδεμένη στο τοπικό δίκτυο. Ο ισχυρός επεξεργαστής και η υποστήριξη ενός μεγάλου αριθμού τύπου αρχείων, εγγυάται στις περισσότερες περιπτώσεις την άνετη και απρόσκοπτη αναπαραγωγή της πλειοψηφίας των μίντια που έχουμε αποθηκευμένα σε τοπικά μέσα (εικόνα 8).

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Επεξεργαστής: STiH301
Ταχύτητα CPU: 1500 MHz
Μνήμη: 1GBRAM, 512MB Flash
Λειτουργικό σύστημα: Linux 3.3
Συνδέσεις: HDMI 1.4Α, optical SPDIF, A/V mini jack
Θύρες Δεδομένων: Ethernet, 2xUSB
Μέγιστη ανάλυση προβολής: 1080p
INFO
  • Tronix
  • τηλ: 23170-03685
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.tronix.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved