Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 500
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

1 Μαΐου 2024 01:40
19 Απριλίου 2017 18:47

Τα ελεύθερα αθλητικά δορυφορικά κανάλια

Για δωρεάν ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
75e59ff2a7e3ae36dc20fc9597f8d619 XL f706fd80

Για την πλειοψηφία των φανατικών φίλων της δορυφορικής λήψης, το αθλητικό περιεχόμενο βρίσκεται στη κορυφή της λίστας προτίμησής τους. Τα ελεύθερα αθλητικά δορυφορικά κανάλια αποτελούν κριτήριο για την επιλογή λήψης ενός δορυφόρου σε μια σταθερή multi-feed δορυφορική εγκατάσταση. Τα προγράμματά τους περιλαμβάνουν συνεχή ροή περιεχομένου…

Για την πλειοψηφία των φανατικών φίλων της δορυφορικής λήψης, το αθλητικό περιεχόμενο βρίσκεται στη κορυφή της λίστας προτίμησής τους. Τα ελεύθερα αθλητικά δορυφορικά κανάλια αποτελούν κριτήριο για την επιλογή λήψης ενός δορυφόρου σε μια σταθερή multi-feed δορυφορική εγκατάσταση. Τα προγράμματά τους περιλαμβάνουν συνεχή ροή περιεχομένου που αφιερώνεται σε όλα τα σπορ, ενώ δε λείπουν και οι ζωντανές μεταδόσεις σημαντικών γεγονότων. Ουσιαστικά, η ύπαρξή τους αναπληρώνει ένα μικρό κενό τηλεθέασης στους λάτρεις των σπορ, που για διάφορους λόγους δεν είναι σε θέση να πληρώνουν συνδρομή σε κάποιο πακέτο που θα τους κάλυπτε τις περισσότερες ανάγκες.

Αν και το ποσοστό της διείσδυσης της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης στο ελληνικό σπίτι έχει αυξηθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, υπολείπεται ακόμα του μέσου όρου των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών στις δύο μεγάλες πλατφόρμες NOVA και COSMOTE TV παρουσιάζει μια σταθεροποίηση. Η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, έχει επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα των ελληνικών νοικοκυριών να αποκτήσουν συνδρομητικές υπηρεσίες, ώστε να έχουν μόνιμη πρόσβαση στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Πλέον, όλες οι μεγάλες εγχώριες και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις βρίσκουν στέγη για την κάλυψή τους σε κάποιο συνδρομητικό πακέτο, τα οποία καταβάλουν τεράστια χρηματικά ποσά για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μετάδοσής τους. Με απλά λόγια, εφόσον ο τηλεθεατής επιθυμεί να παρακολουθεί Champions League, Euroleague Basketball, ελληνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, NBA και κάθε άλλο αθλητικό γεγονός, θα πρέπει να πληρώσει, διαφορετικά δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτά. Μπορεί όμως να έχει πρόσβαση σε αθλητικό περιεχόμενο, μέσα από τα δορυφορικά κανάλια που εκπέμπουν ελεύθερα το πρόγραμμά τους. Μέσα από αυτά, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τένις και πολλά άλλα αθλήματα προβάλλονται συνεχώς, δίνοντας μια δόση ικανοποίησης στους λάτρεις των σπορ, χωρίς βέβαια να τους καλύπτουν πλήρως.

Καθώς βαδίζουμε προς το τέλος της σεζόν, οι μεγάλες διοργανώσεις μπαίνουν στην τελική τους ευθεία και το ενδιαφέρον των φιλάθλων κορυφώνεται. Οι αγώνες που θα αναδείξουν το νικητή του Champions League, τα Play- Off και το Final-Four της Euroleague Basketball, τα Play- Off και οι τελικοί του NBA, καθώς και οι αγώνες των εθνικών ομάδων που θα κρίνουν την πρόκρισή τους στο Mundial πλησιάζουν, κι εμείς θα σας παρουσιάσουμε τα ελεύθερα αθλητικά δορυφορικά κανάλια, τα οποία μεταδίδουν αγώνες από αυτές και άλλες διοργανώσεις. Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης, ότι αρκετοί αγώνες μεταδίδονται ζωντανά και από κανάλια γενικού ενδιαφέροντος, ενώ υπάρχουν και ευκαιριακά δορυφορικά feeds που μέσω αυτών αναμεταδίδονται ζωντανά σημαντικοί αγώνες από κανάλια άλλων χωρών. Τα feeds γίνονται γνωστά στο internet συνήθως λίγο πριν την έναρξη κάποιου αγώνα, ενώ και κάποια ελεύθερα αθλητικά κανάλια χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση Biss για να μεταδώσουν ένα σημαντικό ματς, τα κλειδιά των οποίων επίσης γίνονται (συνήθως) γνωστά στο internet. Έχοντας τις πληροφορίες αυτές υπόψη σας, θα προχωρήσουμε στην παρουσίαση των ελεύθερων αθλητικών καναλιών, ξεκινώντας την περιήγησή μας στους δορυφόρους από τις ανατολικότερες τροχιακές θέσεις.

 

Yahsat 1A – 52.5Ε

Ο δορυφόρος είναι αραβικός και περιλαμβάνει αθλητικά κανάλια από τα Η.Α.Ε., αποκλειστικά σε αραβική γλώσσα. Η λήψη τους είναι δυσκολότερη στα βόρεια της χώρας, ενώ όσοι μένετε στην Αθήνα θα τα λαμβάνετε εφόσον έχετε κάτοπτρο τουλάχιστον 120 εκατοστών.

Al Riyadiah (11.747H – 27.500 – 8/9): Το κανάλι έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του αραβικού επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Οι αγώνες μεταδίδονται με εικόνα HD.

Dubai Sports HD (11.823H – 27.500 -8/9): Το κανάλι ανήκει στην “Dubai Media Incorporated“, την υπηρεσία των μέσων ενημέρωσης της κυβέρνησης του Ντουμπάι και το πρόγραμμά του καλύπτει το διεθνές ποδόσφαιρο, με εικόνα HD.

Dubai Racing Channel (11.823H – 27.500 – 8/9): Και αυτό το κανάλι διευθύνεται από την υπηρεσία των μέσων ενημέρωσης της κυβέρνησης του Ντουμπάι, μεταδίδοντας ιπποδρομίες και αγώνες με καμήλες.

A1 sport (11.843V – 27.500 – 2/3): Το κανάλι ανήκει στο δίκτυο A1, το οποίο αποτελεί μια διεθνή γέφυρα μεταξύ του αραβικού κόσμου και των ευρωπαϊκών χωρών και εκπέμπει πρόγραμμα που καλύπτει διάφορα σπορ.

TurkmenAlem/MonacoSat – 52.0Ε

Turkmenistan sport (12.303V – 27.500 – 2/3): Ο δορυφόρος είναι γειτονικός με τον προηγούμενο και μέσα στα λιγοστά κανάλια του, βρίσκουμε το κρατικό αθλητικό κανάλι του Τουρκμενιστάν, το οποίο προβάλει προγράμματα με ποδόσφαιρο, χόκεϊ, μπάσκετ, πατινάζ, πυγμαχία, κολύμβηση, βόλεϊ και άλλα αθλήματα.

AzerSpace 146.0Ε

Η λήψη του δορυφόρου είναι πανεύκολη και περιλαμβάνει κανάλια με πολύ ενδιαφέρον αθλητικό περιεχόμενο.

Idman Azerbaycan (11.175H – 27.500 – 5/6): Το κανάλι δεν είναι αμιγώς αθλητικό, αλλά μπαίνει στη λίστα δικαιωματικά, καθώς περιλαμβάνει πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα με εκπομπές, αφιερώματα και ζωντανές ποδοσφαιρικές (κρυπτογραφημένες σε Biss) μεταδόσεις Europa League και εθνικών ομάδων.

Ictimai (11.175H – 27.500 – 5/6): Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και σε αυτό το κανάλι, με πάρα πολύ ποδόσφαιρο από διεθνείς διοργανώσεις.

CBC Sport HD (11.135H – 27.500- 5/6): Εξαιρετικό αθλητικό κανάλι με εκπομπές από διάφορα σπορ, πάρα πολλές μεταδόσεις από το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν, ενώ είναι «must» για τους φίλους του μπάσκετ. Το κανάλι μεταδίδει σε καθημερινή βάση και σε ζωντανή μετάδοση με HD εικόνα έναν αγώνα από το NBA. Τα Σαββατοκύριακα μάλιστα, οι ζωντανές μεταδόσεις κάποιες φορές μπορεί να γίνονται και δύο!

Turksat 3A/4A – 42.0Ε

Πρόκειται για την πιο ενδιαφέρουσα τροχιακή θέση σε ότι αφορά το αθλητικό περιεχόμενο, με εύκολη λήψη σε όλη τη χώρα. Εδώ θα βρείτε αμιγώς αθλητικά ελεύθερα κανάλια, με άφθονες εκπομπές και αρκετές ζωντανές μεταδόσεις σημαντικών διοργανώσεων.

NTV Spor HD (12.015H – 27.500 – 5/6): Ίσως το μεγαλύτερο αθλητικό κανάλι της Τουρκίας, με εκπομπές και λεπτομερή ρεπορτάζ από όλα τα σπορ και κυρίως από ποδόσφαιρο, σε εικόνα HD. Το κανάλι μεταδίδει ζωντανά μεταξύ άλλων, αγώνες του τουρκικού πρωταθλήματος μπάσκετ και ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, ενώ εδώ θα δείτε πιθανώς και κάποιο ντέρμπι μπάσκετ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

TiViBU SPOR HD (11.853H – 25.000 – 2/3): Το πρόγραμμα του καναλιού αφιερώνεται σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, γκολφ, τένις και άλλα σπορ, περιλαμβάνει εκπομπές με πλούσιο ρεπορτάζ και οπτικό υλικό από Euroleage Basketball, UEFA Champions League, ενώ δε λείπουν και οι ζωντανές μεταδόσεις διοργανώσεων που δεν βλέπουμε στην Ελλάδα, όπως το πρωτάθλημα μπάσκετ της Αδριατικής λίγκας.

TV 8,5 Spor (12.346H – 9.600 – 3/4): Το κανάλι μεταδίδει σε μαγνητοσκόπηση και ζωντανά πάρα πολύ ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συλλόγων και εθνικών ομάδων, ενώ οι φανατικοί του μπάσκετ μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά κάποιους αγώνες του NBA και ίσως κάποιο ελληνικό ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

FB TV (Fenerbahce TV) (12.344V – 30.000 – 3/4): Η Φενέρμπαχτσε είναι ένας τεράστιος αθλητικός οργανισμός στη Τουρκία και έχει το δικό της κανάλι, το πρόγραμμα του οποίου καλύπτει όλα τα τμήματα του συλλόγου, με αφιερώματα, συνεντεύξεις, εκπομπές και πλούσιο οπτικό υλικό.

Sports TV (12.344V – 30.000 – 3/4): Κανάλι με πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα και πολλές ζωντανές ποδοσφαιρικές μεταδόσεις διεθνών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αλλά και άλλων σπορ όπως του ιταλικού πρωταθλήματος βόλεϊ.

TRT Spor HD (11.053V – 30.000 – 3/4): Το κρατικό αθλητικό κανάλι της Τουρκίας προβάλλει πλούσιο πρόγραμμα με εκπομπές και οπτικό υλικό από ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και άλλα σπορ, ενώ στις ζωντανές μεταδόσεις συμπεριλαμβάνεται το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της κατηγορίας Lig 1.

A Spor HD (12.054H – 27.500 – 5/6): Το πρόγραμμα του καναλιού επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα της τουρκικής Super Lig, με αφιερώματα, εκπομπές και ρεπορτάζ από όλες τις ομάδες. Φυσικά, ούτε εδώ δε λείπουν οι ζωντανές μεταδόσεις, με αγώνες από όλα τα σπορ και κάλυψη του ποδοσφαιρικού κυπέλλου Τουρκίας. Επίσης, μεταδίδει ματς των τουρκικών ομάδων στο FIBA Champions League, ενώ είναι πιθανό να δείτε κάποιο ντέρμπι του τουρκικού πρωταθλήματος μπάσκετ, ίσως και κάποιο μεταξύ Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

TRT 4K (10.980V – 12.500 – 3/4): Το περιεχόμενο του καναλιού δεν έχει αποκλειστικά αθλητικό περιεχόμενο, το πρόγραμμά του όμως βασίζεται κυρίως σε μεταδόσεις μαγνητοσκοπημένες αλλά και ζωντανές, σημαντικών ευρωπαϊκών αγώνων όπως UEFA Champions League, Europa League, EURO, ή αγώνων της τουρκικής Super Lig, σε εκπληκτική ποιότητα εικόνας UHD. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι για τη λήψη του καναλιού απαιτείται δορυφορικός δέκτης 4K UHD.

Badr 4/5/6 – 26.0Ε

Στο σύμπλεγμα των αραβικών δορυφόρων, ο Badr 4 λαμβάνεται σχετικά εύκολα, ο Badr 6 είναι δυσκολότερος κυρίως στα βόρεια, ενώ ο Badr 5 είναι πάρα πολύ δύσκολος και λαμβάνεται μόνο στα νότια. Στη συγκεκριμένη τροχιακή θέση υπάρχουν αρκετά ελεύθερα αθλητικά κανάλια, τα οποία τα συναντάμε και σε άλλους δορυφόρους. Πιο συγκεκριμένα, στον Badr 4 έχουμε:

Al Riyadiah Satellite (12,015V – 27,500 – 3/4): Είναι το ίδιο κανάλι που περιγράψαμε στις 52Ε.

Dubai Sports Channel & Dubai Sports 4 (12.130V – 27.500 – 3/4): Δύο κανάλια από το Ντουμπάι με αρκετές μεταδόσεις, κυρίως διεθνείς ποδοσφαιρικές. Το πρώτο κανάλι υπάρχει και στις 52Ε.

Saudi Sport 1 HD & Saudi Sport 2 HD (12.149H – 27.500 – 5/6): Τα δυο κανάλια προσφέρουν ζωντανές μεταδόσεις της ποδοσφαιρικής Saudi League.

Bahrain Sport 1 HD & 2 HD (12.226H – 27.500 – 3/4): Δυο κανάλια από το Μπαχρέιν που καλύπτουν τον αραβικό αθλητισμό, με πρόγραμμα και μεταδόσεις από όλα τα σπορ, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου.

Al Kass HD (12.245V – 27.500 – 5/6): Το κανάλι του Κατάρ καλύπτει επίσης όλα τα σπορ του αραβικού αθλητισμού, με πάρα πολλές ζωντανές μεταδόσεις.

Arriadia (12.683V – 27.500 – 3/4): Μαροκινό κανάλι με πολύ πλούσιο περιεχόμενο από όλα τα σπορ και ζωντανές μεταδόσεις των κυπέλλων Εθνών Αφρικής ποδοσφαίρου και μπάσκετ, καθώς επίσης και αγώνες ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Mundial.

Στον δυσκολότερο Badr 6 έχουμε:

MBC Pro Sports 1 HD, 2 HD, 3 HD (12.341H – 27.500 – 3/4): Τρία κανάλια HD από τα Η.Α.Ε. που είναι εξειδικευμένα στη Σαουδική Premier League, με εκπομπές και περίπου 240 παιχνίδια ανά σεζόν σε εξαιρετική παραγωγή μεταδόσεων, με εκτεταμένη κάλυψη πριν και μετά το τέλος των αγώνων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναλυτικούς πίνακες και talk shows με επιλεγμένες προσωπικότητες του αραβικού αθλητισμού.

Oman TV Sport & Oman TV Sport HD (12.456H – 27.500 – 3/4): Κανάλι του Ομάν σε SD και HD έκδοση, το οποίο εστιάζεται στα αραβικά σπορ.

Astra 1, 19.2Ε

Ο δορυφόρος λαμβάνεται πανεύκολα και εκτός από τα ελεύθερα αθλητικά κανάλια περιλαμβάνει και κανάλια γενικού ενδιαφέροντος που θα αναφέρουμε σε ξεχωριστή ενότητα, τα οποία προσφέρουν ζωντανές μεταδόσεις σημαντικών διοργανώσεων.

Eurosport 1 Deutschland (12.226H – 27.500 – 3/4): Το δημοφιλέστερο ελεύθερο αθλητικό κανάλι της Ευρώπης, στη γερμανική έκδοσή του. Μεταδίδει κυρίως αγώνες ποδηλασίας, σνούκερ, χωρίς να λείπουν οι αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου, κυρίως γερμανικών ομάδων, ενώ μεταδίδει αγώνες και από το ποδοσφαιρικό κύπελλο Εθνών Αφρικής 2017.

Sport 1 (12.480V – 27.500 – 3/4): Το γερμανικό κανάλι περιλαμβάνει καθημερινά εκπομπές με ρεπορτάζ και οπτικό υλικό από την Bundesliga, ενώ το πρόγραμμά του περιέχει πολλές ζωντανές μεταδόσεις από διάφορα σπορ. Μεταδίδονται ζωντανά οι ποδοσφαιρικοί αγώνες των γερμανικών ομάδων στο UEFA Europa League, ματς από τα γερμανικά πρωταθλήματα Handball και Eishockey, από την ποδοσφαιρική Regionalliga, αλλά και από το πρωτάθλημα μπάσκετ της BBL. Επίσης, μεταδίδονται ζωντανά οι αγώνες των γυναικείων γερμανικών ομάδων στο UEFA Women’s Champions League.

Sky Sports News (Deu) (12.304H – 27.500 – 9/10): Το πρόγραμμα του καναλιού παρουσιάζει σε συνεχή ροή εκπομπές με κάρτες, βαθμολογίες και αποτελέσματα από πρωταθλήματα ποδοσφαίρου διάφορων χωρών, αλλά και από άλλα σπορ τα οποία συνδυάζονται με πλούσιο οπτικό υλικό, κυρίως από την Bundesliga.

Hot Bird 13B/13C/13E – 13Ε

Η δημοφιλέστερη τροχιακή θέση στη χώρα μας, με την ευκολότερη λήψη σε σχέση με όλους τους δορυφόρους.

Arriadia (10.873V – 27.500 – 3/4): Πρόκειται για το ίδιο μαροκινό κανάλι που το βρίσκουμε και στις 26Ε.

Dubai Sports 3 (11.747H – 27.500 – 3/4): Ομοίως με τα κανάλια Dubai Sports που υπάρχουν στις 52Ε και 26Ε, μεταδίδονται πολλοί ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Abu Dhabi Sports (11.747H – 27.500 – 3/4): Το κανάλι του Αμπού Νταμπί μεταδίδει ζωντανά σπουδαίους ποδοσφαιρικούς αγώνες από CONCACAF, Champions League, Copa Libertadores, MLS (Major League Soccer), προκριματικά ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων για το Mundial, καθώς επίσης και αγώνες από μεγάλα τουρνουά τένις.

YAS Sports (11.747H – 27.500 – 3/4): Άλλο ένα κανάλι από το Αμπού Νταμπί, το οποίο εκπέμπει προγράμματα με μεταδόσεις των εθνικών σπορ όπως ιπποδρομίες, αγώνες με καμήλες και ιστιοπλοΐας.

Rai Sport (11.804V – 27.500 – 3/4): Ιταλικό αθλητικό κανάλι με πλούσιο περιεχόμενο και αρκετές μεταδόσεις από τα εθνικά πρωταθλήματα διάφορων σπορ. Μεταδίδονται σε μαγνητοσκόπηση αγώνες ποδοσφαίρου της Serie A και ζωντανά αγώνες μικρότερων κατηγοριών του ιταλικού ποδοσφαίρου. Υπάρχουν μεταδόσεις του πρωταθλήματος βόλεϊ, ποδηλασίας, ενώ μεταδίδεται ζωντανά κάθε Κυριακή και Δευτέρα ένας αγώνας μπάσκετ της Serie A.

Supertennis HD (12.475 – 29.900 – 3/4): Όπως υποδηλώνει το όνομα, το ιταλικό κανάλι μεταδίδει αδιάληπτα αγώνες τένις σε HD, καλύπτοντας διάφορα τουρνουά και είναι must για τους φανατικούς φίλους του αθλήματος.

 

Eutelsat 9B – 9Ε

Άλλος ένας δορυφόρος με πανεύκολη λήψη σε όλη τη χώρα, στον οποίο βρίσκουμε ένα ελεύθερο αθλητικό κανάλι.

M4 Sport SD/HD (11.958V – 27.500 – 2/3): Ουγγρικό κανάλι σε SD και HD έκδοση, με μεταδόσεις από το εθνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, Handball, πατινάζ και διάφορα άλλα αθλήματα, κάποιες φορές όμως η προβολή τους διακόπτεται για λόγους δικαιωμάτων.

Nilesat 201 & Eutelsat 7 West A – 7W

Σε αυτή την τροχιακή θέση o Eutelsat 7 λαμβάνεται στο νότιο τμήμα της χώρας και περιλαμβάνει αραβικά κανάλια που συναντούμε και σε άλλους δορυφόρους, ενώ πιο εφικτή είναι η λήψη του Nilesat 201 στον οποίο και θα επικεντρώσουμε περισσότερο το ενδιαφέρον μας.

Dubai Sports Channel (11.785V – 27.500 – 3/4): Πρόκειται για το ίδιο κανάλι που συναντούμε και στις 52E και 26E.

Nile Sports (11.843H – 27.500 – 5/6): Αιγυπτιακό κανάλι με πολύ ποδόσφαιρο, το πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνει εκπομπές για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, τους Αιγύπτιους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Premier League, ενώ καλύπτονται με ζωντανές μεταδόσεις οι διοργανώσεις της Αιγυπτιακής Premier League και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Al Kass HD (11.919H – 27.500 – 3/4): Είναι το ίδιο κανάλι που περιγράψαμε και στις 26E.

Oman TV Sport & Sport HD (12.111H – 27.500 -3/4): Κανάλι σε SD και HD έκδοση, το οποίο ανήκει στο σουλτανάτο του Ομάν και αφιερώνεται στα αραβικά σπορ, με έμφαση στο ποδόσφαιρο.

Al Riyadiah Satellite (12.149H – 27.500 – 3/4): Είναι το ίδιο κανάλι που βρίσκουμε και στις 52E και 26E.

Dubai Sports HD (12.322H – 27.500 – 2/3): Το ίδιο κανάλι που αναφέραμε στον ίδιο δορυφόρο, αλλά σε HD έκδοση.

Dubai Racing HD (12.322H – 27.500 – 2/3): Είναι το ίδιο κανάλι που περιγράψαμε στις 52.5E, σε HD έκδοση αυτή τη φορά.

On Sport & On Sport HD (10.853H – 27.500 – 5/6): Το αιγυπτιακό κανάλι εκπέμπεται από τον Eutelsat 7 και η λήψη του είναι εφικτή στα νότια, ενώ στην Αθήνα απαιτείται κάτοπτρο τουλάχιστον 150 – 180 εκατοστών για σταθερή λήψη. Το πρόγραμμα του καναλιού προβάλλει διάφορα σπορ αλλά δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο ποδόσφαιρο, καθώς μεταδίδει ζωντανά αγώνες όχι μόνο αιγυπτιακού ενδιαφέροντος, αλλά και ευρωπαϊκού που αφορούν συλλόγους και εθνικές ομάδες.

Κανάλια γενικού ενδιαφέροντος με ζωντανές FTA μεταδόσεις

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, εκτός από τα αμιγώς αθλητικά κανάλια υπάρχουν και ελεύθερα κανάλια γενικού ενδιαφέροντος που μεταδίδουν ζωντανά σημαντικούς αγώνες από διάφορες διοργανώσεις, αρκετοί από τους οποίους μάλιστα μεταδίδονται σε HD. Τα ξεχωρίσαμε και τα παραθέτουμε σε ξεχωριστή ενότητα, ώστε να τα έχετε μαζεμένα και να τα βρίσκετε εύκολα. Εδώ, οι αγώνες ποδοσφαίρου κυρίως των εθνικών ομάδων, αλλά και των UEFA Champions League και Europa League, έχουν την τιμητική τους.

RTL Deutsch (Astra 19,2E – 12.188H – 27.500 – 3/4): Το ελεύθερο γερμανικό κανάλι μεταδίδει συνήθως φιλικούς κι επίσημους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας, ενώ καλύπτει ζωντανά και αγώνες motosport και box.

ZDF (Hot Bird 13E – 11.054Η – 27.500 – 5/6 & Astra 19.2E – 11.953H – 27.500 – 3/4): Ελεύθερο γερμανικό κανάλι που μεταδίδει ποδοσφαιρικούς αγώνες γερμανικών ομάδων από UEFA Champions League και Europa League.

ZDF HD 1 (Astra 19.2E – 11.362Η – 22.000 – 2/3): Η HD έκδοση του παραπάνω καναλιού.

TV 8 (Turksat 42E – 12.346H – 9.600 – 3/4): Το τούρκικο κανάλι μεταδίδει αγώνες ποδοσφαίρου, κυρίως της εθνικής Τουρκίας.

TRT 1 HD (Turksat 42E – 11.053V – 30.000 – 3/4): Το γενικού ενδιαφέροντος τούρκικο κανάλι μεταδίδει ζωντανά αγώνες ποδοσφαίρου των τούρκικων ομάδων που συμμετέχουν σε UEFA Champions League και Europa League.

2+2 (Ukraine) (Astra 4A 5E – 11.766H – 27.500 – 3/4): Για τους παίκτες του στοιχήματος, το ουκρανικό κανάλι μεταδίδει ζωντανά αγώνες ποδοσφαίρου από το πρωτάθλημα Ουκρανίας.

TV 5 Monde Maghreb Orient (Nilesat 201 7W – 11.900V – 27.500 – 5/6): Το δημοφιλές γαλλικό κανάλι στην αραβική του έκδοση, μεταδίδει ζωντανά ποδοσφαιρικούς αγώνες από το γαλλικό πρωτάθλημα Championnat.

TV 5 Monde Maghreb Orient HD (Badr 4 26E – 12.073H – 27.500 – 3/4): Είναι η HD έκδοση του προηγούμενου καναλιού.

Ανακεφαλαίωση

Μέσα από τον μεγάλο αριθμό των ελεύθερων δορυφορικών καναλιών, διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχει αρκετό αθλητικό υλικό από εκπομπές και ζωντανές μεταδόσεις, αλλά κακά τα ψέματα, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ποικιλία που προσφέρει ένα συνδρομητικό πακέτο. Ο φανατικός Έλληνας φίλαθλος για να ικανοποιηθεί θα πρέπει να επιλέξει την συνδρομή ενός πακέτου εκ των NOVA και COSMOTE TV, ή ακόμα και τα δύο εφόσον επιθυμεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Όσοι φίλαθλοι αρκούνται με το υλικό που προσφέρουν τα κανάλια που παρουσιάσαμε, καλό είναι να ενημερώνονται καθημερινά για όλες τις προγραμματισμένες ζωντανές μεταδόσεις και τα feeds από την ιστοσελίδα http://liveonsat.com.

Καλή τηλεθέαση

{gallery}19510{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Η AVM στην MWC 2024

    Η AVM στην MWC 2024

    Στη φετινή MWC που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, η AVM παρουσίασε πρωτοποριακές καινοτομίες και νέα προϊόντα FRITZ! για πανίσχυρες συνδέσεις. Το FRITZ!Box 5690 Pro, που υποστηρίζει συνδέσεις οπτ...
  • DiGiVIEW DV-512

    DiGiVIEW DV-512

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου DiGiVIEW DV-512. Πρόκειται για ένα σετ που περιλαμβάνει ενισχυτή κεραίας ιστού για αναλογικά και ψηφιακά κανάλια VHF/UHF, καθώς και τρο...
  • Promax Ranger – Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά video

    Promax Ranger – Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi Slimstyle Plus 400 ST

    Meliconi Slimstyle Plus 400 ST

    Η Meliconi, ηγέτης στην κατηγορία των επιτοίχιων και επιτραπέζιων βάσεων TV, παρουσιάζει τη σειρά Slimstyle, με την εγγύηση της εξ ολοκλήρου ιταλικής κατασκευής. Αλλάξτε, λοιπόν, τον τρόπο που «βλ...
  • Bridge Cable KL017

    Bridge Cable KL017

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου Bridge Cable KL017. Πρόκειται για καλώδιο LAN κατηγορίας CAT6, το οποίο είναι τύπου S/FTP. Διαθέτει τη μέγιστη δυνατή θωράκιση...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα, τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερω...
  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαΐου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό ...
  • Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

    Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

    Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι είναι πάντα περιζήτητοι! Εκτός από τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και υψηλής ταχύτητας internet που παρέχουν, έχουν εμπλουτίσει το πορτφόλιό τους και με πλατφόρμες συνδρομητ...
  • Kathrein UFOpro

    Kathrein UFOpro

    Το UFOpro αποτελεί την πρόσφατη πλατφόρμα Headend της γερμανικής Kathrein, που προσφέρει ηγετική σχέση απόδοσης - τιμής στην αγορά! Είναι κατασκευασμένο για εφαρμογές τηλεόρασης επόμενης γενιάς σε...
  • Sat & Zap, Μάιος 2024

    Sat & Zap, Μάιος 2024

    Ελάχιστο το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον στη γεωστατική τροχιά όπου το streaming έχει υπερκεράσει τους δορυφόρους. Αντίθετα, σε Ασία και Αφρική κάθε μήνα εμφανίζονται νέα ελεύθερα κανάλια. Al Shams...