Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 | 22:31

Lemco HDMOD-4

Με ασύρματο προγραμματισμό μέσω Bluetooth σύνδεσης και μέγεθος τσέπης!

Η διαρκώς αυξανόμενη χρήση των HDMI διαμορφωτών σε οικιακές κι επαγγελματικές εφαρμογές, έχει ωθήσει τις εταιρίες του χώρου στην παραγωγή όλο και πιο εξελιγμένων μοντέλων. Η ελληνική εταιρία Lemco εστιάζοντας πάντα στην κατασκευή καινοτόμων προϊόντων, μας εκπλήσσει ευχάριστα για μια ακόμα φορά, φέρνοντας στην κυκλοφορία ένα εκπληκτικό μοντέλο με μοναδικά χαρακτηριστικά.
Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Η διαρκώς αυξανόμενη χρήση των HDMI διαμορφωτών σε οικιακές κι επαγγελματικές εφαρμογές, έχει ωθήσει τις εταιρίες του χώρου στην παραγωγή όλο και πιο εξελιγμένων μοντέλων. Η ελληνική εταιρία Lemco εστιάζοντας πάντα στην κατασκευή καινοτόμων προϊόντων, μας εκπλήσσει ευχάριστα για μια ακόμα φορά, φέρνοντας στην κυκλοφορία ένα εκπληκτικό μοντέλο με μοναδικά χαρακτηριστικά. Ο ολοκαίνουργιος HDMOD-4 είναι ο μικρότερος σε μέγεθος στον κόσμο και άκρως οικονομικός HDMI διαμορφωτής DVB-T, ενώ είναι και ο πρώτος που προγραμματίζεται ασύρματα μέσω Bluetooth σύνδεσης από συσκευές Android και iOS. Σε σχέση με τους προκατόχους του αποδίδει στην έξοδο σήμα με αυξημένο MER, ενώ έρχεται με ανανεωμένη εμφάνιση, έχοντας design που σκίζει!

Ο Lemco HDMOD-4 μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα σε ατομικές, αλλά και κεντρικές εγκαταστάσεις. Δέχεται το HDMI σήμα από ένα δορυφορικό δέκτη, Blu ray player, καταγραφικό καμερών, media player ή άλλη ψηφιακή πηγή, ώστε να διαμορφωθεί και να διανεμηθεί στο υπάρχων ομοαξονικό καλωδιακό δίκτυο της τηλεόρασης σε μορφή DVB-T καναλιού με Full HD ανάλυση ([email protected]). Έτσι, σε κάθε τηλεόραση ενός σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου μπορείτε να παρακολουθείτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα, χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην ποιότητα της εικόνας.

Χαρακτηριστικά

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε εμφανιστεί στην αγορά ένας HDMI διαμορφωτής με τόσο μικρές διαστάσεις! Έχοντας μέγεθος τσέπης, καθώς συμπεριλαμβανομένων των πλαϊνών ελασμάτων στήριξης και της υποδοχής RF οι διαστάσεις του φτάνουν μόλις τα 131x82x23 χιλιοστά, ο ελληνικός HDMOD-4 είναι ο μικρότερος σε μέγεθος στον κόσμο HDMI διαμορφωτής. Το υλικό του είναι κατασκευασμένο από ανοδιωμένο αλουμίνιο και προσφέρει εξαιρετική ηλεκτρομαγνητική θωράκιση και άριστη απαγωγή θερμότητας. Έχει ανανεωμένο design, με πρόσοψη που διαφέρει από όλα τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς, με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί και να συμπληρώνεται ιδανικά από το μπλε των γραμμάτων. Έχει ενσωματωμένα ελάσματα στήριξης για τοποθέτηση σε τοίχο, ενώ χάρη στο μικρό του μέγεθος μπορεί εύκολα να κρυφτεί πίσω από το δέκτη σας. Η πρόσοψή του διαθέτει ενδεικτικό LED λειτουργίας, στην πάνω πλευρά βρίσκουμε την υποδοχή τροφοδοσίας 12VDC και θύρα HDMI IN για σύνδεση στην ψηφιακή πηγή, ενώ η κάτω εξοπλίζεται με υποδοχή RF OUT για τη σύνδεση στο ομοαξονικό δίκτυο. Το μικρό κουτί της συσκευασίας του περιλαμβάνει και εξωτερικό τροφοδοτικό 12Volt, ενώ η συσκευή συνοδεύεται από εγγύηση 5 ετών.

Ο HDMOD-4 δεν έχει ενσωματωμένα πλήκτρα και Display, διαθέτει όμως ασύρματη συνδεσιμότητα Bluetooth για προγραμματισμό μέσω συσκευών Android και iOS. Έτσι, μπορείτε να κάνετε με άνεση τις ρυθμίσεις που επιθυμείτε, από την οθόνη αφής ενός smartphone ή tablet. Δέχεται στην είσοδο ένα HDMI σήμα από οποιαδήποτε ψηφιακή πηγή και χρησιμοποιώντας τεχνολογία DVB-T δίνει ένα RF κανάλι εξόδου στην μπάντα των UHF C21–C69, με ανάλυση εικόνας Full HD ([email protected]). Έχει υψηλή στάθμη εξόδου 90dbμV με δυνατότητα εξασθένισης έως -20dbμV και εξαιρετική ποιότητα διαμόρφωσης (MER 36-38dB), ενώ υποστηρίζει πραγματικό HDCP, γεγονός που τον καθιστά ιδανική λύση για χρήση με τους δέκτες Nova και Cosmote TV.

Προγραμματισμός

Για να προγραμματίσετε τον HDMOD-4 μέσω Bluetooth σύνδεσης από Android συσκευή, θα πρέπει να κατεβάσετε στο smartphone ή tablet σας από το Google Play Store την εφαρμογή Lemco. Αντίστοιχα, όσοι διαθέτετε iphone ή ipad θα πρέπει να εγκαταστήσετε την ίδια εφαρμογή από το App Store. Στη συνέχεια θα πρέπει στη συσκευή σας να ενεργοποιήσετε το Bluetooth και να εκτελέσετε την εφαρμογή Lemco. Πατώντας ‘’ΣΥΝΔΕΣΗ’’ και πληκτρολογώντας το προεπιλεγμένο PIN 1234 εμφανίζεται το κεντρικό μενού με όλες τις διαθέσιμες επιλογές (εικόνα 1). Πατώντας στις ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ εμφανίζεται το μενού που περιέχει τα πεδία τιμών για το κανάλι εξόδου, τον εξασθενητή και το προφίλ αποθήκευσης των ρυθμίσεων (εικόνα 2). Μέσω του συγκεκριμένου μενού, επιτυγχάνουμε τη ρύθμιση του διαμορφωτή με τον ταχύτερο και απλούστερο τρόπο. Πατώντας στην επιλογή DVB-T εμφανίζεται το μενού που περιέχει επιλογές για πιο εξειδικευμένες ρυθμίσεις (εικόνα 3). Το μενού περιλαμβάνει ξεχωριστά πεδία τιμών για Κανάλι, Συχνότητα, Bandwidth, Constellation, Διαμόρφωση, Guard interval, Code rate και ο χρήστης πατώντας στα αντίστοιχα βελάκια μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες τιμές επιθυμεί. Πατώντας στον ΕΞΑΣΘΕΝΗΤΗ ΕΞΟΔΟΥ εμφανίζεται το μενού ρυθμίσεων του εξασθενητή, με τρεις επιλογές διαθέσιμες 0dB, -10dB και -20 dB (εικόνα 4). Επιλέγοντας ENCODER εμφανίζεται το μενού ρυθμίσεων του αποκωδικοποιητή που περιλαμβάνει διαθέσιμες επιλογές τιμών Video για Bitrate, Ανάλυση και Audio για Bitrate, Encoding, ενώ διατίθεται και η επιλογή ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης HDCP. Επιλέγοντας TRANSPORT STREAM εμφανίζεται το μενού ρυθμίσεων του stream, με το οποίο ο χρήστης μπορεί να ορίσει τις δικές του επιλογές όπως αλλαγή ονόματος δικτύου, υπηρεσίας, παρόχου, ενεργοποίησης του LCN κ.ά. Πατώντας στις ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ανοίγει ένα υπομενού με επιλογές που οδηγούν σε ξεχωριστές κάρτες για εργοστασιακές ρυθμίσεις, ρυθμίσεις ασφαλείας (αλλαγή PIN), ενημέρωσης συσκευής (firmware) και ρύθμισης του application (γλώσσα). Επιλέγοντας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ εμφανίζεται η κάρτα των πληροφοριών, ενώ τέλος πατώντας στη ΒΟΗΘΕΙΑ εμφανίζεται η κάρτα με επιλογές για οδηγίες χρήσης, αντιμετώπισης προβλημάτων και συχνές ερωτήσεις. Η επιλογή οδηγίες χρήσης είναι πολύ χρήσιμη, καθώς ο χρήστης έχει στη διάθεσή του ένα πλήρες manual της συσκευής, με αναλυτικές οδηγίες ρυθμίσεων για όλα τα υπομενού της εφαρμογής και πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του διαμορφωτή.

Δοκιμή

Υποστηρίζοντας πραγματικό HDCP, ο HDMOD-4 είναι ιδανική λύση για χρήση με τους δέκτες Nova και Cosmote TV. Έτσι λοιπόν, συνδέσαμε εναλλάξ τους δύο δέκτες στο διαμορφωτή και χρησιμοποιήσαμε συσκευή ipad για τον προγραμματισμό του. Η εγκατάσταση της εφαρμογής Lemco από το App Store, η σύνδεση του ipad με το διαμορφωτή και ο προγραμματισμός του, ήταν μια πανεύκολη διαδικασία που διήρκησε συνολικά λιγότερο από δύο λεπτά. Όλες οι τηλεοράσεις του ίδιου ομοαξονικού δικτύου είχαν κρυστάλλινη εικόνα τόσο σε λειτουργία με το δέκτη της Nova, όσο και με το δέκτη της Cosmote TV, ενώ μετρήσαμε με το πεδιόμετρο υψηλή στάθμη εξόδου 92.4dbμV και υψηλό MER>37.0dB (εικόνα 5).

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Ασύρματη συνδεσιμότητα: Bluetooth

Είσοδος Video: HDMI

Πρότυπο διαμόρφωσης: DVB-T

Ανάλυση: [email protected]

Κανάλια εξόδου: UHF C21–C69

Στάθμη εξόδου: 70-90dbμV

MER: 36-38dB
INFO
  • Lemco Electronics
  • Λαθέας 46, 136 78 Αχαρναί – Αθήνα
  • τηλ: 210-2811401 | fax: 210-2825755
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.lemco.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.