11/09/2020

Τι ισχύει για τα τηλεοπτικά της Basket League!

Με φήμες και αντικρουόμενα δημοσιεύματα πέρασε το καλοκαίρι αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League, όπου σενάρια θέλουν τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να αποχωρούν από την Cosmote TV ώστε...

Με φήμες και αντικρουόμενα δημοσιεύματα πέρασε το καλοκαίρι αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League, όπου σενάρια θέλουν τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να αποχωρούν από την Cosmote TV ώστε να αναβιώσει η κεντρική διαχείριση, υπό τη… στέγη της ΕΡΤ.

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα – και όλα τα άλλα είναι απλά σενάρια. Ναι, ο ΕΣΑΚΕ έχει κάνει συζητήσεις με την ΕΡΤ και είναι σε πολύ καλό δρόμο. Ναι, υπάρχει η πρόθεση από «εξάστερο» και «δικέφαλο» να αποχωρήσουν από την Cosmote TV, αν όχι άμεσα, το καλοκαίρι το 2021 που εκπνέουν τα συμβόλαιά τους. Ητοι, να ισχύσει από τώρα η συμφωνία με την ΕΡΤ και οι δύο τους να ενταχθούν του χρόνου: κι αυτό παίζει.

Συνεπώς, αυτά που ισχύουν είναι α) ενδιαφέρον κι από τις τρεις πλευρές (τις 11/134 ΚΑΕ, τις δύο της Cosmote TV, τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΡΤ) και, β), ότι έχουν γίνει συζητήσεις. Δεν ισχύει όμως τίποτε περί ποσών και πακτωλό εκατομμυρίων από την ΕΡΤ για το μπασκετικό πρωτάθλημα.

Συνεπώς, τα περί συμφωνίας δεν ισχύουν, τουλάχιστον τούτη τη χρονική περίοδο.

Νίκος Μποζιονέλος (Facebook, Twitter, Linkedin)

Κατηγορία Media Lab

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.