10/09/2014

Χωρίς συμφωνία για τη σύμβαση Digea-Περιφερειακών Αττικής

Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη
Λήγει μεθαύριο Παρασκευή η προθεσμία για την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στον πάροχο δικτύου της Digea και τα μελής της Εταιρείας Τηλεοπτικών Σταθμών Περιφέρειας Αττικής χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί μέχρι στιγμής συμβιβαστική λύση. Όπως είχε γράψει το digitaltvinfo.gr οι σταθμοί της Αττικής είχαν προσφύγει στο υπουργείο Μεταφορών και την ΕΕΤΤ ζητώντας αρχικά αναβολή...
Λήγει μεθαύριο Παρασκευή η προθεσμία για την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στον πάροχο δικτύου της Digea και τα μελής της Εταιρείας Τηλεοπτικών Σταθμών Περιφέρειας Αττικής χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί μέχρι στιγμής συμβιβαστική λύση. Όπως είχε γράψει το digitaltvinfo.gr οι σταθμοί της Αττικής είχαν προσφύγει στο υπουργείο Μεταφορών και την ΕΕΤΤ ζητώντας αρχικά αναβολή του switch off της Αθήνας. Τελικά η ΕΕΤΤ έδωσε τη σύμφωνη γνώμη της να εκπέμψουν από τη Digea χωρίς να υπογραφεί σύμβαση ανάμεσα σε πάροχο δικτύου και πάροχο περιεχομένου, δηλώνοντας πως αυτή θα πρέπει να υπογραφεί μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ασκούνται διαφόρων ειδών πιέσεις στους σταθμούς της Αττικής να αποδεχθούν το τίμημα που ορίζει ο ΑΟΤ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών. Η Digea από τη δική της πλευρά υποστηρίζει πως το Ανώτατο Όριο Τιμής για τις συχνότητες έχει ήδη καθορισθεί με απόφαση της ΕΕΤΤ και δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό για αυτό. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τα περιφερειακά κανάλια της Αττικής δηλώνουν πως έχουν άλλα οικονομικά στοιχεία για το κόστος λειτουργίας του δικτύου και αρνούνται (ακόμη) να πληρώσουν το ποσό που ζητά η σύμβαση της Digea. Ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια μάλιστα θέτουν αίφνης ζήτημα να δοθεί μια συχνότητα περιφερειακής εμβέλειας στους ίδιους τους σταθμούς ή σε κοινό τους πάροχο δικτύου!
Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.