21/11/2014

Υψηλό το ενδιαφέρον και αρκετοί μνηστήρες, για την «κινητή» συνδρομητική

Γράφτηκε από: N.D
Όπως φαίνεται, οι ευέλικτοι τρόποι θέασης κινηματογραφικού ή γενικότερα ψυχαγωγικού περιεχομένου, κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος και στην ελληνική αγορά. Όλο και περισσότεροι θεατές αναζητούν περιεχόμενο για το οποίο τους δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης του  μέσω έξυπνων κινητών, υπολογιστών ή tablets.

Πρόσφατη μελέτη, δείχνει ξεκάθαρα, ότι στην Ελλάδα το on-demand περιεχόμενο και, ειδικά, μέσω streaming, καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χρόνο στις συνήθειες παρακολούθησης των καταναλωτών. Μάλιστα, το streaming στην Ελλάδα ήδη ξεπερνάει την παραδοσιακή κατανάλωση περιεχομένου: 86% των ερωτηθέντων βλέπει βίντεο μέσω streaming αρκετές φορές την εβδομάδα, σε σύγκριση με το 77% που παρακολουθεί παραδοσιακή τηλεόραση.

Επίσης το 51% των χρηστών υπηρεσιών video-on-demand, προτιμά όλα τα επεισόδια μίας σειράς να είναι συγκεντρωμένα και διαθέσιμα ταυτόχρονα, για να τα παρακολουθούν με το ρυθμό που τους βολεύει. Ένα ακόμη σημαντικό σημείο είναι πως και οι χρήστες δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν «εκπτώσεις» όσον αφορά στην ποιότητα εικόνα που απολαμβάνουν από αυτές τις υπηρεσίες.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που και οι συνδρομητικές εταιρείες όπως η Nova αλλά και ο OTE TV προσφέρουν ή ετοιμάζονται να διαθέσουν σύντομα αντίστοιχες επιλογές.

 Είναι γνωστό πως η NOVA σε συνεργασία με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» τρέχει εδώ και κάποιες εβδομάδες μια ενέργεια που  προσφέρει την δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία Nova Go, στους αναγνώστες της εφημερίδας. Όλα τα στοιχεία και η πληροφόρηση που έχουμε είναι πως και οι δύο πλευρές (εφημερίδα και συνδρομητική πλατφόρμα) είναι απολύτως ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της ενέργειας και συνεχίζουν. Αρκετές δεκάδες χιλιάδες θεατών, παρακολουθούν πλέον τα δύο κανάλια της  Nova (Novasport1 και Novalifε) διαμέσου αυτής της προσφοράς.

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει και στο digitaltvinfo.gr  σύντομα αναμένεται και η απάντηση του OTE TV, με την εμπορική διάθεση της υπηρεσίας που θα προσφέρει τηλεοπτικό περιεχόμενο σε smartphones κλπ . να προγραμματίζεται για τους πρώτους μήνες του 2015.

Παρακολουθώντας την αγορά, εντοπίσαμε ακόμη μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Και πάλι με όχημα με μια εφημερίδα.Πρόκειται για το pameodeon.gr, την νέα video on demand υπηρεσία, η οποία από το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (στην έκδοση των 3.50 ευρώ) θα προσφέρει κουπόνι αξίας 10 ευρώ. Το κουπόνι αυτό οι αναγνώστες της εφημερίδας θα μπορούν να το εξαργυρώσουν, αγοράζοντας τις ταινίες που επιθυμούν από τον κατάλογο του pameodeon.gr.  Προφανώς επειδή υπάρχει κάποια συνεργασία, από την ενέργεια αυτή θα μπορούν να επωφεληθούν μόνο οι κάτοχοι smart TV, Tablet ή smartphone της Samsung.

Συνοψίζοντας, θα καταλήγαμε σε μια και μόνη φράση : «Ποιοτικό περιεχόμενο, εύκολα, οπουδήποτε, οποτεδήποτε, με πολύ καλή ποιότητα εικόνας και  προσιτή τιμή”.  Ποιος θα το υλοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο; 

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.