21/11/2014

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά διαβούλευση για τη μπάντα των UHF

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η ομάδα πολιτικής ραδιοφάσματος (RSPG, Radio Spectrum Policy Group) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο της γνωμοδότησης της που αφορά την μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη μελλοντική χρήση της μπάντας των UHF (470 – 795 MHz) στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, η RSPG...

Η ομάδα πολιτικής ραδιοφάσματος (RSPG, Radio Spectrum Policy Group) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο της γνωμοδότησης της που αφορά την μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη μελλοντική χρήση της μπάντας των UHF (470 – 795 MHz) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, η RSPG προτίθεται να επιλέξει στην επόμενη συνάντηση της μία προθεσμία για την διάθεση της μπάντας των 694 – 790 MHz σε ηλεκτρονικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Υπό εξέταση είναι δύο ημερομηνίες, το 2020 και το 2022.

Για το υπόλοιπο της μπάντας των UHF (470 – 694 MHz) η RSPG προτείνει τη διατήρηση της πρόσβασης της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης σε αυτό, τουλάχιστον έως το 2030, ένα χρονικό πλαίσιο που υιοθετήθηκε από την έκθεση που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Pascal Lamy τον Σεπτέμβριο. Η μπάντα αυτή μπορεί να ανοίξει για άλλες υπηρεσίες από χώρες που το επιθυμούν, αρκεί να έχουν εξασφαλίσει την παροχή των τηλεοπτικών υπηρεσιών.

Η διαβούλευση είναι ανοιχτή για την υποβολή προτάσεων έως τις 12 Ιανουαρίου του 2015.

http://rspg-spectrum.eu/public-consultations/

http://www.broadbandtvnews.com/

 

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.