Συζητήσεις στο satleo

Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ)
thodorisk | 10-December-2019 | 13:44:10

Αναλογική λήψη - Τηλεόραση
thodorisk | 10-December-2019 | 11:35:10

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
marmar | 10-December-2019 | 10:26:10

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
nektarios 1451 | 10-December-2019 | 10:16:10

Αθλητικές Μεταδόσεις
nektarios 1451 | 10-December-2019 | 7:46:10

Ειδήσεις . Media News
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 | 11:53

Ψηφιακό Ραδιοφωνικό Σεμινάριο για την πρόοδο του DAB στα Βαλκάνια

Η EBU σε συνεργασία με το Radio Serbia και την WorldDAB φιλοξένησε στις 8 Ιουνίου στο Βελιγράδι το Σεμινάριο Ψηφιακού Ραδιοφώνου. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Radio House, συγκέντρωσε εκπροσώπους του τομέα των μέσων ενημέρωσης της Σερβίας - κυβέρνησης, ρυθμιστικών αρχών και ραδιοτηλεοπτικών φορέων. Επίσης, παραβρεθηκαν μέλη...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η EBU σε συνεργασία με το Radio Serbia και την WorldDAB φιλοξένησε στις 8 Ιουνίου στο Βελιγράδι το Σεμινάριο Ψηφιακού Ραδιοφώνου.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Radio House, συγκέντρωσε εκπροσώπους του τομέα των μέσων ενημέρωσης της Σερβίας - κυβέρνησης, ρυθμιστικών αρχών και ραδιοτηλεοπτικών φορέων. Επίσης, παραβρεθηκαν μέλη της EBU από τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη ΦΥΡΟΜ, τη Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, επιδεικνύοντας το ενδιαφέρον σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή για να προχωρήσει η εφαρμογή του DAB.

Μετά από το καλωσόρισμα από τον Ραδιοφωνικό Διευθυντή Milivoje Mihajlovic, ο Διευθυντής Τεχνολογίας του Σερβικού Ραδιοφώνου Zorana Bojicic παρουσίασε τις φιλοδοξίες της Σερβίας να μεταφέρει τις ραδιοφωνικές υπηρεσίες στο ψηφιακό περιβάλλον. Ο ραδιοφωνικός τομέας ακμάζει στη Σερβία, αλλά η πλατφόρμα των FM είναι γεμάτη και χρειάζεται χώρος για να έρθει περισσότερη καινοτομία. Στη στρατηγική τους, το DAB+ θα γίνει το εθνικό πρότυπο, διασφαλίζοντας τη σταθερότητα της μετάδοσης και ανοίγοντας την πόρτα σε μια πλουσιότερη προσφορά για τους ακροατές.

Ο επικεφαλής του ραδιοφωνικού σταθμού της EBU, Graham Dixon, μίλησε για την ανάγκη για μια πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης να είναι σταθερή, ανοικτή, οικονομική και ελκυστική. «Το ψηφιακό ραδιόφωνο παρέχει μια εντελώς αξιόπιστη πλατφόρμα», είπε. "Ανοίγει επίσης την πόρτα για νέες υπηρεσίες, οι οποίες μπορεί να είναι ελκυστικές για το κοινό, και όλες με σχετικά χαμηλό κόστος".

Η Bernie O'Neill από την World DAB σημείωσε ότι οι εξελίξεις συνεχίζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, και κινούνται όλο και πιο γρήγορα, με μια σειρά ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης ταχύτητας ανάπτυξης στη Γαλλία και της νομοθεσίας που συζητήθηκε στη Γερμανία σχετικά με την υποχρεωτική ψηφιακή υποστήριξη στους δέκτες. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της αμοιβαίας μάθησης και της ανταλλαγής εμπειριών στην ψηφιακή ραδιοφωνική κοινότητα.

Στο σεμινάριο μίλησε επίσης η Yvette Dore από την Digital Radio UK, η οποία τόνισε τη συνεχή επιτυχία των ζωντανών ραδιοφωνικών εκπομπών, δείχνοντας ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό αντιστοιχούσε στο 77% της κατανάλωσης ήχου. Σημείωσε επίσης την ταχεία ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο της ακρόασης στο αυτοκίνητο. Η ψηφιακή ακρόαση πλησιάζει στο 50% στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η νέα πολυπλεξία αποδεικνύεται επιτυχημένη και η ψηφιακή ραδιοφωνία μικρής κλίμακας προχωράει.

Ο Jørn Jensen της NRK παρουσίασε τις προοπτικές της ψηφιακής μετάβασης στη Νορβηγία, η οποία έχει σημειώσει επιτυχία σε όλες τις επαρχίες κατά τη διάρκεια του 2017. Τόνισε τη μακρά ιστορία του DAB στη Νορβηγία, τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων και τις συνθήκες που πρέπει να πληρούνται για τη μετάβαση. Περισσότερο από το ήμισυ του νορβηγικού κοινού ακούει κάποιον από τους σταθμούς που δεν θα υπήρχαν χωρίς την ψηφιοποίηση.

Ο Bojan Ramšak από τη RTV Slovenia, μοιράστηκε την εμπειρία της χώρας του, όπου οι εκπομπές DAB+ ξεκίνησαν φέτος. Αυτή περιελάμβανε πληροφορίες σχετικά με τις λογικές τιμές για τις εκπομπές, οι οποίες διευκόλυναν την είσοδο τόσο των δημόσιων όσο και εμπορικών σταθμών στην ψηφιακή αρένα.

Ο υπεύθυνος τεχνολογίας και καινοτομίας της EBU, Marcello Lombardo (φωτογραφία), παρουσίασε επίσης τη λεπτομερή έρευνά του σχετικά με το σχετικό κόστος διανομής του ραδιοφώνου μέσω DAB, FM ή διαδικτύου, παρουσιάζοντας τα οικονομικά πλεονεκτήματα του ψηφιακού έναντι του αναλογικού, αποδεικνύοντας ότι η διανομή μόνο μέσω IP θα ήταν απαγορευτική, τόσο για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, όσο και για τους ακροατές. Σαφώς το ιδανικό είναι η διατήρηση της backbone εκπομπής, με την παράλληλη δημιουργία ελκυστικών low-data υβριδικών χαρακτηριστικών.

https://www.ebu.ch/news/2017/06/digital-radio-seminar-focusses-on-dab-advancement-in-the-balkans

 

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DST 106

Η αγορά σήμερα

04-12-2019

DST 106

Το DST 106 είναι ένα IP σύστημα κεντρικής ξενοδοχειακής εγκατάστασης, το οποίο προσφέρει έως 100 ελεύθερα δορυφορικά κανάλια μέσω streaming, από δύο δορυφόρους επιλογής του ξενοδοχείου. Το πακέτο περιλαμβάνει τη μονάδα sdi480 της TERRA, η οποία καλύπτεται με 4 χρόνια εγγύησης και δυνατότητα...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 135

Τεύχος 135

20-11-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 135

Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το ένατο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, με ένα αφιέρωμα στη νέα αθλητική πλατφόρμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους αποτελεί το αφιέρωμα στην PAOK TV, τη νέα πλατφόρμα μετάδοσης όλων των εντός έδρας αγώνων ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ. Έπειτα από την πολυετή παραμονή των ομάδων στην κοινή τηλεοπτική στέγη της Nova και την είσοδο από πέρυσι της ΕΡΤ στις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων της Super League, έρχεται πλέον το PAOK TV για να αλλάξει τα τηλεοπτικά δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η διαδικτυακή πλατφόρμα PAOK TV ανήκει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία γίνεται η πρώτη στα χρονικά ομάδα της χ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.