Ειδήσεις . Media News
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017 | 10:56

COSMOTE TV και η μετά DISCOVERY εποχή

Ολοκληρώθηκε και τυπικά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 30 Σεπτεμβρίου, ο κύκλος συνεργασίας της COSMOTE TV με την Discovery Networks, οπότε η συνδρομητική πλατφόρμα αφαίρεσε τα οκτώ κανάλια της Discovery από την πλατφόρμα της. Ημέρες πριν, και μετά το πρώτο ναυάγιο των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, η COSMOTE TV είχε μπει σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τον όμιλο Discovery Networks ...

Ολοκληρώθηκε και τυπικά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 30 Σεπτεμβρίου, ο κύκλος συνεργασίας της COSMOTE TV με την Discovery Networks, οπότε η συνδρομητική πλατφόρμα αφαίρεσε τα οκτώ κανάλια της Discovery από την πλατφόρμα της.

Ημέρες πριν, και μετά το πρώτο ναυάγιο των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, η COSMOTE TV είχε μπει σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τον όμιλο Discovery Networks, προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο να παραμείνουν στην πλατφόρμα μόνο τα αθλητικά κανάλια Eurosport (Eurosport1 HD, Eurosport2). Εντέλει και αυτές οι συζητήσεις απέβησαν άκαρπες, με τις δυο πλευρές ουσιαστικά να μη μπορούν να βρουν και αυτή τη φορά, κοινά σημεία επαφής.

Σύμφωνα με πηγές του digitaltvinfo.gr, η COSMOTE TV, έχοντας στη διάθεσή της στοιχεία θέασης των συγκεκριμένων καναλιών από 150.000 συνδεδεμένα “υβριδικά” νοικοκυριά και σε συνδυασμό με την ανησυχητική εικόνα «κόπωσης», που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση των οικονομικών όρων του συμβολαίου, αφού αυτό πλησίαζε στη λήξη του.

Τα ποσοστά τηλεθέασης των καναλιών της Discovery, παρά την εικόνα που μπορεί να έχει κανείς γι’ αυτά, δεν ήταν υψηλά. Δεν ήταν μια παρορμητική, ξαφνική απόφαση της COSMOTE TV που αποφάσισε να τερματίσει μια συνεργασία. Όμως τα στοιχεία από ένα τεράστιο δείγμα της συνδρομητικής της βάσης σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούσαν τα ποσά που απαιτούνταν από την Discovery για τη διατήρηση των καναλιών στην πλατφόρμα. Η COSMOTE TV ζήτησε καλύτερους όρους, που δεν ικανοποιήθηκαν από την πλευρά της Discovery, και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

Έτσι, τα μεσάνυχτα της 30ης Σεπτεμβρίου τα κανάλια Discovery HD Showcase, Discovery Channel, Discovery Science HD, IDX HD, Animal Planet HD, Eurosport 1HD, Eurosport 2, και TLC αφαιρέθηκαν από την ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα.

Εκτιμάται επίσης πως η συγκεκριμένη κίνηση της COSMOTE TV έχει σκοπό να στείλει και ένα ηχηρό μήνυμα προς τους παρόχους περιεχομένου και προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να προσαρμόσουν τις τιμές τους σε επίπεδα που να μπορούν να συμβαδίσουν με την ελληνική πραγματικότητα. Παράλογες τιμές για τηλεοπτικά δικαιώματα δε μπορούν να σταθούν πλέον σε αυτή την αγορά. Η αγορά πρέπει να εξυγιανθεί, ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί και να πάει παρακάτω. Φαίνεται να είναι μια ξεκάθαρη στάση της COSMOTE TV, που ως leader της συνδρομητικής αγοράς επιθυμεί να καταστήσει σαφή τη θέση της και τα όριά της.

Από την εξέλιξη αυτή εκτιμάται πως θα ωφεληθούν παράλληλα και οι ανταγωνιστικές συνδρομητικές πλατφόρμες, αφού η απομάκρυνση των καναλιών της Discovery από τα περίπου 500.000 νοικοκυριά της COSMOTE TV, τούς δίνει ένα γερό διαπραγματευτικό ατού. Πλέον μπορούν να πιέσουν και να διεκδικήσουν πολύ καλύτερες οικονομικές συμφωνίες, αφού εκτιμάται πως η Discovery δεν επιθυμεί να χάσει την ελληνική αγορά. Ταυτόχρονα το τελευταίο που θα επιθυμούσε ο γνωστός όμιλος τηλεοπτικού περιεχομένου είναι και η αρνητική δημοσιότητα που θα αναπτυσσόταν γύρω από το όνομά του, εάν μετά την COSMOTE TV έχανε και ακόμη έναν πελάτη. Ποιος θα φαινόταν ότι κάνει κακούς χειρισμούς;


Από την 1η Οκτωβρίου, η COSMOTE TV προσέθεσε τα εξής δέκα νέα κανάλια: BBC EARTH HD, το Crime and Investigation, το CBS Reality, το Outdoor Channel HD (κυνήγι, ψάρεμα, δραστηριότητες, κλπ), το Viasat Explore, το Viasat Nature, το Nautical Channel HD, το Food Network, το Fine Living και το FOX Sports HD.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην  Θεσσαλονίκη

Η αγορά σήμερα

15-03-2019

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην Θεσσαλονίκη

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε σεμινάριο από τις εταιρίες Astra Sat και Lemco στην Θεσσαλονίκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των τεχνικών και συνεργατών της Astra Sat σχετικά με τα νέα προϊόντα της Lemco Electronics, τα οποία θα διανέμονται...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 126

Τεύχος 126

20-02-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 126

Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο περιοδικό «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στις υπηρεσίες On The Go της συνδρομητικής τηλεόρασης για φορητές συσκευές. Αν και η διαρκής οικονομική κρίση έχει φρενάρει την ανάπτυξη της συνδρομητικής τηλεόρασης, οι πάροχοι τηλεοπτικού περιεχομένου καταβάλουν προσπάθειες να ικανοποιήσουν τους συνδρομητές τους και να προσελκύσουν νέους, εμπλουτίζοντας το προϊόν που προσφέρουν με νέες υπηρεσίες. Οι On The Go υπηρεσίες των Nova, COSMOTE TV, Vodafone TV και Wind Vision, παρέχουν στους χρήστες φορητών συσκευών τη δυνατότητα να παρακολουθούν μέσα από αυτές τα πρ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.