Ειδήσεις . Media News
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 | 12:56

Η EBU χαιρετίζει την ψήφο για την επικαιροποίηση των κανόνων υποχρεωτικής μεταφοράς και το ψηφιακό ραδιόφωνο

Η EBU εξέφρασε την ικανοποίησή της για την θετική ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επικαιροποίηση των κανόνων υποχρεωτικής μεταφοράς (must-carry) και την παροχή ευρύτερης επιλογής ελεύθερου (FTA) ραδιοφωνικού περιεχομένου στο πλαίσιο της ζώνης ελεύθερων συναλλαγών κατά τη μετακίνηση των πολιτών.
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η EBU εξέφρασε την ικανοποίησή της για την θετική ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επικαιροποίηση των κανόνων υποχρεωτικής μεταφοράς (must-carry) και την παροχή ευρύτερης επιλογής ελεύθερου (FTA) ραδιοφωνικού περιεχομένου στο πλαίσιο της ζώνης ελεύθερων συναλλαγών κατά τη μετακίνηση των πολιτών.

Η ψηφοφορία που διεξήχθη στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκρινε επίσημα μια πολιτική συμφωνία στον τριμερή διάλογο για έναν νέο Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της ΕΕ.

Ο Κώδικας υποστηρίζει τη μετάβαση προς το ψηφιακό ραδιόφωνο, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και το κοινό, όπως συνέβη με την τηλεόραση στο παρελθόν. Εισάγει νέες διατάξεις που απαιτούν οι ραδιοσυσκευές που είναι ενσωματωμένες στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα στην ΕΕ να είναι τουλάχιστον ικανές για λήψη επίγειων ψηφιακών ραδιοφωνικών εκπομπών.

Σχολιάζοντας τους κανόνες υποχρεωτικής μεταφοράς, η EBU σημειώνει ότι προς όφελος του πλουραλισμού των μέσων ενημέρωσης και της πολιτιστικής ποικιλομορφίας, οι νέες διατάξεις θα επικαιροποιήσουν τους υφιστάμενους κανόνες ώστε να συμπεριλάβουν τη συνδεδεμένη τηλεοπτική εμπειρία, αντανακλώντας τις εξελισσόμενες συνήθειες ακροατηρίου και όλο το φάσμα των προσφερόμενων καινοτόμων υπηρεσιών.

Η EBU αναφέρει ότι τώρα καλεί τις ρυθμιστικές αρχές και τις κυβερνήσεις να αναλάβουν ενεργό ρόλο και να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που παρέχει ο νέος Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της ΕΕ για να εξασφαλίσουν αποτελεσματικά την πρόσβαση σε ποικίλα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρη την ΕΕ. Από την άποψη αυτή, χαιρετίζει τη νέα υποχρέωση των εθνικών ρυθμιστικών αρχών να διασφαλίσουν την εφαρμογή των μέσων και των πολιτικών στον πολιτιστικό τομέα.

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να ψηφίσει το νέο κώδικα μετά το καλοκαίρι. Ο κώδικας θα επικαιροποιήσει το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τηλεπικοινωνίες, το οποίο χρονολογείται από το 2009.

https://www.broadbandtvnews.com/2018/07/11/ebu-welcomes-must-carry-update-vote/

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

GLOBO GL 1000PLUS

Η αγορά σήμερα

16-07-2018

GLOBO GL 1000PLUS

Η εταιρία AMF Electronics διαθέτει την νέα κεραία επίγειας λήψης Globo GL 1000Plus. Πρόκειται για επαγγελματική κεραία υψηλής απόδοσης, η οποία προορίζεται για εξωτερική εγκατάσταση και είναι ανθεκτική στο νερό και την υπεριώδη ακτινοβολία. Είναι ιδανική για περιοχές με δύσκολες συνθήκες λήψης, έχει απολαβή 16,5dB και είναι συμβατή με το...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 119

Τεύχος 119

17-07-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 119

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό SecurityReport, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του. Η νέα υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης της Wind ήρθε για να ταράξει τα νερά στην αγορά. Στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού θα δείτε τι κάνει τη Wind Vision να ξεχωρίζει από τις παρόμοιες υπηρεσίες των άλλων εταιρειών. Ο Χάρης Ματθαίου σας αναλύει τους 10 λόγους, για τους οποίους πρέπει να την επιλέξετε. Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και μουσική ηχεί από παντού. Έτσι, η δημοσιογραφική ομάδα της Ψηφιακής Τηλεόρασης έκρινε απαραίτητο να σας παρουσιάσει τα μουσικά δορυφορικά κανάλια, προκειμένου να κάνετε λήψεις γεμάτες νότες. Τον μήνα αυτό, τα προϊόντα που δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε είναι ο επίγειος ψηφιακός δέκτης της Technisat, DIGIPAL ISI...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.