QM 3190 - 3500 likes
Ειδήσεις . Media News
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 | 12:56

Η EBU χαιρετίζει την ψήφο για την επικαιροποίηση των κανόνων υποχρεωτικής μεταφοράς και το ψηφιακό ραδιόφωνο

Η EBU εξέφρασε την ικανοποίησή της για την θετική ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επικαιροποίηση των κανόνων υποχρεωτικής μεταφοράς (must-carry) και την παροχή ευρύτερης επιλογής ελεύθερου (FTA) ραδιοφωνικού περιεχομένου στο πλαίσιο της ζώνης ελεύθερων συναλλαγών κατά τη μετακίνηση των πολιτών.
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η EBU εξέφρασε την ικανοποίησή της για την θετική ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επικαιροποίηση των κανόνων υποχρεωτικής μεταφοράς (must-carry) και την παροχή ευρύτερης επιλογής ελεύθερου (FTA) ραδιοφωνικού περιεχομένου στο πλαίσιο της ζώνης ελεύθερων συναλλαγών κατά τη μετακίνηση των πολιτών.

Η ψηφοφορία που διεξήχθη στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκρινε επίσημα μια πολιτική συμφωνία στον τριμερή διάλογο για έναν νέο Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της ΕΕ.

Ο Κώδικας υποστηρίζει τη μετάβαση προς το ψηφιακό ραδιόφωνο, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και το κοινό, όπως συνέβη με την τηλεόραση στο παρελθόν. Εισάγει νέες διατάξεις που απαιτούν οι ραδιοσυσκευές που είναι ενσωματωμένες στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα στην ΕΕ να είναι τουλάχιστον ικανές για λήψη επίγειων ψηφιακών ραδιοφωνικών εκπομπών.

Σχολιάζοντας τους κανόνες υποχρεωτικής μεταφοράς, η EBU σημειώνει ότι προς όφελος του πλουραλισμού των μέσων ενημέρωσης και της πολιτιστικής ποικιλομορφίας, οι νέες διατάξεις θα επικαιροποιήσουν τους υφιστάμενους κανόνες ώστε να συμπεριλάβουν τη συνδεδεμένη τηλεοπτική εμπειρία, αντανακλώντας τις εξελισσόμενες συνήθειες ακροατηρίου και όλο το φάσμα των προσφερόμενων καινοτόμων υπηρεσιών.

Η EBU αναφέρει ότι τώρα καλεί τις ρυθμιστικές αρχές και τις κυβερνήσεις να αναλάβουν ενεργό ρόλο και να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που παρέχει ο νέος Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της ΕΕ για να εξασφαλίσουν αποτελεσματικά την πρόσβαση σε ποικίλα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρη την ΕΕ. Από την άποψη αυτή, χαιρετίζει τη νέα υποχρέωση των εθνικών ρυθμιστικών αρχών να διασφαλίσουν την εφαρμογή των μέσων και των πολιτικών στον πολιτιστικό τομέα.

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να ψηφίσει το νέο κώδικα μετά το καλοκαίρι. Ο κώδικας θα επικαιροποιήσει το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τηλεπικοινωνίες, το οποίο χρονολογείται από το 2009.

https://www.broadbandtvnews.com/2018/07/11/ebu-welcomes-must-carry-update-vote/

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

GOLDEN INTERSTAR ALPHA X

Η αγορά σήμερα

26-09-2018

GOLDEN INTERSTAR ALPHA X

Ένας νέος Full HD δορυφορικός δέκτης κυκλοφορεί στη αγορά από την Ψηφιακή Τεχνολογία, ο οποίος είναι οικονομικός και διαθέτει δυνατότητες που εντυπωσιάζουν. Πρόκειται για τον Golden Interstar Alpha X που διαθέτει DVB-S2 multistream tuner και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση H.265/HEVC με ανάλυση HD. Διαθέτει πολύγλωσσο μενού και με ελληνικά, ενώ είναι εύκολος...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 121

Τεύχος 121

18-09-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 121

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το εν λόγω τεύχος έρχεται γεμάτο ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης, νέα προϊόντα που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα και ένα αφιέρωμα με χρήσιμες πληροφορίες για την τεχνολογία PLC. Καθώς το internet γίνεται ολοένα και περισσότερο απαραίτητο σε κάθε έναν από εμάς, ο δημοσιογράφος Σώτηρης Χατζηστρατής, έκρινε χρήσιμο να μας πληροφορήσει αναλυτικά για τον πιο εξελιγμένο και εύκολο τρόπο μετάδοσης των σημάτων internet, την τεχνολογία PLC. Τα ουκ ολίγα προϊόντα που πέρασαν από τα χέρια της δημοσιογραφικής μας ομάδας, πραγματικά ήρθαν για να ταράξουν τα νερά της αγοράς με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά τους. Συγκεκριμένα, ο A5 Combo δέκτης της Amiko αποτελεί έναν από τους πρώτους 4K δέκτες της αγοράς με δυνατότητα υποστήριξης διπλού λειτουργικού συστήματος. Aπό την άλλη, η Golden Media παρου...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.