Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
robi1994 | 18-January-2020 | 2:04:18

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
Valuable Inform | 18-January-2020 | 1:15:18

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
Valuable Inform | 18-January-2020 | 1:05:18

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
woolfnet | 17-January-2020 | 22:49:17

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
NetSurfer_g7 | 17-January-2020 | 19:07:17

Ειδήσεις . Media News
Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 | 11:49

Τέλος και με τη βούλα η παράλληλη SD-HD μετάδοση

Δεν υπάρχει χρόνος, ούτε και χώρος να προχωρήσει η παράλληλη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος σε SD και HD παράλληλα, όπως προέβλεπε ο νόμος της τηλεοπτικής αδειοδότησης . Το θέμα είχε τεθεί από τη Digea, όπως είχε αποκαλύψει πριν μήνες η στήλη αυτή . Και σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι παράγοντες στην κοινή σύσκεψη που οργάνωσε η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών...
Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη

Δεν υπάρχει χρόνος, ούτε και χώρος να προχωρήσει η παράλληλη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος σε SD και HD παράλληλα, όπως προέβλεπε ο νόμος της τηλεοπτικής αδειοδότησης . Το θέμα είχε τεθεί από τη Digea, όπως είχε αποκαλύψει πριν μήνες η στήλη αυτή . Και σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι παράγοντες στην κοινή σύσκεψη που οργάνωσε η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών πρόσφατα στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής . Επί τραπεζίου τέθηκαν τα πλάνα μετάβασης για τη σταδιακή μετακίνηση του ελεύθερου τηλεοπτικού σήματος, τα συγκεκριμένα allotments, οι συχνότητες ανά την Ελλάδα .

Ανακοινώθηκε στους δυο παρόχους δικτύου Digea και ΕΡΤ πως οι ψηφιακές συχνότητες είναι 7 συνολικά, οπότε και επίσημα ξεκαθαρίστηκε πως η Digea θα έχει τις δυο (από τις 4 που είχε το 2014) και η ΕΡΤ άλλες δυο . Οι υπόλοιπες προορίζονται για τα περιφερειακά κανάλια στις περιφερειακές ζώνες που θα οριστούν . Η υποχρεωτική μετακίνηση της ελεύθερης τηλεόρασης στο φάσμα κάτω των 700ΜHz, υποχρεώνει τους παρόχους δικτύου να προχωρήσουν στο DVB-T2 για να χωρέσουν όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα . Ο νέος ψηφιακός χάρτης που ακόμη δεν έχει εκδοθεί προβλέπει συνολικά 167 κέντρα εκπομπής από τα 156 που προέβλεπε ο χάρτης του 2014 .

Η Digea κατά πληροφορίες μας αναβαθμίζει σταδιακά τους ψηφιακούς πομπούς της, ωστόσο πηγές από την εταιρεία αποσαφηνίζουν πως όσο αργεί η επίσημη ανακοίνωση για τη μετάβαση σε Τ2, τόσο δεν θα μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που θέτει το κράτος . Δεν υπάρχουν οι προδιαγραφές, ούτε και το πρότυπο κωδικοποίησης, λένε . Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και από την πλευρά του δημόσιου παρόχου δικτύου της ΕΡΤ . Σύμφωνα με πληροφορίες από την κρατική τηλεόραση δεν υπάρχει πρόβλημα να αγοραστούν οι νέοι πομποί που απαιτούνται, το πρόβλημα είναι ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για τις διαδικασίες που οφείλει να τηρήσει σε κάθε διαγωνισμό ο δημόσιος φορέας .

Και από την ΕΡΤ τίθεται το ζήτημα ότι δεν έχουν δοθεί προδιαγραφές εκπομπής σήματος και κυρίως δεν έχει αποφασισθεί το πρότυπο . Η πρόταση της κρατικής τηλεόρασης είναι σαφής και προκρίνει το HΕVC για να υπάρχει και μέλλον .

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

FAGOR mini DIF/DES/DIS

Η αγορά σήμερα

08-01-2020

FAGOR mini DIF/DES/DIS

Σε διαθεσιμότητα από την AMF Electronics οι νέες σειρές splitters DIF, DES και DIS της Fagor. Πρόκειται για ποιοτικούς διακλαδωτές και διαχωριστές TV/SAT σημάτων που παρέχουν ευκολία και ταχύτητα στην εγκατάστασή τους, λόγω της δυνατότητας άμεσης σύνδεσης των καλωδίων σε αυτά, χωρίς να απαιτείται κονέκτορας.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 136

Τεύχος 136

17-12-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 136

Το νέο τεύχος Ιανουαρίου 2020 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το ένατο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, με ένα αφιέρωμα στη νέα αθλητική πλατφόρμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Το αφιέρωμα στη νέα πλατφόρμα Cosmote TV OTT αποτελεί το κεντρικό θέμα του νέου τεύχους! Η COSMOTE TV λανσάρει στην ελληνική αγορά τη νέα Over The Top υπηρεσία της, την οποία και δοκίμασε πρώτη η Ψηφιακή Τηλεόραση για να σας την παρουσιάσει με κάθε λεπτομέρεια! Η νέα αυτή υπηρεσία είναι σχεδιασμένη στα πρότυπα του Netflix για την πρόσβαση σε On Demand περιεχόμενο, προσφέροντας όμως και Live TV με τα κανάλια της COSMOTE TV, μέσα από το ίδιο περιβάλλον χρήσης. Χρησιμοποιεί Android TV Box που...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.