Ειδήσεις . Media News
Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 | 11:49

Τέλος και με τη βούλα η παράλληλη SD-HD μετάδοση

Δεν υπάρχει χρόνος, ούτε και χώρος να προχωρήσει η παράλληλη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος σε SD και HD παράλληλα, όπως προέβλεπε ο νόμος της τηλεοπτικής αδειοδότησης . Το θέμα είχε τεθεί από τη Digea, όπως είχε αποκαλύψει πριν μήνες η στήλη αυτή . Και σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι παράγοντες στην κοινή σύσκεψη που οργάνωσε η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών...
Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη

Δεν υπάρχει χρόνος, ούτε και χώρος να προχωρήσει η παράλληλη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος σε SD και HD παράλληλα, όπως προέβλεπε ο νόμος της τηλεοπτικής αδειοδότησης . Το θέμα είχε τεθεί από τη Digea, όπως είχε αποκαλύψει πριν μήνες η στήλη αυτή . Και σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι παράγοντες στην κοινή σύσκεψη που οργάνωσε η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών πρόσφατα στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής . Επί τραπεζίου τέθηκαν τα πλάνα μετάβασης για τη σταδιακή μετακίνηση του ελεύθερου τηλεοπτικού σήματος, τα συγκεκριμένα allotments, οι συχνότητες ανά την Ελλάδα .

Ανακοινώθηκε στους δυο παρόχους δικτύου Digea και ΕΡΤ πως οι ψηφιακές συχνότητες είναι 7 συνολικά, οπότε και επίσημα ξεκαθαρίστηκε πως η Digea θα έχει τις δυο (από τις 4 που είχε το 2014) και η ΕΡΤ άλλες δυο . Οι υπόλοιπες προορίζονται για τα περιφερειακά κανάλια στις περιφερειακές ζώνες που θα οριστούν . Η υποχρεωτική μετακίνηση της ελεύθερης τηλεόρασης στο φάσμα κάτω των 700ΜHz, υποχρεώνει τους παρόχους δικτύου να προχωρήσουν στο DVB-T2 για να χωρέσουν όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα . Ο νέος ψηφιακός χάρτης που ακόμη δεν έχει εκδοθεί προβλέπει συνολικά 167 κέντρα εκπομπής από τα 156 που προέβλεπε ο χάρτης του 2014 .

Η Digea κατά πληροφορίες μας αναβαθμίζει σταδιακά τους ψηφιακούς πομπούς της, ωστόσο πηγές από την εταιρεία αποσαφηνίζουν πως όσο αργεί η επίσημη ανακοίνωση για τη μετάβαση σε Τ2, τόσο δεν θα μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που θέτει το κράτος . Δεν υπάρχουν οι προδιαγραφές, ούτε και το πρότυπο κωδικοποίησης, λένε . Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και από την πλευρά του δημόσιου παρόχου δικτύου της ΕΡΤ . Σύμφωνα με πληροφορίες από την κρατική τηλεόραση δεν υπάρχει πρόβλημα να αγοραστούν οι νέοι πομποί που απαιτούνται, το πρόβλημα είναι ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για τις διαδικασίες που οφείλει να τηρήσει σε κάθε διαγωνισμό ο δημόσιος φορέας .

Και από την ΕΡΤ τίθεται το ζήτημα ότι δεν έχουν δοθεί προδιαγραφές εκπομπής σήματος και κυρίως δεν έχει αποφασισθεί το πρότυπο . Η πρόταση της κρατικής τηλεόρασης είναι σαφής και προκρίνει το HΕVC για να υπάρχει και μέλλον .

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DM303L HD

Η αγορά σήμερα

27-08-2019

DM303L HD

Έφτασε στην AMF Electronics ο νέος ψηφιακός διαμορφωτής DM303L HD. Χρησιμοποιείται για να διαμορφώνει ένα HDMI σήμα από οποιαδήποτε πηγή σε DVB-T επίγειο ψηφιακό κανάλι της μπάντας των UHF ή VHF, ώστε να μπορεί αυτό να διανεμηθεί μέσω του ομοαξονικού δικτύου. Δίνει ποιότητα εικόνας Full HD με ανάλυση 1080p, ενώ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 132

Τεύχος 132

28-08-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 132

Το νέο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έβδομο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Οι δοκιμές του νέου τεύχους ξεκινάνε με το άρθρο για το επαγγελματικό headend ENGEL MS4400FTA, που είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ανεξάρτητα διπλά tuners και κάνει επαγγελματική διανομή τηλεοπτικού σήματος σε χώρους φιλοξενίας, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα ομοαξονική καλωδίωση. Είναι ένα micro headend της Engel που έχει δυνατότητα να διαχειρίζεται τέσσερα DVB-S/S2/T/T2/C σήματα και να αποδίδει στην έξοδο τέσσερα ρυθμιζόμενα DVB-T/C κανάλια. Υποστηρίζει τεχνολογία “pool” που παρέχει τεράστια ευελιξία στην επιλογή προγραμμάτων, ενώ τα δύο ενσωματωμένα ανεξά...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.