Συζητήσεις στο satleo

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
ANDREASSAT | 24-January-2020 | 16:40:24

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
panos456 | 24-January-2020 | 15:39:24

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
babis3g | 24-January-2020 | 14:52:24

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ | 24-January-2020 | 14:43:24

Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB)
babis3g | 24-January-2020 | 13:56:24

Ειδήσεις . Media News
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 | 12:09

Τα ανοιχτά θέματα της ψηφιακής TV μετά τις εκλογές

Άγνωστη παραμένει η τύχη της προετοιμασίας της χώρας για την απελευθέρωση του τηλεοπτικού φάσματος των 700MHz και την απόδοση των συχνοτήτων στις τηλεπικοινωνίες για το 5G ως τον Δεκέμβριο του 2020. Μέχρι και τη διάλυση της Βουλής στις 10 Ιουνίου δεν είχαν εκδοθεί οι υποχρεωτικές και αναγκαίες νομικές πράξεις, ώστε οι δυο πάροχοι δικτύου της ΕΡΤ και της Digea να προχωρήσουν στη μετάβαση...
Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη

Άγνωστη παραμένει η τύχη της προετοιμασίας της χώρας για την απελευθέρωση του τηλεοπτικού φάσματος των 700MHz και την απόδοση των συχνοτήτων στις τηλεπικοινωνίες για το 5G ως τον Δεκέμβριο του 2020. Μέχρι και τη διάλυση της Βουλής στις 10 Ιουνίου δεν είχαν εκδοθεί οι υποχρεωτικές και αναγκαίες νομικές πράξεις, ώστε οι δυο πάροχοι δικτύου της ΕΡΤ και της Digea να προχωρήσουν στη μετάβαση του Τ2 και τις χρονοβόρες διαδικασίες εξασφάλισης αδειών για τα κέντρα εκπομπής. Έχουν μεν στα χέρια τους τα σχέδια, τόσο του νέου χάρτη συχνοτήτων με τα 167 σημεία εκπομπής, αλλά δεν υπάρχουν οι τεχνικοί παράμετροι και φυσικά η απόφαση για το Τ2. Το πάγωμα όλων εξελίξεων για τη 2η Ψηφιακή Μετάβαση δεν είναι το μόνο. Μετέωρο έμεινε το πρόγραμμα της καθολικής κάλυψης της χώρας, καθώς η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι την 19η Αυγούστου και κανείς δεν ξέρει αν μια νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει το πρόγραμμα επιδότησης των 24 εκατ. ευρώ. Στα συρτάρια έμεινε επίσης το σχέδιο νόμου για τις κεραίες, το οποίο θα οδηγούσε στην απεμπλοκή των χιλιάδων αιτήσεων που υπάρχουν στην ΕΕΤΤ. Ο Οδικός χάρτης (national road map) που είχε υποβάλλει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής τον Ιούλιο του 2018 στην Κομισιόν δεν έχει προχωρήσει στο ελάχιστο. Για αυτό και στην τηλεόραση εκφράζονται έντονες ανησυχίες για το πως και κυρίως πότε,  θα προχωρήσει η απελευθέρωση του φάσματος. Η δέσμευση της χώρας έναντι της ΕΕ είναι να έχει ολοκληρωθεί η απόδοση του φάσματος των 700 MHz τον Δεκέμβριο του 2020. Έχουν προϋπολογισθεί μάλιστα έσοδα από αυτό ύψους 400 εκατ. ευρώ! Είναι πια πολύ πιθανόν η Ελλάδα μετά τις εκλογές να ζητήσει παράταση της απόδοσης φάσματος, όπως έκανε πρόσφατα η Ιταλία, η οποία ζήτησε χρόνο ως το 2021 μόνο για το εσωτερικό της χώρας.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

FAGOR mini DIF/DES/DIS

Η αγορά σήμερα

08-01-2020

FAGOR mini DIF/DES/DIS

Σε διαθεσιμότητα από την AMF Electronics οι νέες σειρές splitters DIF, DES και DIS της Fagor. Πρόκειται για ποιοτικούς διακλαδωτές και διαχωριστές TV/SAT σημάτων που παρέχουν ευκολία και ταχύτητα στην εγκατάστασή τους, λόγω της δυνατότητας άμεσης σύνδεσης των καλωδίων σε αυτά, χωρίς να απαιτείται κονέκτορας.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 137

Τεύχος 137

22-01-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 137

Το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Οικονομικοί, εύχρηστοι και πάντοτε επίκαιροι, οι δέκτες MAX είναι προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες ανάγκες του μέσου χρήστη. Ο MAX T2 H.265 είναι ένας Full HD επίγειος ψηφιακός δέκτης που μόλις κυκλοφόρησε, ο οποίος εξοπλίζεται με DVB-T2 tuner και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση H.265/HEVC. Διαθέτει πανεύκολο μενού και συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο εκμάθησης για κοινό έλεγχο δέκτη και τηλεόρασης, αποτελώντας έτσι ιδανική επιλογή ακόμα και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Στην καθημερινότητα μας πλέον διαπιστώνουμε ότι ο μέσος χρήστης online υπηρεσιών, είτε αυτές α...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.