Συζητήσεις στο satleo

Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ)
mezesflokos | 19-January-2020 | 21:29:19

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
Valuable Inform | 19-January-2020 | 20:14:19

Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ)
thodorisk | 19-January-2020 | 19:41:19

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
panosmin | 19-January-2020 | 19:29:19

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
bill82 | 19-January-2020 | 18:56:19

Ειδήσεις . Media News
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 | 14:35

Με αλλαγές πάλι ο ψηφιακός χάρτης

Αποκαλύπτουμε σήμερα το νέο ψηφιακό χάρτη με τον οποίο οι δυο πάροχοι δικτύου θα αρχίσουν τη σταδιακή μετακίνηση των προγραμμάτων τους στο φάσμα, προκειμένου να ελευθερωθούν τα 700 ΜΗz. Και ο νέος χάρτης που δημοσιεύουμε σήμερα κατά αποκλειστικότητα, αποτελεί ένα προσχέδιο, αφού υποβάλλονται ακόμη παρατηρήσεις από τους παρόχους δικτύου...
Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη

Αποκαλύπτουμε σήμερα το νέο ψηφιακό χάρτη με τον οποίο οι δυο πάροχοι δικτύου θα αρχίσουν τη σταδιακή μετακίνηση των προγραμμάτων τους στο φάσμα, προκειμένου να ελευθερωθούν τα 700 ΜΗz. Και ο νέος χάρτης που δημοσιεύουμε σήμερα κατά αποκλειστικότητα, αποτελεί ένα προσχέδιο, αφού υποβάλλονται ακόμη παρατηρήσεις από τους παρόχους δικτύου, ενώ υπάρχουν σε εκκρεμότητα τα αιτήματα των περιφερειακών καναλιών. Στη δεύτερη εκδοχή του χάρτη έγιναν ορισμένες αλλαγές, σύμφωνα με τα αιτήματα της Digea και της ΕΡΤ αλλά δεν ελήφθη υπόψη το αίτημα των περιφερειακών καναλιών να συμπίπτουν τα allotments  με τις περιφέρειες της χώρας, ώστε να μην υπάρχει ο παραλογισμός του ψηφιακού χάρτη του 2012, με τον οποίο κανάλια της μιας περιφέρειας δεν μπορούσαν να εκπέμψουν σε αυτήν γιατί οι δίαυλοι τους ανήκαν σε άλλη περιφέρεια!

Εκφράζεται η άποψη πως η ΕΡΤ δύσκολα θα μεταβεί σε DVB-T2 επειδή δεν διαθέτει τους πομπούς. Ωστόσο ούτε η Digea τους διαθέτει! Υποτίθεται, πως σύμφωνα με αυτό το σχέδιο η σταδιακή μετάβαση θα γινόταν τον Οκτώβριο του 2019. Αντί για αυτό η νέα κυβέρνηση έβαλε stop στην ανάπτυξη του DVB-T2 επιτρέποντας στους δυο παρόχους δικτύου να συνεχίσουν να εκπέμπουν σε SD και μετά το 2022! Στο μεταξύ στο προσχέδιο του Χάρτη αναφέρεται πως η υποχρέωση μετάβασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ως τον Ιούνιο του 2020 με τη δυνατότητα παράτασης ως τον Ιούνιο του 2022 για «απολύτως δικαιολογημένους λόγους».

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει νέους διαύλους (Παράρτημα Α) στις συναντήσεις του διεθνούς συντονισμού SEDDIF και TAIG, ενώ επισημαίνεται πως υπάρχει «ασυμβατότητα του λειτουργούντος δικτύου με το διεθνή συντονισμό (Παράτημα Γ). Για παράδειγμα, στα Δωδεκάνησα τρεις δίαυλοι είναι κατοχυρωμένοι από την Τουρκία, στις Κυκλάδες οι 9 από τους 14 διαύλους είναι επίσης κατοχυρωμένοι στην Τουρκία. Για αυτό και υπάρχει επείγουσα ανάγκη η ψηφιακή μετάβαση στις νέες συχνότητες να αρχίσει από Σάμο, Δωδεκάνησα, Καστελλόριζο, Κυκλάδες, Λέσβο, Έβρο, Πλάκα.

Σημειώνεται ότι η Ιταλία έχει λάβει ήδη παράταση για τη ψηφιακή μετάβαση και για αυτό η χώρα μας θα πρέπει να συνεργαστεί με την Ιταλία για την ψηφιακή μετάβαση σε Θεσπρωτία, Αίνο, Ακαρνανικά, Πύργο, Κέρκυρα. Απαιτείται άμεσα να επικαιροποιηθεί ο ΑΟΤ από την ΕΕΤΤ, σε περίπτωση μεταβολής των περιφερειακών ζωνών.

Πολύ σημαντική είναι η παρατήρηση πως κατά τη διάρκεια της Μετάβασης δεν θα είναι δυνατή η χορήση άλλων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας! 

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

FAGOR mini DIF/DES/DIS

Η αγορά σήμερα

08-01-2020

FAGOR mini DIF/DES/DIS

Σε διαθεσιμότητα από την AMF Electronics οι νέες σειρές splitters DIF, DES και DIS της Fagor. Πρόκειται για ποιοτικούς διακλαδωτές και διαχωριστές TV/SAT σημάτων που παρέχουν ευκολία και ταχύτητα στην εγκατάστασή τους, λόγω της δυνατότητας άμεσης σύνδεσης των καλωδίων σε αυτά, χωρίς να απαιτείται κονέκτορας.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 136

Τεύχος 136

17-12-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 136

Το νέο τεύχος Ιανουαρίου 2020 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το ένατο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, με ένα αφιέρωμα στη νέα αθλητική πλατφόρμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Το αφιέρωμα στη νέα πλατφόρμα Cosmote TV OTT αποτελεί το κεντρικό θέμα του νέου τεύχους! Η COSMOTE TV λανσάρει στην ελληνική αγορά τη νέα Over The Top υπηρεσία της, την οποία και δοκίμασε πρώτη η Ψηφιακή Τηλεόραση για να σας την παρουσιάσει με κάθε λεπτομέρεια! Η νέα αυτή υπηρεσία είναι σχεδιασμένη στα πρότυπα του Netflix για την πρόσβαση σε On Demand περιεχόμενο, προσφέροντας όμως και Live TV με τα κανάλια της COSMOTE TV, μέσα από το ίδιο περιβάλλον χρήσης. Χρησιμοποιεί Android TV Box που...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.