Συζητήσεις στο satleo

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
gewrgios | 1-April-2020 | 11:19:01

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
babis3g | 1-April-2020 | 10:52:01

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
maarinos | 1-April-2020 | 10:06:01


Δορυφορικές λήψεις γενικά
nektarios 1451 | 1-April-2020 | 1:48:01

Ειδήσεις . Media News
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 | 12:53

Ψηφιακή μετάβαση με αργά βήματα

Η έκδοση της υπουργικής απόφασης για τη ρύθμιση τεχνικών θεμάτων της ψηφιακής τηλεόρασης που εκδόθηκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2019 (αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του digitaltvinfo.gr), άνοιξε το δρόμο για τη σταδιακή μετακίνηση συχνότητας των τηλεοπτικών σημάτων εντός του 2020, ώστε να απελευθερωθεί...
Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη

Η έκδοση της υπουργικής απόφασης για τη ρύθμιση τεχνικών θεμάτων της ψηφιακής τηλεόρασης που εκδόθηκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2019 (αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του digitaltvinfo.gr), άνοιξε το δρόμο για τη σταδιακή μετακίνηση συχνότητας των τηλεοπτικών σημάτων εντός του 2020, ώστε να απελευθερωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, σίγουρα εντός 6μηνου, το φάσμα των 700ΜHz. Οι δυο πάροχοι δικτύου της ΕΡΤ και της Digea γνωρίζουν πλέον τους νέους διαύλους, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη η υπουργική απόφαση που κατοχυρώνει τις δυο πολυπλεξίες και τις συγκεκριμένες συχνότητες στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Επίσης δεν υπάρχει ακόμη ο νέος ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων, για τον οποίο η εν λόγω απόφαση (547/Φ.111 Α) σημειώνει πως θα εκδοθεί εντός δυο μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η μετακίνηση των εκπομπών για τους δυο παρόχους θα πρέπει να γίνει ταυτόχρνα από Καστελόριζο, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Βόρειο Αιγαίο (Λέσβος), Έβρος και Πλάκα.

Η αιτία για αυτό είναι ότι η γειτονική Τουρκία έχει ήδη δηλώσει πως ολοκληρώνει την ψηφιακή μετάβαση της στους νέους κατοχυρωμένους διαύλους και δεν θα πρέπει να προκύψουν νέα ζητήματα παρεμβολών. Θυμίζουμε και πάλι πως σύμφωνα με το νέο χάρτη και τις κατοχυρωμένες συχνότητες, η ΕΡΤ θα διαθέτει δυο πολυπλεξίες και η Digea τρεις πολυπλεξίες, χάνεται δηλαδή η 4η που διέθετε μέχρι σήμερα και ήταν “κενή” μετά την έξοδο των προγραμμάτων της ΕΡΤ. Η απόφαση που ελήφθη πριν λίγους μήνες με την οποία καταργήθηκε η υποχρέωση εκπομπής σε Υψηλή Ευκρίνεια, θεωρείται πως θα βοηθήσει τους δυο παρόχους να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα χωριτικότητας κατά τη διάρκεια της μετάβασης. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την έκθεση του τεχνικού συμβούλου, πιθανώς να απαιτηθεί αύξηση της εμβέλειας σήματος κατά τη μετάβαση, με αποτελέσμα να μειωθεί η χωριτικότητα των διαύλων. Το βέβαιο είναι ότι παράλληλα με την σταδιακή αυτή μετάβαση, το κράτος οφείλει να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, όπως η έκδοση του χάρτη συνχοτήτων, το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της Μετάβασης, τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκπομπής.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών επίσης, οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε διαβούλευση για την τροποποίηση των δικαιωμάτων χρήσης διαύλων από τη Digea, καθώς και στην τροποποίηση του ΑΟΤ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τεχνικός σύμβουλος είχε προτείνει στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει καμία τηλεοπτική αδειοδότηση σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, πρόταση που αν υιοθετηθεί σημαίνει πως δεν θα γίνει τα επόμενα δυο χρόνια καμία συζήτηση για τις θεματικές πανελλαδικές άδειες περιεχομένου.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DST 105

Η αγορά σήμερα

31-03-2020

DST 105

Το DST 105 είναι ένα οικονομικό σύστημα κεντρικής ξενοδοχειακής εγκατάστασης, το οποίο προσφέρει συνολικά έως 10 δορυφορικά κανάλια που προγραμματίζονται από το διαχειριστή σε multiplex εξόδου της επιλογής του, για διανομή τους σε απεριόριστο αριθμό τηλεοράσεων.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Τεύχος 139

17-03-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Τα IPTV Boxes είναι μια κατηγορία συσκευών με αξιοσημείωτη δυναμική, καθώς στις μέρες μας κερδίζουν την προτίμηση ολοένα και περισσότερων χρηστών, με αποτέλεσμα η διείσδυσή τους στο σαλόνι του σπιτιού να αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό. Χωρίς την ανάγκη να συνδέονται σε κεραία, μεταδίδουν τηλεοπτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο του Internet. Έτσι, προσφέρουν στους χρήστες έναν εναλλακτικό τρόπο να παρακολουθούν τηλεόραση, που για τους νεότερους ηλικιακά αποτελεί μάλιστα τον βασικότερο, ή και τον αποκλειστικό τρόπο τηλεθέασης. Ένα νέο TV Box ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.