18/03/2020

Την ΕΡΤ εμπιστεύονται οι πολίτες για την ενημέρωσή τους

Στη συνολική τηλεθέασης της χθεσινής ημέρας η ΕΡΤ1 είχε 6,5%.

Τo στοίχημα της ενημέρωσης για τον κορονοϊό φαίνεται να κερδίζει η ΕΡΤ, καθώς οι πολίτες εμπιστεύονται τη δημόσια τηλεόραση για να ενημερωθούν άμεσα και ψύχραιμα για τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Αυτό δείχνουν τα υψηλότατα νούμερα τηλεθέασης που συγκεντρώνουν τα τελευταία 24ωρα όλες οι ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1, η οποία βρίσκεται πλέον σε διαρκή ροή ενημέρωσης από τις 5.30 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, αξιοποιώντας και το πολύ μεγάλο δίκτυο των ανταποκριτών της τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα έκτακτη ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 από τις 16.00 ως τις 19.00 με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα βρίσκεται πλέον στις πρώτες θέσεις της τηλεθέασης απέναντι σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια, με μερίδιο τηλεθέασης 12,4%, ενώ το γεγονός ότι οι πολίτες στρέφονται πλέον στην ΕΡΤ αποδεικνύεται και από τα χθεσινά στοιχεία της Νielsen που έδειξαν ότι οι περισσότεροι τηλεθεατές (14,5%) επέλεξαν τη δημόσια τηλεόραση για να παρακολουθήσουν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, αν και αυτό μεταδόθηκε ταυτόχρονα από όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

Ανάλογη είναι η αύξηση της τηλεθέασης και της πρωινής εκπομπής «Από τις έξι» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά –χθες σημείωσαν 10,7%- ενώ διψήφια είναι και τα μεσημεριανά δελτία στις 12.00 και στις 15.00 –το τελευταίο χθες σημείωσε 13%.

Τέλος επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά από χθες η ΕΡΤ δοκιμάζει ευθέως ακόμη και το κεντρικό της δελτίο ειδήσεων απέναντι στον ανταγωνισμό των ιδιωτικών καναλιών, επιλέγοντας να αρχίζει στις 19.00. Και στη χθεσινή πρεμιέρα, αν και οι τηλεθεατές προφανώς δεν το γνώριζαν, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα καθώς σημείωσε αντίστοιχη τηλεθέαση (4,7%) με το Open (4,9%) και το Μega (4,6%).

Ολα αυτά ανεβάζουν βέβαια και τη συνολική τηλεθέασης της ημέρας με την ΕΡΤ1 να συγκεντρώνει χθες 6,5%.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.