Συζητήσεις στο satleo

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
christos1414 | 1-June-20200:38:01

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
christos1414 | 1-June-20200:36:01

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
arva | 1-June-20200:35:01

Ό,τι δεν χωράει στις άλλες κατηγορίες!
ΝΙΚΟΛΑΣ 213 | 1-June-20200:16:01

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
Steve86 | 31-May-202021:02:31

Ειδήσεις . Media News
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 | 18:51

Πως θα στηριχθεί ο Τύπος

Τη χαριστική βολή στον ήδη εξασθενημένο οικονομικά, έντυπο Τύπο και στα χειμαζόμενα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, δίνει η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Τα διαφημιστικά πακέτα ακυρώνονται και - παρά την αλματώδη αύξηση της τηλεθέασης, αναγνωσιμότητας, και επισκεψιμότητας στο Διαδίκτυο - οι δείκτες δεν συμπαρασύρουν προς τα πάνω ούτε τις κυκλοφοριακές....
Τη χαριστική βολή στον ήδη εξασθενημένο οικονομικά, έντυπο Τύπο και στα χειμαζόμενα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, δίνει η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.
 
Τα διαφημιστικά πακέτα ακυρώνονται και - παρά την αλματώδη αύξηση της τηλεθέασης, αναγνωσιμότητας, και επισκεψιμότητας στο Διαδίκτυο - οι δείκτες δεν συμπαρασύρουν προς τα πάνω ούτε τις κυκλοφοριακές επιδόσεις των εφημερίδων ούτε εξάλλου τη γενική διαφημιστική απορρόφηση.
 
• Οι κυκλοφορίες των εφημερίδων, παρά το γεγονός ότι τα περίπτερα παραμένουν ανοικτά, έχουν πέσει δραματικά λόγω του κατ οίκον περιορισμού των πολιτών. Αντίστοιχη συμπεριφορά επιδεικνύουν οι αγοραστές περιοδικών.
 
• Στην Τηλεόραση, οι διαφημιζόμενοι αποφεύγουν να επενδύουν σε "περιβάλλοντα" ενημέρωσης με τόσο δραματικό περιεχόμενο. Παράλληλα θεωρείται μάταιη η διαφημιστική επένδυση εταιρειών που παράγουν προϊόντα ή που διαθέτουν υπηρεσίες που δεν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει αυτήν την περίοδο (αυτοκίνητα, ταξίδια, προϊόντα life style). Τέλος, στην Τηλεόραση αρκετοί διαφημιζόμενοι αποσύρουν τις καμπάνιες με άστοχο δημιουργικό ή μη προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες. Εξαιρούνται τα FMCG του σούπερ μάρκετ, τα ίδια τα σούπερ μάρκετ, προϊόντα περιπτέρου, ψιλικών, pet shops, τραπεζικά, φαρμακευτικά και παρα-φαρμακευτικά.
 
Η ακροαματικότητα αναμένεται να πέσει λόγω περιορισμού της κυκλοφορίας και τη μη χρήσης αυτοκινήτου.
 
Μέτρα στήριξης στην TV;
 
Το ζήτημα οικονομικής ενίσχυσης των τηλεοπτικών επιχειρήσεων τίθεται προς συζήτηση ήδη από την Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), εξαιτίας των σημαντικών απωλειών που θα σημειωθούν από τη ραγδαία μείωση της διαφημιστικής δαπάνης.
 
Τι ζητούν οι Ραδιοσταθμοί
 
Μέτρα στήριξης των ραδιοσταθμών ζήτησαν επίσης ήδη από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Β (με κοινοποίηση σε άλλους υπουργούς) ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ), Παναγιώτης Κωστάκης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ), Αντώνης Γρηγορόπουλος, επικαλούμενοι τις εντολές διακοπής διαφημίσεων. Ειδικά η ΠΕΙΡΑΣ (ραδιόφωνα περιφέρειας) αναφέρει ότι αν δεν στηριχθούν τα μέλη της "οι τοπικές κοινωνίες θα στερηθούν αυτής της δυνατότητας και θα επικρατήσει η παραπληροφόρηση των social media και η στόμα με στόμα διασπορά πανικού".
 
Το πλήγμα και η στήριξη στον Τύπο
 
Θέμα ημερών ή και ωρών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση εγκυκλίου από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα ΜΜΕ, Στέλιο Πέτσα, για την εφαρμογή της διάταξης για το πλαίσιο οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων που έχει ενσωματωθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.advertising.gr/

Πηγή: advertising.gr

Γράφει η Σόνια Χαϊμαντά

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS WIFILF11WTG125

Η αγορά σήμερα

13-05-2020

NEDIS WIFILF11WTG125

Συνδέστε την Wi-Fi έξυπνη λάμπα στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σας και χειριστείτε την από οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής Nedis SmartLife. Το app, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις του φωτισμού απομακρυσμένα από το smartphone ή το tablet σας, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Τεύχος 141

21-05-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί το Σάββατο, 23 Μαΐου, στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Η λήψη τηλεοπτικών καναλιών μέσω του διαδικτύου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στις μέρες μας, ενώ ιδιαίτερα για τις νεότερες ηλικιακά ομάδες το IPTV streaming αποτελεί τον προτιμότερο τρόπο ζωντανής τηλεθέασης. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι άφθονες και στο άρθρο αναφερόμαστε στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια των οποίων η θέαση είναι εφικτή μέσα από τις Android TV Box συσκευές σας, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε αυτό Ένας νέος δέκτης που μόλις ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.