26/03/2020

Στα 57 εκατ. ευρώ σταμάτησε η μιντιακή επένδυση του Μαρινάκη

Το κόστος για τον ΔΟΛ, τη Forthnet και πόσα θα δαπανούσε για το Mega

Μέσα σε ενάμισι χρόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε υπερθεματιστής του πλειστηριασμού του ΔΟΛ, υπερθεματιστής του πλειστηριασμού του σήματος του Mega και της ταινιοθήκης του, προχώρησε στη δημιουργία του One Channel και παραλίγο να αποκτήσει και μέρος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Nova. Και τούτα δεν έγιναν χωρίς… αίμα στην τσέπη του.

Το καλοκαίρι του ’18 πέρασε στα χέρια του Μαρινάκη ο ΔΟΛ έναντι 23 εκατ. ευρώ, και έχει πια στην κατοχή του το «Βήμα», τα «Νέα», το in.gr και άλλα Μέσα του συγκροτήματος. Η ταινιοθήκη του Mega αποτελούσε το μήλον της έριδος για τους καναλάρχες καθώς όποιος κατάφερνε να την πάρει θα προσέθετε στη φαρέτρα του ένα σπουδαίο «όπλο»: ο Μαρινάκης απέκτησε και την ταινιοθήκη και το σήμα του Mega έναντι 34 εκατ. ευρώ.

Βεβαίως, προ μηνών οι συστημικές τράπεζες είχαν αποφασίσει τη μεταβίβαση της Forthnet στον εφοπλιστή αντί του ποσού των 41 εκατ. ευρώ, καταβλητέων τοις μετρητοίς, υπό την αίρεση της έγκρισης της σχετικής απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ωστόσο το deal άργησε, υπήρξαν κωλυσιεργίες και η Alter Ego του Μαρινάκη απέσυρε το ενδιαφέρον της.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.