03/07/2020

Ψάχνουν συμμάχους οι εταιρείες κινητής για την έλευση του 5G

Γράφτηκε από: Νίκος Μποζιονέλος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Ολα δείχνουν πως η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων θα προχωρήσει σε μια κοινή δημοπρασία πολλαπλών γύρων για όλες τις φασματικές περιοχές που είναι αναγκαίες για το 5G.

«Ετοιμοπόλεμοι» είναι οι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι για τη δημοπρασία των συχνοτήτων του 5G που, όπως φαίνεται, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό στα τέλη του έτους, καθώς η πανδημία δεν φαίνεται ότι ανατρέπει τον προγραμματισμό.

Εξ ου και εκτιμάται ότι τα πρώτα εμπορικά δίκτυα 5G θα τεθούν σε λειτουργία μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021. Και όλα δείχνουν πως η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) θα προχωρήσει σε μια κοινή δημοπρασία πολλαπλών γύρων για όλες τις φασματικές περιοχές που είναι αναγκαίες για το 5G.

Στόχος είναι τα πρώτα εμπορικά δίκτυα στη χώρα να ξεκινήσουν εντός του δευτέρου τριμήνου του 2021 και η Cosmote έχει ήδη κάνει την αρχή υπογράφοντας από τον Μάρτιο συμφωνία με την Ericsson για την ανάπτυξη του δικτύου 5G ενώ τις προετοιμασίες για το 5G προχωρούν και οι Vodafone και Wind. Οι δυο τους δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει συμφωνίες για προμηθευτή αλλά πιθανότατα θα είναι η Huawei. Η Ericsson, στην τελευταία της έκθεση για την αγορά (Ericsson Mobility Report) εκτιμά πως οι συνδρομές 5G στα τέλη του έτους, θα φθάσουν παγκοσμίως τα 190 εκατομμύρια.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.