19/07/2021

Κύπρος: Επίθεση διαδηλωτών στο τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα

Επίθεση δέχτηκε το συγκρότημα ΔΙΑΣ και ο τηλεοπτικός σταθμός «Σίγμα» το βράδυ της Κυριακής από ομάδα ατόμων. Η επίθεση σημειώθηκε μετά το πέρας της εκδήλωσης διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε το απόγευμα της Κυριακής έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ενάντια στα μέτρα για την πανδημία.

Επίθεση δέχτηκε το συγκρότημα ΔΙΑΣ και ο τηλεοπτικός σταθμός «Σίγμα» το βράδυ της Κυριακής από ομάδα ατόμων. Η επίθεση σημειώθηκε μετά το πέρας της εκδήλωσης διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε το απόγευμα της Κυριακής έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ενάντια στα μέτρα για την πανδημία.

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δημοσιογράφους του συγκροτήματος, σημειώθηκε επίθεση με μολότοφ κατά τουλάχιστον ενός αυτοκίνητου του δημοσιογραφικού οργανισμού, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν και σε άλλα αυτοκίνητα στον χώρο στάθμευσης καθώς και στην είσοδο και σε γραφεία του συγκροτήματος.

 sigma1

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έγραψε ότι η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό. «Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών» προσθέτει.

Την επίθεση καταδίκασαν επίσης η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και Υπουργοί της Κυβέρνησης. «Καταδικάζω απερίφραστα την αποψινή επίθεση στο συγκρότημα ΔΙΑΣ» γράφει σε ανάρτησή της στο Twitter η κ. Δημητρίου, η οποία σημειώνει ότι «την Ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία έχουμε χρέος να την προστατεύσουμε με κάθε κόστος».

sigma12

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής αναφέρει σε ανάρτησή του, στον λογαριασμό του στο Twitter, ότι η ελευθεροφωνία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας, για να προσθέσει ότι «η οχλοκρατία και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση».

«Με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζω τα επεισόδια στο συγκρότημα @SigmaTV. Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη. Η επίθεση κατά των ΜΜΕ είναι επίθεση κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Τη μάχη κατά της πανδημίας πρέπει να την κερδίσουμε όλοι μαζί» έγραψε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου Γιώργος Φράγκος σε δική του ανάρτηση αναφέρει πως «οι πρωτοφανείς βιαιότητες κατά του Συγκροτήματος Δίας είναι αποτρόπαιες, κατάπτυστες και επικίνδυνες για τη Δημοκρατία! Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και όλο το προσωπικό έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της ΕΣΚ». Αναφέρει πως τη Δευτέρα η ΕΣΚ θα τοποθετηθεί επίσημα, ενημερώνοντας και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Μηνύματα καταδίκης έστειλαν και πολιτικοί αρχηγοί, Ευρωβουλευτές και αξιωματούχοι, ενώ η Ευρωπαία Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου καταδίκασε την επίθεση κατά, γράφοντας στο Twitter ότι η ελευθερία του Τύπου είναι ιερή και αδιαπραγμάτευτη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. «Τη μάχη κατά της πανδημίας COVID19 οφείλουμε να τη δώσουμε όλοι μαζί, με βάση πάντα την επιστήμη» πρόσθεσε.

Πηγή: politis.com.cy

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.