Συζητήσεις στο satleo

Δορυφορικές λήψεις γενικά
nektarios 1451 | 31-March-2020 | 22:11:31

Δορυφορικές λήψεις γενικά
nektarios 1451 | 31-March-2020 | 22:04:31

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
music_1896 | 31-March-2020 | 21:07:31

Δορυφορικές λήψεις γενικά
nektarios 1451 | 31-March-2020 | 20:51:31

Δορυφορικές λήψεις γενικά
nektarios 1451 | 31-March-2020 | 20:39:31

Ειδήσεις . Music TV
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 | 10:38

«In Situ» - Ένα ντοκιμαντέρ για τον αυτοσχεδιασμό και την ελεύθερη μουσική έκφραση στην ΕΡΤ2

Η Θεσσαλονίκη υπήρξε στη δεκαετία του ’80 ένα διεθνές σταυροδρόμι συνάντησης αρκετών μουσικών που κινήθηκαν στο πνεύμα του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Το αποτύπωμα αυτής της δραστηριότητας είναι ακόμη ορατό στην πόλη, όπως και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης και εκφράζεται μέσα από νεότερους αλλά και παλαιότερους μουσικούς...

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, στις 23:00

Μουσικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής Ελλάδας 2017.

Η Θεσσαλονίκη υπήρξε στη δεκαετία του ’80 ένα διεθνές σταυροδρόμι συνάντησης αρκετών μουσικών που κινήθηκαν στο πνεύμα του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.

Το αποτύπωμα αυτής της δραστηριότητας είναι ακόμη ορατό στην πόλη, όπως και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης και εκφράζεται μέσα από νεότερους αλλά και παλαιότερους μουσικούς που δημιουργούν μέσα σ’ αυτό το μουσικό κλίμα.

Ταξιδεύουμε σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία, ακολουθώντας τις διαδρομές κάποιων μουσικών και καταγράφουμε τις διαφορετικές οπτικές τους πάνω στον αυτοσχεδιασμό, στον ήχο, στη σιωπή και στον τρόπο που σκέφτονται και ζουν.

Οι βασικοί ήρωες του ντοκιμαντέρ, μας εξηγούν τις απόψεις τους για τη ζωή και την τέχνη που υπηρετούν, τις μεθόδους που χρησιμοποιούν, ενώ βλέπουμε τις στιγμές γέννησης της μουσικής επί τόπου «In Situ».

Το «In Situ» είναι ένα ντοκιμαντέρ για τον αυτοσχεδιασμό και την ελεύθερη μουσική έκφραση, μέσα από την κίνηση και τη δραστηριότητα Ελλήνων και ξένων μουσικών, που ξεκίνησαν και συνεχίζουν σ’ αυτόν τον καλλιτεχνικό δρόμο.

Μια ιδιαίτερη μουσική κοινότητα, αυτή των μουσικών της αυτοσχεδιαζόμενης τζαζ και της ελεύθερης μουσικής έκφρασης (impro jazz-free jazz-improvization music κ.ά.) είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την πορεία κάποιων από τους μουσικούς αυτούς, που έχουν εδώ και αρκετά χρόνια ξεκινήσει να δημιουργούν μουσική μ’ αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο, έχουν δουλέψει συλλογικά και ατομικά και συνεχίζουν να διευρύνουν τον κύκλο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι διαδρομές των καλλιτεχνών που επέλεξαν να λειτουργήσουν μέσα από την απελευθερωτική διάθεση του jazz αυτοσχεδιασμού (εμπλέκοντας και άλλα μουσικά στοιχεία) ή του «new think» όπως λεγόταν κάποτε, συναντιούνται στην ταινία μέσα από την κίνησή τους στο χώρο και στο χρόνο.

Μιλούν για το χθες, το σήμερα και το αύριο της ιδιαίτερης αυτής καλλιτεχνικής έκφρασης και μοιράζονται τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Το «new thing» ανοίγει ταυτόχρονα έναν διάλογο της μουσικής με άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης – θεατρικές παραστάσεις, βωβός κινηματογράφος, πειραματικός κινηματογράφος, χορός, video, ζωγραφική, λογοτεχνία, ποίηση κ.ά.

Αυτό που διατυπώνεται ως ελεύθερη έκφραση στις αρχές της δεκαετίας του ’70 συμπεριλαμβάνει από την κλασική ώς την πειραματική μουσική, από τις εθνικές μουσικές ώς τη νέα τεχνολογία χωρίς κανέναν συμβιβασμό στη μορφή, στο περιεχόμενο, στο ύφος, στη γλώσσα.

Το ντοκιμαντέρ κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας (Χρύσα Τζελέπη, Άκης Κερσανίδης) στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας - DocFest 2018.

  • Σκηνοθεσία-σενάριο: Χρύσα Τζελέπη, Άκης Κερσανίδης.
  • Διεύθυνση φωτογραφίας: Δράκος Πολυχρονιάδης.
  • Μοντάζ: Άντα Λιάκου.
  • Ηχοληψία: Βασίλης Αλεξανδρής, Martin Kleinmichel.
  • Διεύθυνση παραγωγής: Χρύσα Τζελέπη.
  • Παραγωγή: Anemicinema.
  • Συμπαραγωγή: Prosenghisi Film & Video Productions, ΕΡΤ Α.Ε.
  • Εμφανίζονται οι: Σάκης Παπαδημητρίου (μουσικός), Gianni Lenoci (μουσικός), Gianni Mimmo (μουσικός), Άρις Γεωργίου (φωτογράφος, εικαστικός), Φλώρος Φλωρίδης (μουσικός), Δημήτρης Θ. Αρβανίτης (γραφίστας), Γιώργος Χαρωνίτης (εκδότης περιοδικού «Jazz & Τζαζ»), Baby Gunter Sommer (μουσικός), Χρήστος Γερμένογλου (μουσικός), Γεωργία Συλλαίου (μουσικός), Georges Paul (μουσικός), Roscoe Mitchell (μουσικός του Art Ensemble of Chicago).
  • Διάρκεια: 101΄
Κατηγορία Music TV

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DST 105

Η αγορά σήμερα

31-03-2020

DST 105

Το DST 105 είναι ένα οικονομικό σύστημα κεντρικής ξενοδοχειακής εγκατάστασης, το οποίο προσφέρει συνολικά έως 10 δορυφορικά κανάλια που προγραμματίζονται από το διαχειριστή σε multiplex εξόδου της επιλογής του, για διανομή τους σε απεριόριστο αριθμό τηλεοράσεων.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Τεύχος 139

17-03-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Τα IPTV Boxes είναι μια κατηγορία συσκευών με αξιοσημείωτη δυναμική, καθώς στις μέρες μας κερδίζουν την προτίμηση ολοένα και περισσότερων χρηστών, με αποτέλεσμα η διείσδυσή τους στο σαλόνι του σπιτιού να αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό. Χωρίς την ανάγκη να συνδέονται σε κεραία, μεταδίδουν τηλεοπτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο του Internet. Έτσι, προσφέρουν στους χρήστες έναν εναλλακτικό τρόπο να παρακολουθούν τηλεόραση, που για τους νεότερους ηλικιακά αποτελεί μάλιστα τον βασικότερο, ή και τον αποκλειστικό τρόπο τηλεθέασης. Ένα νέο TV Box ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.